Modelism - RHC Forum: problema avion - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

problema avion

#61 Useril este offline   Parfenov 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 737
  • Inregistrat: 25-July 13
  • Interests:Aeromodelism

Postat 21 July 2014 - 11:12 PM

Vezi postareaRedDevil, la 21 July 2014 - 10:49 PM, a spus:

pratiker asta e ceva magazin in moldova? e frate cu prakiker?

dooamne ... Nici nu am fost atent la ce am scris , praktiker .. Vezi , toti facem greseli cateodata:)))
Parfenov Razvan
0

#62 Useril este offline   SID 

• Search Prettys Womans in your town for night
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1452
  • Inregistrat: 26-December 09
  • Interests:discussion

Postat 22 July 2014 - 06:49 AM

Nu conteaza prea mult numele magazinului, ideea e ca-l gasesti in cam toate magazinele de bricolaj, Praktiker, Bricostore, Baumax, Dedeman, Artsani etc.

Si este cel din poza iar daca nu-l gasesti pe raft intreaba angajatii unde gasesti Bison poliuretanic monocomponent

Bafta
0

#63 Useril este offline   EdiV12 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 286
  • Inregistrat: 07-June 11

Postat 28 July 2014 - 06:30 PM

Vezi postareadanysoft32, la 22 July 2014 - 06:49 AM, a spus:

Nu conteaza prea mult numele magazinului, ideea e ca-l gasesti in cam toate magazinele de bricolaj, Praktiker, Bricostore, Baumax, Dedeman, Artsani etc.

Si este cel din poza iar daca nu-l gasesti pe raft intreaba angajatii unde gasesti Bison poliuretanic monocomponent

Bafta

Ai uitat de Horbac, Hornbac, Horbanc si mai sunt cateva de care nu-mi amintesc acum.
0

#64 Useril este offline   Parfenov 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 28 July 2014 - 06:33 PM

Vezi postareaEdiV12, la 28 July 2014 - 06:30 PM, a spus:

Ai uitat de Horbac, Hornbac, Horbanc si mai sunt cateva de care nu-mi amintesc acum.

off topic.....
Parfenov Razvan
0

#65 Useril este offline   Parfenov 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 05 August 2014 - 04:48 PM

Ce sa faci daca lipseste experienta ..:))) , Greseala mea a fost ca l-am zburat la 3 metrii de pamant , avea tendinta s atraga stanga , nu am apucat sa il trimez si in curba sa dus naibi :)). Nui problema facem altul .

http://s30.postimg.org/3sjxnuqe9/20140803_130317.jpg
image upload free

http://s30.postimg.org/rxkn5kaox/20140803_130325.jpg
photo hosting

Aceasta postare a fost editata de Parfenov: 05 August 2014 - 04:52 PM

Parfenov Razvan
0

#66 Useril este offline   SID 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 06 August 2014 - 07:39 AM

Salut.
Ce fel de aeromodel e...?
Mie imi pare a fi un BB mai marisor nu prea seamana a cessna, dar oricum a fost lucrat ingrijit.
Inainte de a-l lansa mai verifica CG-ul si incearca sa-l trimezi (sau daca nu stii sa-l trimezi, caz in care m-am aflat si eu, roaga pe cineva care stie..., credema are o importanta foarte mare trimajul)

Bafta
Dan
0

#67 Useril este offline   Parfenov 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 06 August 2014 - 12:44 PM

Mda , l-am refacut si am mers la "zbor " cu el . Chiar nush ce sa mai fac . Eu vreau sa va dati cu parerea si sa ziceti ce nu a fost bun. Eu cred ca , colegul meu l-a aruncat prea vertical si avionul s-a lasat pe spate. CG era bun la fel si unghiul motorului ..

https://www.youtube....eature=youtu.be

Prima data cand a zbur a plecat foarte drept . acolo stiu ca a fost greseala me a, dar la asta chiar nu stiu ..

http://i60.tinypic.com/2e0jq6b.jpg
http://i61.tinypic.com/2n6s0lg.jpg

Si aici o poza cand era intreg.:))

http://i61.tinypic.com/2elgm15.jpg
Parfenov Razvan
0

#68 Useril este offline   Flying Buddha 

• 3D Freestyle
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1429
  • Inregistrat: 19-December 13

Postat 06 August 2014 - 01:14 PM

Man,
Mergi la Suceava ca esti aproape si vezi ca sunt pe acolo cativa baieti cu experienta care te pot ajuta dar inainte de toate construieste un model vestit pentru incepatori - Izicraft, BlueBaby sau STS ( eu asta l-am facut ). Singur e un pic mai greu. Ceva fara eleroane cu diedru considerabil si se schimba treaba, 3 canale pentru incepatori, cel putin asa am inceput si eu si a mers de minune. Eu sunt din Suceava dar abia in Septembrie ajung pe acasa. Te sun oricum poate vii la Suceava si dam cateva zboruri impreuna sau vin eu la Campulung ca e frumos tare acolo.
Cheers,
Bogdan

Aceasta postare a fost editata de bogdan.motrici: 06 August 2014 - 01:18 PM

0

#69 Useril este offline   Parfenov 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 06 August 2014 - 02:32 PM

Eu in timpul scolii stau la Campulung dar in timpul vacantei stau in Moldovita ?, 70km de Suceava .. Cum sa faci un avion fara eleroane ? Mi se pare cam ciudat . eu mai mult as lua curba din eleroane decat din coada verticala..
Parfenov Razvan
0

#70 Useril este offline   SID 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 06 August 2014 - 02:42 PM

Vezi postareaParfenov, la 06 August 2014 - 02:32 PM, a spus:

...Cum sa faci un avion fara eleroane ? Mi se pare cam ciudat . eu mai mult as lua curba din eleroane decat din coada verticala..

Cu diedru si fara eleroane e f bine pana te inveti cu comenzile, crede-ma zboara foarte frumos si ia niste viraje foarte frumoase numai din directie ( e adevarat ceva mai lungi nu asa stranse ca si cum ai avea eleroane)

Si inca o data iti spun din experienta, trimajul conteaza foarte mult , trimaj facut de cineva cu experienta. Eu am rupt 3 aeromodele incercand zborul netrimat, abia cand cineva mi-a trimat comenzile sub supravegherea lui am putut insfarsit sa zbor pt. prima data

Bafta
Dan
0

#71 Useril este offline   Parfenov 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 06 August 2014 - 02:51 PM

Vezi postareadanysoft32, la 06 August 2014 - 02:42 PM, a spus:

Cu diedru si fara eleroane e f bine pana te inveti cu comenzile, crede-ma zboara foarte frumos si ia niste viraje foarte frumoase numai din directie ( e adevarat ceva mai lungi nu asa stranse ca si cum ai avea eleroane)

Si inca o data iti spun din experienta, trimajul conteaza foarte mult , trimaj facut de cineva cu experienta. Eu am rupt 3 aeromodele incercand zborul netrimat, abia cand cineva mi-a trimat comenzile sub supravegherea lui am putut insfarsit sa zbor pt. prima data

Bafta
Dan

Imi putet arata un plan sau un videoclop cu un avion fara eleroane . Poatea apuc si construiesc unul . Imi puteti zice cati Wati sa ai un pistol de lipit ? Tubul asta de la Bison ma enerveaza ,stiu ca e cel mai bun dar mai costa 15 lei , mai mult de 2 modele jumate nu faci cu el si se mai intareste si in 6 ore .. Un pistol mi se pare mult mai convenabil .

Vezi postareadanysoft32, la 06 August 2014 - 02:42 PM, a spus:

Bafta
Dan

Imi putet arata un plan sau un videoclop cu un avion fara eleroane . Poatea apuc si construiesc unul . Imi puteti zice cati Wati sa ai un pistol de lipit ? Tubul asta de la Bison ma enerveaza ,stiu ca e cel mai bun dar mai costa 15 lei , mai mult de 2 modele jumate nu faci cu el si se mai intareste si in 6 ore .. Un pistol mi se pare mult mai convenabil .

Imi explici ce ii cu diedru ? are treaba cu aripile ?

Aceasta postare a fost editata de Parfenov: 06 August 2014 - 02:51 PM

Parfenov Razvan
0

#72 Useril este offline   SID 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 06 August 2014 - 02:55 PM

Vezi postareaParfenov, la 06 August 2014 - 02:51 PM, a spus:

Imi explici ce ii cu diedru ? are treaba cu aripile ?

DA are treaba cu aripile, mai exact estunghiul dintre aripi (nu este aripa dreapta) iar asta ajuta aeromodelul sa se redreseze repede daca are inaltime suficienta pt.asta

iata un filmulet cu un izicraft cu aripa cu diedru
https://www.youtube....eature=youtu.be
0

#73 Useril este offline   SID 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 06 August 2014 - 02:57 PM

sau vezi pe forum sunt destule topicuri pe tema asta
un ex. "proiect nou" - izicraft - o sa vezi poze cu aripa...
0

#74 Useril este offline   Parfenov 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 06 August 2014 - 03:07 PM

Vezi postareadanysoft32, la 06 August 2014 - 02:57 PM, a spus:

sau vezi pe forum sunt destule topicuri pe tema asta
un ex. "proiect nou" - izicraft - o sa vezi poze cu aripa...

aha , ms . Imi raspunzi la intrebarea cu pistolul ?

Aceasta postare a fost editata de Parfenov: 06 August 2014 - 03:09 PM

Parfenov Razvan
0

#75 Useril este offline   dululutu 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1476
  • Inregistrat: 14-July 09

Postat 06 August 2014 - 03:44 PM

Vezi postareaParfenov, la 06 August 2014 - 03:07 PM, a spus:

aha , ms . Imi raspunzi la intrebarea cu pistolul ?

pistolul cu hot glue nu este agreat in aeromodelism, asa ca uita de el
poate la tancuri sa fie ok

bafta si persevereaza
0

#76 Useril este offline   SID 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 06 August 2014 - 05:02 PM

Vezi postareadululutu, la 06 August 2014 - 03:44 PM, a spus:

pistolul cu hot glue nu este agreat in aeromodelism, asa ca uita de el
poate la tancuri sa fie ok

bafta si persevereaza

Asa e dulu are dreptate. Pe langa faptul ca topeste destul de mult mai si ingreuneaza modelul si in aeromodelism (cel putin la modelele din depron) orice gram in + conteaza

Foloseste Bison poliuretanic monocomponent si e suficient

Bafta
0

#77 Useril este offline   Parfenov 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 06 August 2014 - 05:18 PM

Vezi postareadanysoft32, la 06 August 2014 - 05:02 PM, a spus:

Asa e dulu are dreptate. Pe langa faptul ca topeste destul de mult mai si ingreuneaza modelul si in aeromodelism (cel putin la modelele din depron) orice gram in + conteaza

Foloseste Bison poliuretanic monocomponent si e suficient

Bafta

Daca ziceti voi ,asa am sa fac . Si mai am intrebare .Cum trimez avionul daca nu are eleroane ? Doar coada ? Daca avionul in zbor are tendita sa traga stanga jos / , ca semnul acesta /.
Parfenov Razvan
0

#78 Useril este offline   SID 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 06 August 2014 - 05:36 PM

Vezi postareaParfenov, la 06 August 2014 - 05:18 PM, a spus:

Daca ziceti voi ,asa am sa fac . Si mai am intrebare .Cum trimez avionul daca nu are eleroane ? Doar coada ? Daca avionul in zbor are tendita sa traga stanga jos / , ca semnul acesta /.

Se trimeaza fiecare comanda nu doar eleroanele. Deci daca nu ai eleroane trimezi directia si profundorul ( e putin mai complicat cu dual rate si /sau subtrim). Vezi ca e un topic Mic dictionar tehnic- si acolo mai scrie cate ceva nu atat cum se trimeaza dar ceea ce inseamna dual rate, expo ,triming, etc
In alta ordine de idei mai trebuie verificat unghiul motorului, care trebuie sa fie inclinat usor in jos(cca 1- max 2 grade) si cca 2 -3 grade inspre dreapta (cum privesti modelul dinspre directie inspre bot
Al tau e asa inclinat si ce statie (radiocomanda) ai?
0

#79 Useril este offline   Parfenov 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 06 August 2014 - 05:42 PM

Vezi postareadanysoft32, la 06 August 2014 - 05:36 PM, a spus:

Se trimeaza fiecare comanda nu doar eleroanele. Deci daca nu ai eleroane trimezi directia si profundorul ( e putin mai complicat cu dual rate si /sau subtrim). Vezi ca e un topic Mic dictionar tehnic- si acolo mai scrie cate ceva nu atat cum se trimeaza dar ceea ce inseamna dual rate, expo ,triming, etc
In alta ordine de idei mai trebuie verificat unghiul motorului, care trebuie sa fie inclinat usor in jos(cca 1- max 2 grade) si cca 2 -3 grade inspre dreapta (cum privesti modelul dinspre directie inspre bot
Al tau e asa inclinat si ce statie (radiocomanda) ai?

Fara dual rate , am un cartof de statie cum a zis Ciprian97 . Turnigy 6x Fhss , debea astept sa o schimb in septembrie cu 9x . unghiul motorului a fosr exact asa , inainte de a monta motorul am vb cu Dululutu si mi-a explicat dansul .Fac un izicraft . Am sa incep un topic nou si am sa tot postez poze , incepand de la 0 pana la sfarsit, si daca greseasc ceva sa imi ziceti . Undeva pe vinerii incep ca maine sunt plecat pana la dedeman, mai iau un tub de la bison sa fie .
Parfenov Razvan
0

#80 Useril este offline   SID 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 06 August 2014 - 06:29 PM

Vezi postareaParfenov, la 06 August 2014 - 05:42 PM, a spus:

Fara dual rate , am un cartof de statie cum a zis Ciprian97 . Turnigy 6x Fhss , debea astept sa o schimb in septembrie cu 9x . unghiul motorului a fosr exact asa , inainte de a monta motorul am vb cu Dululutu si mi-a explicat dansul .Fac un izicraft . Am sa incep un topic nou si am sa tot postez poze , incepand de la 0 pana la sfarsit, si daca greseasc ceva sa imi ziceti . Undeva pe vinerii incep ca maine sunt plecat pana la dedeman, mai iau un tub de la bison sa fie .

Bravo, abia astept sa-l vad (izicraft-ul)
.Scucces si fa-l rapid ca trece vara sau "grabestete incet" si nu uita nici-un detaliu din plan. Daca il faci dupa planurile acelea in franceza eu zic sa te apuci sa masori si sa trasezi pe polistiren si nu sa printezi planul ca acela nu-i conform cu dimensiunile date
Bafta
0

#81 Useril este offline   Parfenov 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 06 August 2014 - 08:09 PM

Vezi postareadanysoft32, la 06 August 2014 - 06:29 PM, a spus:

Bravo, abia astept sa-l vad (izicraft-ul)
.Scucces si fa-l rapid ca trece vara sau "grabestete incet" si nu uita nici-un detaliu din plan. Daca il faci dupa planurile acelea in franceza eu zic sa te apuci sa masori si sa trasezi pe polistiren si nu sa printezi planul ca acela nu-i conform cu dimensiunile date
Bafta

Da exact dupa alea am sa fac .. sper sa termin cam in 4 zile ca celalalt mi-a luat 1 saptamana si 2 zile , dar si eu lucram numai seara si cred ca de aia..
Parfenov Razvan
0

#82 Useril este offline   RedDevil 

• Pfiu Drace, zboara!!!
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Postari: 2111
  • Inregistrat: 16-March 13
  • Interests:Aero, 3D

Postat 07 August 2014 - 07:22 AM

fara eleroane pui directia pe canalu 1, canalul dedicat eleroanelor, si din stickul din dreapta comanzi stanga dreapta si sus jos si din cel din stanga doar motorul. si de trimat faci la fel, nu stiu in ce lume ai trait pana acum dar avioane fara eleroane exista de mult, nu doar aeromodele. Coanda 1910. Poti folosii hot glue da sa sti sa il aplici si sa indepartezi surplusul
Fly it, like you stole it!
0

#83 Useril este offline   Parfenov 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 07 August 2014 - 09:54 AM

Vezi postareaRedDevil, la 07 August 2014 - 07:22 AM, a spus:

fara eleroane pui directia pe canalu 1, canalul dedicat eleroanelor, si din stickul din dreapta comanzi stanga dreapta si sus jos si din cel din stanga doar motorul. si de trimat faci la fel, nu stiu in ce lume ai trait pana acum dar avioane fara eleroane exista de mult, nu doar aeromodele. Coanda 1910. Poti folosii hot glue da sa sti sa il aplici si sa indepartezi surplusul

Stiu asta cu mutatul directie pe canalul 1 .. De mic sunt pasionat de avioane , mai ales de avioanele militare si sincer va zic nu am auzit avion fara eleroane .. :)) . Asta e ... debea astept sa incep constructia aeromodelului . Si la electronica mea il fac tot pe la 1 m ?
Parfenov Razvan
0

#84 Useril este offline   SID 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 07 August 2014 - 11:34 AM

Vezi postareaParfenov, la 18 July 2014 - 10:03 PM, a spus:

Salut ... Vreau sa imi dati un sfat . Tocmai am construit un avion destul de marisor .. Cu tot cu electronica are 700g . Prima data cand l-am aruncat , sa ridicat cam 50 de metri sa inclinat si praf ... Acuma dupa ce l-am reparat imi e frica sa-l arunc , ca daca se face praf .. Ce ar putea sa aiba ?

Niste data tehnice :

Motor Turnigy 3536/910 kw , care trage 1200 g
Regulator Hk 60a Sbec
Servo 9g
Acumulator turnigy 3s 2200mh

Vezi postareaParfenov, la 07 August 2014 - 09:54 AM, a spus:

Stiu asta cu mutatul directie pe canalul 1 .. De mic sunt pasionat de avioane , mai ales de avioanele militare si sincer va zic nu am auzit avion fara eleroane .. :)) . Asta e ... debea astept sa incep constructia aeromodelului . Si la electronica mea il fac tot pe la 1 m ?

da, dar daca respecti intocmai planul iese la o anvergura de 1.2 m ceea ce e bine ( cu cat anvergura e mai mare la aripa si cu diedru cu atat va fi mai "iertator" si asta-i bine pt incepatori)

Bafta si apucate de el, nu-ti ia mai mult de o jumatate de ora sa trasezi fuselajul si sa-l tai. La aripa e putin mai anevoios ca trebuie sa-i faci ranforsarile pt.a nu "aplauda" in zbor

Bafta
Dan
0

#85 Useril este offline   Parfenov 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 07 August 2014 - 12:56 PM

Vezi postareadanysoft32, la 07 August 2014 - 11:34 AM, a spus:

da, dar daca respecti intocmai planul iese la o anvergura de 1.2 m ceea ce e bine ( cu cat anvergura e mai mare la aripa si cu diedru cu atat va fi mai "iertator" si asta-i bine pt incepatori)

Bafta si apucate de el, nu-ti ia mai mult de o jumatate de ora sa trasezi fuselajul si sa-l tai. La aripa e putin mai anevoios ca trebuie sa-i faci ranforsarile pt.a nu "aplauda" in zbor

Bafta
Dan

:)) . nui problema la fuselaj , aripa ii cea mai migaloasa . Deci trebuie sa fac din 2 bucati aripa , ca , coala are 1 m. Si acolo in imaginele unde construieste modelul se vede ca foloseste si lemn , ila ii lemn de balsa ? Eu nu am placaj de ila ..
Parfenov Razvan
0

#86 Useril este offline   SID 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 07 August 2014 - 01:07 PM

Vezi postareaParfenov, la 07 August 2014 - 12:56 PM, a spus:

:)) . nui problema la fuselaj , aripa ii cea mai migaloasa . Deci trebuie sa fac din 2 bucati aripa , ca , coala are 1 m. Si acolo in imaginele unde construieste modelul se vede ca foloseste si lemn , ila ii lemn de balsa ? Eu nu am placaj de ila ..

da aripa o faci din doua semiaripi de 600mm, ce vezi in desen sau foto este balsa sau bagheta din pin de 5 x5 mm si deasupra se pune o bucata de polistiren 6 x5 mm la lungimea aferenta (600 mm)
Balsa se gaseste la magazinele de bricolaj (si tu care ca am mai discutat pe aici) sub forma de baghete de diferite grosimi si sectiuni

Bafta

Aceasta postare a fost editata de danysoft32: 07 August 2014 - 01:07 PM

0

#87 Useril este offline   RedDevil 

• Pfiu Drace, zboara!!!
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Postari: 2111
  • Inregistrat: 16-March 13
  • Interests:Aero, 3D

Postat 07 August 2014 - 01:53 PM

Bleriot XI

Vezi postareaParfenov, la 07 August 2014 - 09:54 AM, a spus:

Bleriot XI uite alt model fara eleroane care a zburat peste canalul manecii.

Vezi postareaParfenov, la 07 August 2014 - 12:56 PM, a spus:

daca ti se pare greu de facu aripa poti comanda unu la Dululutu, sau mai bine poti comanda tot avionu la el, este mare mester.
Fly it, like you stole it!
0

#88 Useril este offline   Parfenov 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 07 August 2014 - 05:08 PM

Poi si atunci pentru ce am mai luat depron si adeziv . Stiu ca dululutu e mare mester dar nu ma las pana ce nu dac unul sa zboare . Daca al 2 model il pilote cineva cu experienta si il regla , poate si acuma mergea , dar ce sa faci daca nu am avut pe nimeni langa mine ..
Parfenov Razvan
0

#89 Useril este offline   SID 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 07 August 2014 - 08:08 PM

Vezi postareaParfenov, la 07 August 2014 - 05:08 PM, a spus:

Poi si atunci pentru ce am mai luat depron si adeziv . Stiu ca dululutu e mare mester dar nu ma las pana ce nu dac unul sa zboare . Daca al 2 model il pilote cineva cu experienta si il regla , poate si acuma mergea , dar ce sa faci daca nu am avut pe nimeni langa mine ..

Aici s-ar putea sa ai dreptate
Si eu am facut praf 3 modele care puteau zbura daca aveam pe cineva langa mine (cineva care sa aibe mai multa experienta ca mine...)
Nu te lasa da-i inainte

Bafta

P.S Sper ca ai planurile cu dimensiunile sa faci cum ti-am spus mai devreme, nu sa printezi planul din franceza (cel cu dimensiunile corecte tot in franceza e)
0

#90 Useril este offline   SID 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 12 August 2014 - 08:45 AM

Vezi postareaParfenov, la 06 August 2014 - 05:42 PM, a spus:

Fac un izicraft . Am sa incep un topic nou si am sa tot postez poze , incepand de la 0 pana la sfarsit, si daca greseasc ceva sa imi ziceti . Undeva pe vinerii incep ca maine sunt plecat pana la dedeman, mai iau un tub de la bison sa fie .

Ai mai facut ceva ?
unde-i "aveonul" ?
0

Arata acest topic

• 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu