Modelism - RHC Forum: Cum repar un receptor? - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Cum repar un receptor? probleme la vibratii

#1 Useril este offline   marian_d 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 217
  • Inregistrat: 14-August 06

Postat 25 November 2006 - 10:24 PM

Cine poate sa-mi spuna cum pot repara un receptor care functioneaza normal pana apar vibratii externe. Mai concret, la orice vibratie sau lovitura, chiar foarte usoara incep comenzile sa o ia razna...
0

#2 Useril este offline   DonT 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 17
  • Inregistrat: 01-February 06

Postat 25 November 2006 - 10:47 PM

Pune ceara pe bobine.
0

#3 Useril este offline   Red Sky 

• Gold Member
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 935
  • Inregistrat: 15-March 06

Postat 25 November 2006 - 10:52 PM

Arunca-l la gunoi!
www.redsky.ro
0

#4 Useril este offline   marian_d 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 25 November 2006 - 11:34 PM

Red Sky, la 25 Nov 2006, 22:52, a spus:

Arunca-l la gunoi!

Chiar nu mai e nici o sperantza? Pacat de el ca e deshtept... http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/sad.gif
0

#5 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 3019
  • Inregistrat: 01-September 04

Postat 26 November 2006 - 08:22 AM

Il izolezi de vibratii bine, in burete (il infasori). Ce marca si model e? Asa a facut dintotdeauna, de nou? L-ai izbit tu mai tare de pamint, ai umblat la bobine? Ideea cu ceara ar putea merge dar si ideea lui Red Sky e valabila.
Daca l-ai luat SH in aceasta stare, discuta cu vinzatorul dar fara sa umbli in receptor, la bobine. Si spune-ne si noua cine e vinzatorul ca sa ne pazim http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/mad.gif .

0

#6 Useril este offline   Marinaru 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2989
  • Inregistrat: 20-April 02

Postat 26 November 2006 - 08:26 AM

ce producator?
Magelan,
Cu rabdare si ciocan.
0

#7 Useril este offline   domnu_doctor 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3218
  • Inregistrat: 11-April 05

Postat 26 November 2006 - 08:55 AM

Eu as intreba, ... care sunt antecedentele ... ? :wub:
A ... suferit cumva saracu' :lol: frun ... traumatism de tip ... crash sau ceva pe-aproape ? http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/mellow.gif
Faptu' ca se manifesta doar la lovituri slabe sau vibratii, denota un contact imperfect, care se intrerupe doar la aparitia acestor cauze externe = vibratiile sau loviturile.
1. Incearca sa tensionezi discret placuta Rx-ului sa vezi daca nu cumva reusesti sa dai un carcter permanent manifestarii specificate de tine si apoi sa identifici ... locu' ... Nu e usor de loc de facut treaba asta ... mai ales daca n-ai mana de ... meseriash ...
2. S-ar putea sa scapi usor inlocuind doar ... cuartzu' ! Ia de incearca !
3. Ceara s-ar putea sa fie o solutie. Temporara. Solutia este identificarea contactului imperfect !

Stima,
40,665 MHz = Ch 50, FM, PPM, Legal
35,150 MHz = Ch 75, FM, PPM, Legal
27,145 MHz = Ch 19, AM, PPM, Legal
0

#8 Useril este offline   Zippo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1077
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 26 November 2006 - 08:55 AM

Nu prea mai ai ce face cu el, cel mai probabil e spart filtru ceramic. Am patit la doua receptoare asa ceva, dupa o aterizare mai dura , si aceleasi simptome . Daca suna in el ceva, filtrul e de vina.
0

#9 Useril este offline   domnu_doctor 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 26 November 2006 - 08:56 AM

navigator, la 26 Nov 2006, 08:22, a spus:

... Daca l-ai luat SH in aceasta stare, discuta cu vinzatorul dar fara sa umbli in receptor, la bobine. Si spune-ne si noua cine e vinzatorul ca sa ne pazim http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/mad.gif .

Subscriu ! :lol:
0

#10 Useril este offline   Marinaru 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2989
  • Inregistrat: 20-April 02

Postat 26 November 2006 - 09:06 AM

Daca e intradevar un Rx destept, Graupner, Multiplex sau Futaba si costa peste 100 Eu, merita trimis poate la o verificare, afara, la reprezentanta!...zic si eu!

Aceasta postare a fost editata de Marinaru: 26 November 2006 - 09:07 AM

Magelan,
Cu rabdare si ciocan.
0

#11 Useril este offline   domnu_doctor 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 26 November 2006 - 09:13 AM

Zippo, la 26 Nov 2006, 08:55, a spus:

... Daca suna in el ceva, filtrul e de vina.

Sau cuartzu'.
Apropo' ! http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/mellow.gif
Are ... sunet ? :lol:

Stima,
0

#12 Useril este offline   vlad1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2659
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 26 November 2006 - 10:58 AM

Schimba cuartul.
E piesa care de departe e cea mai instabila (mecanic) si sensibila la socuri. O bobina cind sare (la suturi) e buna sarita, la Qx e cu totul alt ceva.
0

#13 Useril este offline   marian_d 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 26 November 2006 - 04:40 PM

Pai hai sa va spun toata istoria:
E vorba de un Robbe Futaba FP-R118F (8canale). L-am primit cadou impreuna cu un EZ. A zburat f frumos si la mare distanta cu EZ dar ca un incepator ce eram (si inca sunt la capitolul termice) a suferit o gramada de crash-uri. De fiecare data a functionat dupa crash-uri. Intre timp am sesizat diferite probleme in zbor care de fiecare data le-am pus pe seama regulatorului si acumulatorului (diverse contacte imperfecte) deoarece se manifestau in general la turatia motorului.
Apoi mi-am luat un termic (dupa ce am reusit sa zbor si sa nu mai bushesc ez-ul). Un trainer sh. La asta datorita vibratiilor motorului am sesizat ca-mi vibreaza si comenzile. Am luat la studiu receptorul si am ajuns la concluzia ca problema ar fi de la filtrul ceramic (dupa ce am maii intrebat cativa cunoscatori) si nu quartz-ul sau vreun contact imperfect. Quartz-ul l-am schimbat iar contactele le-am verificat si refacut tot ce mi se parea ciudat... Cum rezolv cu filtrul? Pe el scrie doar 55H care nu-mi spune f multe. Unde il gasesc? Am zis sa incerc si asta si apoi mai vedem. Sau daca mai are cineva si alte idei va rog sa mi le spuneti. Si pt ca sunt nerabdator in ale zborului nu am asteptat sa-mi vina alt receptor sau sa-l repar pe asta, asa ca am facut praf avionul. Acum tre sa iau si un avion :angry: . Asta e. Greselile se platesc... Ajutor fratilor...
0

#14 Useril este offline   pavcostel 

• Membru Fumator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1596
  • Inregistrat: 01-October 04

Postat 26 November 2006 - 06:24 PM

Chiar stii ce faci? Atunci cum de nu stii ce frecvente intermediare standard se folosesc la receptie??Sau ca nu se zboara un model fara comenzi??

Daca tot vrei, la simpla conversie se foloseste de regula 455kHz, 465kHz in cazuri speciale. La dubla conversie se foloste si 10,7MHz. Ceva-mi spune ca 55H acela al tau e 455KHz. Mai sigur se foloseste datasheet-ul de referinta al integratului, care se compara cu ceea ce este in receptor. Si mai bine urmai sfatul lui RedSky...

Costel
35 MHz, canal 60,62,78.
0

#15 Useril este offline   charlie 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 765
  • Inregistrat: 31-May 04

Postat 27 November 2006 - 02:13 PM

Ce iti trebuie tie poti vedea in poza atasata si poti cumpara de pe strada Maica Domnului...sunt cu tona.
Apoi verifici facand un "test de range" daca merge asa cum mergea inainte.

Succes...si nu uita de ce am vb la telefon...testeazal intai sa-l pui pe avion ca sa nu regreti.

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-8-1164629634.jpg

0

#16 Useril este offline   pavcostel 

• Membru Fumator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1596
  • Inregistrat: 01-October 04

Postat 27 November 2006 - 06:26 PM

Sau la Comet...

Costel
35 MHz, canal 60,62,78.
0

#17 Useril este offline   marian_d 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 12 December 2006 - 01:22 PM

Citeaza

Ce iti trebuie tie poti vedea in poza atasata si poti cumpara de pe strada Maica Domnului...sunt cu tona.

Mi-a dat un prieten un 455E. Poate cineva sa-mi spuna care ar fi efectele daca il pun in locul lui 455H?
0

#18 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Admin
  • Postari: 6867
  • Inregistrat: 03-February 04
  • Interests:Flying

Postat 12 December 2006 - 01:25 PM

marian_d, la 26 Nov 2006, 17:40, a spus:

asa ca am facut praf avionul. Acum tre sa iau si un avion :D .

si acu pe avionu nou ai tupeul sa pui receptorul "manarit " de tine??? :)
pregateste-te sa iti cumperi inca un avion! :)
flying is my life...
0

#19 Useril este offline   marian_d 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 12 December 2006 - 02:56 PM

Nu Silviu, pentru noul avion am statie si receptor nou, dar pentru o masinuta de jucarie modificata cred ca statia veche si receptorul ''manarit'' sunt super ok. Nu trebuie sa aiba si fetita mea cu ce sa se joace pana va trece la aeromodelele mele?
0

#20 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 3019
  • Inregistrat: 01-September 04

Postat 12 December 2006 - 03:12 PM

Mariane, asculta sfatul lui Silviu. Filtrele de frecventa intermediara utilizate de firmele respectabile, ce produc receptoare (e cazul si lui robbe), sint filtre de calitate f buna, cu stabilitate termica buna, cu banda de trecere ingusta si selectivitate ridicata, selectate de producator (si acesta e unul de renume) si vindute ca atare la firmele alea respectabile. Ce se gasesc in magazinele de pe Maica Domnului sau de pe aiurea sint ciurucuri facute de te miri cine, sau in cel mai bun caz ceea ce ramine dupa selectia pomenita de mine mai sus, bune in receptoare de radiofonie ieftine, dar nu atit de bune in cele RC. In plus, desi pe ele scrie 455, nu toate au fix 455kHz frecventa centrala, chiar si dintre alea de calitate f. buna, insa acest lucru este exploatat de fabricantul de receptoare in favoarea sa, cind isi alege si valorile perechei de cuarturi de emisie/receptie, a. i. sa le functioneze optim ansamblul emisie receptie doar cu cuarturile recomandate de el (asta e alta problema de care am mai scris).
Daca tu pui in receptorul tau robbe-Futaba 118 un filtru oarecare, receptorul va merge dar nu ai garantia ca e ca nou. Dar poti sa incerci si apoi musai sa-l probezi cu atentie (adica pe distante mari, in apropierea a diverse obstacole, dar nu pe avion ci cu ajutorul unui prieten) ca sa observi daca si-a pastrat raza de actiune pe care o stiai.
Bafta.

0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu