Strung SP 80
Postat 07 November 2009 - 10:30 PM
Postat 07 November 2009 - 10:55 PM
Diferente ar fi la capacul de la papusa fixa (la TOS e din tabla, la SP e din fonta) si parca la numarul de viteze disponibile. Strungul meu e demontat aproape complet, masa dezmembrata si pus la conservare undeva intr-un dulap. Nu este functional, lucrez pe altul. Si n-am universal la el, i-as pune unul mic doar daca m-ar derenja faptul ca-i pe pensete, dar nu-i cazul, e OK cu pensete. N-am urmarit sa vad diferentele fata de TOS, ca poate mai gaseam.
Uite si link spre discutie mai veche, gasesti acolo si o pagina pozata cu ceva date.
http://www.rhc.ro/forumrhc2/index.php?act=...amp;t=7248&
Aceasta postare a fost editata de bitex: 07 November 2009 - 11:01 PM
Telefon: 0721 385365
Postat 08 November 2009 - 10:52 AM
Aceasta postare a fost editata de ACS: 08 November 2009 - 10:52 AM
Postat 08 November 2009 - 03:17 PM
bitex, la Nov 7 2009, 10:55 PM, a spus:
Diferente ar fi la capacul de la papusa fixa (la TOS e din tabla, la SP e din fonta) si parca la numarul de viteze disponibile. Strungul meu e demontat aproape complet, masa dezmembrata si pus la conservare undeva intr-un dulap. Nu este functional, lucrez pe altul. Si n-am universal la el, i-as pune unul mic doar daca m-ar derenja faptul ca-i pe pensete, dar nu-i cazul, e OK cu pensete. N-am urmarit sa vad diferentele fata de TOS, ca poate mai gaseam.
Uite si link spre discutie mai veche, gasesti acolo si o pagina pozata cu ceva date.
http://www.rhc.ro/forumrhc2/index.php?act=...amp;t=7248&
Am gasit un SP 80 cu pensete, dar are ceva probleme in sensul ca papusa mobila e defecta desi pare completa, nu merge avansul automat (cred ca din cauza ca nu sunt montate niste pinioane pt ca maneta cupleaza)
Strungul e functional si are aproape toate pensetele plus o gramada de roti dintate pt filete.
In principiu se pot remedia problemele astea?Se mai gasesc piese de schimb?
Cam cati bani ar trebui sa bag in el ca sa fie complet functional?
Postat 08 November 2009 - 03:21 PM
ACS, la Nov 8 2009, 10:52 AM, a spus:
Daca reusesc sa-mi iau strungul, pot sa apelez la tine pt ceva sfaturi?Sunt novice in domeniu (am mai lucrat ceva pe un SN 320) si orice ajutor este binevenit.
Postat 08 November 2009 - 03:46 PM
Postat 09 November 2009 - 08:21 PM
ACS, la Nov 8 2009, 03:46 PM, a spus:
Gata!Mi-am luat strunguletul cu 1000 lei, acum trebuie sa gasesc un mecanic bun. Nu stiu cum vine rotile dintate pt avansul automat, cred calipseste ceva .Avansul merge dar cu o pereche de roti pt filete. Poti sa-mi trimit o poza cu capacul desfacut?
Mi-ar fi foarte utila cartea masinii dar inteleg ca e destul de greu de gasit.
Mai stiam pe cineva in Bucuresti care avea un SP 80 functional si unul pt piese dar cerea cam mult, 2500 lei ambele.Nu-i mai stiu telefonul dar stiu unde are atelierul si cu prima ocazie ii fac o vizita sa vad daca mai are strungul pt piese. Cum aflu ceva te anunt.
Postat 27 July 2011 - 08:00 AM
Laurentiu Ploiesti, la 09 November 2009 - 08:21 PM, a spus:
Mi-ar fi foarte utila cartea masinii dar inteleg ca e destul de greu de gasit.
Mai stiam pe cineva in Bucuresti care avea un SP 80 functional si unul pt piese dar cerea cam mult, 2500 lei ambele.Nu-i mai stiu telefonul dar stiu unde are atelierul si cu prima ocazie ii fac o vizita sa vad daca mai are strungul pt piese. Cum aflu ceva te anunt.
Salutari! Mai este activ topicul asta? Mi-am cumparat si eu un SP80 functional dar cu oarecare lipsuri: motorul (i-am adaptat un motor la 220V si 0.75KW), papusa mobila cu avans si binenteles, toate accesorile. Am rotile dintate pentru avans automat dar imi lipsesc cele pentru filete. As vrea sa mai cumpar din cele ce imi lipsesc, vad ca multi au si de rezerva strunguri :pardon: Daca va puteti lipsi de ele.... mi-ar fi de folos.
Postat 06 August 2011 - 03:23 PM
De niste roti pt avans si pt filet as avea si eu nevoie pt un MN80 dar cred ca merg si cele de SP80 am inteles ca ar fi copia lui MN80
Postat 06 August 2011 - 05:51 PM
Postat 07 August 2011 - 06:12 AM
Acestea fiind spuse, revin la problema care ma doare cel mai tare: mai are cineva piese pentru SP80? Bat targurile de vechituri de mai bine de o luna si nu reusesc sa gasesc nimic pentru el. Am vazut in posturile anterioare ca mai sunt persoane care au asa ceva, chiar cate doua bucati, si speram sa ma poata ajuta si pe mine.
Postat 07 August 2011 - 05:00 PM
Ma bucur ca al tau este intr-o stare buna.
Multa, multa bafta.
Postat 21 April 2025 - 06:55 PM