Pagina 1 din 1
Variator AC pentru Glue Gun in serie?
Postat 21 December 2015 - 12:54 AM
Plecand de la http://flitetest.com...ol-for-hot-glue
mi-am facut un circuit similar pentru a scadea temperatura din pistol.
Problema este ca tot imi "fierbe" lipiciul si as vrea sa scad tensiunea si mai mult. Pe pozitia minima imi arata 130V.
Pot sa pun doua variatoare in serie? :D
mi-am facut un circuit similar pentru a scadea temperatura din pistol.
Problema este ca tot imi "fierbe" lipiciul si as vrea sa scad tensiunea si mai mult. Pe pozitia minima imi arata 130V.
Pot sa pun doua variatoare in serie? :D
Postat 21 December 2015 - 05:49 PM
mihaighe, la 21 December 2015 - 05:45 PM, a spus:
Trebuie marit condensatorul care se descarca prin diac in poarta tiristorului si micsorat capacitate de la grupul de suprimare a varfurila de tensiune de pe triac.
n-am inteles nimic :D
sa inteleg ca 2 variatoare in serie nu e o idee prea buna.. ? :D
Postat 21 December 2015 - 06:21 PM
doua variatoare chiar e aiurea rau... daca te pui putin pe citit o sa intelegi de ce, si ce a zis si Mihai.
https://en.wikipedia...id-state_dimmer
Tensiunea la minim este data de produsul RC, daca nu reusesti sa o aduci la zero din potentiometru, una din ele este prea mica, fie R fie C.
https://en.wikipedia...id-state_dimmer
Tensiunea la minim este data de produsul RC, daca nu reusesti sa o aduci la zero din potentiometru, una din ele este prea mica, fie R fie C.
... cu picioarele pe pamant ...
Postat 21 January 2016 - 07:38 PM
Rezistenta electrica este facuta dintr-un material cu un coeficient pozitiv mare de temperatura. Din acest motiv pistolul meu merge aproape la fel la 220V si la 110V. La 110 ce-i drept, putin mai rece. Am rezolvat problema legand in serie cu ea in interiorul pistolului o dioda din seria 1N4005-7 care o face sa lucreze ca la jumatate din tensiunea retelei. Aveam nevoie de o tensiune si temperatura mai mici la lipirea polistirenului expandat. Probabil este aceeasi problema.
Aceasta postare a fost editata de GigiGL: 21 January 2016 - 07:39 PM
Gigi Sterian
Rascal 1940mm fs.61 nitro
Rascal 120 DLE 30
U Can Do .46 nitro .52, 2T
Beaver 1520
Maule 1500
Helios 2545
... Taranis X9D plus / ACCST / AFHDS
Rascal 1940mm fs.61 nitro
Rascal 120 DLE 30
U Can Do .46 nitro .52, 2T
Beaver 1520
Maule 1500
Helios 2545
... Taranis X9D plus / ACCST / AFHDS
Postat 21 January 2016 - 07:51 PM
GigiGL, la 21 January 2016 - 07:38 PM, a spus:
Rezistenta electrica este facuta dintr-un material cu un coeficient pozitiv mare de temperatura. Din acest motiv pistolul meu merge aproape la fel la 220V si la 110V. La 110 ce-i drept, putin mai rece. Am rezolvat problema legand in serie cu ea in interiorul pistolului o dioda din seria 1N4005-7 care o face sa lucreze ca la jumatate din tensiunea retelei. Aveam nevoie de o tensiune si temperatura mai mici la lipirea polistirenului expandat. Probabil este aceeasi problema.
As vrea totusi sa fie regabila....
Postat 21 January 2016 - 09:32 PM
Da, metoda cu dioda este buna, o folosesc si eu la prajitorul de cafea, nu am amintit-o pentru ca asigura un control destul de brut, la jumatate putere e posibil sa fie prea rece, si sa vrei ceva intermediar... dar poti modula manual scurtcircuitand dioda cateva secunde pana se incalzeste suficient, si apoi lipesti cu pistolul tinut cald la jumatate prin dioda, racirea va fi mult mai lenta.
... cu picioarele pe pamant ...
Arata acest topic
Pagina 1 din 1