Iesiri pe balti Bucurestene Locatii
Postat 08 July 2007 - 10:28 PM
cam aglomerat pe balta.lume muuuulta.dar numai ca erau cu paturi la plaje ca pe balta la capitolul barci eu si zue.
dar nu ne putem plange ca a fost frumos, fara evenimente neplacute, ne-am bronzat (zue nu stiu dar eu sigur) si cam atat.
s-au dus zilele cand nu ami aveai loc de barcute, deh concedii, nunti, familii, asta e dar lasa ca vine toamna si apoi la iarna ne facem submarine si le dam la copca.
atunci sa vezi distractie :)
Postat 09 July 2007 - 12:23 AM
chiar asa??? la 10 -11 pe balta???? daca era pe la 18-19 poate erau mai multe barcute... Voi a-ti plecat de pe balta exact cand ma trezeam eu, adica pe la 11,55 :)
Noroc ca v-am prins la benzinarie de am vazut si eu FSR-ul lui Zue (foarte frumoasa barcuta, si foarte ingrijit lucrat la ea)
ionristea@yahoo.com
Orange 0744.515.435
Vodafone 0749.151.297
Postat 11 July 2007 - 01:37 PM
Nu citisi bre??? au uitat bunatate de aparat foto in mashanutza lu ZUE (cu aer conditionat)!! in portbagaj... pe caldura aia.... s-a voalat si bitzii de pe flash http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif De unde poze si filme??? Las ca data viitoare vor imortaliza momentul.
Kumfu la mare? ceva poze, filmulete???? am auzit ca a revenit moda topless...
Bucura si ochiul nostru cu niste delicatese de la mamaia... sau.... ai uitat si tu pozarul in portbagaj???
ionristea@yahoo.com
Orange 0744.515.435
Vodafone 0749.151.297
Postat 11 July 2007 - 02:49 PM
Postat 15 July 2007 - 09:14 AM
Aceasta postare a fost editata de dily: 15 July 2007 - 09:16 AM
0744.35.25.89
0727.88.75.46
Postat 16 July 2007 - 10:11 AM
Am fost pe Berceni. Apa destul de calda... desi era verde...verde....da mirosea bine.
Am facut baie de doua ori, prima data dupa catamaranul meu care a catadicsit sa-si rupa axul flexibil (cred ca aruginit in perioada de repaus) si apoi pentru scorpia lui dili care.... cred ca a patit ceva la un cardan...nu stiu exact, dily a fost foarte evaziv cu explicatiile. Nu stiu daca o sa avem poze, au fost facute cu un ZApp dupa care nu le putem descarca http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif
Eu dau vina pe duralubele lu dily cu care am uns toate articulatiile si toti rulmentii si lagarele - cred ca e atat de unsuros incat aluneca toate cardanele si cuplajele
:)
ionristea@yahoo.com
Orange 0744.515.435
Vodafone 0749.151.297
Postat 16 July 2007 - 08:32 PM
Brussolo, la 16 Jul 2007, 10:11, a spus:
Am fost pe Berceni. Apa destul de calda... desi era verde...verde....da mirosea bine.
Am facut baie de doua ori, prima data dupa catamaranul meu care a catadicsit sa-si rupa axul flexibil (cred ca aruginit in perioada de repaus) si apoi pentru scorpia lui dili care.... cred ca a patit ceva la un cardan...nu stiu exact, dily a fost foarte evaziv cu explicatiile. Nu stiu daca o sa avem poze, au fost facute cu un ZApp dupa care nu le putem descarca http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif
Eu dau vina pe duralubele lu dily cu care am uns toate articulatiile si toti rulmentii si lagarele - cred ca e atat de unsuros incat aluneca toate cardanele si cuplajele
B)
,.........da cam asa sta treaba cu DURA LUBE ....nui i plac cardanele....................dar folosit cum trebuie in rulmentzii motorului si in tubul port elice........face minuni.........adica forjezi motorul la maxim, doar se incalzeste .....nu se incinge.......ESC-ul rece "ghiata"......consumul scade f. semnificativ...... .....deci.....merita (a fost testat de mine si de zue.......plus ca eu am stat pe berceni cu scorpia de la 18 pana la 20.30 .......cu 5 pakuri,..........si pauze nu prea am facut......decat vreo 2 recuperari ca se rasturnase in mijlocul baltii.. http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif ....iar brussolo pe la ora 7 plecase saracul......si am fost nevoit sa intru dupa ea..... ;) ....
........apropo........dupa ce a plecat brusolo ia m dat statia in mana lui pustulica ala (baiatul celui cu zapp-ul in care zac inca filmuletele mele).......si mare gresala am facut............a accelerat puternic si i-a ramas degetelul pe tragaci.......practic nici cand a iesit pe mal bine de tot (cam un metru) tot nu lua degetul de pe tragaci..........urmarile: elicea muci.......z-drive barbierit la meserie, .......cardanul de sub barca facut varza,.....si urme pronuntate in carena (nu i a apa dar necesita reparatii) Dar din fericire am avut piese de schimb la mine si in 10 min am fost iar RTR............concluzia: NU DATI STATIA DIN MANA, FARA .....GARANTIE.... B) ;)
0744.35.25.89
0727.88.75.46
Postat 16 July 2007 - 09:39 PM
Postat 17 July 2007 - 09:45 AM
Cred ca a fost tare fain dupa ce am plecat eu de pe balta... (as fi vrut sa vad si eu Scorpia mergand pe mal .... de fapt as fi vrut sa-ti vad mimica.... ar fi dat bine pe un filmulet) dar, de, trebuia sa mergem la bunica sa o mai vedem si noi.... a fost destul de instructiv, am aflat ca ceaiul fierbinte opareste si ca dihorul fura 8 pui intr-o noapte :lol:
In rest pe la bunica este destul de pustiu...
Referitor la catamaran, cand am ajuns acasa, nu am rezistat si am schimbat axul, am pus de 1,5 mm... poate asta nu mai rugineÅŸte (sa-mi mai dai si mie vreo 5 picaturi de DURALUBENITA daia meseriasha).
Am facut o greseala la ax, fiind intuneric nu am vazut prea bine unde sa-l polizez (la capatul care se prinde in cuplajul de la motor) si l-am cam subţiat, dar sa vadem cat rezista...
PS adevarat, duralube-le face treaba buna.... dar e cam scumpicel...
ionristea@yahoo.com
Orange 0744.515.435
Vodafone 0749.151.297
Postat 23 July 2007 - 10:12 AM
Am iesit cu barca pe Berceni, a mers putin, probabil ca a prins ceva la elice si ... axul s-a "dezcositorit" si se invartea in gol..... cat a stat pe apa, pana s-a dus dily sa o scoata... a intrat apa in ea si a inundat receptorul... (nu am mai bagat vaselina in ax... ci numai duralube) asa ca, barcuta mea, asa cun zice maestrul dily, este o barca de 5 minute. Oricum, este destul de OK.
Am reusit sa-i dau maxim cu o elice tripala de 39. Acum, nu stiu daca era chiar maxim sau se mai invartea si in gol ... acolo unde se invarte el... :(
Dily a trecut la cascadorii... a conceput o trambulina (din sticle de racoritoare) si ... zice el, ca sare cu barca peste ele, barca la aterizare intra sub apa si iese ceva mai departe ca un submarin. Eu am ajuns mai tarziu, voiam sa fac un filmulet si poze, dar... Scorpia a patit ceva (probabil woodoo) si nu mai voia sa invarta elicea, asa ca... nu poze, nu filme (eu personal, ieri, nu am vazut Scorpia nici macar pe apa, dar sa mai si sara peste trambulina - asta nu inseamna ca nu cred ci doar ca-mi pare rau ca nu am vazut sariturile... asa am patit si cu riggerele de pe IOR - niciodata nu am vazut unul mergand, exceptand pe cel al lui TAMIR care era in probe...)
Nu uitati, astazi e luni :) cea mai nasoala si lunga si calduroasa si plictisitoare zi ... dar vine vinerea imediat :(
ionristea@yahoo.com
Orange 0744.515.435
Vodafone 0749.151.297
Postat 23 July 2007 - 11:38 AM
Brussolo, la 23 Jul 2007, 10:12, a spus:
Uita-te cu atentie la ax si la bucsa in care este (a fost) cositorit. Daca pe ax sunt clar vizibile urme de cositor, atunci... se cositoreste dar nu rezista lipitura.
S-ar putea ca din cauza solicitarilor si inertiilor, masa de cositor sa se foarfece (rezistenta admisibila la forfecare mai mica decat solicitarea efectiva).
In cazul asta, ar trebui sa recurgi la argintare, alamire sau sa schimbi aliajul de lipit (moale) cu unul mai tare.
Daca nu poti nici una nici alta, atunci adopta o solutie constructiva care sa-ti maximizeze suprafata de contact a cositorului cu piesele ce trebuie lipite.
Postat 23 July 2007 - 11:53 AM
Procedeul folosit de mine nu e chiar cel mai indicat: pun apa tare in gaura cu o srma, incarc gaura cu sarma de cositor, o pun pe ochiul aragazului pana se topeste, apa tare pe ax, incalzesc ambele piese pe aragaz si apoi le imbin. Deocamdata atat ma duce capul...
La disperare, ma gandeam, ca daca tot nu tine, dupa cositorire o sa-i trag vreo 2 ciocane sa se "lipeasca fortat"... dar nu o sa se mai invarta http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif
Poate voi folosi niste adeziv ... d-ala la seringa ... pentru metal... La alamire sau alte alea, nu ma pricep, nu am vazut niciodata cum se face si cred ca nici nu am cu ce...
modificarea ... adica adaugirea.... axul, sarma de otel este luata de la s.i.e.r.r.a. (poate stii din ce material este) ... bucatile alea de 1m lungime, probabil pentru comenzi... si, nu se vede nici urma de cositor pe ea, cred ca a tinut numai asa, prin presiune sau cine stie cum....
@Zue ... eu am fost pe Berceni asa ... in drum ... ma duceam la bunica lu "aia mica" si, stiind ca e dilz acolo am luat si barca cu mine. Un popas de o ora nu strica... dar de fapt nu am stat decat vreo 20-25 minute... dily a ramas in continuare acolo... poate a mai facut niste sarituri peste sticlele alea... asteptam sa vina de la munca si poate ne pune si el niste impresii pe forum.
Aceasta postare a fost editata de Brussolo: 23 July 2007 - 11:56 AM
ionristea@yahoo.com
Orange 0744.515.435
Vodafone 0749.151.297
Postat 23 July 2007 - 12:58 PM
incearca cu decapant de folosesc aia la calorifere (e super tare) si merge si cu apa tare, da secretu e sa cureti cu o lama de barbierit sau cutter locul de alamit prin zgariere.....multa bafta
Postat 23 July 2007 - 10:25 PM
in fine.......eu zic ca a fost fain, desi am avut ceva probleme.........motor, si controler inundat, un cardan nou facut muci (am agatzat in viteza maxima o pereche de chiloti abandonati pe apa), dar cel mai mult ma deranjeaza ca motorul nu prea si a revenit (apa afecteaza destul de rau motoarele bl) .........cred ca o sa renunt la sarituri si drifturi....... http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/mad.gif
0744.35.25.89
0727.88.75.46
Postat 23 July 2007 - 10:39 PM
@bogdan_minitehnicus ... o sa incerc si cu decapant "de calorifere", poate, cine stie, da roade...
Oricum, macar 5 minute si tot mai trag o fuga pe balta... cand am timp :(
ionristea@yahoo.com
Orange 0744.515.435
Vodafone 0749.151.297
Postat 24 July 2007 - 06:41 PM
cand il pui pe aragaz il incalzesti mai mult decat trebe si atunci oxideaza si dupa aceea poti sal dai tu cu mama decapantului ca tot degeaba asa ca dal cu apa tare dar daia stinsa nu in stare initiala adica ai pui apa in ea sa fie mai :moale: sa nu aiba concentratie mare sau mai bine pune pasta decapanta ca eu zic ca este mai bine
si pune un ciacan de lipit dala vechi de care se pune pe foc
si ia sa vezi ce se lipeste :wub: :D
Postat 25 July 2007 - 04:04 AM
Baftaaaaaaaaaaaaaaa navigatorilor.
Postat 25 July 2007 - 11:58 AM
Cine cunoaste un "prelucrator prin aschiere" accesibil la pret si, eventual, destul de aproape de Salajan-Titan sau Berceni? ... Daca e si "meserias" e perfect.
ionristea@yahoo.com
Orange 0744.515.435
Vodafone 0749.151.297
Postat 26 July 2007 - 11:23 PM
0744.35.25.89
0727.88.75.46
Postat 26 July 2007 - 11:30 PM
Apropos am reusit sa termin si catamaranul ...........
Imagini atasate
0744.35.25.89
0727.88.75.46
Postat 26 July 2007 - 11:40 PM
.......o sa revin cu poze si eventual filmulet..........asta daca mai vine cineva duminica...........sper
0744.35.25.89
0727.88.75.46