Modelism - RHC Forum: Iesiri pe balti Bucurestene - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 164 Pagini +
  • « Prima
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Ultima »

Iesiri pe balti Bucurestene Locatii

#781 Useril este offline   ToX 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1245
  • Inregistrat: 25-September 06

Postat 08 July 2007 - 10:28 PM

filme si poze data viitoare cand nu o sa mai uite zue aparatul in masina.
cam aglomerat pe balta.lume muuuulta.dar numai ca erau cu paturi la plaje ca pe balta la capitolul barci eu si zue.
dar nu ne putem plange ca a fost frumos, fara evenimente neplacute, ne-am bronzat (zue nu stiu dar eu sigur) si cam atat.
s-au dus zilele cand nu ami aveai loc de barcute, deh concedii, nunti, familii, asta e dar lasa ca vine toamna si apoi la iarna ne facem submarine si le dam la copca.
atunci sa vezi distractie :)
0

#782 Useril este offline   Brussolo 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 701
  • Inregistrat: 14-July 06

Postat 09 July 2007 - 12:23 AM

@ TOX & Zue.....
chiar asa??? la 10 -11 pe balta???? daca era pe la 18-19 poate erau mai multe barcute... Voi a-ti plecat de pe balta exact cand ma trezeam eu, adica pe la 11,55 :)
Noroc ca v-am prins la benzinarie de am vazut si eu FSR-ul lui Zue (foarte frumoasa barcuta, si foarte ingrijit lucrat la ea)
risteaion@yahoo.com
ionristea@yahoo.com

Orange 0744.515.435
Vodafone 0749.151.297
0

#783 Useril este offline   dily 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1383
  • Inregistrat: 03-September 06

Postat 09 July 2007 - 09:08 PM

................am fost plecat...........pe litoral si am pierdut iesirea din week-end ul asta................asa ca.........ia ziceti voi cum a fost.......adica ....poze filmulete....alte alea.....
nr. de telefon......
0744.35.25.89
0727.88.75.46
0

#784 Useril este offline   Brussolo 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 11 July 2007 - 01:37 PM

@dily
Nu citisi bre??? au uitat bunatate de aparat foto in mashanutza lu ZUE (cu aer conditionat)!! in portbagaj... pe caldura aia.... s-a voalat si bitzii de pe flash http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif De unde poze si filme??? Las ca data viitoare vor imortaliza momentul.

Kumfu la mare? ceva poze, filmulete???? am auzit ca a revenit moda topless...
Bucura si ochiul nostru cu niste delicatese de la mamaia... sau.... ai uitat si tu pozarul in portbagaj???
risteaion@yahoo.com
ionristea@yahoo.com

Orange 0744.515.435
Vodafone 0749.151.297
0

#785 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 4508
  • Inregistrat: 02-December 03

Postat 11 July 2007 - 02:49 PM

........asa e,da'n cazu' lui dili a fost naspa banuiesc;era cu nevasta ,asa ca n'a vazut nimic, a stat cu fatza la nisip,ca strutzu! http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/laugh.gif
...tabula crasa, mortua est!
0

#786 Useril este offline   dily 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 11 July 2007 - 10:09 PM

doamne......cata dreptate are nenea ipsi.............din pacate..... :D :) :D
nr. de telefon......
0744.35.25.89
0727.88.75.46
0

#787 Useril este offline   dily 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 15 July 2007 - 09:14 AM

astazi............cineva?..............vreau diseara (pe la ora17) sa ies pe Berceni........daca mai vrea cineva sa vina poate sa ma contacteze telefonic,..... http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif ......PC -ul e off-line

Aceasta postare a fost editata de dily: 15 July 2007 - 09:16 AM

nr. de telefon......
0744.35.25.89
0727.88.75.46
0

#788 Useril este offline   Brussolo 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 16 July 2007 - 10:11 AM

Salutare,
Am fost pe Berceni. Apa destul de calda... desi era verde...verde....da mirosea bine.
Am facut baie de doua ori, prima data dupa catamaranul meu care a catadicsit sa-si rupa axul flexibil (cred ca aruginit in perioada de repaus) si apoi pentru scorpia lui dili care.... cred ca a patit ceva la un cardan...nu stiu exact, dily a fost foarte evaziv cu explicatiile. Nu stiu daca o sa avem poze, au fost facute cu un ZApp dupa care nu le putem descarca http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif
Eu dau vina pe duralubele lu dily cu care am uns toate articulatiile si toti rulmentii si lagarele - cred ca e atat de unsuros incat aluneca toate cardanele si cuplajele
:)
risteaion@yahoo.com
ionristea@yahoo.com

Orange 0744.515.435
Vodafone 0749.151.297
0

#789 Useril este offline   dily 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 July 2007 - 08:32 PM

Brussolo, la 16 Jul 2007, 10:11, a spus:

Salutare,
Am fost pe Berceni. Apa destul de calda... desi era verde...verde....da mirosea bine.
Am facut baie de doua ori, prima data dupa catamaranul meu care a catadicsit sa-si rupa axul flexibil (cred ca aruginit in perioada de repaus) si apoi pentru scorpia lui dili care.... cred ca a patit ceva la un cardan...nu stiu exact, dily a fost foarte evaziv cu explicatiile. Nu stiu daca o sa avem poze, au fost facute cu un ZApp dupa care nu le putem descarca http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif
Eu dau vina pe duralubele lu dily cu care am uns toate articulatiile si toti rulmentii si lagarele - cred ca e atat de unsuros incat aluneca toate cardanele si cuplajele
B)

,.........da cam asa sta treaba cu DURA LUBE ....nui i plac cardanele....................dar folosit cum trebuie in rulmentzii motorului si in tubul port elice........face minuni.........adica forjezi motorul la maxim, doar se incalzeste .....nu se incinge.......ESC-ul rece "ghiata"......consumul scade f. semnificativ...... .....deci.....merita (a fost testat de mine si de zue.......plus ca eu am stat pe berceni cu scorpia de la 18 pana la 20.30 .......cu 5 pakuri,..........si pauze nu prea am facut......decat vreo 2 recuperari ca se rasturnase in mijlocul baltii.. http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif ....iar brussolo pe la ora 7 plecase saracul......si am fost nevoit sa intru dupa ea..... ;) ....

........apropo........dupa ce a plecat brusolo ia m dat statia in mana lui pustulica ala (baiatul celui cu zapp-ul in care zac inca filmuletele mele).......si mare gresala am facut............a accelerat puternic si i-a ramas degetelul pe tragaci.......practic nici cand a iesit pe mal bine de tot (cam un metru) tot nu lua degetul de pe tragaci..........urmarile: elicea muci.......z-drive barbierit la meserie, .......cardanul de sub barca facut varza,.....si urme pronuntate in carena (nu i a apa dar necesita reparatii) Dar din fericire am avut piese de schimb la mine si in 10 min am fost iar RTR............concluzia: NU DATI STATIA DIN MANA, FARA .....GARANTIE.... B) ;)
nr. de telefon......
0744.35.25.89
0727.88.75.46
0

#790 Useril este offline   Zue 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1495
  • Inregistrat: 05-January 07

Postat 16 July 2007 - 09:39 PM

imi pare rau Dilli.....pe mine ma rodea constiita ca NU am dat una din barci unui copil care statea pe linga mine si ma gindeam ce hain am fost....m-am gindit doar ca bagasem ~1000RON in electronica si alte alea si o putea rasturna la primul viraj brusc......
tel.0745026562
0

#791 Useril este offline   Brussolo 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 17 July 2007 - 09:45 AM

@ dily .... de unde stii ca sunt sarac???? (#%¤@& = injuratura pentru cei care au inventat banii) De cand nu am mai bagat bani in barci mi-am mai revenit cu "buzunarul" :D Si, am hotarat ca, daca barcile sunt asa de scumpe.... ma apuc de aeromodele :D (aici, cea mai mare investitie cred ca o sa fie in pungi de un leu... pentru a recupera modelul)
Cred ca a fost tare fain dupa ce am plecat eu de pe balta... (as fi vrut sa vad si eu Scorpia mergand pe mal .... de fapt as fi vrut sa-ti vad mimica.... ar fi dat bine pe un filmulet) dar, de, trebuia sa mergem la bunica sa o mai vedem si noi.... a fost destul de instructiv, am aflat ca ceaiul fierbinte opareste si ca dihorul fura 8 pui intr-o noapte :lol:
In rest pe la bunica este destul de pustiu...
Referitor la catamaran, cand am ajuns acasa, nu am rezistat si am schimbat axul, am pus de 1,5 mm... poate asta nu mai rugineÅŸte (sa-mi mai dai si mie vreo 5 picaturi de DURALUBENITA daia meseriasha).
Am facut o greseala la ax, fiind intuneric nu am vazut prea bine unde sa-l polizez (la capatul care se prinde in cuplajul de la motor) si l-am cam subţiat, dar sa vadem cat rezista...

PS adevarat, duralube-le face treaba buna.... dar e cam scumpicel...
risteaion@yahoo.com
ionristea@yahoo.com

Orange 0744.515.435
Vodafone 0749.151.297
0

#792 Useril este offline   Brussolo 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 23 July 2007 - 10:12 AM

Al naibii ax.... nu vrea sa se cositoreasca in locul lui ....
Am iesit cu barca pe Berceni, a mers putin, probabil ca a prins ceva la elice si ... axul s-a "dezcositorit" si se invartea in gol..... cat a stat pe apa, pana s-a dus dily sa o scoata... a intrat apa in ea si a inundat receptorul... (nu am mai bagat vaselina in ax... ci numai duralube) asa ca, barcuta mea, asa cun zice maestrul dily, este o barca de 5 minute. Oricum, este destul de OK.
Am reusit sa-i dau maxim cu o elice tripala de 39. Acum, nu stiu daca era chiar maxim sau se mai invartea si in gol ... acolo unde se invarte el... :(
Dily a trecut la cascadorii... a conceput o trambulina (din sticle de racoritoare) si ... zice el, ca sare cu barca peste ele, barca la aterizare intra sub apa si iese ceva mai departe ca un submarin. Eu am ajuns mai tarziu, voiam sa fac un filmulet si poze, dar... Scorpia a patit ceva (probabil woodoo) si nu mai voia sa invarta elicea, asa ca... nu poze, nu filme (eu personal, ieri, nu am vazut Scorpia nici macar pe apa, dar sa mai si sara peste trambulina - asta nu inseamna ca nu cred ci doar ca-mi pare rau ca nu am vazut sariturile... asa am patit si cu riggerele de pe IOR - niciodata nu am vazut unul mergand, exceptand pe cel al lui TAMIR care era in probe...)
Nu uitati, astazi e luni :) cea mai nasoala si lunga si calduroasa si plictisitoare zi ... dar vine vinerea imediat :(
risteaion@yahoo.com
ionristea@yahoo.com

Orange 0744.515.435
Vodafone 0749.151.297
0

#793 Useril este offline   Zue 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1495
  • Inregistrat: 05-January 07

Postat 23 July 2007 - 10:18 AM

am vrut sa vin si eu cu voi dar vazind temperatura de la terminetru m-am speriat si m-am ascuns in casa la racoare
poate saptamina viitore este mai racoare afara sa pot sa fac baie la barci nu sa stau eu in apa si sa fac pe submarinul
tel.0745026562
0

#794 Useril este offline   Valteras 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3077
  • Inregistrat: 29-May 02

Postat 23 July 2007 - 11:38 AM

Brussolo, la 23 Jul 2007, 10:12, a spus:

Al naibii ax.... nu vrea sa se cositoreasca in locul lui

Uita-te cu atentie la ax si la bucsa in care este (a fost) cositorit. Daca pe ax sunt clar vizibile urme de cositor, atunci... se cositoreste dar nu rezista lipitura.
S-ar putea ca din cauza solicitarilor si inertiilor, masa de cositor sa se foarfece (rezistenta admisibila la forfecare mai mica decat solicitarea efectiva).
In cazul asta, ar trebui sa recurgi la argintare, alamire sau sa schimbi aliajul de lipit (moale) cu unul mai tare.
Daca nu poti nici una nici alta, atunci adopta o solutie constructiva care sa-ti maximizeze suprafata de contact a cositorului cu piesele ce trebuie lipite.
Orice pas inainte e un shut in fund!
0

#795 Useril este offline   Brussolo 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 23 July 2007 - 11:53 AM

@Valteras .... Multumesc, piesele ce trebuiesc cositorite se prezinta cam asa: un ax de diametru 4mm cu o gaura logitudinala de diametru 2mm .... si cam de 40mm adancime. Aici intra o sarma de otel de diametru 1,5mm care, pana acum statea cositorita foarte bine.
Procedeul folosit de mine nu e chiar cel mai indicat: pun apa tare in gaura cu o srma, incarc gaura cu sarma de cositor, o pun pe ochiul aragazului pana se topeste, apa tare pe ax, incalzesc ambele piese pe aragaz si apoi le imbin. Deocamdata atat ma duce capul...
La disperare, ma gandeam, ca daca tot nu tine, dupa cositorire o sa-i trag vreo 2 ciocane sa se "lipeasca fortat"... dar nu o sa se mai invarta http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif
Poate voi folosi niste adeziv ... d-ala la seringa ... pentru metal... La alamire sau alte alea, nu ma pricep, nu am vazut niciodata cum se face si cred ca nici nu am cu ce...

modificarea ... adica adaugirea.... axul, sarma de otel este luata de la s.i.e.r.r.a. (poate stii din ce material este) ... bucatile alea de 1m lungime, probabil pentru comenzi... si, nu se vede nici urma de cositor pe ea, cred ca a tinut numai asa, prin presiune sau cine stie cum....

@Zue ... eu am fost pe Berceni asa ... in drum ... ma duceam la bunica lu "aia mica" si, stiind ca e dilz acolo am luat si barca cu mine. Un popas de o ora nu strica... dar de fapt nu am stat decat vreo 20-25 minute... dily a ramas in continuare acolo... poate a mai facut niste sarituri peste sticlele alea... asteptam sa vina de la munca si poate ne pune si el niste impresii pe forum.

Aceasta postare a fost editata de Brussolo: 23 July 2007 - 11:56 AM

risteaion@yahoo.com
ionristea@yahoo.com

Orange 0744.515.435
Vodafone 0749.151.297
0

#796 Useril este offline   bogdan_minitehnicus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1275
  • Inregistrat: 20-April 07

Postat 23 July 2007 - 12:58 PM

fii atent problema cu cositorirea am avut-o si eu si am cositorit pe teaca de alama fara probleme
incearca cu decapant de folosesc aia la calorifere (e super tare) si merge si cu apa tare, da secretu e sa cureti cu o lama de barbierit sau cutter locul de alamit prin zgariere.....multa bafta
Valoarea unui modelist adevarat nu se masoara in numarul de posturi ci in realizarile sale...
0

#797 Useril este offline   dily 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 23 July 2007 - 10:25 PM

brussolo.........nu am mai pus scorpria pe apa si nu am mai stat mult dupa tine............da se pare ca dupa ce am tot sarit pe trambulina aia ......si a iesit fum din controler (stii doar........woodooo... http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif ).........am plecat .

in fine.......eu zic ca a fost fain, desi am avut ceva probleme.........motor, si controler inundat, un cardan nou facut muci (am agatzat in viteza maxima o pereche de chiloti abandonati pe apa), dar cel mai mult ma deranjeaza ca motorul nu prea si a revenit (apa afecteaza destul de rau motoarele bl) .........cred ca o sa renunt la sarituri si drifturi....... http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/mad.gif
nr. de telefon......
0744.35.25.89
0727.88.75.46
0

#798 Useril este offline   Brussolo 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 23 July 2007 - 10:39 PM

@dily ... nu poti renunta la sarituri si drifturi pana nu prindem pe pelicula problema... sa vada si ochiul vizitatorului de forum cum sare barcuta ta peste sticle de plastic...

@bogdan_minitehnicus ... o sa incerc si cu decapant "de calorifere", poate, cine stie, da roade...

Oricum, macar 5 minute si tot mai trag o fuga pe balta... cand am timp :(
risteaion@yahoo.com
ionristea@yahoo.com

Orange 0744.515.435
Vodafone 0749.151.297
0

#799 Useril este offline   iony 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2346
  • Inregistrat: 06-April 07

Postat 24 July 2007 - 06:41 PM

:D alooo
cand il pui pe aragaz il incalzesti mai mult decat trebe si atunci oxideaza si dupa aceea poti sal dai tu cu mama decapantului ca tot degeaba asa ca dal cu apa tare dar daia stinsa nu in stare initiala adica ai pui apa in ea sa fie mai :moale: sa nu aiba concentratie mare sau mai bine pune pasta decapanta ca eu zic ca este mai bine
si pune un ciacan de lipit dala vechi de care se pune pe foc
si ia sa vezi ce se lipeste :wub: :D
0

#800 Useril este offline   iony 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2346
  • Inregistrat: 06-April 07

Postat 24 July 2007 - 06:43 PM

si ar mai fii ceva vreau si eu spray de dat pe partile electronice car5e are de dat?
gen wetstop
0

#801 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9330
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 25 July 2007 - 04:04 AM

Ma scuzati ca ma bag in seama. Decapantul ideal pentru otel este apa tare sau clorura de zinc. Se face din acid clorhidric si zinc suficient de mult sa ramana nereactionat chiar si dupa 24 de ore. Nu-i nevoie de diluat cu apa. Deoarece este o sare si nu un acid. Oricum dupa lipire se spala bine cu apa si detergent...zic si eu.
Baftaaaaaaaaaaaaaaa navigatorilor.
0

#802 Useril este offline   Brussolo 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 25 July 2007 - 11:58 AM

@ Se poate si asa? Exact, acum mi-am adus aminte, primul ax l-am cositorit folosind apa tare... sau cel putin asa a spus tata ca era in sticluta aia ;) Acum negociez cu tata-socru sa-mi mai dea si mie niste apa tare... Sper sa rezolv pana sambata sau duminica... daca nu... o sa fie iar "o barca de 5 minute"

Cine cunoaste un "prelucrator prin aschiere" accesibil la pret si, eventual, destul de aproape de Salajan-Titan sau Berceni? ... Daca e si "meserias" e perfect.
risteaion@yahoo.com
ionristea@yahoo.com

Orange 0744.515.435
Vodafone 0749.151.297
0

#803 Useril este offline   dily 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 26 July 2007 - 11:23 PM

.......ti dau eu apa tare.......... :D http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif ............doar sa treci sa o iei........
nr. de telefon......
0744.35.25.89
0727.88.75.46
0

#804 Useril este offline   dily 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 26 July 2007 - 11:30 PM

se pare ca motorul de pe scorpie si a revenit........l am tinut la soare 2 zile , s a uscat si cred ca totul e ok....... http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/smile.gif ..........ESC-ul "traieste" si el desi a fumegat binisor ........asa ca am bagat din nou lac in el am montat totul la loc si acuma ......doamne ajuta.........sa vedem ce zice pe balta. Deci Scorpia e RTR

Apropos am reusit sa termin si catamaranul ...........

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-4-1185485451.jpg

nr. de telefon......
0744.35.25.89
0727.88.75.46
0

#805 Useril este offline   dily 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 26 July 2007 - 11:31 PM

poza 2
nr. de telefon......
0744.35.25.89
0727.88.75.46
0

#806 Useril este offline   dily 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 26 July 2007 - 11:32 PM

scuze..............

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-4-1185485544.jpg

nr. de telefon......
0744.35.25.89
0727.88.75.46
0

#807 Useril este offline   dily 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 26 July 2007 - 11:40 PM

Am folosit pt. catamaran motor BL (3900rpm / v ; ESC 100 Ah; ambele Hi-model), transmisie cu ax si cardane navy 35 plus z-drive ; pack lipo 2 cel 2200 mah (nu cred ca voi pune mai mult de 2 cel), elice de 2 pale si diam 29..............greutate total RTR cu pack de doua cel .....680 gr...............l am probat doar in cada , este OK, dar nu trag nici o concluzie pana nu ajung cu el pe balta.......sper sa mearga frumos.

.......o sa revin cu poze si eventual filmulet..........asta daca mai vine cineva duminica...........sper
nr. de telefon......
0744.35.25.89
0727.88.75.46
0

#808 Useril este offline   dily 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 26 July 2007 - 11:42 PM

inca o poza.......ultima........