Modelism - RHC Forum: HELI - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 8 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Ultima »

HELI sfaturi de alegere, ce si cum

#91 Useril este offline   vlad1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2656
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 05 March 2007 - 11:09 AM

Daca vrei sa inveti, incepe cu un simulator. (da corect legat la statie)
N-ar strica sa te uiti si prin DEX.
0

#92 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9330
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 05 March 2007 - 02:38 PM

Vladutz-Petru, la 5 Mar 2007, 10:02, a spus:

Salut is nou pe acilea....Ma cheama Vladutz sunt din galatzi shi as vrea dak se poate sa ma ajutati shi pe mine....sunt incepator shi vreau shi eu un HELI bun cu care sa invat sa zbor...dak avetzi sugestii va rog raspundeti...(PS:Banii nuconstiutuie o problema:D)....MERCI ANTICIPAT!!!

Daca banii nu constitue o problema ar fi bine sa faci meditatii la limba romana.
0

#93 Useril este offline   Vladutz-Petru 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 9
  • Inregistrat: 05-March 07

Postat 05 March 2007 - 06:55 PM

ehh....may ce sa spun???mai greseste shi omul ma grabeam ca eram la ora de informatica cand am postat mesajul...ca dak ma vedea profa...ma alegeam cu un 2.......;)
0

#94 Useril este offline   Vladutz-Petru 

• Nou venit
  • Pip

Postat 05 March 2007 - 06:59 PM

da din galatzi nu nimeni?mi-ar fi mai ushor dekat sa fak comanda pt heli....????
0

#95 Useril este offline   Dexter_Jr 

• Moderator RHC
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 1589
  • Inregistrat: 28-February 06

Postat 05 March 2007 - 07:06 PM

Vladutz-Petru, la 5 Mar 2007, 18:59, a spus:

ushor; dekat; fak;

la asta se refereau cei de mai sus cand ti-au zis sa iei meditatii....incearca sa scrii normal...sara sh, tz, k si alte alea....
acum...ce suma esti dispus sa investesti?
Experimental Rocketry
The only way to fly...

0

#96 Useril este offline   Vladutz-Petru 

• Nou venit
  • Pip

Postat 05 March 2007 - 07:16 PM

bine am sa scriu ca la carte dar si tu ai scris ,,sara''in loc de ,,fara''....pai acum am 2 milioane dar pot face rost de mai multi bani...
0

#97 Useril este offline   Vladutz-Petru 

• Nou venit
  • Pip

Postat 05 March 2007 - 07:18 PM

Dexter Jr. Astai e obisnuinta la scris cand stai pe YAHOO MESSENGER:D
0

#98 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Admin
  • Postari: 6867
  • Inregistrat: 03-February 04
  • Interests:Flying

Postat 05 March 2007 - 07:19 PM

aici nu e yahoo messenger!!
daac doresti sa comunici cu noi ,te rog sa scrii corect sa nu ne plesneasca retina cand descifram mesajele tale.

si on-topic : fa rost de mai multi bani!

cu 200 de ron nu faci nimic.
flying is my life...
0

#99 Useril este offline   Vladutz-Petru 

• Nou venit
  • Pip

Postat 05 March 2007 - 07:26 PM

offf...........foarte calduroasa e primirea....bine am sa scriu corect si cam de cati bani sunt vorba?
0

#100 Useril este offline   Dexter_Jr 

• Moderator RHC

Postat 05 March 2007 - 07:44 PM

600-1000 euro RC
inca cam pe atat heli
vreo 100-300 un charger
plus alte maruntisuri
Experimental Rocketry
The only way to fly...

0

#101 Useril este offline   Radu_ 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1784
  • Inregistrat: 13-March 04

Postat 05 March 2007 - 08:05 PM

Mai nu speriati copilu'
stati usor sa vedem ce vrea. Mai bine indrumati-l unde sa caute (daca este voie) si apoi sa vedem ce optiuni are, iar apoi vom incerca sa-l si ajutam cu sfaturi.
Invata repede si aplica...tot repede!
0

#102 Useril este offline   Vladutz-Petru 

• Nou venit
  • Pip

Postat 05 March 2007 - 09:39 PM

Merci Radu...auzi-ti da nu stiti vreun site sau link de unde pot afla cum pot construi eu chiar unul???dak nu cer prea mult....ma rog nu unul performant dar are cine ma ajuta in al construi...
0

#103 Useril este offline   Dexter_Jr 

• Moderator RHC

Postat 05 March 2007 - 09:50 PM

Vladutz-Petru, la 5 Mar 2007, 21:39, a spus:

Merci Radu...auzi-ti da nu stiti vreun site sau link de unde pot afla cum pot construi eu chiar unul???dak nu cer prea mult....ma rog nu unul performant dar are cine ma ajuta in al construi...

nu poti...cauta pe aici ca s-a mia discutat de cateva ori...
daca vrei heli, heli bun trebuie sa bagi adanc mana in buzunar...e o investitie cu mult peste mia de euro
asta e adevarul...modelismul costa
Experimental Rocketry
The only way to fly...

0

#104 Useril este offline   dan_mitea 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 06 March 2007 - 02:18 AM

Dragul meu. Sa stii ca nu am avut nici un moment intentia sa te sperii sau sa te indepartez de modelism.
Sa trecem la treaba..
Ca masina de zbor elicopterul este "fruncea" atat in ceea ce priveste complexitatea si implicit costurile dar si ca dificultate de a-l pilota.
De facut nu se pune problema. Uita. Ca amuzament cauta subiectul "Vreau sa-mi fac elicopter".
De pilotat......Chiar sa ai finante nelimitate si tot nu vei reusi singur sa inveti....in orice caz nu cu putine modele.
Nu ai vrea sa incepi modelismul cu un aeromodel? Ce zici?

PS. Si eu sunt tot din Galati. Vezi ce mica este lumea?

Aceasta postare a fost editata de Se poate si asa ?: 06 March 2007 - 02:20 AM

0

#105 Useril este offline   Vladutz-Petru 

• Nou venit
  • Pip

Postat 07 March 2007 - 10:00 AM

Da Se poate si asa..........as vrea sa incep.......dar nu prea am bani :o......
0

#106 Useril este offline   vlad1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2656
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 07 March 2007 - 10:19 AM

Incepe cu un aeromodel.
E alt ceva, oricum mai ieftin, si inveti o goraza (aerodinamica, statii, servo, Lipo .....). Produce multe satisfactii, si noi credem ca merita.
0

#107 Useril este offline   dan_mitea 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 07 March 2007 - 02:26 PM

Vladute, in cazul acesta musai aeromodel. Un scart electric cu aripa sus si incarcare alara mica. Nu cade in ispita cessnei. Alege altceva.
De ce crezi ca doar elita zboara heli? Este scump si foarte greu de zburat. Ai sa vezi cate satifactii iti aduce un aeromodel. Acum sa nu crezi ca acesta zboara singur......Dar ai o sansa.
Daca ai timp citeste cum am reusit sa vin cu modelele intregi acasa. Mi-a fost necesar cam un an de straduinte.

http://www.rhc.ro/forumrhc2/show.php/act/S.../ST/f/20/t/6228

Poate cineva mai talentat sau mai bine orientat ar fi reusit mai repede.....dar tot a fost frumos.
Baftaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Aceasta postare a fost editata de Se poate si asa ?: 07 March 2007 - 02:34 PM

0

#108 Useril este offline   Vladutz-Petru 

• Nou venit
  • Pip

Postat 07 March 2007 - 07:10 PM

Se poate si asa de unde pot sa fac rost de un aeromodel in Galati???
0

#109 Useril este offline   dan_mitea 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 08 March 2007 - 01:27 AM

In Galati nu cred.
Dar sunt magazine ce vand on line. Nu am voie sa dau adresele lor aici. Le stii? Daca nu ti le dau pe mess. Calea SIGURA sa nu ai frustrari majore este sa gasesti pe cineva cu experienta sa-ti indrume primii pasi.
Care sunteti din Galati sa ajutati omul? Va rog frumos.
0

#110 Useril este offline   Primus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3026
  • Inregistrat: 14-June 07

Postat 17 June 2007 - 08:50 AM

Salutare,

As vrea sa imi spuna cei mai vechi pe aici, scurt si la obiect, care este heli electric (sau care sunt) cu cea mai mare autonomie de zbor.

Ma refer la modele de incepatori, relativ ieftine.

Va multumesc, am dat ceva search-uri dar nimic care sa ma lamureasca

Numai bine!
0

#111 Useril este offline   SlowDeath 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 23
  • Inregistrat: 27-May 07
  • Interests:Motociclism, RC, Carti si multe altele.

Postat 01 July 2007 - 12:23 PM

Am si eu un Pegasus 2 cu niste probleme , are motor de 3.5 cc iar electrica este cam varza , daca ma poate ajuta cineva da-ti un mail pe mask_1922@yahoo.com pentru mai multe detalii

Aceasta postare a fost editata de SlowDeath: 01 July 2007 - 12:27 PM

Gloria este trecătoare. Obscuritatea dăinuieşte la nesfârşit.
0

#112 Useril este offline   SlowDeath 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 23
  • Inregistrat: 27-May 07
  • Interests:Motociclism, RC, Carti si multe altele.

Postat 01 July 2007 - 12:25 PM

p.s. platesc ptr o eventuala reparatie electrica.
sau o reglare a aparatului sa mearga in conditii normale .
Gloria este trecătoare. Obscuritatea dăinuieşte la nesfârşit.
0

#113 Useril este offline   shm3k3r_u 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 8
  • Inregistrat: 24-July 07

Postat 25 July 2007 - 07:56 AM

Salut!As vrea sa-mi i-au si eu un elicopter.Dar problema e ca nu prea am multi bani.Eu as fii dispus sa cheltuiesc maxim 2mil. si 5sute de lei.Exista la acest pret vreun model care sa fie cat decat controlabil??Multumesc!!
0

#114 Useril este offline   thenenea 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 102
  • Inregistrat: 10-November 07

Postat 23 January 2008 - 12:35 PM

shm3k3r_u,

La banii cu pricina poti cumpara un Esky Lama (eu am V4 dar as recomanda V3) care e indoor only (mere si afara dar viteza vantului trebuie sa fie 0 sau foarte aproape de 0 - me: cazatura pe ciment la activ pe vant de 3 km/h care a rasturnat modelul ca o frunza) sau un Honey Bee CP2 (cu care poti sa zbori si afara pe un vant rezonabil). Sunt si alternative fabricate in Europa, poate ti le prezinta cineva care le cunoaste. Un lama cu baterie suplimentara si piese de rezerva e cam 2,5 (2,43 mai precis :rolleyes:) mil inclusiv livrarea din HK (atata am dat eu). Cu un CP2 ajungi cam la 3 mil. Sunt desigur destui care iti vor spune ca sunt jucarii si ca sunt proaste, etc. Tot ce pot sa-ti spun din proprie experienta e ca sunt accesibile ca pret, zboara (sa nu te aventurezi la acrobatii insa) si pot fi o baza de invatare/relaxare ok. Mai incolo in functie de posibilitati financiare si cat de mult te pasioneaza poti trece la ceva mai performant/scump.
0

#115 Useril este offline   zet 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 4
  • Inregistrat: 03-January 08

Postat 25 February 2008 - 08:27 PM

as vrea sa invat sa pilotez un heli cu cine as putea lua legatura/ am un sky ripper si nu stiu sal pilotez :lol:
0

#116 Useril este offline   zet 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 4
  • Inregistrat: 03-January 08

Postat 05 April 2008 - 09:26 PM

dar aici numai scrie nimeni? :(

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-27-1207423612.jpg

0

#117 Useril este offline   xmldeveloper 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 21
  • Inregistrat: 04-April 08

Postat 04 May 2008 - 06:49 PM

zet, la 25 Feb 2008, 20:27, a spus:

as vrea sa invat sa pilotez un heli cu cine as putea lua legatura/  am un sky ripper si nu stiu sal pilotez :rolleyes:

Daca va referiti la elicopterul pe 3 canale sky ripper nu cred ca e mult de invatat la el, poate doar eventuale sfaturi de trimming.
0

#118 Useril este offline   rocristian 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Postari: 280
  • Inregistrat: 08-August 08
  • Interests:AEROMODELISM

Postat 08 August 2008 - 04:51 PM

SAL.cred ca daca vrei sa inveti sa pilotezi un elicopter cel mai bine este sa incepi cu cele din seria hbk2 sunt mai ieftine in raport calitate pret si e bine sa incepi cu cele din seria cu 6 canale asa inveti cu adevarat.
0

#119 Useril este offline   firedragon 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 502
  • Inregistrat: 04-January 09

Postat 04 January 2009 - 10:14 PM

salut aeromodelistilor mai mult sau mai putin experimentati. mi-au placut de mic elicoptierele iar acum m-am hotarat sa imi iau unul.in speranta ca o sa economisesc bani, incerc sa invat din greselile si reusitele voastre. acum sunt in Padova. am gasit un magazin de aeromodele si de acolo imi iau jucariile...sa spunem asa desi nu prea e de joaca cu ele...iar siteul magazinului o sa il scriu mai incolo dupa ce ma uit daca am voie sa il dau pe forum.. problema e ca vreau sa invat. mi-am luat un eflite blade cx2.acum nu il mai am ca l-a luat vantul si a cazut in o gradina dupa ce a atins niste plopi. dar acum am un esky dauphin. concluzia tot chinezarii dar imi fac o idee si ce stric costa mai putin. cate ceva despre ele un fel de comparatie blade 190eur dauphin 125 , dauphin are avantajul ca are simulator de zbor fms si cablu, deci pot sa ma antrenez pe calc in timp ce il repar, blade foarte instabil la hovering la 30 cm iar dauphin e destul de stabil adica stau in 1,5x1,5 m fara probleme la 30 cm pana se termina bateria, cu blade se intampla sa fiu nevoit sa il las jos ca mai scapa cateodata. afara blade f stabil la vant adica nu pica lateral, dauphin se duce imediat pe lateral fara sa ai timp sa te gandesti, la blade daca lasam comenzile se redresa bine, la dauphin ceva mai slaba redresarea, dauphin rezistent la carcasa, palele se deschid din forta centrifuga si se pliaza la impact asa ca e mai greu sa le rupi, la blade foarte fragile saniile la aterizare, am rupt una, coada s-a crapat si ea repede, iar palele le-am zgariat un pic la impact cu solul. dar era mai simpatic blade si zbura mai frumos afara iar partea electronica nu avea deloc interferente, la dauphin mai aud servo ca mai bazaie putin din cand in cand, iar trimerele la dauphin trebuie sa le ajustez de la zbor la zbor. voiam sa imi iau prima data un t-rex dar cred ca am fost bine indrumat de cel de la magazin sa iau intai unul mai ieftin sa vad cum sta treaba caci cu t-rex450s as fi renuntat datorita costurilor pieselor distruse. de invatat am mult ca abia am 2 saptamani de cand am inceput, dar zbor cu ele si imi place sa decoleze si sa aterizeze prinzandu-le in mana. eu as recomanda dintre cele 2 prima data un dauphin ca costa putin , se repara usor, piese sunt , e mai rezistent la impact ca blade, si telecomanda merge bine pt simulator fms. acum ma gandesc la cum o sa fac in viitor. in casa mi-ar place sa fac 3d dar in 3x4m nu cred ca o sa reusesc. voiam un trex 450s dar e ceva bani si nu am mana si creierul educat pt el. ma gandeam la un walkera 4g3 care cica e de 27cm si face 3d si costa 130-150eur fara vama cred, walkera are 50g trex mult mai mult. voi ca sunteti mai avansati ce ati alege. eu ies pe stadion cu ele. un trex nu ar fi periculos acolo?? tre sa aleg ceva din astea doua. oricum un 700 -800 eur in 2 luni strsng si pt un t-rex. voi sfatuitima eu incerc sa o iau logic si sa gandesc dar imi lipseste experienta. oricum la 10 baterii imi scapa o data elicoptierul daca e un pic de vant ceva gen 10km/h de pe stadion. astept sa vad ce spun cei experimentati. in sala inchisa nu am unde dar daca v-ati duce pe un stadion un pic ferit, ce ati alege din cele doua, sau poate o sugestie pt unul 3d mai bun, pe care sa invat trecerea de la un coaxial iar apoi sa faca 3d in timp, si sa aiba pret /calitate bun. multumesc mult celor ce vor raspunde. Liviu
Videoclipurile mele Spektrum DX8

elicoptere:blade msr, t-rex450sev2, t-rex 600esp si o jumate de t-rex 500esp

planor multiplex cularis

)Imagine postata
0

#120 Useril este offline   alexvid 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1494
  • Inregistrat: 30-April 08

Postat 04 January 2009 - 11:01 PM

Foarte greu mi-a fost sa citesc ce ai scris....
"Acum copii, scrieti cu alineat de la capat cu litera mare..." nu-ti trezeste amintiri din copilarie?

In fine, sa revenim...nu inteleg ? Eziti intre walkera 43g si trex 450 ?

Walkera este ceva infim.
Este o bijuterie pentru cine cunoaste si poate sa se mai distreze in casa sau in vre-un
spatiu mai mare cand e vremea nasoala. (Nu l-am vazut in realitate, dar din descriere, asa pare)
TREX-ul de orice dimensiune este o bijuterie si el, dar de outdoor!
Ce vrei ? Outdoor sau indoor ? Daca poti sa raspunzi la chestia asta, ti-ai gasit raspunsul!
Cati bani ai ? 150Euro (walkera) sau peste 500Euro (trex) ?
Cat de bine stii sa le zbori ? Ia in considerare ca un elicopter mai mare inseamna stabilitate mai mare!
Nu uita ca daca esti incepator, o sa ai nevoie de bani multi pentru piese de schimb!
La trex mai gasesti piese si loco si de la align si de la altii...la 4g3, ma indoiesc!

Succes...daca iei walkera chiar ma intereseaza si pe mine cum il gasesti! Poate ii faci si tu un kit review!
Un filmulet "What is in the box" ar fi super!

Imi cer scuze daca am abordat problema ta aiurea, dar recunosc, am sarit pasaje mari!
Nu de alta, dar prefer sa citesc o carte sau un ziar sau orice altceva...decat proza pe forum!

Aceasta postare a fost editata de alexvid: 04 January 2009 - 11:03 PM

0

Arata acest topic

• 8 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Ultima »

Raspuns rapid