Modelism - RHC Forum: HELI - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 8 Pagini +
  • « Prima
  • 6
  • 7
  • 8

HELI sfaturi de alegere, ce si cum

#211 Useril este offline   firedragon 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 502
  • Inregistrat: 04-January 09

Postat 16 April 2009 - 10:17 PM

intrebare. pentru distrat in casa in spatiu de 2,5x3m se poate folosi gaui 200 sau e mai indicat coaxialul. ma gandesc sa imi iau un eflite blade cx3 ca ma plictiseste electronica de la esky. ma gandesc la un blade cx3 bnf sa il leg cu dx7. asa ma obisnuiesc si mai bine cu tx-ul...
Videoclipurile mele Spektrum DX8

elicoptere:blade msr, t-rex450sev2, t-rex 600esp si o jumate de t-rex 500esp

planor multiplex cularis

)Imagine postata
0

#212 Useril este offline   firedragon 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 16 April 2009 - 11:09 PM

ar fi o varianta sa il construiesc din bucati, cum il vreau, cu electronica de la blade cx3, dar restul produse de xtrem pentru cx2 cat mai indestructibil, si compatibil cu dx7

planor multiplex cularis

)Imagine postata
0

#213 Useril este offline   firedragon 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 11 May 2009 - 09:57 PM

t-rex cu abtipilduri...frumusel heli
Imagine atasata: T_Rex_450_SE_V2_pe_cutie_Multiplex_Cularis_de_postat.jpg

si un filmulet http://www.vimeo.com/4580758
Spor la zbor tuturor!!!

planor multiplex cularis

)Imagine postata
0

#214 Useril este offline   firedragon 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 24 May 2009 - 10:34 PM

intrebare. dupa vreo 3 ore de zbor continuu (in sensul de suma timpului zburat) t-rex daca ai invart palele rotorului principal , face un mic zgomot la rulmentii de la coada, si de la pinionul care angreneaza cureaua la pinionul mare. daca invart mult mai repede zgomotul dispare. intrebarea e ...sa zbor asa in continuare sau sa ma chinui sa schimb rulmentii. aceasta mica uzura o au si altii cu elicoptiere?? ar fi cam rau la fiecare 3 ore suma zborurilor sa tot schimb rulmentii. precizez ca nu l-am fortat, bruscat, nu am aterizat brusc si nicicum crash. a fost tot timpul uns cu ulei de masina de cusut. El zboara ok, nu stiu daca sa ma ingrijorez sau nu de mica uzura. jocuri nu sunt...doar ca daca invart incet face un zgomot usor ca o masina de cusut.

planor multiplex cularis

)Imagine postata
0

#215 Useril este offline   rad_gaby 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 673
  • Inregistrat: 19-September 08

Postat 27 May 2009 - 12:22 PM

E din cauza uleiului. Daca i-ai pus de masina de cusut e normal sa faca zgomot ca o masina de cusut cand il invarti.
He, he, dragoane... Au inceput problemele nu-i asa? Acum sper ca intelegi de ce toata lumea ti-a spus sa iei kit si sa-l asamblezi singur, proces in cursul caruia invatai cate ceva despre rex-ul ala.

Reparatii placute!
0

#216 Useril este offline   ady23 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 724
  • Inregistrat: 06-October 07

Postat 27 May 2009 - 01:42 PM

Omul a cerut un sfat nu o palma.
0

#217 Useril este offline   firedragon 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 27 May 2009 - 10:30 PM

Radgaby...orice sut in fund e un pas inainte!! oricum heli zboara bine si cureaua e intinsa ok. Dauphin l-am reparat aseara, asa ca acum am 2 heli la zbor. L-am cumparat montat pe t-rex pentru ca nu am ustensile bune inca. Dar incep sa sesizez uzurile mari de la heli. De aceea peste putin timp ma apuc sa imi asamblez aeroplanul. Apoi o sa mai vad de ustensile mai bune pentru reparatii. Sa nu crezi ca sunt asa nestiutor de piesele de la heli. Stiu f bine ce are inauntru. Dar vad ca firmele stiu sa isi traga banii. Ca de obicei ce e mai sensibil si expus uzurii e facut incat sa crape mai repede. Asta e!! Totusi imi place modelismul si fac si eu ce pot. Multumesc pt raspuns!!!

planor multiplex cularis

)Imagine postata
0

#218 Useril este offline   rad_gaby 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 673
  • Inregistrat: 19-September 08

Postat 28 May 2009 - 07:44 AM

Nu am vrut sa te jignesc ci doar sa subliniez faptul ca la elicoptere, din cauza mecanicii complexe, uzurile sunt inevitabile. De aceea, fara piese de schimb si mai ales ceva cunostinte, nu cred ca modelul tau va avea o viata prea lunga. Si pana la urma, ce mari scule crezi tu ca-ti trebuie? Cateva nenorocite de surubelnite si vreo doua chei.... Si un sfat: daca o piesa are jocuri sau trosneste sau scartaie sau mai stiu eu ce, inlocuieste-o!

Bafta.
0

#219 Useril este offline   firedragon 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 28 May 2009 - 09:18 PM

Nu e nici o jignire. Nu e problema de chei si de surubelnite ca am, dar nu sunt de calitate si daca desfac de vreo 2 ori imi stric surubele, asa ca tre sa imi iau de alea din material de calitate. Uzurile e adevarat ca se vad in timp, asta e. Ma asteptam sa coste modelele dar nu imi place cum se duc banii in intretinere, de aceea am luat balena asta de polistiren(elapor), poate "joaca" o sa coste mai putin. Ce nu imi mai place la heli ca nu se vede rotorul (care e lucrul cel mai mare de la el) decat la distanta mica. E un zbor mai mult intuitiv de multe ori. Cu aripile mari e mai usor mai ales daca sunt colorate. Oricum in masura banilor care raman, deoarece nu vreau sa fac din modelism o investitie, o sa zbor si cu heli. Pana acum cel mai ieftin e pe simulator, si nici nu imi pare rau ca dau euroii.

planor multiplex cularis

)Imagine postata
0

#220 Useril este offline   Primus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3026
  • Inregistrat: 14-June 07

Postat 28 May 2009 - 10:12 PM

Citeaza

Ce nu imi mai place la heli ca nu se vede rotorul (care e lucrul cel mai mare de la el) decat la distanta mica

Elicopterul este dedicat, in general, pentru zborul mai aproape decat un planor...dar mult mai exact in manevre.
Rotorul este cel mai mare, dar nu cel mai vizibil lucru al elicopterului... Incearca sa il privesti in intreg ansamblul lui, pentru a-ti da seama de pozitia in care se afla, asta nu inainte de a invata orientarile...

Citeaza

E un zbor mai mult intuitiv de multe ori

Pentru unii da. Si in acel moment se termina cu crash, sigur! Dupa care isi cumpara avioane sau planoare :)
Nimic mai neadevarat. Nu poti zbura intuitiv nici un heli RC.
0

#221 Useril este offline   firedragon 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 28 May 2009 - 11:07 PM

Deocamdata nu am nici un crash cu un heli cu colectiv si am zburat in toate unghiurile. Doar ca inca nu l-am intors cu capul in jos. Dupa ce incerc sa fac asa ceva mai vedem. Pe simulator zbor fara crash. Planorul l-am luat din anumite motive care sunt: timp mai mare de zbor...mult mai mare, uzura mai redusa, zboara bine si la vant mai intens, zboara f sus, am vazut un film unde a ajuns in nori, si as vrea sa am un fpv si sa admir peisajul. E adevarat ca zborul cu el e mai plicticos, dar asta e, unii au masinute altii planoare

planor multiplex cularis

)Imagine postata
0

#222 Useril este offline   firedragon 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 13 July 2009 - 09:58 PM

Am rezolvat problema cu zgomotul la rulmenti!!! Uleiul era de vina. Am inceput sa il ung cu un ulei sintetic castrol de motor in 2 timpi pt scooter si zgomotul a disparut imediat. Acum zici ca e nou. Se pare ca am gasit un ulei care ai place lui T-rex 450. Deci nu e chiar ca un ceas, ci vrea un ulei subtire dar totusi un pic gras. Acu zbor , zbor, zbor!!!

planor multiplex cularis

)Imagine postata
0

#223 Useril este offline   Zeus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2455
  • Inregistrat: 15-January 09

Postat 23 August 2009 - 05:37 PM

va salut, exista cumva un tutorial legat de elicoptere in limba romana? S-a chinuit cineva sa faca asa ceva? Cel de aeromodele, avioane e facut super si mi-a fost de foarte mare ajutor, dar acum as vrea si ceva legat de heli. Merci mult.
Why Drink and Drive,When you can Smoke and Fly?
0

#224 Useril este offline   Primus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3026
  • Inregistrat: 14-June 07

Postat 23 August 2009 - 05:44 PM

Punctual, daca ne spui ce te framanta, incercam sa te ajutam.
0

#225 Useril este offline   Zeus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 23 August 2009 - 07:12 PM

Dupa ce tot am citit pe aici legat de heli, m-am hotarat sa imi iau un heli (scuze pentru heli si nu elicopter dar e mai usor de scris), si sa incep cu un t-rex e cam scump, si cam profi, asa ca m-am hotarat sa fac comanda la o copie de t-rex 450, si anume un hk450, aici un link legat de kit
http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/u..._Helicopter_Kit
Am preferat acest kit ca e mai popular t-rex-ul 450, am inteles de prin alte forumuri ca piesele se cam inteleg 95-100%, deci pot schimba cu piese din t-rex, mai ales ca la noi in tara gasesti cam toate piesele. Din moment ce o duc cam prost cu banii, am ales sa cumpar mai mult piesele facute de chinezi, si anume, gyro, motor, servo.
Statia pe care o voi avea, va fi o walkera computerizata, care si ea va ajunge peste 2 zile, acesta este un link cu statia
http://images.google.ro/imgres?imgurl=http...sa%3DN%26um%3D1
Un esc mystery de 30A, max 40A il am deja si sper sa fie bun dar are bec intern de doar 2A, si la heli folosesti 4 servo, servo-urile pe care le am sunt sg90 si vreau sa achizitionez ceva acceptabil si pt coada, am inteles ca trebuie ceva mai bun acolo, asa ca nu am idee ce anume sa iau ceva pret calitate mai decent, mai am 3 pack-uri de 1.1A, 1.6A si 2.2A toate de 3s intre 20-25C, si partea cea mai interesanta ce fel de gyro sa iau? am vazut ca inafara unii sunt foarte multumiti de copii dupa futaba, sigur va iesi o copie 100%.
Nici nu ma gandesc sa inaintez cu acest hobby spre profesionalism, vreau doar pt distractie, dupa cum am inteles, pt hover, nu vreau 3d si alte chestii care deja ma inspaimanta.
-Ma intereseaza cum ar trebui sa setez statia, esc-ul, si mai ales mecanica elicopterului ( palele, unghiurile lor...)
-Ce inseamna curba in 3-4-5 puncte
-ce pinion ar trebui folosit la motor
-care sunt piesele ce se uzeaza mai des la un heli, ce fel de upgrade-uri ar fi pt inceput necesare

Nu mai stiu ce sa intreb deocamdata, dar sunt sigur ca voi avea multe intrebari.
Inteleg ca toate sunt niste chinezarii, dar... doar cu asta imi permit sa incep
Cu respect.

Aceasta postare a fost editata de Zeus: 23 August 2009 - 07:23 PM

0

#226 Useril este offline   morph 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 951
  • Inregistrat: 18-May 08

Postat 23 August 2009 - 07:50 PM

Tu vorbesti serios ca ai dat 200 de euro pe acea statie? Sigur ai citit ce este pe forumul de heli?

Pune la socoteala si palele la clona aceea, cele default sunt niste porcarii.
Daca folosesti statia aceea cu nu stiu ce esc, slabe sanse sa te ajute cineva in setari, pentru ca nu sunt lucruri comune.
Curba in 3 puncte inseamna ca poti sa modifici curba de gaz (throttle) in 3 puncte, low, mid si high.
Gasesti pe forum, am intrebat eu la inceput si mi-a raspuns Primus ce si cum e cu pinionul si cati dinti trebuie sa aibe ca sa ai o anumita turatie la rotor.
Piesele de heli nu se prea uzeaza, de fapt il crash-uiesti inainte sa se uzeze ceva.

Bine ai venit in acest hobby spectaculos.

Aceasta postare a fost editata de morph: 23 August 2009 - 07:51 PM

0

#227 Useril este offline   Zeus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 23 August 2009 - 09:32 PM

Statia nu este noua, nu am dat 200e pe ea sau cat mai costa acolo, am luat-o de la un domn de pe forum de aici cu mult mult mai putin.
Am deja o pereche de pale align noi ptr model 450 sunt de 325
De ce nu se pupa acest ESC cu statia?
Motorul este un Hobbymate 2835-H 3800KV Brushless la care am 3 pinioane de 11, 12 si 13.
Dar ce fel de servo ar trebui sa pun pe coada, si celelalte 3 sg90 se merita sa le pun unde e mai putin frecush?
0

#228 Useril este offline   docmarius 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 398
  • Inregistrat: 05-July 08

Postat 23 August 2009 - 11:39 PM

Salutare si bine te-ai imbolnavit de heli.

Servo-ul din coada trebuie sa fie un servo special conceput pentru rolul asta, nu de alta dar trebuie sa aibe timpi de reactie mici si viteza de miscare foarte mare (adica sa ajunga cat mai repede in pozitia dorita, in general sub 0.1 sec pe 60 grade - cele exceptionale ajung chiar la 0.05). De asemenea trebuie sa reziste la foarte multe cicluri de miscare, dat fiind ca pasul cozii se corecteaza permanent de catre giroscop, iar din aceasta cauza servourile de coada de performanta sunt exclusiv digitale metal gear (MG). Acest servo il gasesti de obicei la pachet cu giroscopul.

Daca pui de-alde SG-90 pe coada, probabil la primele zboruri o sa ai un crash din cauza cedarii servoului de coada prin suprasolicitare mecanica si electrica.

Ziceai de pinioane. Trebuie sa alegi pinionul in functie de turatia dorita la pale. In general iti calculezi turatia in felul urmator:

Turatia motor = KV X tensiunea de alimentare X 0.9
(KV-ul e in gol, cu motorul ajungi max la 90% din asta)
in cazul tau, la un pack 3S:
3800 x 11.1 X 0.9 = 37962 RPM

Pinionul principal la t-rex are 150 dinti. Deci trebuie sa calculezi raportul de demultiplicare:
11T => 13.63
12T => 12.5
13T => 11.53

De aici aflii RPM-ul rotorului principal prin impartire:
11T => 2785
12T => 3036
13T => 3292

De asemenea trebuie sa tii cont ca o turatie mai mare solicita motorul si creste consumul de curent.
In cazul tau, personal iti recomand pinionul de 11T, 2700 rpm fiind mai mult decat suficient in conditii de incepator.

Edit: Nimeni n-a zis ca ESC-ul nu se pupa cu statia, doar ca daca ai un ESC exotic nu poate sa te ajute nimeni si trebuie sa te descurci ;)
Si in plus 30A nominali ar putea sa nu fie suficienti, dat fiind ca in fortaje in general heli ia curenti mari.

Succese.

Aceasta postare a fost editata de docmarius: 23 August 2009 - 11:44 PM

West Hobby Team
--------------------
Modele: Robbe Pitts S12, GL-450C, Pelikan X-treme, Ripmax Bossanova 15cc, Raptor 620SE
R/C: Futaba FF9C 35MHz/Jeti Duplex 2.4GHz, ESU ECoS II
0

#229 Useril este offline   firedragon 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 29 August 2009 - 11:12 PM

pentru zeus. Cred ca trebuie sa te gandesti bine. Prima e ca heli nu e de distractie, ci e ceva ce te implica mult. Daca nu ai bani trebuie sa te gandesti ce faci. Piesele ieftine duc la crash, iar la heli nu merge cu carpeli, ci trebuie sa inlocuiesti piesele, deci daca incepi sa gandesti la piese ieftine inseamna ca ai multi bani de aruncat, caci zborul se termina destul de repede si in urma raman resturile. Ori iei bun, ori daca nu astepti si iti iei bun, ori daca nu zbori putin.Citeam undeva ca multi oameni nu reusesc sa treaca de stadiul de hover. Nu sunt nici la un sfert ca nen77 pe care il admir cum zboara, dar poti sa iti spun ca e mare diferenta de la heli la avioane. Planorul meu e ca si cum as zbura un heli pe doua canale si de 20 de ori mai lenes. Majoritatea nu reusesc sa zboare heli deoarece nu reusesc sa ajunga la timpi asa de scurti si precisi de reactie. La heli nu ai voie sa gresesti, nu e timp. Daca zburatul unui planor e o relaxare , zburatul de heli e o arta care se invata in timp. Ia ceva bun nu arunca banii!!!

planor multiplex cularis

)Imagine postata
0

#230 Useril este offline   Zeus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 30 August 2009 - 11:26 AM

Da, ai dreptate cu asteptatul, stiu ca e greu sa tii un heli in aer, eu cu heli am inceput acum un an cu o jucarie picoz pe 2 ch, apoi un Vision s010 pe 3ch deja e diferentza ca de la cer la pamant intre 2 si 3 ch si de o luna pe 4 ch, un walkera, toate pt hover nici nu cred ca poti face alteva cu ele, :wacko:, si acum vreau sa incerc o copie de trex in 6 ch, am copia dar trebuie sa mai fac rost de un gyro, dar.... " e grele". Mai asteptam, o sa rasara si soarele pana la urma.
Va multumec pt sfaturi si respect.
0

#231 Useril este offline   jhony27 

• Nou venit
  • Pip
  • Grup: Banned
  • Postari: 8
  • Inregistrat: 07-April 09

Postat 30 September 2009 - 05:44 PM

Va salut,
am nevoie de un ajutor, din moment ce nu cunosc pe nimeni in iasi care sa aiba cunostinte de heli, m-am gandit sa apelez la voi, am mai apelat acum 2 zile dar "cineva" mi-a sters topicul dupa ce m-am chinuit 20 min sa il scriu si sa explic problema mea. Am tot citit pe aici, am citit manualul de la statie, pur si simplu nu inteleg d ce nu functioneaza cum trebuie. Am o clona de trex 450, 3 servo hg900 si un servo digital-metal pe coada, un gyro ieftin de la artech (nu stiu cat V2 bla bla bla) motor de 3800kw, baterie de 1800 3s, un esc RC Smart, statie o futaba T7C. Nu inteleg cum sa leg servourile la RX, unde pun Aileronul, elevatorul, pitchul, escul, stiu doarca gyri vine pe 4-5ch. La inceput am pus Aileron si pitchul pe 1 si 6 elevatorul pe 2, esc-ul pe 3, gyro pe 4-5, am dar reverse la aileron, apoi am pus aileronul si pitchul pe 1 si 2 ....
Pur si simplu nu pot pune motorul pe stickul din stanga, motorul ramane doar in dreapta, am incercat sa pu la statie cele 2 moduri ppm si pcm, am incercat modelele h-1, h-2, hn3 si hr3, nu merge.
Daca cineva vrea sa ma ajute ma intereseaza o schema a uni heli, vreau sa stiu care este aileronul si care pitchul, si elevatorul, cum ar trebui si ce anume ar trebui, si mai ales ce servo se misca cand dai de stickuri in anumite directii, defapt ce srvouri se misca. Ma scuzati revin ca am putina treaba. Multumesc ca mi-ati citit povestea.
0

#232 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 8335
  • Inregistrat: 25-September 06

Postat 30 September 2009 - 07:09 PM

In primul si in primul rand descarca manualul de Trex 450 de pe net, e peste tot locul, sunt mai multe, pe modele. Acolo e descris foarte foarte clar unde vine fiecare servo.

La Futaba lucrurile sunt de asemenea clare:
nu mai stiu pe dinafara dar;
- canalul 3 e throtle tot timpul;
- canalul 4 e rudder, adica gyro. Nu mai stiu unde se pune gainul la gyro, ori 5 ori 6. Platoul e de 120grade, cred ca H3. Si la Futaba poti sa descarci manualul.

Daca dai sus/jos de trotle si se misca toate cele 3 servo esti pe drumul cel bun. Atentie mare la Futaba cu canalul 3, al ESC. Daca dai revers dupa initializare se duce heli in tavan.

Stickul din stanga este al motorului si nu are arc daca statia este mod2, daca stikul din dreapta e cel fara arc e mai nasol, e in mod1, e greu sa le schimbi. Nu schimba ppp/pcm ca nu faci nimic. In ppm o sa comunice cu RX, in PCM (care e alt protocol) nu o sa comunica deloc.

Ai de studiat. Inca odata cel mai bun punct de plecare sunt manualele Trex 450 si si al statiei.

Stefan

Vezi postareajhony27, la Sep 30 2009, 06:44 PM, a spus:

Va salut,
am nevoie de un ajutor, din moment ce nu cunosc pe nimeni in iasi care sa aiba cunostinte de heli, m-am gandit sa apelez la voi, am mai apelat acum 2 zile dar "cineva" mi-a sters topicul dupa ce m-am chinuit 20 min sa il scriu si sa explic problema mea. Am tot citit pe aici, am citit manualul de la statie, pur si simplu nu inteleg d ce nu functioneaza cum trebuie. Am o clona de trex 450, 3 servo hg900 si un servo digital-metal pe coada, un gyro ieftin de la artech (nu stiu cat V2 bla bla bla) motor de 3800kw, baterie de 1800 3s, un esc RC Smart, statie o futaba T7C. Nu inteleg cum sa leg servourile la RX, unde pun Aileronul, elevatorul, pitchul, escul, stiu doarca gyri vine pe 4-5ch. La inceput am pus Aileron si pitchul pe 1 si 6 elevatorul pe 2, esc-ul pe 3, gyro pe 4-5, am dar reverse la aileron, apoi am pus aileronul si pitchul pe 1 si 2 ....
Pur si simplu nu pot pune motorul pe stickul din stanga, motorul ramane doar in dreapta, am incercat sa pu la statie cele 2 moduri ppm si pcm, am incercat modelele h-1, h-2, hn3 si hr3, nu merge.
Daca cineva vrea sa ma ajute ma intereseaza o schema a uni heli, vreau sa stiu care este aileronul si care pitchul, si elevatorul, cum ar trebui si ce anume ar trebui, si mai ales ce servo se misca cand dai de stickuri in anumite directii, defapt ce srvouri se misca. Ma scuzati revin ca am putina treaba. Multumesc ca mi-ati citit povestea.

0

#233 Useril este offline   takeoff 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1029
  • Inregistrat: 25-July 08
  • Interests:Elicoptere,elicoptere,elicoptere si apoi tot ce zboara...

Postat 30 September 2009 - 07:25 PM

Va salut,

Tii apasate butoanele Mode si End si apoi Power(pornesti statia),alegi Mode2.Restul ti-am mai explicat.
spor
0

#234 Useril este offline   tantar 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2745
  • Inregistrat: 01-November 08

Postat 30 September 2009 - 08:19 PM

Va salut,

Unde locuiesti , ar mai simplu pt. tine sa gasesti un modelist cu ceva experienta care sa te ajute , macar pt. inceput , reglajele statiei sunt doar un inceput . Un ajutor autorizat si priceput este la fel de important ca si simulatorul , poate chiar mai important .

T..
Trex 700 V BAR
FMS P-51 D MUSTANG 1700 mm
ESM F4U CORSAIR 1900 mm SAITO FA 200 R 33
JU- 87 STUKA 1920 mm
A-10 Freewing 1700 mm EDF
FMS F 4U CORSAIR 1700 mm
FW 190 HYPE
Futaba T-8FG x 2
0

#235 Useril este offline   jhony27 

• Nou venit
  • Pip
  • Grup: Banned
  • Postari: 8
  • Inregistrat: 07-April 09

Postat 30 September 2009 - 08:36 PM

Vezi postareatakeoff, la Sep 30 2009, 08:25 PM, a spus:

Tii apasate butoanele Mode si End si apoi Power(pornesti statia),alegi Mode2.Restul ti-am mai explicat.
spor

Alelulia, multumesc foarte mult, 2 zile de chin, am resit sa schimb pe modul 2, era pe 1, stickul din stanga este fara arc, de acum ma chinui sa ii fac setariele, am pus si canalul 3 pe reverse ca m-am speriat cand a pornit motorul, aoricum motorul nu are inca pnionul pus, ca imi este frica de pale deja am patit-o de la avioane cand a pornit elicea si am 5 taieturi la mana. Deocamdata va multumesc foarte mult, manualele le am deja scoase si cele de trex si cel al statiei, dar cam degeaba atata timp cat nu prea cunoc unii termeni D/R, Expo , trim subtrim.... doar unele le stiu, acum tre sa vad cam la ce unghiuri se pun palele, inca odata va multumesc foarte mult. Locatia mea este Iasi, am trecut dar inca nu s-a updatat.
0

#236 Useril este offline   petrutviulet 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 331
  • Inregistrat: 04-August 07

Postat 17 May 2010 - 09:11 PM

seara buna tuturor!
AM NEVOIE DE AJUTOR!!!
am luat un heli de pe e bay.de
statia este reely
novapro 2
am sa pun si ceva poze
poate cineva sa ma ajute sa-lgatesc de zburataceala?
SA NE AJUTE DOMNUL SA ATERIZAM...CU BINE!!!HI HI HI!!!
0

#237 Useril este offline   petrutviulet 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 331
  • Inregistrat: 04-August 07

Postat 18 May 2010 - 09:25 PM

Vezi postareapetrutviulet, la May 17 2010, 10:11 PM, a spus:

seara buna tuturor!
AM NEVOIE DE AJUTOR!!!
am luat un heli de pe e bay.de
statia este reely
novapro 2
am sa pun si ceva poze
poate cineva sa ma ajute sa-lgatesc de zburataceala?

SEARA BUNA!REVIN CU LAMURIRI
ELICOPTERUL ESTE UN DRAGONFLY DE LA REELY COD 229386
poate cineva sa-mi trimita oarece pdf cu manualul lui si al receptorului?
vreau sa-i pun un inrunner
si reg pe masura
SA NE AJUTE DOMNUL SA ATERIZAM...CU BINE!!!HI HI HI!!!
0

#238 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 8335
  • Inregistrat: 25-September 06

Postat 25 February 2011 - 09:41 AM

L-am scos din topicurile pin-uite. E vechi si depasit. Cine crea sa se distreze si sa vada cum au evoluat lucrurile se poate distra citindu-l.

E plin de heli care nu mai exista si de useri banati.
0

Arata acest topic

• 8 Pagini +
  • « Prima
  • 6
  • 7
  • 8

Raspuns rapid

18 useri citesc topicul
0 membri, 18 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu