DIN SERIA PERPETUUM MOBILE pT sPEEDY
Postat 23 July 2003 - 10:33 PM
Un tor din magneti permanenti in care se invarte un alt magnet.Trebuie avut grija ca frecarea cu aerul din tor sa aibe o asa valoare incat sa mentina la o viteza constanta magnetul,intr-ucat miscarea acestuia tinde sa fie uniform accelerata,ceea ce ar duce la cresterea vitezei si aparitia fortelor centrifugale care ar face magnetul sa se atinga de peretii exteriori.La infinit nu o sa mearga ,caci exista frecare cu aerul care poate intr-un milion de ani o sa erodeze magnetul.Deasemenea ,nu poti sa folosesti aplicatia decat la un fel de metrou.
Corectati-ma daca gresesc.
Postat 24 July 2003 - 03:36 PM
Ceea ce vrei tu sa inventezi nu se poate,adica un perpetum mobile ptr ca acesta nu exista.notiunea s-a inventat numai ca sa existe o clasa de
" inventii " unde sa fie incadrate cele care contravin legilor cunoscute ale fizicii
si care incalzesc mintile agere
Postat 24 July 2003 - 04:48 PM
big
Postat 25 July 2003 - 07:50 AM
ref:perpetuum (i)mobile
Interesanta idea!Ar trebui brevetata.Dar, ai grija sa gasesti o zi in care legile fizicii nu mai sint valabile!
In catrea de fizica de liceu, scrie ca un motor electric are cimpul magnetic VARIABIL, ca sens si intensitate.Motorul propus, se va bloca cu magnetii aliniati N-S si vei CONSUMA energie sa-i muti!
Alexandru
Postat 25 July 2003 - 12:50 PM
Big, la 24 Jul 2003, 16:48, a spus:
big
Da este vorba de pila Karppen ( daca dactilografierea numelui nu este cea corecta imi cer scuze), cu electrod de platina si acid sulfuric ,care un timp a stat si prin Academia Romana , dar acela nu este un perpetum mobile.Este doar o baterie cu durata de lucru foarte mare .
Acun nu mai stiu pe unde este.
Aceasta postare a fost editata de S62: 25 July 2003 - 12:51 PM
Postat 25 July 2003 - 01:55 PM
Ma baieti de ce nu vreti voi sa intelegeti ca asa ceva nu exista si nici nu se poate inventa.
Legile fizici au fost scrise odata si pana sa fie scrise au fost cercetate si invirtite pe toate partile.
Tot ce se face in ziua de azi este o combinatie intre aceste fenomene.
La ce visati voi acum au mai visat si alti cu mult timp inainte si daca se putea face ceva era deja existent.
Va dati seama ce "vedeta" ar fi ajuns ala de inventa asa ceva? Deci daca se putea inventau aia de la Nasa pina acum.
Nu zic ca nu sunteti voi munti stralucite da puteti sa pierdeti timpul si sa va chinuiti si voi ca si eu m-am chinuit odata cu aceiasi chestie.....ba si ce atita vorbarie puneti odata mina la treaba construiti ceva si veniti cu solutii exacte "uite ce am construit si nu merge" si nu mai palavragiti atit ca niste babe. :)
Postat 25 July 2003 - 05:49 PM
Postat 25 July 2003 - 09:29 PM
Big, la 24 Jul 2003, 16:48, a spus:
big
Bigule, la Muzeul Tehnic Dimitrie Leonida, nu exista sau nu e expusa dibacia de care zici tu si de care am auzit si eu. Nu e nici macar macheta lui Stabiloplan, dupa care scormoneam eu!
F.
Postat 25 July 2003 - 10:22 PM
PT ceilalti: Dupa cum am si spus aceasta NU este un perpetum mobile ci ceva care are o frecare f mica ,NUMAI CU AERU, si foloseste o energie perpetua, a magnetilor permanenti.Pt mine tot ce tine mai mult de 100ani e perpetum mobile
Postat 26 July 2003 - 07:50 AM
http://www.borderlands.de/energy.searl.php...?Section=energy
http://www.angelfire...Lab/segpage.htm
http://www.sisrc.com/c1.htm
Postat 28 July 2003 - 07:59 AM
In lumea asta mare, totul functioneaza, se misca, CONSUMIND ceva, TRANSFORMIND ceva cu un anumit randamnet si nu in ultimul rind CONSERVIND ceva!Masina termica consuma... caldura, pe care o transforma in miscare conservind un impuls.Inaintasii in ale masinilor termice, credeau ca pot creste randamentul ...incalzind (!) vasul de expansiune (cilindrul cu piston) pentru ...a nu pierde caldura!Cind colo, el trebuia... racit!
Si ce este mai rau, nu pot sa "incerc" a incalca vreuna una din legi.Ginditi-va ce s-ar intimpla daca nesocotesc, sau mai rau, anulez legile frecarii!Gemenii s-ar fi prabusit fara ajutorul lui "Bin-la-den"!
Pentru Duf.Perfect adevarata chestia cu bobina si magnetul, numai ca la trecerea magnetului prin "punctul de plecare",pentru ca "treaba" sa merga in continuare, eu trebuie sa-i mai dau ...in IMPULS, care inseamna ....CONSUM!
Alexandru
Postat 28 July 2003 - 07:22 PM
@Valterash - alias Flo. nene, ori furat bagabontii pila si macheta stabiloplanului. sau o fi avand marinero coada bagata ca stim noic at de mult ii plac ambele subecte incriminate !
Biiiiiig
Aceasta postare a fost editata de Big: 28 July 2003 - 07:23 PM
Postat 28 July 2003 - 08:31 PM
Postat 28 July 2003 - 09:35 PM
generatorul tau poate sa debiteze o anumita putere. motorul tau papa o anumita putere. si atunci degeaba cresti tu tensiunea cu un convertor ca curentul pe care il poti debita scade. asta este...
big watt
Postat 29 July 2003 - 07:31 AM
Big, la 28 Jul 2003, 19:22, a spus:
@Valterash - alias Flo. nene, ori furat bagabontii pila si macheta stabiloplanului. sau o fi avand marinero coada bagata ca stim noic at de mult ii plac ambele subecte incriminate !
Biiiiiig
Eu as numi sistemul mai degraba un motor gratuit ,exploatand o energie existenta.
Cred totusi ca definitia generica a unui perpetum mobile ramane totusi miscare fara energie consumata.
O sa revin cu un exemplu edificator de motor gratuit numit "pasarica Hotabici" ce executa aparent pe timp lung o miscare de balans fara consum de energie.
Aceasta postare a fost editata de S62: 29 July 2003 - 07:32 AM
Postat 29 July 2003 - 08:37 AM
ref:pasarici
Ba pardon, pasarica consuma apa si caldura!
Alexandru
Postat 29 July 2003 - 11:54 AM
Adica vroiam sa vezi de diferenta. Si sti de ce am spus ca un motor care consuma 3v poate sa invirta doar un dinam de 2,5v?
Am facut aceasta comparatie ca am vazut ca tu iei in calcul numai tensiunea iar de curent nici nu ai ponenit.
Gandestete ca diferenta de 0,5v este consumata de frecari.
Intr-un circuit in care ai "energie" aceasta este alcatuita din tensiune care se masoara in volti si curent care se masoara in amperi (sper ca am tinut bine minte) si sa nu uitam ca la curentul alternativ mai este si frecventa.
Cred ca putem compare curentul cu cantitatea de "energie" pe unitatea de timp adica cat de mult curent ai.
Cand se spune ca un conductor (un fir) tine xA asta inseamna ca xA este cantitatea maxima de curent care poate trece prin acel conductor.
Am deviat putin problema si am incercat sa explic cat mai popular ce este curentul deoarece am vazut ca ulti nu-l ia in calcul.
Deci eu vroiam sa spun ca motorul tau nu are suficienta putere sa invirta un dinam mai mare iar daca motorul tau are 3v el are putere sa invirta un generator de 2,5v Si daca motorul tau are o putere de 5A atunci el are putere sa invirta un generator care debiteaza 3A (la motoare puterea se masoara in wati iar eu m-am exprimat cu A (amperi) sa nu intri de tot in ceata).
Deci ia toate formulele de care ai nevoie si calculeaza in asa fel incat sa ai mai multa energie debitata decat consumata dar energia consumata sa poata sa-ti debiteze o alta energie egala cu prima Ed1>Ec Ec=>Ed2 Ed1=Ed2
Ed1 si Ed2 = energie debitate de generator
Ec = energie consumata
Daca tu reusesti sa faci macar pe hartie chestia asta esti tare.
Eu te sfatuiesc sa cauti cartile de fizica din clasele de liceu si acolo gasesti foarte multe explicatii si formule.
Tot acolo gasesti si ce este curentul, tensiunea, puterea, frecventa, etc. si reusesti sa tragi o concluzie si totodata sti la ce sa te astapti si pe ce cale sa o iei.
PS1: Cati ani ai?
PS2: ma explicati-mi si mie ce vreti sa faceti cu chestia asta.
Oricum daca inventati asa ceva nu va foloseste la nimic si ia merge ca proasta singura.
Defapt este o idee sa stai linga un aparat care merge singur si sa te uiti la el si sa bei berica numai ca intr-o zi tu te opresti iar el continua sa mearga.
E si ce ai rezolbat? :)
Postat 29 July 2003 - 06:51 PM
:)
Postat 29 July 2003 - 08:06 PM
Z-mare, la 29 Jul 2003, 08:37, a spus:
Ba pardon, pasarica consuma apa si caldura!
Alexandru
Apa nu consuma ci doar transfera caldura si oricum dupa cum ziceam nu e un perpetum mobile ci doar un motor gratuit.
Postat 29 July 2003 - 09:59 PM
Postat 30 July 2003 - 08:09 AM
Ba pardon, consuma apa care se evapora de pe cap racind gazul din interior ...etc.
pentru Speedy007
ref;tensiune si curent
Poate le sti, dar nu le privesti ca pe un tot!Intrebare:am o galeata plina cu apa;torn apa in capul cuiva de la 10 m, dar intr-un "jet" subtire de 1 cm sau o arunc pe toata o data de la 0.5 m.Cum e mai rau, ca doar cantitatea de apa e aceeasi?
Cit despre perpetuum mobile, am citit cinva o poveste SF, in care se spunea ca, pamintenii vor iesi din criza eneretica si vor trece pe o teapta superioara de dezvoltare, cind vor intelege ca exista ...perpetuum mobile!
Alexandru
Postat 30 July 2003 - 06:18 PM
ganditi-va ca la fiecare cap al crucii e un magnet care se respinge de alti doi magneti? Asta merge?
nu consuma curent.
:(
Postat 30 July 2003 - 06:24 PM
Postat 01 August 2003 - 11:19 AM
Cu rabdare si ciocan.
Postat 01 August 2003 - 11:39 AM
Energie nu o sa creezi tu niciodata Ci doar o sa o conservi.Intelege o data pentru totdeauna :
NU EXISTA PERPETUUM MOBILE.
De ce draq te incapatinezi sa umpli forumul de prosti din astea?!!!!!
Postat 01 August 2003 - 11:43 AM
Z-mare, la 30 Jul 2003, 08:09, a spus:
Ba pardon, consuma apa care se evapora de pe cap racind gazul din interior ...etc.
pentru Speedy007
ref;tensiune si curent
Poate le sti, dar nu le privesti ca pe un tot!Intrebare:am o galeata plina cu apa;torn apa in capul cuiva de la 10 m, dar intr-un "jet" subtire de 1 cm sau o arunc pe toata o data de la 0.5 m.Cum e mai rau, ca doar cantitatea de apa e aceeasi?
Cit despre perpetuum mobile, am citit cinva o poveste SF, in care se spunea ca, pamintenii vor iesi din criza eneretica si vor trece pe o teapta superioara de dezvoltare, cind vor intelege ca exista ...perpetuum mobile!
Alexandru
Daca vrei consuma si apa prin evaporare
Postat 01 August 2003 - 11:48 AM
Marinaru, la 1 Aug 2003, 11:19, a spus:
Sa-l inchidem , chiar te rog, caci risipim energia degeaba !
Postat 01 August 2003 - 11:59 AM
veniti odata cu fapte si dipaia discutam