Modelism - RHC Forum: Airbus 340-600 - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

Airbus 340-600 bete chibrit

#31 Useril este offline   Sir_Vaska 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1117
  • Inregistrat: 23-November 03
  • Interests:RC - utilaje agricole, de constructii , camioane , trenulete si ... drone

Postat 10 May 2006 - 02:09 PM

n-am, la 7 May 2006, 21:38, a spus:

cu aracet si am mai intarit cu SuperGlue partile esentiale

Si totusi nu e mai practic prenadezu ? Are multe calitati fata de aracet (rezista la umezeala ,timp scurt pentru lipitura , dupa lipire se poate lucra in continuare fara probleme).
Uite , datorita lipiciului si @Z-mare si-a retras sprijinul moral afisat inainte

Citeaza

Felicitari n-am
.
Nu are felicitari pentru aceasta optiune http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/biggrin.gif.
0

#32 Useril este offline   n-am 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 26
  • Inregistrat: 17-April 06

Postat 10 May 2006 - 05:55 PM

Nu recomand prenadezul.... deloc.... Aracetul e sfant.. Oricum, depinde si ce aracet e. Unele de intaresc f bine, altele devin putin mai moi dupa ce se intaresc.. depinde totusi de norocul pe care il ai cand il cumperi de la magazin.. Am facut vreo 5 avioane din bete de chibrit la viata mea si un elicopter (pe care l am trantit din greseala de pe TV... ah nu vreau sa-mi mai aintesc.. http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/sad.gif() si la toate am folosit aracet.. Recomand aracetul ptr orice tip de macheta din lemn, fie ca sunt bete de chibrit, fie ca-s bucati mari de lemn. La o adica, se pot intari partile esentiale, cele care sustin greutatea, cu ceva Super Glue- e vreo 5000 de lei vechi (scuze bai de reclama http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/smile.gif . Este f importanta imbinarea betelor, pe care incerc sa o fac pe o suprafata mai intinsa a batului, suprafata de contact sa fie mai mare.. hmm nu stu cum sa explic, intelegeti voi..
"""""Si totusi nu e mai practic prenadezu ? Are multe calitati fata de aracet (rezista la umezeala ,timp scurt pentru lipitura , dupa lipire se poate lucra in continuare fara probleme).
""""" - Nu, in nici un caz, te asigur ca dupa 1 minut, poate chiar cateva zeci de secunde se poate folosi ceea ce ai lipit. Oricum , e nevoie de o penseta si o unghiera mai mare. M-a mai intrebat cineva ce fel de bete sunt. Pai sunt din alea normale, cum erau pe vremuri. Bre.... sa nu luati cutii de chibrit cu femei dezbracate ca nu-s bune =)) he he. Se mai gasesc prin unele magazine acele cutii cartonate, facute dintr un carton tare, cu fluturi pe ele daca nu ma insel, alea sunt cele mai bune. Am mai gasit totusi in prin Carrefour (scuze iar de reclama) niste cutii cu bete duble ca lungime decat cele obisnuite, insa nu merita, unele sunt maro, altele albe, etc, plus de asta sunt cam strambe. Hai mersi ptr comentarii si mai vorbim! SAL!
0

#33 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9331
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 10 May 2006 - 06:44 PM

Cu AGO ai incercat? Cred ca este cea mai buna solutie. Se intareste repede, se slefuieste......
Se poate si manufactura din mingi de ping pong dizolvate in acetona.
0

#34 Useril este offline   Sir_Vaska 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Interests:RC - utilaje agricole, de constructii , camioane , trenulete si ... drone

Postat 10 May 2006 - 09:08 PM

Pai hai macar sa ma lamuresti de ce nu e bun prenadezu , ca io pana acu am avut parere inversa.La aracet trebuie sa astepti mult pana se intareste (cateva ore ). La prenadez astepti 15 minute pana nu se mai prinde pe deget si imbini partile , dupa care poti lucra in continuare. Si in afara de asta aracetu la apa sau chiar numai umezeala se cam inmoaie si cedeaza. Prenadezu nu.
0

#35 Useril este offline   n-am 

• Incepator
  • PipPip

Postat 10 May 2006 - 10:01 PM

Prenadezul devine elastic. Probabil daca lipesti 2 bucati mari de lemn este f bun, dar cand lipesti 2 bucati care nu au mai mult de cativa milimetrii, devine elastic... Cat despre umezeala si apa, nu-mi ploua in casa. asa ca nu cred sa fie vreo problema. :huh:)))) Lasand gluma la o parte, primul avion are vreo 4, 5 ani, poate chiar mai mult, nu stiu sigur, dar este intact. Nu s-a dezlipit nici un bat si arata ca nou, cu exceptia unor mici panze de paianjeni.
0

#36 Useril este offline   Sir_Vaska 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 10 May 2006 - 10:08 PM

Aha , inteleg.
De fapt nu prea ... Pai eu consideram elasticitatea ca fiind o calitate , ajuta pentru a absorbi socurile. Dar se poate folosi lipirea la presa si atunci se schimba datele problemei. Si aracetu , zic eu , ca are atata elasticitate daca lemnu imbinat nu e pus la o presa (cu surub ). Folosesti cumva prese special adaptate pentru a imbina betele ? Sau mai bine zis cum le ti lipite pana se intareste aracetu ?
Pentru a lipi cu presa este ceva mult mai bun decat aracetu si prenadezu. Prin zona , substanta este denumita de tamplari ca "orelit". Nu cunosc denumirea tehnica a produsului , dar stiu ca se face rost de pe la fabricile de mobila. Este ca un fel de rasina transparenta, foloseste un intaritor separat si dupa uscare se face ca sticla.

Aceasta postare a fost editata de Sir_Vaska: 11 May 2006 - 09:20 AM

0

#37 Useril este offline   n-am 

• Incepator
  • PipPip

Postat 11 May 2006 - 12:51 PM

;) Elasticitatea nu e deloc o calitate in cazul de fata.... daca ar deveni elestic iti dai seama cum ar atarna aripile si celelalte componente :D)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Cat despre socuri.. il tin pe post de "bibelou".. incerc sa evit socurile... e posibil ca lipiciul de care zici sa fie mai bun.. dar a m-am obisnuit cu aracetul si cred totusi ca e cel mai potrivit..

Aceasta postare a fost editata de n-am: 11 May 2006 - 12:53 PM

0

#38 Useril este offline   Alex mic 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 213
  • Inregistrat: 14-November 05

Postat 11 May 2006 - 01:03 PM

da-l incolo de lipici ;)) felicitari din partea familiei mele.... (nu m-am putut abtine sa nu le arat :D ) la cat mai multe.... machete si poze :D :D

Aceasta postare a fost editata de Alex mic: 11 May 2006 - 01:03 PM

0

#39 Useril este offline   Buggy-man 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Admin
  • Postari: 1804
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 11 May 2006 - 01:28 PM

Felicitari! Trebuie sa ai multa rabdare sa realizezi o astfel de macheta!
Am inteles ca primul avion l-ai facut in urma 5-6 ani! Sa inteleg sa te-ai apucat de machete pe la 11 - 12 ani?
Ce sa zic, esti de apreciat, bravo!
RHCForum - Webmaster
0

#40 Useril este offline   n-am 

• Incepator
  • PipPip

Postat 11 May 2006 - 05:24 PM

Iete si primu' avion.. asta vroia sa fie un A320 de la Swiss Air Lines (sau Swissair, cum se numea atunci). Cam saracacios in bete dar de, e primu' ;)

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-7-1147361098.jpg

0

#41 Useril este offline   Alex Baccilu 

• Membru care este
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 680
  • Inregistrat: 05-January 03

Postat 26 July 2006 - 03:33 AM

vezi ca se gasesc pungi cu betze din bambus pentru frigarui.
sunt lungi, drepte, multe intr-o punga si ieftine.
sectiunea e rotunda.

esti tare, ai muncit ceva acolo! felicitari!
Boardgame is the future!
0

#42 Useril este offline   Sir_Vaska 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 29 July 2006 - 01:04 PM

Totusi arata mai bine din bete de chibrit.
Un link interesant : http://www.matchitecture.com/

Si mie imi plac constructiile din bete ,
da nu am gasit inca metoda eficienta de inlaturare a fosforului de la acapat.
De scrijelit bucata cu bucata , merge cam greoi.

Aceasta postare a fost editata de Sir_Vaska: 29 July 2006 - 01:14 PM

0

#43 Useril este offline   Cypy 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 342
  • Inregistrat: 06-July 05

Postat 29 July 2006 - 01:43 PM

Super lucrarile :) , cred ca au insumat cateva ore bune de munca, bravo continua cu lucrari mai complexe cine stie pana unde se ajunge :) ,

keep walking
<<<ZA MOLDAVIAN BRAZARS>>>
0

#44 Useril este offline   domnu_doctor 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3218
  • Inregistrat: 11-April 05

Postat 29 July 2006 - 02:14 PM

Sir_Vaska, la 29 Jul 2006, 13:04, a spus:

Si mie imi plac constructiile din bete ,
da nu am gasit inca metoda eficienta de inlaturare a fosforului de la acapat.
De scrijelit bucata cu bucata , merge cam greoi.

Cu un zwick bun :) :) se rezolva foarte elegant !
Parol !

Stima,
40,665 MHz = Ch 50, FM, PPM, Legal
35,150 MHz = Ch 75, FM, PPM, Legal
27,145 MHz = Ch 19, AM, PPM, Legal
0

#45 Useril este offline   n-am 

• Incepator
  • PipPip

Postat 01 August 2006 - 12:08 PM

cu unghiera bre -_-
0

#46 Useril este offline   TudorAch3 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 25
  • Inregistrat: 14-March 06

Postat 18 August 2006 - 02:07 AM

Felicitari!....nu stiu cum am ajuns la sectiunea "machete statice" sau in post-ul tau...dar nu am ce zice...esti bun omule...si ai rabdare...sa stai sa inlaturi partea cu fosfor de la bete si apoi sa lipesti fiecare bat care nu cred ca statea lipit din prima la primele modele mai ales ca nu aveai foarte multa experienta...(eu cred ca pe la jumate ma enervam si il tranteam de ceva...:D ) nu e atat de usor..! Bravos!

Felicitari si la mai multe..!

P.S sunt frumoase si machete din genul asta pt ca necesita multa rabdare si multe ore de munca...asa ca nu demoralizati omul...ca a facut o treaba pe care multi oameni nu se incumeta sa o inceapa...daramite sa o mai termine si pe langa acest lucru a mai si iesit ceva foarte fain ,sa vad eu care mai are atat de multa rabdare sa faca asa ceva..:D macar el a incercat...fie ca va place sau nu...lui ii place sigur creatia lui...si multora de pe acest forum...http://www.rhcforum.ro/public/style_emoticons/default/smile.gif FELICITARI inca odata!

inca o intrebare...Cam cat a durat constructia ultimului model?si cu ce ti-ai stapanit nervii?..ca presupun ca aveai vreo doi cand vedeai ca ceva nu iese bine..

RESPECT!

Aceasta postare a fost editata de TudorAch3: 18 August 2006 - 02:08 AM

0

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu