Modelism - RHC Forum: Începător... din Mureș - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Începător... din Mureș

#1 Useril este offline   BBB 

• Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10
  • Inregistrat: 16-November 14
  • Interests:acum... micro heli 3D

Postat 18 November 2014 - 11:33 PM

Bună ziua/seara :)

Nu de mult mi-am îndeplinit un vis vechi de 10 ani, și am cumpărat un elicopter mai... normal, adică dupa 2-3 coaxiale (la oferte, etc) a venit mCPX.

Două dintrodată :), prin Ebay, germania...
Un v1 (upgradat) RTF (cu DX4e), si un v2 "tunat".
Înainte de a cumpăra elicoptere am investit într-un Spektrum DX6 (fără 'i' :rolleyes: ).

Am o groază de întrebări, dar cel mai bine ar fi dacă ași găsi cineva din Tîrgu Mureș tot cu "boala/virusul" zburatului cu heli :D.
Există vre-un amator... sau și mai bine pro? :D

-bbb-
0

#2 Useril este offline   BBB 

• Incepator
  • PipPip

Postat 19 November 2014 - 11:39 AM

Păna atunci... oricum pun niște întrebări ;)

1) la radiocomanda Spektrum DX4e care e poziția "default"/bun a switch-urilor (servo reverse, etc...) pt. un Blade mCPX?

2) cum vi se pare bateriile Duremax micro aero [Type: Lithium Polymer, Capacity: 300mAh, Voltage: 3.7V, Number of Cells: 1, Maximum Continuous Discharge: 30C] ... are cineva experiență cu ele? Sau mai bine cumpăr E-flite-ul original? [Type: Lithium Polymer, Capacity: 200mAh, Voltage: 3.7V
Number of Cells: 1, Maximum Continuous Discharge: 25C]

3) ce încărcător PARALEL recomandați/se găsește pe la noi pt bateriile de mai sus? ceva de genul Celectra 4-Port 1S 3.7V 0.3A DC Li-Po Charger...
Dacă am înteles nu e cel mai sănătos lucru să pui (în paralel) 3-4-5 baterii pe un încărcător single port (oricăt de deștept ar fii).

mersi

Aceasta postare a fost editata de BBB: 19 November 2014 - 11:41 AM

0

#3 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 8337
  • Inregistrat: 25-September 06

Postat 19 November 2014 - 04:59 PM

Vezi postareaBBB, la 19 November 2014 - 11:39 AM, a spus:

Păna atunci... oricum pun niște întrebări ;)

1) la radiocomanda Spektrum DX4e care e poziția "default"/bun a switch-urilor (servo reverse, etc...) pt. un Blade mCPX?

2) cum vi se pare bateriile Duremax micro aero [Type: Lithium Polymer, Capacity: 300mAh, Voltage: 3.7V, Number of Cells: 1, Maximum Continuous Discharge: 30C] ... are cineva experiență cu ele? Sau mai bine cumpăr E-flite-ul original? [Type: Lithium Polymer, Capacity: 200mAh, Voltage: 3.7V
Number of Cells: 1, Maximum Continuous Discharge: 25C]

3) ce încărcător PARALEL recomandați/se găsește pe la noi pt bateriile de mai sus? ceva de genul Celectra 4-Port 1S 3.7V 0.3A DC Li-Po Charger...
Dacă am înteles nu e cel mai sănătos lucru să pui (în paralel) 3-4-5 baterii pe un încărcător single port (oricăt de deștept ar fii).

mersi

2. Daca vrei sa arunci bani cumpara e-flite, daca nu cumpara ce e mai ieftin, oricum nu conteaza pakurile la acest heli.

3. Nu ai inteles bine, cel mai sanatos e sa incarci in paralel cu un incarcator adevarat, ceva de genul Celectra e o gluma.

Felicitari pentru achizitie, e un heli excelent.

Aceasta postare a fost editata de stiganas: 19 November 2014 - 04:59 PM

0

#4 Useril este offline   loree 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 11
  • Inregistrat: 12-January 14

Postat 19 November 2014 - 05:01 PM

Salut!
Bun venit in tabara! Deocamdata nu sunt prea multi ”bolnavi” in Tg. Mures, dar incet- incet o sa mai apara. Si eu sunt incepator in clasa 450, am inceput cu heli de la WLTOYS V912- care zboara total diferit ca cele din familia Align. Dupa cateva crash- uri abia acuma incep sa stapanesc pasarea :-) Mai am un prieten, care zboara cu V912 si terenul nostru de ”antrenament” este in zona Budiu Mic.
0

#5 Useril este offline   BBB 

• Incepator
  • PipPip

Postat 19 November 2014 - 05:54 PM

Vezi postareastiganas, la 19 November 2014 - 04:59 PM, a spus:

2. Daca vrei sa arunci bani cumpara e-flite, daca nu cumpara ce e mai ieftin, oricum nu conteaza pakurile la acest heli.

3. Nu ai inteles bine, cel mai sanatos e sa incarci in paralel cu un incarcator adevarat, ceva de genul Celectra e o gluma.

Felicitari pentru achizitie, e un heli excelent.

2... OK :D

3. daca cumpar un incarcator mai normal... de ex Imax B6... si fac un cablu paralel pt. 5 acumulatoare... atunci toate bateriile tre' descarcate pana la acelasi nivel, nu? Chargerul "vede" o singura baterie si se opreste cand primul (mai nefolosit) e incarcat, nu?
Sau cum ar trebui folosit/ cum functioneaza?

mersi
0

#6 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 8337
  • Inregistrat: 25-September 06

Postat 19 November 2014 - 06:16 PM

E un topic lung pe aici pe undeva legat de incarcarea in paralel. In clipa in care le legi in paralel se egalizeaza rapid intre ele, chargerul se opreste cand toate sunt incarcate la fel.

Cablu paralel nu trebuie sa faci, se gaseste gata facut la hobbyking. Iti recomand cel mai ieftin charger de la ei, cel de 5A, 6s, are acelasi soft ca alea mai scumpe si merge perfect, vine si cu toate cablurile uzuale in cutie.

Vezi postareaBBB, la 19 November 2014 - 05:54 PM, a spus:

2... OK :D

3. daca cumpar un incarcator mai normal... de ex Imax B6... si fac un cablu paralel pt. 5 acumulatoare... atunci toate bateriile tre' descarcate pana la acelasi nivel, nu? Chargerul "vede" o singura baterie si se opreste cand primul (mai nefolosit) e incarcat, nu?
Sau cum ar trebui folosit/ cum functioneaza?

mersi

0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

Raspuns rapid

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu