Modelism - RHC Forum: HELI - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 8 Pagini +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

HELI sfaturi de alegere, ce si cum

#151 Useril este offline   firedragon 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 502
  • Inregistrat: 04-January 09

Postat 03 March 2009 - 11:46 PM

Asa ca o gluma ...vad ca acu sunt la echipa de juniori. Daca strang bani de doua salarii si iau un t-rex 700 nitro ma treci la seniori?? Il leg cu naylon de pescuit si ai fac poze inverted !!! Oricum aparatul meu foto e cam nebun. Am un sony h50 si nu reusesc sa fac sa se vada palele in miscare. Ori se vad ca umbre pe timp mare de expunere, ori pe normal stau pe loc chiar daca ele real se invart cu 1500 ture pe minut( t-rex prins de scaun thr la jumate postata ). :) :blink:
Videoclipurile mele Spektrum DX8

elicoptere:blade msr, t-rex450sev2, t-rex 600esp si o jumate de t-rex 500esp

planor multiplex cularis

)Imagine postata
0

#152 Useril este offline   vlad1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2656
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 04 March 2009 - 08:27 AM

Jucindu-te cu coaxialul, nu numai ca nu inveti, chiar te departezi de elicoptere. Incearca cursul http://www.dream-mod...ying-index.html, si ai sa inveti rapid, singur si fara crash-uri direct cu Rex-ul tau.
0

#153 Useril este offline   rad_gaby 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 673
  • Inregistrat: 19-September 08

Postat 04 March 2009 - 08:56 AM

Vezi postareavlad1, la Mar 4 2009, 08:27 AM, a spus:

Jucindu-te cu coaxialul, nu numai ca nu inveti, chiar te departezi de elicoptere. Incearca cursul http://www.dream-mod...ying-index.html, si ai sa inveti rapid, singur si fara crash-uri direct cu Rex-ul tau.

Corect. Un coaxial nu este bun ca prim heli din cauza limitarilor constructive; este foarte distractiv in sufragerie dar mai mult strica mana (in cazul in care crezi ca inveti ceva pilotaj cu el). Asa am facut eu si nici nu vreau sa ma gandesc cam cat m-a costat treaba asta (calculand in piese pentru Falcon-uri).

Daca as putea da timpul inapoi as incepe cu un T-rex 450 si l-as topai usurel pana as reusi sa-l ridic. (si cred ca in final ar fi mai ieftin)

Aceasta postare a fost editata de rad_gaby: 04 March 2009 - 08:58 AM

0

#154 Useril este offline   alexvid 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1494
  • Inregistrat: 30-April 08

Postat 04 March 2009 - 12:15 PM

Vezi postarearad_gaby, la Mar 4 2009, 08:56 AM, a spus:

...Daca as putea da timpul inapoi as incepe cu un T-rex 450 si l-as topai usurel pana as reusi sa-l ridic. (si cred ca in final ar fi mai ieftin)

Parerea mea personala...asta cu topaitul unui align trex 450 e o prostie...incepi sa strici piese pe banda rulanta si nu il vezi cu adevarat niciodata in aer
trebuie sa ai curaj sa il ridici serios si sa incerci sa il tii.
Desigur dupa mult simulator si dupa o oarecare incredere in setarile lui (adica mult citit).

Cu topaiala nu faci nimic decat cheltui bani pe banda rulanta.
0

#155 Useril este offline   rad_gaby 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 04 March 2009 - 01:10 PM

Eu zic exact invers:
- simulatorul nu prea are legatura cu realitatea; am Aerofly si dupa 3-4 ore am renuntat - nu se compara cu zburatul pe camp, nu e nici macar pe aproape. Poate te ajuta sa te acomodezi cu stick-urile...
- experimentatul, chiar daca strici, te ajuta si din alte puncte de vedere cum ar fi setarile, reparatiile, upgrade-ul; in felul asta nu mai intrebi pe forum cum se seteaza statia sau "pareri despre servo" ca si cum n-ai avea manuale sau net.

In alta ordine de idei rex-ul 450 are costuri relativ mici unde mai pui ca gasesti peste tot piese (eu la gasesc la 5 minute de casa).
0

#156 Useril este offline   firedragon 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 04 March 2009 - 10:44 PM

Pareri si contraziceri. Eu va ascult si incerc sa-mi dau seama la ce sa fiu atent sa nu dau bani prea multi pe piese. Eu consider simulatorul foarte important, acu am rfg4. Dar o sa fac cum cred eu. Sambata ma duc la festivalul de aeromodelism de la Verona ca e aproape. Scria azi in ziar ca thunder tiger au scos un heli pentru care au cheltuit 4 milioane de dolari investitie. Sunt curios sa vad despre ce e vorba. E ceva legat de un nou sistem de mentinere a altitudinii si ceva legat de stabilitate si manevrabilitate. Plus demonstratii date de smecheri rc. pana atunci bag iar poze cu bucata mea de carbonImagine atasata: DSC07872.jpg
Imagine atasata: DSC07873.jpg
Imagine atasata: DSC07874.jpg
Imagine atasata: DSC07875.jpg
Imagine atasata: DSC07876.jpg
Imagine atasata: DSC07877.jpg

planor multiplex cularis

)Imagine postata
0

#157 Useril este offline   firedragon 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 04 March 2009 - 10:57 PM

Imagine atasata: DSC07878.jpg
Imagine atasata: DSC07879.jpg
Imagine atasata: DSC07880.jpg
Imagine atasata: DSC07881.jpg
Imagine atasata: DSC07883.jpg
Imagine atasata: DSC07884.jpg
Imagine atasata: DSC07885.jpg

Imagine atasata: DSC07886.jpg

planor multiplex cularis

)Imagine postata
0

#158 Useril este offline   alexvid 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 05 March 2009 - 10:35 AM

Vezi postarearad_gaby, la Mar 4 2009, 01:10 PM, a spus:

-
Eu zic exact invers:
-simulatorul nu prea are legatura cu realitatea; am Aerofly si dupa 3-4 ore am renuntat - nu se compara cu zburatul pe camp, nu e nici macar pe aproape. Poate te ajuta sa te acomodezi cu stick-urile...
- experimentatul, chiar daca strici, te ajuta si din alte puncte de vedere cum ar fi setarile, reparatiile, upgrade-ul; in felul asta nu mai intrebi pe forum cum se seteaza statia sau "pareri despre servo" ca si cum n-ai avea manuale sau net.
In alta ordine de idei rex-ul 450 are costuri relativ mici unde mai pui ca gasesti peste tot piese (eu la gasesc la 5 minute de casa).

Scuze ca intreb, cum au fost primele tale zboruri ? Au fost?
Simulatorul este bun !
Am multi prieteni care teoretic si practic, cunosc foarte bine zborul 1:1.
Cunosc si inteleg rolul joysticurilor de pe telecomanda.
Pusi in fata unui simulator, trebuiau sa faca doar hover...sau orice, numai sa aiba elicopterul intreg cand opresc motorul.
Ei bine, toti, din 10 zboruri NU au aterizat o singura data. A iesit un haos!
Si asta in conditiile in care elicopterul din simulator este perfect setat, statia o calibrasem eu inainte.
Zici tu acolo ca da, pentru obisnuirea cu stickurile e bun! E putin lucru asta? E cel mai important !
Altceva ce poti sa inveti ca incepator ?

Cum poti sa zici ca simulatorul nu are nici un rol ?
Cineva care zboara pentru prima data un elicopter cu un singur
rotor principal, sau un avion IL FACE PRAF din primul zbor daca nu a invatat ceva pe simulator.

Nu zic ca simulatorul te scapa de crashuri, sunt inevitabile la inceput, dar minimizeaza costurile reparatiilor.
Nu zic ca nu poti zbura fara simulator ! Se poate!
Dar merita sa arunci la gunoi un elicopter de 500USD pentru ca ai refuzat sa folosesti simulatorul cateva ore ?
Sau ai acceptat sfatul unuia care se descurca de la inceput...ca este posibil sa zbori fara simulator ?

Mi se pare sincer nebunie sa dai atatia bani si sa nu ai macar curiozitatea inainte de a ii pune bateria daca te
tine sau nu mintea si mana sa ti un elicopter moca pe simulator.

Toti care ajung sa faca acrobatie pe avion sau elicopter exerseaza manevrele intai in simulator.
Cunosc oameni foarte versati si respectati care au avut crashuri cand te astepti mai putin intr-o figura mai complicata.
Explicatia generala daca nu e vorba de cedare de material a fost "Figura asta nu o incercasem in simulator! "

Fara suparare, dar in sportul asta, orice masura de precautie daca ti-o permiti, nu este in plus.

Nu cred ca cine da sute de euro pentru un elicopter, nu isi permite un cablu de citiva zeci de RON.

Aceasta postare a fost editata de alexvid: 05 March 2009 - 10:44 AM

0

#159 Useril este offline   alexvid 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 05 March 2009 - 10:58 AM

Pe scurt, pasii care ar trebui urmati de oricine in viziunea mea de om patit :

1 inainte de a te hotara ca vrei elicopter, vezi cum te descurci cu simulatorul

2 daca te tine mana si nu te razgandesti cumpara un elicopter - preferabil la mana a 2-a gata setat, instalat si nu in ultimul rand mai ieftin decat in magazin.
Atentie, trebuie sa fie un model cunoscut la care gasesti piese ....in romania sau in afara daca ai instrumentele de plata necesare.
Modele noi aparute pe piata sau mai necunoscute, sunt doar pentru intermediate sau advanced...si nici pentru ei...nu stii ce se strica fara vina ta si nu gasesti piese.

3 daca este ARF citeste mult pe internet atat despre el cat si notiuni generale si monteaza-l ! Nu ezita sa ceri ajutorul la probleme concrete de la prieteni sau pe forumuri punand intrebarea, DAR DOAR daca nu ai gasit singur raspuns la cautari sa vezi daca nu s-a mai lovit cineva de aceeasi problema.
Daca pui intrebari generala, o sa primesti raspunsuri evazive fara nici o concretizare.

4 Simulator-ul revine . Stiu ca aduce o uzura suplimentara unei statii bune, dar macar odata inainte de zborul real, foloseste-o si pe aia pe simulator.
Te obisnuiesti cu statia, cu arcurile de la stickuri, si nu in ultimul rand poti sa detectezi eventual defecte de fabricatie sau potentiometrii defecti.

5 Incercarile de a il ridica in casa la inceput se sfarsesc intotdeauna cu crashuri. Nu faceti asta o sa va descurajeze inainte de vreme. primul zbor trebuie sa aiba
loc intr-un loc generos, fara spectatori sau inconjurat de persoane versate in modelism. Altfel in afara de pericolul de a rani pe cineva intotdeauna va veni un copilas sa puna intrebarea de introducere cea mai idioata din lume "E al dumneavoastra?" in timp ce iti curge transpiratia de nu mai stii de tine!

6 ridicarea trebuie facuta cat de cat ferm. Un elicopter ridicat foarte incet nu se ridica niciodata drept. are tendinta sa dea cu palele de pamant + ca sunt foarte multe turbulente la nivelul solului. Ridicarea nu trebuie sa fie mult mai sus de nivelul ochilor si la o distanta considrabila !
Odata ce ai inteles ca de sus ai timp sa corectezi o greseala e ok.

Lista e deschisa in caz ca vrea cineva sa adauge :rolleyes:
Toate astea le vorbesc din experienta...am facut multe greseli si daca as putea da timpul inapoi, as salva pe putin cateva sute de dolari.

Succes

Aceasta postare a fost editata de alexvid: 05 March 2009 - 11:13 AM

0

#160 Useril este offline   vlad1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2656
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 05 March 2009 - 11:13 AM

Si eu cred ca simulatorul e obligatoriu. Chiar simulator bun, cit mai bun, si cuplat la statie. Asta nu inlocuieste zborul real (RC), doar il completeaza. Adica trebuie efectiv sa-l ridici pe bune, poti s-o inveti metodic si in siguranta (pentru model). Nu e neaparat nevoie sa-l trosnesti.
0

#161 Useril este offline   rad_gaby 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 05 March 2009 - 01:28 PM

@alexvid:

Impusca-ma, dom'le, eu nu sunt de acord. Raman la parerea ca practica ne omoara, asa ca mai bine incepi cu practica.
0

#162 Useril este offline   firedragon 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 05 March 2009 - 11:48 PM

Hai sa ne mai amintim si de inceput, la mine foarte aproape la aia cu motoare mai indepartat.
- Eu vazusem anul trecut pe net la siteuri de alea cu de toate ca exista elicoptiere radiocomandate. Si cum mie imi place tehnica am vazut unul de 200 de euro si am zis uite ce misto. O sa iau si eu unul. Dar sub el scria...pentru completarea modelului mai trebuie!!! Mai voiau si bani in avans. Nu aveam nici mijlocul de plata.
-Am gasit pe net siteuri de magazine rc in zona. Eram hotarat sa imi iau t-rex ca mi-a placut frame de carbon. Imi placea calitatea. Dar cand m-am dus nu era 340 euro era vreo 600 cu piesele cele mai slabe inauntru ca nu avea tot in 340. Am stat 10 minute si m-am gandit ce sa fac ca pretul era exagerat. Ce sa fac??
-Aveam in plan ceva pe la 200-300 sa fie buuuunn!! Vanzatorul mi-a spus sa iau un coaxial sa vad daca totusi imi plac. Pai vazusem eu Blade cx2 ca avea 2.4ghz si era si f frumos. Mi-a facut si o demonstratie chinuita ca zboara. S-a chinuit vanzatorul sa il tina un pic sus in magazin. M-au impresionat palele ce turatie si zgomot aveau. Dar nu am pus mana pe el . L-am platit si al meu a fost
- Ajuns acasa am citit vreo 2 ore cartea cu instructiuni si ma tot minunam ca erau periculoase bateriile lipo. Puteau sa explodeze si sa ia foc. Apoi am pus mana si pe model. Uimire!!! Plasticul e asa moale. Asa frumos e elicoptierul ca ti-e mila sa rupi plasticul asta asa fragil Pana si el era asa usor. Am incercat eu sa-l zbor un pic dar nu imi ajungea spatiul. In 2,5x3metri era imposibil. Am avut noroc ca am luat betele alea cu bilute de ping-pong de nu s-a rasturnat lateral, si nu a atins mobila . Plus ca nu aveam tupeu sa il ridic mai mult de 20 cm ca se ducea repede unde voia el.
- Incet am spus ca trebuie sa zbor cu el ca doar nu numai aia din filmulete pot sa il zboare. Am invatat sa il reglez, apoi am luat decizia sa merg afara. Am avut noroc ca era un coaxial mai de calitate si nu il rasturna vantul(cum se intampla la dauphin sau lama). Am inceput pe un stadion mic si dosit bine fara prea mult vant. Oricum el nefiind prea rapid ma luptam cu usorul curent de aer.
- Am inceput sa il ridic si in camera. Nu spun ce crashuri au iesit si cum se duceau banii pe piese 10+20+13+40+23euro+......M-am dus intr-o seara afara ca de acum ma deprinsesem putin. Era seara si la becul de la stadion se vedea. Il inaltam cam 20 m apoi zos. zburam cum voiam...ce libertate de a zbura. Stadionul avea un gard de imprejmuire si nu e tare mare 20m/30m. Deodata a venit un vanticel , m-am luptat sa il aduc innapoi dar vantul il lua incet. Ca sa nu mai dau bani la reparatii l-am inaltat deasupra gardului de vreo 6 m inaltime. Am zis ca poate reusesc sa il aduc innapoi. Greseala. Vantul il lua , eu am accelerat el s-a innaltat si a ajuns in plopii din o gradina. Nu m-am bagat sa il iau ca era 9 noaptea si sa nu am probleme l-am lasat acolo. Ce rau imi parea!!!
-Am zis sa imi iau unul mic pe 3 canale infrarosu ca costa putin. M-am dus la magazin dar cand am vazut bucata de polistiren cu elice nici nu am mai pus mana pe ea. Am luat unul la 130euro mai slab calitativ. Intre timp ma inscrisesem aici asa ca aflasem de simulatoare. Am cerut unul cu simulator si piese usor de gasit si sa arate si binisor(dauphin)
-Ce bine am facut. Elicoptierul nu imi placea ca blade dar avea elicile pliabile asa ca daca il loveam de ceva nu se indoia arborele exterior ce tine elicile de jos. Era un pic mai lent dar si mai stabil. Am inceput si pe simulator fms...aerofly. Evolutie spectaculoasa. Am inceput sa il controlez perfect. Era nemaipomenit ca luasem cu cablu de simulator.M-am dus afara. La primul pack dupa vreo 5 minute a cazut. Vanticelul l-a rasturnat lateral. S-a rupt numai capul ce tine giro. M-am minunat ca e mai rezistent ca blade. Arborele exterior nu se indoiase...rezistent la cadere heli asta. Dar in casa zburam foarte bine in orice pozitie. M-am dus din nou afara. Aceeasi treaba. Datorita vanticelului s-au atins palele si s-au crapat 3 pale de la jumate. El a cazut. De atunci zbor numai in casa cum vreau si cat vreau. Am schimbat numai din cand in cand motorasele. De cand cu simulatorul vanzatorul m-a vazut mult mai rar, aproape deloc.
- Il luasem mai ieftin ca deja voiam ceva mai bun. Am stat si m-am gandit , si mi-am luat ceea ce voiam dinainte sa pun mana pe un heli. T-rex 450. Dar nu cu piesele de electronica ieftine ci alea care am auzit ca se merita dupa ce am studiat multe siteuri , printre care si rhc , si le multumesc membrilor acestuia care m-au indrumat in alegere.
-M-a impresionat ce frumos si complicat e t-rex. O minune. Dar e mult mai complex. Asa ca pana rezolv cu masina stau si il studiez bine, si pe el si dx7 sa nu ma bag neinvatat in el ca imi dau foc singur la buzunar.
-Momentan zbor pe simulator foarte bine si pica elicoptierul cand sunt mai obosit. Pe dauphin il controlez perfect in orice pozitie chiar si daca e la 10 cm inaltime pe faianta. Pur si simplu fac ce vreau cu el.Acum ca nu pica poate o sa ai fac si updateuri ca altceva de jucat in casa nu am gasit, si zbor un pack in fiecare seara la ora 7. Abia astept sa termin investitia cu masina si sa ma apuc de t-rex. Timpul le rezolva pe toate. Bine ca stiu ce sa fac sa nu mai arunc asa multi bani. Mai intai cunostinte si control si mai apoi adrenalina. Sa speram ca o sa tina figura si la t-rex. Ma duc sa mai bag o ora de rfg4 cu model t-rex ca in orice seara. Bafta tuturor ce vor heli. Sper sa intelegeti ce am invatat eu!!!

planor multiplex cularis

)Imagine postata
0

#163 Useril este offline   firedragon 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 05 March 2009 - 11:58 PM

@rad-gaby . Ai dreptate practica e foarte buna dar.....te arde la buzunar. Orice masura care te scapa de aruncat banii (simulatorul ) e foarte binevenita. Asa ca din motive strict economice nu sunt de acord cu tine. Mai intai simulator si apoi heli ca asa raman si bani de iesit cu fetele in oras si nici nu umplu casa de piese rupte!!!

planor multiplex cularis

)Imagine postata
0

#164 Useril este offline   protheus 

• 日本語
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1719
  • Inregistrat: 26-August 07
  • Interests:Cate un pic din fiecare domeniu.

Postat 05 March 2009 - 11:59 PM

Dar voi aveti timp cam mult liber....ganditi prea mult, mai bine in acel timp zburati real sau in simulator.
Ori intr-un fel, ori in altul, la minim un crash tot se va ajunge candva.

Succes,

Catalin C.
 "Pai, impartim egal totul, o jumate tu, o jumate eu si o jumate Ion."  
0

#165 Useril este offline   rad_gaby 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 06 March 2009 - 10:58 AM

Dixit.
0

#166 Useril este offline   firedragon 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 08 March 2009 - 11:57 AM

Si am fost si la expozitia de la Verona. Ceea ce pun sunt poze 99% heli dar am vazut modelism la tot ce se poate, de la trenuri, barci , masini, motoare facute acasa, avioane, heli...pacat ca nu se pot pune si video aici. aveam niste masini ce faceau drift super. cred ca erau faine la pasionatii de ture dar eu sunt nebun doar dupa heli!!!
Poze lumeeee!!!
Imagine atasata: 1.jpg
Imagine atasata: 2.jpg
Imagine atasata: 3.jpg
Imagine atasata: 4.jpg
Imagine atasata: 5.jpg
Imagine atasata: 6.jpg

planor multiplex cularis

)Imagine postata
0

#167 Useril este offline   firedragon 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 08 March 2009 - 12:00 PM

Imagine atasata: 7.jpg
Imagine atasata: 8.jpg
Imagine atasata: 9.jpg
Imagine atasata: 10.jpg
Imagine atasata: 11.jpg
Imagine atasata: 12.jpg

planor multiplex cularis

)Imagine postata
0

#168 Useril este offline   firedragon 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 08 March 2009 - 12:21 PM

uf

Aceasta postare a fost editata de firedragon: 08 March 2009 - 12:23 PM

planor multiplex cularis

)Imagine postata
0

#169 Useril este offline   Bogdan B 

• ex ad525
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 948
  • Inregistrat: 25-July 08

Postat 08 March 2009 - 12:25 PM

pune filmuletul pe vimeo :rolleyes:
0

#170 Useril este offline   firedragon 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 08 March 2009 - 12:41 PM

Imagine atasata: 13.jpg
Imagine atasata: 14.jpg
Imagine atasata: 15.jpg
Imagine atasata: 16.jpg
Imagine atasata: 17.jpg
Imagine atasata: 18.jpg
Imagine atasata: 19.jpg

planor multiplex cularis

)Imagine postata
0

#171 Useril este offline   firedragon 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 08 March 2009 - 12:43 PM

Imagine atasata: 20.jpg
Imagine atasata: 21.jpg
Imagine atasata: 22.jpg
Imagine atasata: 23.jpg
Imagine atasata: 24.jpg

planor multiplex cularis

)Imagine postata
0

#172 Useril este offline   firedragon 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 08 March 2009 - 12:46 PM

Imagine atasata: 25.jpg
Imagine atasata: 26.jpg
Imagine atasata: 27.jpg
Imagine atasata: 28.jpg
Imagine atasata: 29.jpg
Imagine atasata: 30.jpg

planor multiplex cularis

)Imagine postata
0

#173 Useril este offline   firedragon 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 08 March 2009 - 12:48 PM

Imagine atasata: 31.jpg
Imagine atasata: 32.jpg
Imagine atasata: 33.jpg
Imagine atasata: 34.jpg
Imagine atasata: 35.jpg
Imagine atasata: 36.jpg

planor multiplex cularis

)Imagine postata
0

#174 Useril este offline   firedragon 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 08 March 2009 - 12:55 PM

Imagine atasata: 37.jpg
Imagine atasata: 38.jpg
Imagine atasata: 39.jpg
Imagine atasata: 40.jpg
Imagine atasata: 41.jpg
Imagine atasata: 42.jpg

S-a desfasurat de ieri de la 9am italia si tine pana azi la 6:30pm italia..eu am fost ieri ca am presupus ca o sa fie mai putina lume. azi cred ca e full!!! Sper sa va placa. Sunt si niste heli cu turbina cat mine de mari radiocomandate. Ala albastru era adevarat, nu model!!!

planor multiplex cularis

)Imagine postata
0

#175 Useril este offline   firedragon 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 08 March 2009 - 01:02 PM

am vazut si vreo 2 crashuri, unul pt ca s-a ciocnit un triplan cu un heli cam de 500 cred. si heli a nimerit cu rotorul de ciment. Avionul mult mai nepasator. Am vazut si vreo 2 atingeri de rotor inverted pe ciment!!! Super tare, erau vreo 3 pusti cam de 18 ani super tari!!!

planor multiplex cularis

)Imagine postata
0

#176 Useril este offline   firedragon 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 08 March 2009 - 01:05 PM

cine vrea la 5mpx email si trimit inapoi, specificati care ca nu pot trimite toate!!!.

planor multiplex cularis

)Imagine postata
0

#177 Useril este offline   Primus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3026
  • Inregistrat: 14-June 07

Postat 08 March 2009 - 05:47 PM

Multumim pentru foto, exceptionale ...

Ma bucur ca te-ai dus si ca ne-ai impartasit si noua cateva fragmente. Mi-a placut conversia la electric de la Trex 700.
Ziceai ceva de Thunder Tiger?

E vorba de Inovator? L-am vazut zburand la Chitila, pe mine nu m-a impresionat.
0

#178 Useril este offline   firedragon 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 08 March 2009 - 06:26 PM

eu nu l-am vazut dar era vorba de inovator. de fapt nu stiam unde sa ma uit asa multe chestii erau. pana si modele de motocicleta. de toate.
ceva interesant un elicoptier cu pas colectiv care avea corpul din polistiren dar nu se strica la impact. mie nu imi place polistirenul dar era interesant ca nu se strica ci se pliau palele in sus si orizontal. in rest mi-au placut walkera 4g3 si gaui 200v2. mai ales 200 v2 care ma atrage cam puternic pentru casa!!!

planor multiplex cularis

)Imagine postata
0

#179 Useril este offline   Primus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3026
  • Inregistrat: 14-June 07

Postat 08 March 2009 - 06:46 PM

Citeaza

eva interesant un elicoptier cu pas colectiv care avea corpul din polistiren dar nu se strica la impact. mie nu imi place polistirenul dar era interesant ca nu se strica ci se pliau palele in sus si orizontal.

Da, e un model nou de la Multiplex, exista si un filmulet cu el pe pagina producatorului. Nu e cine stie ce, dar pentru o joaca in curte...
Palele sunt intr-adevar flexibile, daca dai cu el de pamant rezista destul de bine.
0

#180 Useril este offline   firedragon 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 08 March 2009 - 11:23 PM

am vazut sistemul, la rotor are un mecanism cu un soi de piedica care ta impact nu tine si trece peste piedica, astfel palele se duc in sus, apoi le pliezi orizontal peste click. rotorul era ok dar corpul de polistiren alb nu are nici o vreja pt elicopteristi.

planor multiplex cularis

)Imagine postata
0

Arata acest topic

• 8 Pagini +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7