Si poze - toate facute de Victor cu un Nikon 3400.
Pitestiul in ceata
Drumul pana sus a fost OK dar mai bine cu un ATV. Cel mai nasol a fost ca dimineata batea soarele in ochi si nu vedeam nimic prin parbriz, era sa o iau aiurea.
Modelele - am scos Valenta Dragon (cel greu de 3 kile) Explorer F5J ultralight si un Arcus de spuma. Victor a venit cu Shadow F5J si Falke DLG.
Eu am zburat cu Explorer de frica ca vantul e prea slab (si a fost uneori aproape zero) - am zburat OK dar planorul nu e rapid. Seara, dupa concurs am zburat mult cu Valenta Dragon si am fost uimit ce bine sta si pe vant slab - de viteza nici nu mai zic. Victor a zburat doua runde cu Falke (surprinzator de bine) si restul cu Shadow (care se misca excelent la panta) Cornel Slavila a luat locul doi cu Shadow.
A castigat Silviu Iordan cu diverse Xplorere, nu sunt cele mai rapide dar Silviu e cel mai bun, stie sa stoarca maximum.
Bogdan, locul 3, a zburat Alex XXL, planor excelent de panta. A zburat bine, dar a avut ceva emotii la runda fara vant.
Altfel planoare de tot felul: EzGlider, DLG, home-made. Toate au zburat decent, fara accidente serioase. Zborul a fost curat, fara motor decat cel mult 2-3 secunde la lansare (mai mult pentru suport psihologic) si la sfarsit pentru recuperare daca nu mai era vant si resursa.
Aceasta postare a fost editata de stiganas: 12 October 2020 - 06:03 PM