Pagina 1 din 1
Porbleme armare APM 3.1 Probleme la armare mini APM 3.1
Postat 05 December 2015 - 05:55 PM
Salutare,
Am si eu o problema legata de armarea la APM. Am un mini APM 3.1 cu care am zburat cu quad-ul azivara fara probleme, doar ca acum cand a venit sezonul rece nu mai pot sa il armez. Concret azi inainte de a merge pe camp am incercat sa il armez in casa (la temperatura camerei). A fost totul OK, i-am dat putin motor a inceput sa se ridice, dar cand am ajuns la camp (erau vreo 8 grade C, fara vant) si am incercat sa il armez nu am mai putut orice am facut. Dupa ce am ajuns acasa l-am lasat cateva minte apoi am incercat din nou sa il armez si a functionat. Apoi l-am scos la aer pe balcon si dupa vreo 5 minute am incercat iar sa il armez, dar de data asta nu a mers. Figura asta am repetat-o de 2 ori si dupa ce l-am bagat in casa la caldura a mers, apoi dupa ce a stat cateva minute afara nu a mai vrut sa mearga.
Aveti careva vreo idee sau un sfat ce sa pot sa fac?
Multumesc!
Am si eu o problema legata de armarea la APM. Am un mini APM 3.1 cu care am zburat cu quad-ul azivara fara probleme, doar ca acum cand a venit sezonul rece nu mai pot sa il armez. Concret azi inainte de a merge pe camp am incercat sa il armez in casa (la temperatura camerei). A fost totul OK, i-am dat putin motor a inceput sa se ridice, dar cand am ajuns la camp (erau vreo 8 grade C, fara vant) si am incercat sa il armez nu am mai putut orice am facut. Dupa ce am ajuns acasa l-am lasat cateva minte apoi am incercat din nou sa il armez si a functionat. Apoi l-am scos la aer pe balcon si dupa vreo 5 minute am incercat iar sa il armez, dar de data asta nu a mers. Figura asta am repetat-o de 2 ori si dupa ce l-am bagat in casa la caldura a mers, apoi dupa ce a stat cateva minute afara nu a mai vrut sa mearga.
Aveti careva vreo idee sau un sfat ce sa pot sa fac?
Multumesc!
Postat 05 December 2015 - 05:57 PM
scuze ...din gresala am deschis de 2 ori acelasi topic, unul l-am inchis
Postat 05 December 2015 - 06:48 PM
Sa citesti in Mission Planner ce valori ai afara pe trottle si yaw, banuiesc ca armezi cu throttle jos dreapta.
Probabil statia are drifturi ale valorilor PWM la maxim, unde se face armarea, si ajunge la trottle peste 1100 sau yaw sub 1900, si atunci ar trebui sa extinzi putin plaja de valori, din EPA, sau sa refaci calibrarea statiei in MP, dar la frig.
Probabil statia are drifturi ale valorilor PWM la maxim, unde se face armarea, si ajunge la trottle peste 1100 sau yaw sub 1900, si atunci ar trebui sa extinzi putin plaja de valori, din EPA, sau sa refaci calibrarea statiei in MP, dar la frig.
... cu picioarele pe pamant ...
Postat 05 December 2015 - 08:54 PM
Salut, dupa aproape 5 ore de cautat pe net am gasit problema ... se pare ca compass-ului extern nu ii place frigul. Am activat compass-ul intern si acuma este in regula. Am lasat quad-ul 10 minute afara pe balcon si apoi am testat sa vad daca se poate arma, a mers. Sper sa nu imi faca probleme maine, dar daca o sa faca ca si azi ii scot pre-arm safety check sa nu mai verifice si compass-ul sa pot si eu zbura.
Merci!
Merci!
Postat 07 December 2015 - 03:56 AM
Se pare ca nici compass-ului din APM nu ii place frigul, asa ca am dezactivat din pre-arm safety check sa verifice compass-ul
HoldAlt, Loiters si RTL care ma intereseaza pe mine functioneaza fara probleme
HoldAlt, Loiters si RTL care ma intereseaza pe mine functioneaza fara probleme
Postat 07 December 2015 - 10:04 AM
Pentru asta se folosesc niste placutze incalzitoare, care le pui ori numai iarna, sau permanent cu un circuit termostat destul de simplu.
http://www.ebay.com/...7sAAOSwMmBV22Hh
Bebop-ul are asa ceva incorporat chiar in cablaj, apropo de drona jucarie ;)
Iti poti face si singur, trasand o spirala pe un cablaj flexibil luat de la connex, daca vrei iti pot calcula traseul necesar pentru o anumita dimensiune si temperatura.
Sau, pui doua bec-uri de masina de 2W 12V pe APM, legate in serie. Asta ca sa le subvoltezi, de abia sa palpaie, sa faca mai multa caldura decat lumina ;)
http://www.emag.ro/b...3/pd/DDJ9BYBBM/
Lumina de la bec poate deranja baro, totusi, deci amplasarea lor va fi un pic delicata.
Asa ca in final poate ajungi la o banala rezistenta :) care incalzeste si nu produce lumina.
Atentie totusi orice solutie folosesti sa nu produca campuri magnetice, este cu cantec ... ;)
http://www.thickfilm...lio/product-20/
http://www.ebay.com/...7sAAOSwMmBV22Hh
Bebop-ul are asa ceva incorporat chiar in cablaj, apropo de drona jucarie ;)
Iti poti face si singur, trasand o spirala pe un cablaj flexibil luat de la connex, daca vrei iti pot calcula traseul necesar pentru o anumita dimensiune si temperatura.
Sau, pui doua bec-uri de masina de 2W 12V pe APM, legate in serie. Asta ca sa le subvoltezi, de abia sa palpaie, sa faca mai multa caldura decat lumina ;)
http://www.emag.ro/b...3/pd/DDJ9BYBBM/
Lumina de la bec poate deranja baro, totusi, deci amplasarea lor va fi un pic delicata.
Asa ca in final poate ajungi la o banala rezistenta :) care incalzeste si nu produce lumina.
Atentie totusi orice solutie folosesti sa nu produca campuri magnetice, este cu cantec ... ;)
http://www.thickfilm...lio/product-20/
Aceasta postare a fost editata de renatoa: 07 December 2015 - 10:06 AM
Postat 07 December 2015 - 03:52 PM
Merci mult de sfaturi Renatoa,
Ma gandesca ca as putea sa incalzesc numai compass-ul extern (cel din GPS), si sa fac o placuta din cablaj care sa dea caldura care sa o montez sub GPS.
O sa mearga si asa, sau este mai bine sa folosesc cablaj flexibil?
IMG_20151207_153655.jpg (130.01K)
Number of downloads: 36
Merci!
Ma gandesca ca as putea sa incalzesc numai compass-ul extern (cel din GPS), si sa fac o placuta din cablaj care sa dea caldura care sa o montez sub GPS.
O sa mearga si asa, sau este mai bine sa folosesc cablaj flexibil?

Number of downloads: 36
Merci!
Postat 07 December 2015 - 04:16 PM
Mai curand o rezistenta, care avand volum, si nu un traseu serpuit, nu va genera campuri magnetice perturbatoare.
De curiozitate, ai incercat sa montezi ciuperca aia jos si ai masurat perturbatii ? :unsure:
Chiar ca nu suport constructiile alea, este una din cele mai distructive influente ale dji asupra RC-ului...
De curiozitate, ai incercat sa montezi ciuperca aia jos si ai masurat perturbatii ? :unsure:
Chiar ca nu suport constructiile alea, este una din cele mai distructive influente ale dji asupra RC-ului...
Postat 08 December 2015 - 06:55 PM
Sincer sa fiu varianta anterioara era cu GPS-ul montat deasupra APM-ului, dar dupa ce am schimbat frame-ul am ales varianta asta constructiva (pe care am mai vazut-o prin Cluj si la alte multicoptere contruite nu cumparate), iar la varianta pe care o am acum, este destul de complicat sa gasesc un loc unde sa pun GPS-ul. Nu am masurat niciodata perturbatiile
Arata acest topic
Pagina 1 din 1