Modelism - RHC Forum: traxxas summit - motor ars. - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

traxxas summit - motor ars.

#1 Useril este offline   promo 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 258
  • Inregistrat: 23-November 06

Postat 12 April 2015 - 11:46 PM

Salutare.

Azi am scos summit-ul la o plimbare si am nu am verificat ce pack-uri am in el, si le-am avut pe cele Li-po.

Pe langa faptul ca le-am stricat, ca am mers sub limita de voltaj, se pare ca s-a dus si motorul.
Se intampla lucrul asta de la pack-uri, sau au fost alte cauze?

ESC-ul e posibil sa se strice si el? stanga/dreapta inca functioneaza.

multumesc !
Traxxas Revo 3.3
0

#2 Useril este offline   Mihai Pall 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 754
  • Inregistrat: 07-December 14

Postat 13 April 2015 - 07:19 AM

La ce tensiune au scazut? Poti sa masori? Daca nu esti sub 2.7v/celula sau 5.4v pe pack, si este prima data cand le descarci asa de tare, s-ar putea sa isi revina. Pe unde m-am mai documentat eu, spuneau ca 2-3 descarcari s-ar putea sa reziste.

Motorul nu prea are de ce sa se duca doar pentru ca mergi pe Lipo. Baietelul meu alearga Summitul lui numai pe Lipo, 2x2S, si nu are nici cea mai mica problema.
Posibilitatea sa il arzi creste oricum considerabil daca il folosesti pe 5S - un 2S pe partea cu Bec/lumini/servo, si 3S pe partea cu motorul.
Ai verificat rulmenti la roti, diferentialele, nu este nimic gripat, ca sa forteze motorul, si in felul asta sa se arda?

Daca ai un motor bun pe langa tine, poti sa verifici daca e intr-adevar motorul sau ESC-ul dus. Cu toate ca Esc-ul nu prea ar avea de ce sa se arda, avand protectie la supravoltaj.

A scos fum, sau doar s-a oprit pur si simplu?
1/8 Summit Highway Police Patrol on Castle 2200kV / ELC 6S
1/8 Brushless E-Revo
0

#3 Useril este offline   promo 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 258
  • Inregistrat: 23-November 06

Postat 13 April 2015 - 02:12 PM

Vezi postareaMihai Pall, la 13 April 2015 - 07:19 AM, a spus:

La ce tensiune au scazut? Poti sa masori? Daca nu esti sub 2.7v/celula sau 5.4v pe pack, si este prima data cand le descarci asa de tare, s-ar putea sa isi revina. Pe unde m-am mai documentat eu, spuneau ca 2-3 descarcari s-ar putea sa reziste.

Motorul nu prea are de ce sa se duca doar pentru ca mergi pe Lipo. Baietelul meu alearga Summitul lui numai pe Lipo, 2x2S, si nu are nici cea mai mica problema.
Posibilitatea sa il arzi creste oricum considerabil daca il folosesti pe 5S - un 2S pe partea cu Bec/lumini/servo, si 3S pe partea cu motorul.
Ai verificat rulmenti la roti, diferentialele, nu este nimic gripat, ca sa forteze motorul, si in felul asta sa se arda?

Daca ai un motor bun pe langa tine, poti sa verifici daca e intr-adevar motorul sau ESC-ul dus. Cu toate ca Esc-ul nu prea ar avea de ce sa se arda, avand protectie la supravoltaj.

A scos fum, sau doar s-a oprit pur si simplu?

pai, pack-urile s-au umflat, unul a crapat carcasa de plastic, celalalt e doar umflat. Pakc-urile sunt (au fost :) ) turnigy 5000mAh 20C-30C, si le-am folosit de 2-3 ori pe an.

motorul a scos fum.
toate sau intamplat cand mergeam print-o apa de rau adanca de 10-15 cm maxim.

am incercat cu alte pack uri si directia merge, motorul nu da nici un semn.
Traxxas Revo 3.3
0

#4 Useril este offline   Mihai Pall 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 13 April 2015 - 07:16 PM

20-30C este prea putin pt Summit.
25C constant minim, la un acumulator bun.
La china, iti trebuie 50-100C. Vorbesc f serios.
Eu am Turnigy Nanotech de 5.8 25C si nu pot sa ii folosesc pe Summit.
Am care ia 5200mAh, deci nu poti sa zici ca e uzat acumulatorul, ii bag in model, merge cam 5 min, si apoi intra in LVD.
Ii scot afara, ii masor, au 85-90% tensiune, si Esc-ul mi-i arata in low voltage!
Singura explicatie este ca sub drain puternic de curent, pentru o fractiune de secunda, tensiunea pe o celula scade sub 3.7V, declansand protectia. Si uite asa, nu pot sa ii folosesc.

Hm, chestia cu motorul...in mod normal, el este waterproof, dar nu este indicat sa il fortezi tare cand merge prin apa.
Sanse sa se arda, sunt, clar...
1/8 Brushless E-Revo
0

#5 Useril este offline   Octavian_B 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 733
  • Inregistrat: 01-October 14
  • Interests:Automodelism, aeromodelism, cilism montan.

Postat 21 April 2015 - 04:17 PM

Daca mergeai prin apa unui rau, probabil aveai ceva pietre si mergeai in regim de crawling, ceea ce solicita mult motorul in curent. Totusi, daca bateriile nu erau proaspat incarcate, nu prea vad de unde ar fi fost un curent asa mare pe motor, mai ales ca dupa cate spui, bateriile sunt destul de slabe. Ma mai gandesc ca poate ai facut ceva modificari la mozitia motorului si ai strans prea tare pinionul acestuia pe spur si mergea infranat, sau a intrat ceva intre pinion si spur si pur si simplu le-a blocat. Poti sa verifici sa vezi cum arata in transmisia. Nu prea cunosc practic Summit-ul, dar dupa cum spune si Mihai, care are asa ceva, motorul, in conditii normale, ar fi trebuit sa faca fata.
Tekno SCT410.3
Team Associated SC5M
Losi Rock Rey
HB-HPI D216
0

#6 Useril este offline   ZIPPO 9 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 439
  • Inregistrat: 17-January 14
  • Interests:RC & BIKE

Postat 03 May 2015 - 10:12 AM

Esc mai e functional?
HSP NITRO 1/10 buggy
TAMIYA SONIC FIGHTER 1/10 brushed
0

#7 Useril este offline   Mihai Pall 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 10 May 2015 - 08:01 AM

Mai verifica o chestie.
Desfa transmisia si verifica rulmentii.
Cel mai probabil vei gasi o gramada din cei 12 rulmenti din transmisie gripati.
Ceea ce poate duce fara probleme la supraincalzirea si arderea motorului.
Daca ai rulat prin apa de mai multe ori, sigur vei gasi probleme.
Diferentiale fata/spate, fuzete, sunt alte locuri in care poti sa te uiti dupa aceeasi problema.
1/8 Brushless E-Revo
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

Raspuns rapid

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu