Mihai_supy, la 05 March 2021 - 10:38 AM, a spus:
!!! Ar fi bine să poată cineva să facă o aripă aşa repede... eu mă gândesc la placarea D-boxului, care e o treabă destul de migăloasă şi într-o zi nu polimerizează adezivul, dar o să încerc o aripă şi fără D-box, să vedem cât de rigidă iese. Acolo aş scăpa de placarea D-box-ului.
Oricum, progrămelul ajută mult de tot...
Trebuie ajustat, zic eu la unele dimensiuni privind lungimlile semiplanurilor, (la varianta mea acceptă doar un profil, pe care-l subțiază la capăt, şi numărul de diedre dar e ok şi așa) la distanţele dintre piesele de pe placă, să poţi sau nu să renunţi la al doile-a lonjeron, şi mai mult, adăugat un profil simetric!!!
Adăugarea unui profil simetric ar putea rezolva proiectarea ampenajelor, vertical şi orizontal.. (practic tot aripi, dar mai mici).
La ce te referi la lungimile semiplanurilor? Programul deseneaza lonjeroanele stanga si dreapta dar nu le desparte pe segmente, e treaba utilizatorului
In mod sigur accepta 3 profile (iar ala de nervuri geodetice credc a accepta aripa definita cu 20 de profile sau pe acolo
Numarul de diedre si forma aripii sunt legate de parametrii aia "vedere de sus" si "vedere din fata", vederea de sus determina forma aripii si vederea din fata numarul de diedre. Perechile uzuale 0-0,1-1, 2-2, 3-3 si 4-4 sunt pentru aripi gen Radian, trapez cu un singur diedru, Pulsar 2500 (urechi drepte), Pulsar 2000 sau Element 2m (urechi "frante") si Dynamo (multe diedre).
La distanta intre piese pe placa incerc sa mai optimizez. Ce fac acum e ca incerc sa gasesc punctul de pe profil in care inaltimea e 50% si cm pe acolo pozitionez piesa rotita .. la ce profile am utilizat nu prea am avut probleme de suprapunere.
Poti sa reninti daca vrei, pune dimensiuni zero. Dar mai intai pune pe hartie 3 motive pentru care vrei sa renunti la lonjeron secundar..
Nu conteaza ce profil e, programul lucreaza cu orice tip de profil, tu trebuie doar sa pui fiserul ala .dat acolo. Pune un profil simetric si vezi ce iese.
La programul de modelare 3D am pus chiar un parametru TAILFIN sau ceva de genul asta in care ii spun programului ca nu conteaza ce fisiere de profil am eu definite pentru aripa, sa prelucreze punctele si sa le faca simetric ...