Modelism - RHC Forum: Ce simulator RC sa cumpar ? - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Ce simulator RC sa cumpar ?

#1 Useril este offline   Nanok@ 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 382
  • Inregistrat: 29-September 10

Postat 06 October 2010 - 11:17 AM

Buna ziua si bine v-am gasit.
Am plonjat si eu cu "capul inainte" in lumea zborului si la recomandarea unui prieten am cumparat un
model PPE pentru începători :
Smart Fly Junior RTF T2M care este o "clona" a lui Easystar.In plus fata de acesta are motor fare perii si eleroane.
http://goo.gl/OASE

Citeaza

Contenu du Set :
Fuselage, ailes, gouvernail et stabilisateur moulés en EPP, moteur brushless outrunner, radiocommande FM 4 voies, contrôleur brushless 25A, 4 micro-servos pré-installés, hélice 5x5, pack Li-Po 11,1V 1250mAh, chargeur balanceur 12V, instructions de montage et utilisation en français, stickers décoratifs.

Longueur : 917mm
Envergure : 1370mm
Surface Alaire : 22.8 dm²
Poids : 600g
Charge Alaire : 26.3g/dm²

Am tot incercat eu sa-l lasez din mana dar se pare ca, de unul singur, nu rezolv nimic .. sau ma rog , aproape.. mai nimic . asta pentru ca datorita "aterizarii" defectuoase (daca picajul in bot se poate numi "aterizare") s-a cam deformat un pic ...: ) dar am reusit cu apa fiarta si un pic de adeziv sa il recuperez in proportie de 99% : )
http://goo.gl/mWPb
Am cumparat si niste banda izolatoare si am sa ii pun sa il intaresc un pic in regiunea unde datorita caderii se deformeaza ...
Oricum, am ajuns la concluzia ca nimeni nu s-a nascut invatat si ca jocurile pe calculator cu maus-ul si tastatura nu se pot compara cu o radiocomanda pentru aeromodel.
Radiocomanda are 4 canale si functioneaza in 40Mhz si pentru a o stapanii red ca trebuie sa iau ceva lectii de zbor inainte de a-l zbura, asta daca vreau sa nu-l faram de tot .
http://goo.gl/Ncuf

Spuneti-mi va rog ce simulator R/C sa cumpar ? Am gasit pe ebay easyFly 3 USB la 34€ . Este un simulator ok ? Sau e o jucarie pe care arunc banii fara de folos ?

Ce sfaturi imi dati pentru a reusi sa-l vad si eu zburand , pilotat de mine ?

PS as fi vrut sa atașez și poze dar nu mi-a luat decât link-urile către ele ..
Multumesc anticipat pentru sfaturi
#N#
The quieter you become, the more you can hear
-- Stay Hungry, Stay Foolish! --
0

#2 Useril este offline   pccdtk 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1747
  • Inregistrat: 09-June 02
  • Interests:Aeromodelism ; Simulatoare RC ; Modelare 3D

Postat 06 October 2010 - 11:41 AM

Eu as lua mai degraba "Simulator FMS interfata USB (6 canale) " de la pasarea renascuta .
0

#3 Useril este offline   oachidori 

• F22 Raptor Fan
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2393
  • Inregistrat: 05-August 09
  • Interests:Aeromodele, Modelare 3D

Postat 06 October 2010 - 11:49 AM

Vezi postareapccdtk, la Oct 6 2010, 12:41 PM, a spus:

Eu as lua mai degraba "Simulator FMS interfata USB (6 canale) " de la pasarea renascuta .

Eu as lua de la Botosani ,e mai ieftin :rolleyes: .
Ar trebui sa citesti tot pe forum mai ales partea de reglag static,pozitionare cg,reglage curse,apoi reglarea cu o lansare din mana fara motor,pentru a vedea ce tendinta are si abia apoi zborul propriu zis.
Dc nu ai mai zburat pana acum nimic mai intai mult simulator si la zbor de preferat cu cineva cu experienta.Ajuta mult si e mai bine decat sa strici modelul,ca vorba aia scopul este sa il zbori nu sa il iei cu farasul de jos.
muuulta bafta
Olivian Diaconescu

Radio:
Multiplex Royal Pro 16 2.4GHz
Aero:
BADAN Kit - Yak55M 2.8m; MVVS116NP; Rezo RE2 MTW
EXTREME FLIGHT - Extra 300 2.3m; MVVS58 Prosport; Rezo -MVVS
MULTIPLEX - Funcub;Parkmaster;Funjet Ultra2
FREEWING - F22 Xicoy X45 Jet
ROBBE - Mistral 2.0m
F22 depron
AERONAUT - Triple RES 2.0m
Auto:
TRAXXAS - E Revo 1/16
ARRMA - Typhon 6S
0

#4 Useril este offline   Nanok@ 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 06 October 2010 - 12:20 PM

Problema este ca eu sunt departe de casa si nu am pe nimeni prin preajma de la care sa "fur meserie".
Asa ca, sa ma dau pe langa cineva care ar putea sa ma ajute, e mai greu.
Este adevarat ca am ramas cu gura cascata cand l-am vazut pe trappy "calarind" Zephyr-ul. dar pana acolo e cale lunga . De aia am inceput cu un model RTF , pentru a nu ma lovi direct de un mare esec si pentru a elimina cat mai mult posibilele erori de constructie ...
Am inteles acum ca "mult simulator" este cheia si de aia si apelez la ajutorul vostru sa imi spuneti care este cel mai indicat .
E ok unul cu 6 canale chiar daca pentru inceput RC-ul meu este pe 4 . in viitor va exista un upgrade cu siguranta pe 2.4GHz..

am gasit si "pasarea renascuta" : ) (faina semiotica asta ) da nu si "botosani" :rolleyes:

Citeaza

Simulator USB 6 canale
[#1HI1201] 109,00RON

Cu acest simulator de zbor puteti exersa zborul RC pe FMS, fara sa uzati stickurile telecomenzii dvs. si fara sa consumati baterii sau acumulatori. Nu trebuie, decat sa instalati FMS 2.0 pe calculatorul dvs. si sa conectati acest simulator la conectorul USB. Calibrati comenzile conform descrierii si puteti trece la zbor RC simulat. Cele 2 canale in plus fata de alte simulatoare va permit simularea functiilor suplimentare, fara sa utilizati tastatura.

Specificatii:
Sistem necesar: Windows xp, 2000, ME, 98
Hardware necesar: CPU Intel pentium, minim 200 MHz, placa grafica compatibila OpenGL-ICD GAP 3D, memorie minim 8MB
Port: USB1.0/2.0
Simulatoare suportate: FMS Version 2.0 Beta7; FMS Version 2.0 Alpha 8.4
Canale: 6Ch PPM (acceleratie, eleron, directie, profundor, retracts/gyro, flapsuri)

Incluse in pachet:
Statie simulator, cu interfata USB
FMS pe CD (bonus)

Ideea e ca mi se pare mai smplu pentru mine ca cumpar de pe ebay. eu locuiesc in Belgia si cred ca pentru a comanda in RO si a trimite in BE e mai scump .. plus incurcaturi poate cu transfer bancar ... etc ..
am inteles ca trebuie sa ma indrept spre un "Simulator USB , cu 6 Ch" ...
ma intreb , USB -controler-ul este compatibil cu mai multe soft-uri ?

multumesc pentru raspunsuri ! cel putin nu ma simt chiar singur ; )

Aceasta postare a fost editata de Nanok@: 06 October 2010 - 12:22 PM

0

#5 Useril este offline   oachidori 

• F22 Raptor Fan
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 06 October 2010 - 12:37 PM

Vezi postareaNanok@, la Oct 6 2010, 01:20 PM, a spus:

Problema este ca eu sunt departe de casa si nu am pe nimeni prin preajma de la care sa "fur meserie".
Asa ca, sa ma dau pe langa cineva care ar putea sa ma ajute, e mai greu.
Este adevarat ca am ramas cu gura cascata cand l-am vazut pe trappy "calarind" Zephyr-ul. dar pana acolo e cale lunga . De aia am inceput cu un model RTF , pentru a nu ma lovi direct de un mare esec si pentru a elimina cat mai mult posibilele erori de constructie ...
Am inteles acum ca "mult simulator" este cheia si de aia si apelez la ajutorul vostru sa imi spuneti care este cel mai indicat .
E ok unul cu 6 canale chiar daca pentru inceput RC-ul meu este pe 4 . in viitor va exista un upgrade cu siguranta pe 2.4GHz..

am gasit si "pasarea renascuta" : ) (faina semiotica asta ) da nu si "botosani" :rolleyes:

Ideea e ca mi se pare mai smplu pentru mine ca cumpar de pe ebay. eu locuiesc in Belgia si cred ca pentru a comanda in RO si a trimite in BE e mai scump .. plus incurcaturi poate cu transfer bancar ... etc ..
am inteles ca trebuie sa ma indrept spre un "Simulator USB , cu 6 Ch" ...
ma intreb , USB -controler-ul este compatibil cu mai multe soft-uri ?

multumesc pentru raspunsuri ! cel putin nu ma simt chiar singur ; )

Pai acolo cred ca exista cluburi unde poti merge sa vezi si sa ti se explice.Uite aici: simulator
Eu il am si il folosesc cu Aerofly.Deci merge si cu altele gen Real flight,etc.Cat priveste erorile de constructie stai linistit,ele exista si inainte de fiecare zbor trebuie verificat totul.Asta ca sa nu ai surprize cand e avionul sus si nu mai ai ce face.
Olivian Diaconescu

Radio:
Aero:
ROBBE - Mistral 2.0m
F22 depron
Auto:
TRAXXAS - E Revo 1/16
ARRMA - Typhon 6S
0

#6 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9330
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 06 October 2010 - 12:38 PM

Bine ai venit.
Te-as sfatui sa cumperi G5. Este un simulator adevarat care vine si cu o interfata pe masura, Futaba. Daca vrei poti sa conectezi si statia ta. O sa-l folosesti multi ani. Cand vor aparea noi versiuni, vei plati doar o diferenta.
http://www.realflight.com/index.html
http://www.knifeedge.com/
FMS-ul este o jucarie...parea mea.
Eu am inceput zborul RC, tot, singur, pe un petic de beton:
http://www.rhcforum....?showtopic=6228
Daca ai rabdare sa citesti, poate, vei putea sa eviti ceva frustrari.
Multa bafta.

Aceasta postare a fost editata de dan_mitea: 06 October 2010 - 12:41 PM

0

#7 Useril este offline   pccdtk 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1747
  • Inregistrat: 09-June 02
  • Interests:Aeromodelism ; Simulatoare RC ; Modelare 3D

Postat 06 October 2010 - 12:55 PM

Si eu as recomanda tot RealFlight . Dincolo de faptul ca simuleaza fizica modelului destul de realist, exista o mare comunitate de creatori de modele .Tot la avantaje : posibilitatile de editare ale modelelor sunt foarte extinse ( nu ca ti-ar trebui pentru inceput , insa mai tarziu ...cine stie ? ). In plus calitatea "statiei RC - simulator USB ( Interlink -Futaba ) este peste ce am vazut pana acum ( la vanzare in tara ) .
0

#8 Useril este offline   Nanok@ 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 06 October 2010 - 01:19 PM

Problema cu RealFlight este ca nu il gasesc in Europa .. si din SUA pe langa cei 144€ mai cer inca 25€ transport ... plus cine stie ce VAMA si alte taxe ...
Stiti pe undeva prin EU de unde as putea sa il cumpar?
Ca asa as putea sa il donloadez DEMO dar am inteles ca USB controlerul este "imperecheat" cu softul si ca acesta nu functioneaza cu alt controler ..
Mare dilema ... off sa cumaar unul obisnuit cu soft gratuit ... si mai tarziu sa il vand si sa iau ceva mai bun sau sa cumpar ceva bun de la inceput ... evident ca sunt prea sarac sa imi permit lucruri ieftine ... dar pe alta parte poate ca pentru a invata nu trebuie sa cumpar "mercedes".. nu stiu ...
0

#9 Useril este offline   dan_mitea 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 06 October 2010 - 05:57 PM

Daca imi permiti un sfat, ti-as sugera sa cauti G5. Merita cu varf si indesat. Chiar nu se vinde in Europa? Pare ciudat. Ar merita sa le dai un mail si sa-i intrebi...zic si eu.
PS. L-am gasit pe eBay:
http://cgi.ebay.com/Great-Planes-RealFligh...=item43a2395b14

Aceasta postare a fost editata de dan_mitea: 06 October 2010 - 06:03 PM

0

#10 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 8333
  • Inregistrat: 25-September 06

Postat 06 October 2010 - 06:58 PM

Exista 2 variante:

- una low-cost - cumperi o interfata pe USB si instalezi ce gasesti ca simulator, oferta este destul de bogata si decenta, nu vorbesc de FMS. Eu am incercat Aerofly si mi-a placut.

- una pe bani adevarati. Sunt 2 simulatoare comercial raspandite. Unul este RealFlight G5 si celalalt este P H O E N I X.

Dupa parerea mea Realflught este teapa. Foarte scump (200 USD), vine cu o cutie cu stick-uri de 2 bani (chiar daca scrie pe ea Futaba) si versiunile viitoare o sa te coste bani grei (ultimul update la G5 este 79.99 USD). Peste asta calitatea simularii este discutabila - eu am fost dezamagit - nu atat de comportarea modelelor ca nu sunt destul de bun la asta cat de calitatea imaginii - e obositoare.

P H O E N I X este net superior. Mult mai ieftin ( 130 USD). Vine cu o interfata USB proprietara la care poti lega orice statie adevarata - adica fix statia ta. Poti sa il instalezi pe cate PC-uri vrea muschiul tau, legal. Ruleaza doar cu interfata conectata.
Upgradeurle sunt moca pe viata, oficial. Se instaleaza singure. Simularea este cea mai buna dupa spusele tuturor. Cei care au heli folosesc numai si numai P H O E N I X.

Nu are rost sa continui dar mie imi pare diferenta uriasa.

Pentru inceput alege varianta low-cost - sapa putin pe forum o sa afli destule informatii. Stefan

Aceasta postare a fost editata de stiganas: 06 October 2010 - 07:04 PM

0

#11 Useril este offline   dan_mitea 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 07 October 2010 - 04:27 AM

Ca tot ce-i in viata, depinde cum privesti problema.
"Cutia cu stick-uri" mi se pare foarte comoda. Mie cel putin nu-mi placa sa-mi frec statia pe simulator. Dar, daca vrei se poate conecta.
Iti dau un exemplu. Am fost tentat sa-mi fac un avion asimetric. Dar nu eram sigur ca pot sa-l zbor.
http://www.rhcforum.ro/index.php?showtopic...mp;hl=asimetric
Pccdtk, a avut rabdarea, sa-i faca modelul in G5. Multumesc frumos. Mi-am dat seama ca nu pot sa-l zbor.
Pentru a vedea calitatea imaginii poti instala versiunea demo. Merge si cu tastatura.
Pana la urma este o chestiune de gust. Dar ai ceva informatii. Tu vei decide.

Aceasta postare a fost editata de dan_mitea: 07 October 2010 - 04:30 AM

0

#12 Useril este offline   Nanok@ 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 08 October 2010 - 09:12 AM

Vezi postareadan_mitea, la Oct 7 2010, 04:27 AM, a spus:

Ca tot ce-i in viata, depinde cum privesti problema.
"Cutia cu stick-uri" mi se pare foarte comoda. Mie cel putin nu-mi placa sa-mi frec statia pe simulator. Dar, daca vrei se poate conecta.
Iti dau un exemplu. Am fost tentat sa-mi fac un avion asimetric. Dar nu eram sigur ca pot sa-l zbor.
http://www.rhcforum.ro/index.php?showtopic...mp;hl=asimetric
Pccdtk, a avut rabdarea, sa-i faca modelul in G5. Multumesc frumos. Mi-am dat seama ca nu pot sa-l zbor.
Pentru a vedea calitatea imaginii poti instala versiunea demo. Merge si cu tastatura.
Pana la urma este o chestiune de gust. Dar ai ceva informatii. Tu vei decide.

Va multumesc,
cred ca am sa investesc pentru inceput intr-o interfata USB cu 6 Ch.
Problema cu RealFlight este ca vine din SUA , si pretule este foarte mare pentru mine ... ajunge pe ebay cu transport cu tot la doua sute si ceva de euro ...
PHÖENIX la fel .. nu stiu daca este compatibila cu statia mea ... Este o statie ce vine "la pachet" cu SmartFly-ul ... "Dynam NE-KO 4 FM" care s-ar putea sa fie vitregita de portul pt " training ".
Înca o întrebare , care este diferenta intre MODE I si MODE II ? Întreb pentru ca am gasit doua USB ce arata identic dar au preturi diferite , Una este MODE I si costa 18 € , si cealalta, la acelasi vanzator, este MODE II si costa 28€ ...
0

#13 Useril este offline   oachidori 

• F22 Raptor Fan
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 08 October 2010 - 10:42 AM

Vezi postareaNanok@, la Oct 8 2010, 10:12 AM, a spus:

Va multumesc,
cred ca am sa investesc pentru inceput intr-o interfata USB cu 6 Ch.
Problema cu RealFlight este ca vine din SUA , si pretule este foarte mare pentru mine ... ajunge pe ebay cu transport cu tot la doua sute si ceva de euro ...
PHÖENIX la fel .. nu stiu daca este compatibila cu statia mea ... Este o statie ce vine "la pachet" cu SmartFly-ul ... "Dynam NE-KO 4 FM" care s-ar putea sa fie vitregita de portul pt " training ".
Înca o întrebare , care este diferenta intre MODE I si MODE II ? Întreb pentru ca am gasit doua USB ce arata identic dar au preturi diferite , Una este MODE I si costa 18 € , si cealalta, la acelasi vanzator, este MODE II si costa 28€ ...

Reprezinta asezarea comenzilor pe statie.In general se zboara in mod 2;adica pe dreapta ai elevator si eleroane si pe stg directia si motorul.
Olivian Diaconescu

Radio:
Aero:
ROBBE - Mistral 2.0m
F22 depron
Auto:
TRAXXAS - E Revo 1/16
ARRMA - Typhon 6S
0

#14 Useril este offline   Nanok@ 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 08 October 2010 - 07:49 PM

:unsure: Tantalau mai sunt ... :)
Am cumparat astazi Realflight Basic ...la 150€ ...
Problema este alta ...nu m-am gandit ... statia mea pentru SmartFly este Mode2 ... si RealFlight este in Mode 1 ....
Uff ..Am sa merg maine sa il dau inapoi : (.Asta este ...Cine nu deschide ochii deschide punga ...sper sa mi-l primeasca inapoi... sau eventual sa mi-l schimbe cu un mode2 ....

Asa se intampla atunci cand faci cumparaturi in repezeala si sub influenta ...vroiam sa ma joc cu el asta seara, sa ma antrenez pentru maine .. cand m-am hotarat sa ies sa il zbor daca nu o fi vant :D ...
Revin cu amanunte ....
0

#15 Useril este offline   Nanok@ 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 09 October 2010 - 12:14 PM

Am revenit ,
Socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg , eu imi facusem calculul sa dau simulatorul inapoi , sa cumpar o interfata pentru statie sa o folosesc cu un soft gratuit ...si sa imi iau banii inapoi.
Binenteles ca nu a mai vrut sa imi dea nimic inapoi ... Imi dadea un bon cu care puteam sa cumpar orice din magazinul sau , adica ramaneam si fara simulator si cu banii luati ...: ) Apropo SmartFly la el costa cu 100 de euro mai mult decat cel cumparat de pe net :lol: ..Asa ca am schimbat RealFlight mode1 cu mode 2 si acum e la fel cu statia mea : )
Sunt super multumit de investitia facuta , am gasit si un model 3gx de Easystar ce pot sa il modific si sa-l transform in clona mea T2M SmartFly ...

Voi cum zburati ? adica in Romania cum se zboara ? mode2 sau mode1 ?

Vá MULTUMESC pentru ajutor si promit sa mai revin cu noutati despre evolutia mea ...daca nu va plictisesc : )
0

#16 Useril este offline   marian_d 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 217
  • Inregistrat: 14-August 06

Postat 09 October 2010 - 02:07 PM

In Romania, cred ca 99% din zburatori au statii in mode2.
Succese nebanuite.
0

#17 Useril este offline   dan_mitea 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 09 October 2010 - 05:51 PM

Si peste ocean tot mod II se foloseste. Doar marii meseriasi nu. Nu stiu pentru ce, sunt subtilitati care depasesc puterea mea de intelegere.
Te rog sa ne tii la curent cu evolutia.
Multa, multa bafta.

Aceasta postare a fost editata de dan_mitea: 09 October 2010 - 06:01 PM

0

#18 Useril este offline   raoul_bvand 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1676
  • Inregistrat: 16-December 08
  • Interests:MODELISM
    FILATELIE
    PESCUIT
    NUMISMATICA

Postat 23 October 2010 - 01:33 PM

Salutare tuturor.
Am un simulator din acela ce sa da la cumpararea statiilor E-Fly.
Pe acest simulator,pot folosi o statie Futaba T6EX?Daca da....cum trebuie sa procedez?Nu m-am descurcat.
Cablul ce il am intre calculator si statie este un usb de la Great planes(pe el scrie asa:Real Flight transmitter interface)Pe acest cablu este o casetuta cu un led ce clipeste intruna.
Am nevoie de alt cablu pentru statie?
Nu merge simulatorul pe aceasta statie?
Daca pornesc statia pe simulator,nu risc sa o stric (asta ,ma gindesc,fara sa am si receptorul ei pornit).
Stima si multumesc anticipat
Tot ce-ţi provoacă plăcere este ilegal, imoral sau îngraşă !
0

#19 Useril este offline   cosmin70 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 205
  • Inregistrat: 18-October 10
  • Interests:aeromodelism

Postat 29 October 2010 - 06:30 AM

Imi poate spune si mie cineva cum naiba sa conectez rc la laptop prin mufa jac de microfon ca mi-a mancat zillele aseara?!?! Mentionez ca am Windows7 si am incercat sa urmez intocmai instructiunile de instalare dar configuratia ferestrei `sound rrecorder` nu e la fel cu cea din tutorial, nu am optiunile din meniu. Fms-ul imi merge doar cu comenzile din tastatura....
Multumesc anticipat!!!
Stima!
Cosmin
0

#20 Useril este offline   dan_mitea 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 31 October 2010 - 05:44 PM

Ce se mai aude pe frontul simulatoarelor?
0

#21 Useril este offline   Nanok@ 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 31 October 2010 - 10:21 PM

Buna seara,
Odata cu lasarea frigului si apropierea iernii aici la 50° N unde ma aflu eu , se intuneca si mai devreme si vantul bate foarte tare ;) (inamicul numarul 1 este vântul!) .
E grea treaba asta cu pilotatul dar incet incet reusesc sa zbor .
Simulatorul este dupa parerea mea indispensabil.
Daca primele incercari de decolare din mana a modelului meu de spuma au fost sortite esecului , se datoreaza faptului ca habar nu aveam ...E greu fara un pilot langa tine si de aceea am incercat sa il suplinesc cu ajutorul simulatorului.
RealFlight de la GreatPlanes e super ok.
Stiu ca puteam sa cumpar o interfata de 20€ si sa aduc de pe net softul ...dar sunt de principiu ca daca este un soft bun , si RealFlight este BUN, este de bun simt sa il platesc . -asta ca o paranteza ...
De doua saptamani cate o ora-doua sunt la zbor virtual ... Ce sa mai spun ...spun asa o ora doua ca de cateva ori m-a apucat 3-4 dimineata :)
Deocamdata sunt la intoarceri 180°... 360° si 8 cuban : ) Imi place la nebunie sa zbor virtual cu YAK 54...
Tot legat de simulatoare ... ca sa raman cat de cat ontopic ...
Google Earth ...>5.2 ..CRTL+ALT+A si intri in mod simulator .Am fost placut surprins sa pilotez virtual deasupra cartierului in care m-am nascut : )
O chestie care trebuie sa o am in vedere la simulator este sa nu crash-uiesc avionul .. ci sa il aterizez cum trebuie pentru ca se pot forma proaste obiceiuri si pe camp nu prea am de unde sa dau reset : )
Am sa revin cu noutati pe masura ce progresez ...
toate cele bune !
0

#22 Useril este offline   draude80 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 273
  • Inregistrat: 25-August 09
  • Interests:Aero, FPV

Postat 27 November 2010 - 05:29 PM

Vezi postareastiganas, la Oct 6 2010, 06:58 PM, a spus:

Exista 2 variante:

- una low-cost - cumperi o interfata pe USB si instalezi ce gasesti ca simulator, oferta este destul de bogata si decenta, nu vorbesc de FMS. Eu am incercat Aerofly si mi-a placut.

- una pe bani adevarati. Sunt 2 simulatoare comercial raspandite. Unul este RealFlight G5 si celalalt este P H O E N I X.

Dupa parerea mea Realflught este teapa. Foarte scump (200 USD), vine cu o cutie cu stick-uri de 2 bani (chiar daca scrie pe ea Futaba) si versiunile viitoare o sa te coste bani grei (ultimul update la G5 este 79.99 USD). Peste asta calitatea simularii este discutabila - eu am fost dezamagit - nu atat de comportarea modelelor ca nu sunt destul de bun la asta cat de calitatea imaginii - e obositoare.

P H O E N I X este net superior. Mult mai ieftin ( 130 USD). Vine cu o interfata USB proprietara la care poti lega orice statie adevarata - adica fix statia ta. Poti sa il instalezi pe cate PC-uri vrea muschiul tau, legal. Ruleaza doar cu interfata conectata.
Upgradeurle sunt moca pe viata, oficial. Se instaleaza singure. Simularea este cea mai buna dupa spusele tuturor. Cei care au heli folosesc numai si numai P H O E N I X.

Nu are rost sa continui dar mie imi pare diferenta uriasa.

Pentru inceput alege varianta low-cost - sapa putin pe forum o sa afli destule informatii. Stefan

Aerofly este mult mai bun la grafica din punctul meu de vedere.....Realflight G4 imi pare mult mai realist la controlul aparatelor.

Aeroflay pare suspect de usor la capitolul pilotaj....chiar si in conditii de simulare cu vant!
0

#23 Useril este offline   Nanok@ 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 27 April 2011 - 01:03 PM

Salutare ,
Am revenit :drinks: Sunt to eu ..baiatul ala cau realflight G5.5 :)
Intre timp m-am apucat de construit quadcopetere... si as vrea sa invat sa le pilotez inainte de a le farama ...
Acum am o noua intrebare .. Stie cineva vreun model de quadcopter pentru realflight ?
Mersi ,
#N#
0

#24 Useril este offline   Nanok@ 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 28 April 2011 - 03:36 PM

Chiar nimeni nu simuleaza quadcoptere in simulator ?
Intre timp am descoperit ca RealFlight a scos un pack nou , 8, care are un model quadkopter ...
Stie cineva deunde/unde ... pot sa incerc unul ?
Ma gandesc ca acolo unde se duce mia se duce si suta .. Asa ca o sa strang banuti si am sa cumpar si acest pack 8 dar pana atunci ... Scump hobby mi-am ales ..
Mai bine ma lovea virousoul impletitului de ciorapi .. MaKraMe Virus ... Ma scoteam mai ieftin ...
Acuma fara gluma .. Chiar nu simuleaza nimeni quadcoptere ?
Iete asta este al meu : https://lh4.googleusercontent.com/_YIMGpj9ekZk/TbBwom6h9GI/AAAAAAAAL64/vuhZMeaKxTc/s800/20110421-IMG_0844.JPG

Sper sa invat sa il zbor inainte de a fi nevoie sa il repar ... : )
0

#25 Useril este offline   alex g 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 619
  • Inregistrat: 16-April 11
  • Interests:Aeromodelismul, e un hobby pe care de mult l-am admirat.

Postat 28 April 2011 - 10:10 PM

Vezi postareacosmin70, la 29 October 2010 - 06:30 AM, a spus:

Imi poate spune si mie cineva cum naiba sa conectez rc la laptop prin mufa jac de microfon ca mi-a mancat zillele aseara?!?! Mentionez ca am Windows7 si am incercat sa urmez intocmai instructiunile de instalare dar configuratia ferestrei `sound rrecorder` nu e la fel cu cea din tutorial, nu am optiunile din meniu. Fms-ul imi merge doar cu comenzile din tastatura....
Multumesc anticipat!!!

Salve, aceiasi problema am avut-o si eu tot cu W7 pe laptop, si pana la urma am gasit intr-un magazin de modelism o interfatapt USB, tot pt FMS, iar acum merge ok. Iesirea din telecomanda este jack 3,5mm, iar intrarea in pc este USB, cu o casetuta albastra cu led ce palpaia in continuu cand este statia conectata. Eu m-am dus cu statia la magazin si i-am spus aluia care-i buba si mi-a dat cablul si cam asta e. Nici macar nu stiu cum se chiama.....
Alex G:
SCOUT MX2
CESSNA 182, 1,87m
PIPER SUPER CUB, PICO CUB
WING-TIGER
TURNIGY 9X ER9X, E-FLY 6CIID, FUTABA T2R
0

#26 Useril este offline   Nanok@ 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 01 May 2011 - 03:57 PM

Eu am reusit sa ridic de la pamant ... acum trebuie neaaparat sa fac rost de un model de quad ...
Mi se pare chiar o porcarie sa dai 230 -250€ pe un simulator realflight 5,5 si sa nu poti sa zbori un rahat de model quad ...pentru ca nu exista .
Deci chiar nimeni???
0

#27 Useril este offline   worms 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1345
  • Inregistrat: 20-November 06

Postat 01 May 2011 - 04:25 PM

salut.pack-ul 8 de la g5 am citit ca apare abia luna asta iar alt sinulator cu quad-uri in el nu am vazut.
0

#28 Useril este offline   Buzy 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 16
  • Inregistrat: 16-April 11
  • Interests:Happyness

Postat 01 May 2011 - 09:26 PM

Vezi postareaNanok@, la 01 May 2011 - 03:57 PM, a spus:

Eu am reusit sa ridic de la pamant ... acum trebuie neaaparat sa fac rost de un model de quad ...
Mi se pare chiar o porcarie sa dai 230 -250€ pe un simulator realflight 5,5 si sa nu poti sa zbori un rahat de model quad ...pentru ca nu exista .
Deci chiar nimeni???

Nanok@ esti mortal ,am ras de numa nu din cauza esecurilor ,doar de rabdarea care o aveai (apropo injurai in gand ^^).Vezi aici poate gasesti ceva http://www.draganfly...llery/pictures/ . Bafta
Fly well or die trying ^^
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

10 useri citesc topicul
0 membri, 10 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro