Cauta un burghiu din carbura metalica. E scump dar isi face treaba. Plus ca trebuie sa gasesti si meseriasul care sa stie ce-i ala avans, turatie si eventual racire... In general si bilele de rulment se pot strunji sau freza. Cred ca ce ai tu acolo este mai moale.
Sau poti largi gaura de la 5 la 8 cu un cutit tot cu placuta din carbura. Fiind cota asa mica poti improviza un cutit dintr-o placuta corect ascutita si prinsa direct in portcutit ul strungului (sunt niste placute lungi si subtir, dar usor de "aranjat").
Sau poate stii pe cineva care iti poate ascuti un burghiu ieftin, pentru gauri in beton, care are deja fixata in varf o bucatica de carbura. Merita sa incerci ca este extrem de ieftin. Iti trebuiesc doar 2 muchii corect ascutite.
Mai existau in comert burghie pentru gauri in sticla (atentie, nu carote diamantate ci chiar burghie), la preturi modice. Eu am gasit in Carrefour niste chinezarii pentru gaurit sticla (am luat pentru diametru de 4 mm la pret de 5 lei) si am gaurit metal Ck55 (fostul OLC55) calit. Din nefericire nu mai gasesc, dar stiu ca exista tot felul de ciudatenii...
Daca stii ca urmeaza sa faci des modificari din astea, cumpara sau construieste-ti singur o scula potrivita.
Ramane valabila si metoda cu decalirea, prelucrarea si calirea ulterioara. Nu-ti face griji de calire ca de regula o controlezi greu la duritatile mici. Sa calesti prea tare un material, e simplu. Mai exista firme care calesc controlat, chiar pe verificate daca doresti sa fii sigur.
PS. Bughy ti-a facut recomandarea cea mai buna. Mergi in Obor si cauta un burghiu gata facut dar din carbura. Presimt ca tot te va duce undeva pe la 20-30 lei, daca ai noroc.
Aceasta postare a fost editata de bitex: 16 January 2016 - 10:09 PM