Modelism - RHC Forum: HELI - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 8 Pagini +
  • « Prima
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Ultima »

HELI sfaturi de alegere, ce si cum

#121 Useril este offline   firedragon 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 502
  • Inregistrat: 04-January 09

Postat 05 January 2009 - 11:07 PM

- sunt in Padova( de loc din Roman , Neamt 29 ani informatician liceu si ing silvic dupa facultate Brasov
-am inceput de 2 saptamani aeromodelismul
-zbor pana il rup si apoi repar un esky dauphin coaxial( de obicei cade afara cand e vant )
-ma antrenez mult adica vreo 3 ore pe zi pe fms(nu vreau sa dau bani pe simulatoare)
-ma duc sa il fac sa zboare pe un stadion nu prea mare
-pe luna fac economie cam 500-600 euro(din salarul de 1000-1100euro)
-imi place 3d desi stiu ca inca nici nu vine vorba sa fac real
-calitativ imi place mai mult align t-rex 450 s
-piese la t-rex gasesc la 2 magazine pe aici (www.cavinatomodellismo.it sau www.lacasadelmodellismo.it, de la ultimul am cumparat materialele)
-t-rex pare cel mai fain dupa discutiile din forum la clasa lui, sau de fapt din cele electrice, iar dupa mine ca materiale si finisare

1...ce ai alege cel mai rezistent , mai stabil, mai promitator acrobatic din clasa lui rex 450 ...sau din clasa lui rex 250??, merita rex la pret/calitate??
2 ce simulator as putea gasi pe dc sau torrent cat mai real si compatibil cu telecomanda de la esky 4canale 35mhz cu adaptor usb??

Poate sunt unu din aia multi dar imi place sa vad un elicoptier care zboara langa mine...f mult
Incerc sa invat cat mai repede si mult
Banii de un rex nu ar fi o problema dar nici nu as cheltuii ca un nebun(adica daca as fi nebun as putea lua acum pe loc 3 trex 450s complet echipate fara probleme..dar parca nu as da banii chiar asa fara sa chibzuiesc un pic )

daca raspunzi thanks!!! Liviu

Aceasta postare a fost editata de firedragon: 05 January 2009 - 11:10 PM

Videoclipurile mele Spektrum DX8

elicoptere:blade msr, t-rex450sev2, t-rex 600esp si o jumate de t-rex 500esp

planor multiplex cularis

)Imagine postata
0

#122 Useril este offline   firedragon 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 06 January 2009 - 10:51 AM

Acum am luat aerofly professional deluxe..scria pe forumul asta de simulatoare si asta avea cu realflight cel mai mare punctaj la realizari ca fizica si e compatibil cu telecomanda pe 4 canale de la esky dauphin(un fel de lama)
Adevarul ca e super fata de fms, e mult mai greu sa nu faci elicopterul bucati.

planor multiplex cularis

)Imagine postata
0

#123 Useril este offline   Primus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3026
  • Inregistrat: 14-June 07

Postat 08 January 2009 - 02:20 PM

Salut Liviu, bine ai venit pe forum!

Ia-ti un Trex, daca iti permiti! Merita toti banii ! Mai ales daca ai piese de schimb pe langa tine.

Nu te sfatuiesc sa iei un 250, nu este pentru incepatori, nu din punctul de vedere al pilotajului, ci al asamblarii si reglarii. E pentru mai incolo.
Ia un 450 sau un 500 mai bine. Al doilea e mai stabil.
Ar mai fi modelul de la Thunder Tiger Mini Titan E325, un foarte bun heli de inceput, in opinia mea.

Aceste modele nu se compara cu cele coaxiale, avand pas colectiv se comporta altfel in aer, si nu "se redreseaza singure".

Acum, ca ai "dat banii" pe simulator, o sa vezi ca ai facut de fapt o economie considerabila.
Sfatul meu, persevereaza cu simulatorul pana nu mai dai cu el de pamant DELOC, si poti sa faci HOVER IN TOATE DIRECTIILE. Nu uita ca simulatorul e mai usor decat zborul real. Indiferent de cat costa, e mai putin decat elicopterul in sine.

Nu uita si de un sistem RC bunicel, de genul celui de la Spektrum, de exemplu DX7, si de niste servouri, de cel putin 30 dolari/eur bucata.
Un giroscop bun, fara batai de cap, GY401, cu un servo rapid pe coada, de genul S9257.

Succes si asteptam vesti!
0

#124 Useril este offline   firedragon 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 09 January 2009 - 10:55 PM

Grazie Primus!!
Ce parere ai de jucarioara asta??.... http://www.lacasadelmodellismo.it/result.a...ci=blade400.jpg

Oricum un rex 500 nu am de unde sa iau de aproape si ma tem ca nici piese.

De fapt voiam prima data sa-mi iau un trex 450se dar nu ma asteptasem sa fie asa scump(credeam ca in kit e tot, si nici nu ma asteptam sa fie instabile), asa ca am ramas un pic pe ganduri, iar vanzatorul a spus sa imi iau prima data coaxial sa vad ce e cu ele, sa ma invat putin, sustinand ca ma descurajez daca tot stric unul f scump si greu controlabil la inceput.

De ales as avea intre 1--- http://www.lacasadelmodellismo.it/result.a...;ci=trex450.jpg care imi place mai mult ca e din aluminiu si f fain lucrat.

sau 2--- http://www.cavinatomodellismo.it/main/sche...49;53;48;51;50; care cica e o versiune mai noua dar nu pare asa fain calitativ, nu la experienta mea ..a ta nu stiu.

Tu ce ai alege??

Apoi daca o sa ai un pic de timp, vreo 5 min poate imi spui tot ce ar trebui sa imi mai cumpar la ele si cam ce ar fi recomandat pret/calitate.

Eu sunt unul ce fac configuratii de calculatoare si stiu ca tot timpul pe unul expert il mananca sa mai puna un pic si sa ia ceva ...minimal pt viitor, chiar daca pt prezent e de mediu ridicat.

Dami si mie o legatura(sfat) pret---calitate--un viitor satisfacator cat mai lung., pt un trex 450(eu as prefera se de calitate S) respectiv tot ce ar trebui pe langa kit.

Precizez ca nu as prefera nici mort un motor pe benzina in viitor, pentru unul electric. Eu vreau elicoptier electric si pe viitor, dar mai apare problema ca la unul mare trebuie platita asigurare(ca la o masina) iar in vest costa!!...deci tre sa fie echilibrat ca marime si stabil cat mai mult posibil.

Poate piesele rezistente la impact le-as cumpara si de pe la magazine online(ar fi ceva economie!!), poate chiar si kitul in sine, dar piesele care se rup ca sa protejeze celelalte in caz de impact , le-as prefera de la unul din cele doua magazine de mai sus.(daca ai putea sa dai o ocheada ar fi super sa iti dai o parere).

Iti multumesc mult si multumesc mult tuturor celor cu f multa experienta, care ar sari sa ma ajute cu un sfat.

Pana ajung sa ma calmez un pic si sa scap de efectul youtube( ca pe aerofly destabilizez cat mai rau elicoptierul si incerc sa-l echilibrez perfect intr-o pozitie perfect controlabila cat mai repede, sau sa zbor inversat cat mai aproape de sol fara sa-l stric...asta e distractia mea)...cred ca o sa am si raspunsul la ce elicoptier o sa iau adica poate peste 4..5luni.
Pana atunci studiez piata si parerile voastre si a multora ca voi, ma joc cu coaxialul...si astept sa vina timpul cand o sa am indemanarea pt un trex 450 real. Atunci cand o sa fiu sigur o sa-l cumpar!!!

planor multiplex cularis

)Imagine postata
0

#125 Useril este offline   firedragon 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 09 January 2009 - 11:06 PM

Deja am inceput sa pun pe hartie proiectul de trex450 respectiv piese, care sunt mai recomandate, de unde le-as lua mai ieftin. Tin cont de ce mi-ai recomandat si astept voturi pt piese cu optim la pret/calitate/viitor.

Multumesc tuturor!!!

planor multiplex cularis

)Imagine postata
0

#126 Useril este offline   morph 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 951
  • Inregistrat: 18-May 08

Postat 10 January 2009 - 09:12 AM

Vezi postareafiredragon, la Jan 9 2009, 10:55 PM, a spus:

sau 2--- http://www.cavinatomodellismo.it/main/sche...49;53;48;51;50; care cica e o versiune mai noua dar nu pare asa fain calitativ, nu la experienta mea ..a ta nu stiu.

Iei Trex 450se V2, nu te baga la versiunea HDE ca e alta treaba si e vechi dpdv al conceptiei. E de preferat 500, piese poti sa comanzi de pe net, chiar si heli, nu e neaparat nevoie sa-l iei de langa tine. Mai bine iti iei ce iti doresti si ce ti se potriveste cel mai bine.
Statie incearca sa iei in 7 canale, ca o sa-ti mai trebuiasca un canal cand o sa treci la termice. Nu zice 'nu o sa trec' ca nu se stie.
Tine cont de ce iti trebuie pe langa kitul de heli: servouri bune, gyro bun, servo coada bun, statie buna (futaba sau spektrum - mai sunt si altele bune, dar astea sunt cele mai populare si te mai poate juta cineva cu un sfat doua) accu lipo de calitate, incarcator profi, rabdare multa etc. Si uite asa pretul creste mai mult ca 2-3 kituri de trex:)
0

#127 Useril este offline   firedragon 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 10 January 2009 - 02:55 PM

1. nu as cumpara nici un model de elicoptier fara piese aproape, urasc sa le vad stricate, asa ce nu o sa dorm pana nu o sa iau piesele si incep sa repar
2. din cauza asigurarilor mari nu vreau model mare(mai bine imi cumpar un helicommand 3d de banii aia)
3. T-rex 450se calitate S a fost ca o dragoste la prima vedere(fara sa citesc pe forumuri, pur si simplu aia imi spunea intuitia ca-l vreau, inainte de a vedea unul adevarat, chiar innainte de a intra intr-un magazin de modellismo)
4. Am vazut unul cu benzina cu pale de vreo 60 cm daca nu erau mai mari , la reparat in magazinul ala. Era mare si niste pale cam groase..brrr...nu mi-ar place sa stau langa asa ceva, nu mi-a placut ala deloc, e chiar inspaimantator.

Dar cum dragostea la prima dragoste si mai ales la prima vedere este T-rex 450se, am incercat sa o cunosc mai bine si o sa mai incerc.
Dar cum voi ati pus mana pe ele ce parere ati avea de planul meu:

Planuri T-rex 450 Liviu

1. ALIGN T REX 450 SE (CTE KIT S)
2. Tx: Spektrum DX7
3. Giroscop : Futaba GY401
4. Servo platou oscilant : 3x Hitech HS65
5. Servo coada : 1x Futaba 9650 ( montat pe stanga pt protectie)
6. Rx : Align AR 7000E
7. Acumulatori 2100-2200 mah 40A (Flightpower sau Thunderpower)
8. Incarcator Robbe lipobalancer sau balancer Thunderpower 205
9. LiPo alarm Efliernz ( gasesc pe helifreak)
10. Ferrite rings x1 (daca trebuie neaparat)

Timp de cumparare 3 luni, adica cate ceva in fiecare luna, daca totul merge ok(sa mai ramana si ceva deoparte din salar)
AAA..sa nu uit...in ce ordine as putea sa iau piesele ca sa folosesc timpul de asteptare a banilor pentru montat o "bormasina" 450SE proprie si personala

O sa mai studiez problema ca tre sa muncesc 3 saptamani degeaba la cat costa...
Orice sfat e binevenit!!
Multumesc tuturor!!!

planor multiplex cularis

)Imagine postata
0

#128 Useril este offline   morph 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 951
  • Inregistrat: 18-May 08

Postat 10 January 2009 - 08:57 PM

As zice statia ca sa antrenezi cu ea pe simulator si sa te obisnuiesti cu ea. Incerca sa iei totusi trex 450se V2.
Servourile sa fie 65MG (metal gear), ca sa fii sigur ca nu zboara un dinte ceva. Nu e cazul la incepatori, dar si cand o sa inveti:)
Kitul de trex se v2 vine cu tot cu inel de ferita pe esc, nu e nevoie sa mai iei unul.
Lipo alarm nu prea iti trebuie. Ai timer pe statie si oricum iti dai seama cand lipo e consumat ca esc-ul incepe sa dea impulsuri in motor, il simti imediat.

Ce iti mai recomand, o trusa cu imbusuri de calitate, de 2, 2.5 si 3.
Si un tren de aterizare de incepatori.
0

#129 Useril este offline   firedragon 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 11 January 2009 - 12:14 PM

salut!!

Dupa ce am stat vreo 2 ore si am citit totate topicele care ar fi fost cu siteuri de vanzare online, dupa ce am pierdut 4 ore sa fac un tabel cu preturi, am cernut preturile si am ajuns la concluzia ca cel mai ieftine sunt doua flying-hobby si heliguy. daca as lua giro gy401 si futaba 9650 de la flying-hobby as face o economie dupa ce dau si transportul de vreo 25--30 euro. dar am decis ca ar fi mai bine sa iau tot la un loc, poate o sa vad daca nu imi fac vreo reducere:-)).
Dar am ramas surprins sa vad ca au un kit ready to fly , asamblat de ei cu aceleasi componente studiate de mine, diferenta ar fi de 30 eur in plus, dar scrie ca e facut de unul cu 25 ani de experienta la acest hobby, si ca e ingrijit montat de el. http://www.heliguy.com/Electric-RC-Helicop...2-RTF-Spektrum/

M-ar fi pasionat si un helicommand 3d gata montata dar diferenta de 200 euro la pret fata de varianta de a o monta singur nu o inteleg, pare f mare si de neacceptat.
Oricum cred ca raspunsul e heliguy. De aici voi lua. Daca are vreun guru de aici o varianta mai buna il rog sa imi spuna. Eu am verificat preturile pe lindinger, heliproz, helihobby, miracle-mart, rc711, flying-hobby, heliguy. Am verificat preturile fara transport , transportul la heliguy e 15 eur

Pretul nemontat il scot la 750 eur, iar montat 786, +15 eur transport....o sa mai vb cu ei.

Am un training gear de ala cu 2 bete si 4 mingi de pingpong, luat cu 10 euro. L-am folosit de max 3 ori cand mi-am luat un e-flite blade cx2, era bun ca nu imi atingeau palele mobila dar in rest imi parea greoi si imi taraia modelul de gresie , asa ca l-am scos imediat, imi pare mai usor de controlat un coaxial fara el, e drept ca 3 zile e bun sa protejeze palele.

Oare la inceput pot sa incarc acumulatorii cu incarcatoarele de 2 si 3 celule lipo de la esky dauphin si eflite blade cx2. acumulatorii sunt de 7,4v si 800 mah 10c sau 20c(alea in plus) lipo la ambele.
Am o telecomanda de la Esky dauphin cu cablu usb si ma joc cu aerofly professional deluxe v 1.8.x cumparat de la magazinul utorrent!
Multumesc de ajutor si postez pana ma dumiresc complet !!!

planor multiplex cularis

)Imagine postata
0

#130 Useril este offline   firedragon 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 23 January 2009 - 10:24 PM

Acum as avea nevoie de ajutorul celor cu experienta la cumparat online.
Am incarcat contul paypal cu 835 euro. Am gasit http://flying-hobby.com/catalog/product_in...roducts_id=2278 la un magazine online numit flying-hobby. El costa 730 euro dar tranzactia se face in dolari la paypal. Transportul 50 dolari daca vine cu airmail in 10-30zile. In final ajung la 825 euro rtf –ul +transport +pierderi de schimb valutar, fara taxa de la vama. Dar cei de la magazine au spus ca pun gift/toys pe el si factura mai mica sa platesc putin daca nu deloc la vama..Asa ca rog membrii cu experienta ai acestui forum daca stiu ca magazinul e neserios sa imi spuna. De asemeni daca ati sti ceva magazine unde sa ies mai bine ca pret, sa vina mai repede, dar sa fie acelasi produs cu aceleasi piese montate in el va rog indrumati-ma . Vreau ca in max o saptamana(26/01/2009—30/01/2009) sa dau comanda de heli. Va rog ajutati-ma !!!

Liviu

planor multiplex cularis

)Imagine postata
0

#131 Useril este offline   Primus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 29 January 2009 - 10:09 PM

Sunt colegi de forum care au cumparat de pe magazinul mentionat de tine fara sa aiba probleme. Succes!
0

#132 Useril este offline   firedragon 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 29 January 2009 - 10:42 PM

am cumparat de la heliguy t-rex 450 se v2 cu dx7 la 909 euro, ca de la chinezi ma "beleau" la taxa vamala vamesii din Italia. Asa ca am luat din Anglia ca ies mai ieftin si fara probleme. Grazie primus. Eu merg pe ideea..daca gresesc eu platesc, dar daca elicoptierul e ieftin si instabil de ce sa platesc tot eu. Dupa chinezarii am ajuns la ideea ca mai multi bani la inceput cheltuiti inseamna un produs mai bun si mai putini bani cheltuiti dupa un timp. Plus ca daca mai vedeam creaturi e-sky ma lasam de sportul asta. Nu le suport, sunt facute sa ia banii constant si sigur. Sunt produse naspa astea ieftine!!

planor multiplex cularis

)Imagine postata
0

#133 Useril este offline   firedragon 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 28 February 2009 - 01:52 PM

Asa ca baiatul cu heli dupa ce am vb cu el pe 29/01/2009 a montat pana la 24/2/2009, l-a dat curierului care a plecat pe 25/2/2009 si a ajuns in Padova in dimineata lui 27/2/2009 , nu m-au gasit acasa si am fost eu in 28/2/2009 si l-am recuperat. Asta e creatia lu 'baiatu'

Imagine atasata: Firedragon_Helis.jpg

...sunt foarte fericit de el, dar e ceva mult mai complicat ca dauphin si mi-e mila sa il dau de pamant. Frumosssss!!! :-)))

planor multiplex cularis

)Imagine postata
0

#134 Useril este offline   takeoff 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1029
  • Inregistrat: 25-July 08
  • Interests:Elicoptere,elicoptere,elicoptere si apoi tot ce zboara...

Postat 28 February 2009 - 04:16 PM

Sa-l zbori si sa-l stapanesti sanatos.Poate ne spui si noua dotarea,gyro,servo,acc.........si niste poze mai bogate.Si ai grija,nu este un pic mai complicat decat cel mic,e muuuult mai complicat.

spor la zbor
0

#135 Useril este offline   firedragon 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 28 February 2009 - 05:48 PM

Dotarea e cea din semnatura. Poze as pune, dar nu prea dau loc pentru poze detaliate aici. De fapt o poza originala avea 5mpx...dar am taiat cat am putut. In rest e drept ma gandeam ca stiu sa montez heli(dauphin) dar acu ma gandesc ca nu mai stiu (t-rex). De fapt pe mine ma atrage mai mult mecanica de la heli decat zborul. Dar o sa incerc sa evouez cu amandoua fara sa arunc multi bani ( mult simulator inca, caci e nevoie)

planor multiplex cularis

)Imagine postata
0

#136 Useril este offline   alexvid 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1494
  • Inregistrat: 30-April 08

Postat 01 March 2009 - 12:17 AM

Spektrum DX7 Mode 1 ????
Esti sigur ca vrei sa te obisnuiesti pe mode 1 ? Esti stangaci ?
Daca nu, sfatul meu este sa incerci cumva sa o transformi in mode 2!
E pacat! O sa fi singurul pe plaiuri mioritice cu volan pe dreapta :rolleyes:
0

#137 Useril este offline   firedragon 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 01 March 2009 - 12:35 AM

Sunt langa Padova Italia, si ce mi-au dat coaxiale la magazin erau in mode 1 asa ca astfel m-am invatat. Prima data mi-as fi dorit sa am controalele pe dreapta dar asa a fost, se pare ca aici zboara in mode 1. Apoi am mai gasit undeva ca la acrobatii e mai bun mode 3 si ca s-ar trece mai usor de pe mode 1. Daca m-am invatat asa, asa o sa continui, important e sa avansez in zbor...

planor multiplex cularis

)Imagine postata
0

#138 Useril este offline   firedragon 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 01 March 2009 - 01:41 PM

Imagine atasata: test_1.jpg
Imagine atasata: demontare_1.jpg
Ok. Nu am rezistat sa nu il invart putin . Merg toate servo si palele se vad echilibrate(la acelasi nivel). Intrebarea e cum functioneaza throttle ca in simulator actionez colectivul, la asta real actionez turatia motorului. Trebuie sa mai studiez dar poate ma lumineaza cineva cu un raspuns , poate mai repede decat o sa-mi ia sa citesc cartuliile. Oricum...fain ventilatorul dar incepe sa nu mai fie loc de gluma cum e la dauphin. Ma gandesc oare cum o fi cu un t-rex 700???

planor multiplex cularis

)Imagine postata
0

#139 Useril este offline   scimitar 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 293
  • Inregistrat: 04-July 08

Postat 01 March 2009 - 03:02 PM

la heli cu pas colectiv maneta de gaz controleaza 2 canale: 1. turatie 2. pasul colectiv
pas colectiv inseamna unghiul general al palelor fata de axa orizontala.
porneste heli fara esc si joacate cu sticku de gas. vezi ce se intampla. unghiul palelor ar trebuie sa fie 0 sau -2 grade la stick 0, +5 grade la maxim
o sa observi ca face zgomot diferit cand are pitch 0, cand e pozitiv si cand e negativ.(asta cand se invarte rotoru)
dap se modifica si turatia motorului. pitch-u si turatia au 2 grafice un pic diferite
nu porni fara motor pe esc.
si daca poti leagal pe un scaun cu "surub"

Aceasta postare a fost editata de scimitar: 01 March 2009 - 03:05 PM

0

#140 Useril este offline   vlad1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2656
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 01 March 2009 - 03:14 PM

Elicopterul il pornesti (decolezi) in idle-0. Acolo (in idle-0), motorul ar trebui sa aiba o cursa cam de forma 0, 30, 50, 75, 100, iar dupa decolare, daca vrei sa treci in zbor dinamic (mers), trebuie sa-l treci in idle-1, unde motorul ar fi cam 40, 40, 50, 75, 100. Atentie la functiile de compensare a cozii.
0

#141 Useril este offline   firedragon 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 01 March 2009 - 06:46 PM

am vazut acum ce e o curba de pitch si cum se schimba tipul de curbe de pe dx7 in zbor...dar dx7 e mult mai complicata ca aia de la dauphin. uf iar trebuie sa ma apuc de invatat!!!

planor multiplex cularis

)Imagine postata
0

#142 Useril este offline   firedragon 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 01 March 2009 - 06:48 PM

ma gandesc ca e mai bine sa fac o curba cu motor 0 si doar pitch de la -9 la 9..poate asa vad mai bine

planor multiplex cularis

)Imagine postata
0

#143 Useril este offline   Primus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 01 March 2009 - 10:56 PM

Citeaza

sa fac o curba cu motor 0

Sau decuplezi doua fire de la motor... pentru setari... sa nu porneasca accidental. Bravo, sa-l zbori cu placere...
0

#144 Useril este offline   firedragon 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 01 March 2009 - 11:13 PM

in loc de 9650 au pus 9257 si bateria nu e 2100mah 22c ci 2150mah si 25c.dar e ok asa.e deja setat. am gasit urme de praf pe gumele albastre de la trenul de aterizare, cred ca l-au testat in zbor un pic. nu intelegeam de ce trage numai in sus si de ce se opreste motorul dar am vazut ca avea curba de pitch pe normal. Are totul frumos sigilat si reglat asa ca nu vreau sa il desfac. Dar il leg din nou si incerc o curba cu motor 0 sa admir mecanismul in miscare. Merci Primus!!!..ce spui, ce vine de acuma ...dupa ce cumpar masina...ce heli ca deja incepe colectia??

planor multiplex cularis

)Imagine postata
0

#145 Useril este offline   Primus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 01 March 2009 - 11:17 PM

Citeaza

ce spui, ce vine de acuma ...

Multa, multa perseverenta! :(
0

#146 Useril este offline   vlad1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2656
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 02 March 2009 - 08:07 AM

Vezi postareafiredragon, la Mar 1 2009, 06:48 PM, a spus:

ma gandesc ca e mai bine sa fac o curba cu motor 0 si doar pitch de la -9 la 9..poate asa vad mai bine

Pasul colectiv sub -2, nu e recomandat in idle-0 sau idle-1, e chiar periculos (pentru model). Seteaza intre -2 si +7, daca ulterior ai nevoie de mai mult, poti sa modifici.
0

#147 Useril este offline   firedragon 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 02 March 2009 - 11:22 PM

I-am spus multumesc celui care l-a montat pentru ca mi-a placut ca l-a facut foarte ingrijit. Cred ca a meritat sa astept o luna. L-am intrebat daca a fost testat cu adevarat. A raspuns ca l-a zburat putin sa fie 100% multumit de treaba. A mai spus ca tot ce trebuie sa fac e sa incarc bateria. Dar avand in vedere ca eu am inceput sa bijuteresc la tx..sa vedem daca va mai zbura cand o sa il ridic. Sper pana atunci sa imi fie clare toate aspectele acestui heli.

My pretious heli:
Imagine atasata: T_rex_450_pt_postat.jpg

planor multiplex cularis

)Imagine postata
0

#148 Useril este offline   Primus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 03 March 2009 - 08:52 AM

Arata bine Trex-ul tau. Te sfatuiesc sa nu il lasi prea mult pe dulap...Se pune praful si e pacat de bijuteria de model.
Cel mai bine ii sta in aer... eventual inverted! ;)
0

#149 Useril este offline   takeoff 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1029
  • Inregistrat: 25-July 08
  • Interests:Elicoptere,elicoptere,elicoptere si apoi tot ce zboara...

Postat 03 March 2009 - 01:20 PM

Vezi postareafiredragon, la Mar 2 2009, 11:22 PM, a spus:

I-am spus multumesc celui care l-a montat pentru ca mi-a placut ca l-a facut foarte ingrijit. Cred ca a meritat sa astept o luna. L-am intrebat daca a fost testat cu adevarat. A raspuns ca l-a zburat putin sa fie 100% multumit de treaba. A mai spus ca tot ce trebuie sa fac e sa incarc bateria. Dar avand in vedere ca eu am inceput sa bijuteresc la tx..sa vedem daca va mai zbura cand o sa il ridic. Sper pana atunci sa imi fie clare toate aspectele acestui heli.

My pretious heli:
Atasament T_rex_45...t_postat.jpg

Cred totusi ca era mai bine daca nu era reglat,cat te chinuiai cu reglatul ai fi deslusit modul de functionare,dar e bine si asa.Uite ce am folosit eu pana m-am lamurit ce si cum.

Imagine atasata: P1000267.JPG

Imagine atasata: P1000268.JPG

Imagine atasata: P1000270.JPG

Heli se invarte liber pe un ax(rulment in cazul meu) dar poate fi un holsurub bagat intr-o bucatica de lemn,placaj,plastic...Poate te ajuta

spor la treaba
0

#150 Useril este offline   firedragon 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 03 March 2009 - 11:35 PM

T-rex nu e pe dulap. E in valiza lui de aluminiu bine incuiat.Doar dx7 si cartea le folosesc. Acum vreau o masina de aceea nu ma dau la el. De fapt trebuie sa ma deprind cu telecomanda, sa aflu cum se seteaza sa ma simt eu in siguranta. Dupa ce am dat la inceput bani ca nebunul pe coaxial la piese (blade cx2)si l-am si pierdut intr-o gradina am inceput sa gandesc mai rece. Primul pas am luat unul cu cablu de simulator...si au disparut rapid costurile. Poate doar un crash ..doua din exagerari de entuziasm sau vreo 2 beri( sa ajunga dauphin cu giro in pozitie verticala in camera...va dati seama ce-i fac, inclusiv sa il prind cu dintii de coada cand zboara). Oricum in 2x3metrii il invart in orice pozitie vreau si cu gresie jos. Dar t-rex nu e jucarie si merita respect, asa ca momentan studiez si apoi incep sa zbor...pentru inceput o sa-l zbor normal pana o sa se lipeasca de reflexele mele apoi voi mai vedea invers. Nu stiu cum se regleaza la montaj dar stiu cum functioneaza totul. Acum am inteles si canalele si curbele de thr-pitch. Usurel si cu rabdare . La inceput ma minunam pe youtube ca unul reusea sa aterizeze pe o masuta mica cu blade cx2. Acum spun ca e slab. eu aterizez pe o placuta de faianta 15cmx15cm in max 15 secunde. iar in 30-40 cu nose in cu dauphin. Asa o sa fie si cu t-rex, totul ia timp sa inveti. Nu are rost sa il rup ca tare e frumos. Deocamdata inca mai cad cateodata pe simulator in zbor intors si piruete. Mai am de invatat!!!

planor multiplex cularis

)Imagine postata
0

Arata acest topic

• 8 Pagini +
  • « Prima
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6