Elicopter, la 17 March 2016 - 01:09 AM, a spus:
In sarcina am pus o scula de tiain pe el de 4 , si am incercat sa intru 4 mm manual impingand placa , si daca apas tare face cam urat .
Am o problema , ca portalul nu este perfect perpendicular cu masa , dar o sa fac gaurile la suruburi mai mari , oricum ma gandesc serios sa pun o placa mai lata si mai groasa , acuma asta are 580x20x115 , si as vrea sa pun o placa de 614x 50x200 , lipita cu lipici dela ieftin , am pus acuma , si nu stiu cum il mai dau jos , ca s-au intepenit suruburile , ii zice bison metal , sa fac portalul mult mai rigid , cred ca daca este distanta mai mare intre sine o sa fie mult mai rigid , cred ca o sa fie si mai greu si o sa conteze asta cand intru cu freza in material .
Daca ii dau in gol , nu se aude nici musca , asa de silentios ii motorul , intradevar , daca ajunge la o turatie inferioara se aude ca un zgomot mai pronuntat , dar este numai o turatie de trecere .
Pe rand. 1) nu iti trebuie alte sine; 2) nu stiu daca inteleg cum ai facut testul, dar o placa impinsa cu mana intr-un ax care se invarte este normal sa-ti "joace" , motiv pentru care s-a inventat menghina. Testul este irelevant. 3) faptul ca acest portal nu este perpendicular pe masa si ca vrei sa-l schimbi nu inseamna ca viitorul portal va fi neaparat perpendicular. Poate doar mai rigid. INVATA din propria experienta, incearca sa intelegi de ce nu este actualul portal perpendicular si incearca sa nu repeti acelasi lucru la urmatorul. Iti recomand sa cumperi 2-3 seruri de lere si sa foloseste diverse lamele la imbinari pana iese bine. E pe incercatelea. 4) "lipiciul" de care zici trebuie sa lipeasca 2 placi la imbinare si nu sa-l pui pe suruburi ca sa se intepeneasca suruburile; protectia la desurubare o face foarte bine saiba grover. Rolul "lipiciului" este sa realizeze o SUPRAFATA DE CONTACT cat mai mare intre 2 placi in locul in care se imbina.