Modelism - RHC Forum: Proiect deltaplan rc - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

Proiect deltaplan rc Vreau sa construiesc un deltapan radiocomandat.

#1 Useril este offline   fklco 

• Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 11
  • Inregistrat: 01-September 13

Postat 29 July 2014 - 11:44 AM

Salut

Ma tot bate gandul de un an sa construiesc un deltaplan radiocomandat cu uu sistem FPV atasat.

Pentru exemplificare atasez filmuletu de pe Youtube

http://youtu.be/dbEDjVuAZ_4

Asta ar fi ideea dar fiind foarte incepator in problema si sincer ne gasind nici un fel de documentatie de calcul incerc sa apelez la acest la bunavointa membrilor forumului.

Deci :

Vreau ca aeroplanu meu sa fie mare adica pe la 5 m anvergura aripi, structura vreau sa o construiesc din undite de carbon.
Ca motor vreau sa folosesc un motor de motocositoare de 2,5cp/7000rpm cu o elice de 0,5m in 2 pale.

Asta este ce vreau numai ca aici apar o gramada de mistere pentru mine.

1. Ce unghi sa fac la aripa deci ce suprafata portanta sa fac adca mai ascutit sau mai deschis (sper ca sa inteles)
2. Motorul meu e capabil sa duca elicea asta sau elicea este capabila sa duca motoru' si daca da atunci ce forta de tractiune va avea.
3. Ce forta de tractiune am nevoie pentru o anumita suprafata portanta pentru un slowfly.

Cam asta ar fi, sper ca nu am mari pretentii.

Multumesc anticipat.
0

#2 Useril este offline   `dasa 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 349
  • Inregistrat: 14-March 12
  • Interests:Auto
    Navo
    Robotica
    Arduino

Postat 29 July 2014 - 12:48 PM

Vezi postareafklco, la 29 July 2014 - 11:44 AM, a spus:

Salut

Ma tot bate gandul de un an sa construiesc un deltaplan radiocomandat cu uu sistem FPV atasat.

Pentru exemplificare atasez filmuletu de pe Youtube

http://youtu.be/dbEDjVuAZ_4

Asta ar fi ideea dar fiind foarte incepator in problema si sincer ne gasind nici un fel de documentatie de calcul incerc sa apelez la acest la bunavointa membrilor forumului.

Deci :

Vreau ca aeroplanu meu sa fie mare adica pe la 5 m anvergura aripi, structura vreau sa o construiesc din undite de carbon.
Ca motor vreau sa folosesc un motor de motocositoare de 2,5cp/7000rpm cu o elice de 0,5m in 2 pale.

Asta este ce vreau numai ca aici apar o gramada de mistere pentru mine.

1. Ce unghi sa fac la aripa deci ce suprafata portanta sa fac adca mai ascutit sau mai deschis (sper ca sa inteles)
2. Motorul meu e capabil sa duca elicea asta sau elicea este capabila sa duca motoru' si daca da atunci ce forta de tractiune va avea.
3. Ce forta de tractiune am nevoie pentru o anumita suprafata portanta pentru un slowfly.

Cam asta ar fi, sper ca nu am mari pretentii.

Multumesc anticipat.

Salut si bun venit in lumea modelismului.
ca incepator chiar crezi ca e bine sa incepi cu in avion mare?
Ai mai pilotat pana acum?
0

#3 Useril este offline   fly 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3415
  • Inregistrat: 09-November 08
  • Interests:Jeturi ,f3j ,f5j

Postat 29 July 2014 - 01:03 PM

Cu anvergura de 5 m te duce si pe tine :D
0

#4 Useril este offline   fklco 

• Incepator
  • PipPip

Postat 29 July 2014 - 01:44 PM

Vezi postarea`dasa, la 29 July 2014 - 12:48 PM, a spus:

Salut si bun venit in lumea modelismului.
ca incepator chiar crezi ca e bine sa incepi cu in avion mare?
Ai mai pilotat pana acum?

Bine v-am gasit.

Vreau un avion mare slowfly pentru ca trebuie sa care o gramada de greutati (baterii, aparat foto,camere, o placa RosberyPii cu accesorii ... vro 2...3 kg)

Nu am mai pilotat niciodata deacea vreau deltaplan sa nu se rupa de tot daca il dau de pamant.
0

#5 Useril este offline   fklco 

• Incepator
  • PipPip

Postat 29 July 2014 - 01:47 PM

Vezi postareafly, la 29 July 2014 - 01:03 PM, a spus:

Cu anvergura de 5 m te duce si pe tine :D

Poate ca am exagerat, de fapt vreau sa pot calcula suprafata portanta pentru 7 kg greutate totala cu motor cu tot. Dar nu ma pricep sa "imperechez" motoru cu elicea cu suprafata portanta.
0

#6 Useril este offline   VeNoM386 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 65
  • Inregistrat: 28-January 14

Postat 29 July 2014 - 01:47 PM

Foare misto ideea. Si eu am de gand sa fac unul, dar maxim 1m anvergura. Sa te uiti la la un paramotor rc https://www.youtube....h?v=GWifN6Sh_Vg
0

#7 Useril este offline   fklco 

• Incepator
  • PipPip

Postat 29 July 2014 - 02:40 PM

http://sierra.ro/Eli...-10-p3312p.html

Asta ar fi elicea care vreau sa o atasez la motorul meu.

2,5CP/7000rpm

Oare duce motoru elicea asta? Sau elicea duce motoru' ?
Daca o duce, ce forta de tractiune va avea? Sau astfel spus cum se calculeaza ?

Daca aflu forta de tractiune pot aproxima la bunu simt anvergura aripilor.

Vreau sa mai precizez ca doresc o constructie tip deltaplan pentru comoditatea transportului si a rezistentei la buseala.

"Aeroplanul" va fi o platforma dotata cu camere video adica un sistem FPV care sa poata sa stea in aer 2-3 ore, deci combustibil mult si baterii mari si grele.
0

#8 Useril este offline   Flying Buddha 

• 3D Freestyle
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1429
  • Inregistrat: 19-December 13
  • Interests:Aeromodelism

Postat 29 July 2014 - 04:09 PM

FPV, 2-3 ore? pe combustibil? incepator? deltaplan? 5m? :(, fara suparare dar nu se leaga nimic aici.
Nu mai bine incepi cu un model foarte usor de pilotat sa vezi cum te descurci si sa inveti pe care il construiesti tu gen Izicraft, vezi cum te descurci dupa care mergi pe o cale batatorita de FPV - gen Easystar 2 sau Bixler, evident electric?. FPV pe combustibil eu personal nu am vazut la noi plus ca este foarte foarte foarte riscant.
Bafta,
0

#9 Useril este offline   fklco 

• Incepator
  • PipPip

Postat 29 July 2014 - 04:43 PM

http://youtu.be/hArAh6IJ35o

Astea ar fi performantele de zbor pe care le doresc.

Aceasta postare a fost editata de fklco: 29 July 2014 - 04:44 PM

0

#10 Useril este offline   dululutu 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1476
  • Inregistrat: 14-July 09

Postat 29 July 2014 - 04:52 PM

Vezi postareafklco, la 29 July 2014 - 02:40 PM, a spus:

http://sierra.ro/Eli...-10-p3312p.html

Asta ar fi elicea care vreau sa o atasez la motorul meu.

2,5CP/7000rpm

Oare duce motoru elicea asta? Sau elicea duce motoru' ?
Daca o duce, ce forta de tractiune va avea? Sau astfel spus cum se calculeaza ?

Daca aflu forta de tractiune pot aproxima la bunu simt anvergura aripilor.

Vreau sa mai precizez ca doresc o constructie tip deltaplan pentru comoditatea transportului si a rezistentei la buseala.

"Aeroplanul" va fi o platforma dotata cu camere video adica un sistem FPV care sa poata sa stea in aer 2-3 ore, deci combustibil mult si baterii mari si grele.

ne poti spune si noua in ce scop construiesti "BOMBA" asta?
cum ar fi sa treci pe deasupra unui aeroport cu chestia aia, tu habar nu avand
daca vrei sa te joci fa-ti un tiriplici cu fpv si distreazate, tulumba aia mi se pare exagerata pentru un novice
eu unu nu te-as ajuta
0

#11 Useril este offline   GigiGL 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2107
  • Inregistrat: 10-March 11
  • Interests:Aero

Postat 29 July 2014 - 05:52 PM

Au spus colegii, nu repet aceleasi lucruri. Aeromodelismul ofera nu numai placeri, ci si pericole si mai ales RESPONSABILITATI. Mai intai afla despre ce este vorba practicandu-l si apoi, in cunostinta de cauza, poti trece mai sus. Omiti prin necunoastere pericolele zborului, mai ales FPV si posibilele urmari ale actiunilor tale. Tu esti bine-mersi la sol, dar ce sanse crezi ca ar avea un pilot cu un avion ultrausor, un elicopter SMURD sau chiar un avion militar in anumite zone, care s-ar trezi din neant cu bazdagania ta in fata in timpul zborului?
Gigi Sterian
Rascal 1940mm fs.61 nitro
Rascal 120 DLE 30
U Can Do .46 nitro .52, 2T
Beaver 1520
Maule 1500
Helios 2545
... Taranis X9D plus / ACCST / AFHDS
0

#12 Useril este offline   fklco 

• Incepator
  • PipPip

Postat 29 July 2014 - 06:19 PM

Vezi postareadululutu, la 29 July 2014 - 04:52 PM, a spus:

ne poti spune si noua in ce scop construiesti "BOMBA" asta?
cum ar fi sa treci pe deasupra unui aeroport cu chestia aia, tu habar nu avand
daca vrei sa te joci fa-ti un tiriplici cu fpv si distreazate, tulumba aia mi se pare exagerata pentru un novice
eu unu nu te-as ajuta

Merci frumos pentru raspuns

Pai ... de ce vreau sa construiesc "Bomba" asta e pentru ca am senzatia ca se poate face.
Scopul ei final fiind observatii aeriene si fun.
Intradevar nu ma pricep sa pilotez dar invat repede, cand am zis slow fly ma refer la linku de mai sus pus de mine.
Inteleg ca ar fi si foarte periculos, te rog sa detaliezi putin.
De zburat peste aeroporturi ... am trecut de mult de 18 ani.

Ma consider un tip foarte tehnic cu o gramada de realizari in domeniu, dar de avioane nu m-am ocupat pana acum, daca am senzatia ca ceva se poate realiza din punct de vedere tehnic ma ia damblaua pana nu fac, dar inspectand putin preturile materialelor am constatat ca sunt destul de scumpe pentru a experimenta.

Nu vreau sa fac electric pentru ca este mai complicat pentru mine, motoarele termice mi se par mai simple si mai robuste. (am avut o tentativa de a cumpara un motor si un regulator si nu am reusit sa aflu nici pana in ziua de azi cum se poate alege un regulator in functie de motor de parca ar fi secret de stat. Basca ca am fost la Hobby RC la aia la magazin de am dat peste un gretos acolo care mi-a axplicat ca nu e treaba lui sa imi explice ce si cum ...)

Ce ma roade acum este daca gasesc un tabel cu elici in functie de putere/turati motor (cum e la barci) si forta de tractiune. Ca sa vad ce pot scoate din acest motor.

Cu stima.
0

#13 Useril este offline   fklco 

• Incepator
  • PipPip

Postat 29 July 2014 - 06:31 PM

Pai daca 3 iti zic ca esti beat te duci si te culci.

Inteleg ca parerea voastra e sa renunt, ok renunt.

Dar sincer ma asteptam la o discutie tehnica nu de principiu.

Cu stima
0

#14 Useril este offline   GigiGL 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2107
  • Inregistrat: 10-March 11
  • Interests:Aero

Postat 29 July 2014 - 06:40 PM

Domnul meu, nu a contestat nimeni posibilitatea realizarii practice a unui astfel de proiect. Vorbeam de riscuri si urmarile unor actiuni necugetate. Da, modelul este realizabil. Nu vei primi ajutor de la nici un aeromodelist intreg la cap din motivele enumerate mai sus. Cand ai de gand sa iesi la zbor anunta public sa ne adapostim. Daca tot ai colindat magazinele RC Aero, fie ele si virtuale, ar fi trebuit sa observi ca la fiecare aeromodel apare specificatia "ATENTIE! Acest aeromodel nu este o jucarie pentru copii! Nu este recomandat pentru minori sub 14 ani, decat sub supravegherea unor adulti! Nu poate fi zburat in spatii restranse, in apropierea liniilor electrice aeriene, in apropierea soselelor sau masinilor parcate sau in conditii meteo nefavorabile! Fabricantul sau vanzatorul modelului nu este responsabil pentru daune cauzate de utilizarea necorespunzatoare a acestuia", sau ceva similar.
Gigi Sterian
Rascal 1940mm fs.61 nitro
Rascal 120 DLE 30
U Can Do .46 nitro .52, 2T
Beaver 1520
Maule 1500
Helios 2545
... Taranis X9D plus / ACCST / AFHDS
0

#15 Useril este offline   fklco 

• Incepator
  • PipPip

Postat 29 July 2014 - 06:51 PM

OK
Multumesc din suflet pentru sfat.
Astept sa mai cresc si sa imi vina mintea la cap.

Cu stima

PS @Admin se poate inchide

Aceasta postare a fost editata de fklco: 29 July 2014 - 06:51 PM

0

#16 Useril este offline   dululutu 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 29 July 2014 - 06:52 PM

Vezi postareafklco, la 29 July 2014 - 06:19 PM, a spus:

Merci frumos pentru raspuns

Pai ... de ce vreau sa construiesc "Bomba" asta e pentru ca am senzatia ca se poate face.
Scopul ei final fiind observatii aeriene si fun.
Intradevar nu ma pricep sa pilotez dar invat repede, cand am zis slow fly ma refer la linku de mai sus pus de mine.
Inteleg ca ar fi si foarte periculos, te rog sa detaliezi putin.

Ma consider un tip foarte tehnic cu o gramada de realizari in domeniu, dar de avioane nu m-am ocupat pana acum, daca am senzatia ca ceva se poate realiza din punct de vedere tehnic ma ia damblaua pana nu fac, dar inspectand putin preturile materialelor am constatat ca sunt destul de scumpe pentru a experimenta.

Nu vreau sa fac electric pentru ca este mai complicat pentru mine, motoarele termice mi se par mai simple si mai robuste. (am avut o tentativa de a cumpara un motor si un regulator si nu am reusit sa aflu nici pana in ziua de azi cum se poate alege un regulator in functie de motor de parca ar fi secret de stat. Basca ca am fost la Hobby RC la aia la magazin de am dat peste un gretos acolo care mi-a axplicat ca nu e treaba lui sa imi explice ce si cum ...)

Ce ma roade acum este daca gasesc un tabel cu elici in functie de putere/turati motor (cum e la barci) si forta de tractiune. Ca sa vad ce pot scoate din acest motor.

Cu stima.

intradevar ar fi impresionant sa vezi asa ceva in aer dar asta in campul tau visual undeva departe de oras, sosele etc. ma gandesc ca se strica ceva si cade.poate in alea 2, 3 ore treci peste un satuc si bum...
cred ca pentru fun si observatie aeriana merg si aeromodele electrice pana in 2m anv. am peieteni care au zburat 25 km. distanta de casa (punct de decolare)
poate totusi te gandesti sa il zbori pe langa tine
si te rugam sa iti completezi datele din profil ca sa stim cu cine discutam

bafta
0

#17 Useril este offline   fklco 

• Incepator
  • PipPip

Postat 29 July 2014 - 07:02 PM

Pai cine a zis ca il duc la 25Km, se piloteaza la vedere, FPV este pentru a doua persoana care urmareste solul de la maxim 2...300m inaltime. Vroiam sa fie o scula de cautare aeriana.

Cu stima
0

#18 Useril este offline   dululutu 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 29 July 2014 - 07:14 PM

Vezi postareafklco, la 29 July 2014 - 07:02 PM, a spus:

Pai cine a zis ca il duc la 25Km, se piloteaza la vedere, FPV este pentru a doua persoana care urmareste solul de la maxim 2...300m inaltime. Vroiam sa fie o scula de cautare aeriana.

Cu stima

pai nu mai face asa matahala pentru asta ca te costa mult mai mult decat o spuma care face acelasi lucru
eu cu un amarat de planor stau in aer minim o ora
te mai gandesti si noi te ajutam, nu asta este problema
0

#19 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19176
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 29 July 2014 - 07:29 PM

Vezi postareafklco, la 29 July 2014 - 06:19 PM, a spus:

...
...

Adica poti face puscarie vrei sa spui cu asta... ai varsta corespunzatoare... pentru ca e total interzis si penal sa zbori pe o raza de 10 km in jurul unui aeroport.
Dumneata chiar nu citesti nici un fel de presa sa fii la curent ca este un hei rup la nivel mondial sa ni se dea in cap, si in unele locuri s-a interzis total zborul RC, sau faci pe smecherul ?
Daca chiar esti asa inocent, ai putea frunzari postarile recente din topicele aeromodelismul interzis-discutii libere, sau Rise of the machines, de unde poti afla ca au aparut pana si harti ale zonelor unde este interzis FPV-ul.
Daca ce intentionezi sa faci trece de 25 kg, stii ca esti obligat sa o inmatriculezi ?
Dar deja aberam cu 25 kg, in momentul derularii acestui topic ne aflam sub Ord.8 care zice ca orice peste 1kg si cu camera la bord este ilegal, punct !

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 29 July 2014 - 07:30 PM

... cu picioarele pe pamant ...
0

#20 Useril este offline   fklco 

• Incepator
  • PipPip

Postat 29 July 2014 - 07:41 PM

Se pare ca doar catva au inteles sensul discutiei.

Eu m-am potoloit va promit pentru linistea catorva ca nu o sa construiesc nimic care zboare radiocomandat.

Ma gandeam sa fac o racheta sa plasez un satelit pe orbita, satelitul va avea sub un kg sa fie legal. Ceva ideii?

Acum serios considerati topicul inchis.
0

#21 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19176
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 29 July 2014 - 08:01 PM

Nici atunci, si inaltimea este limitata la 150m.

Nu, se pare ca dumneata nu ai inteles nimic. Sau ai luat in sens prea larg chestia aia cu libertatea...

Ai deschis topicul, inchide-l singur, asta ai voie sa faci :)
E jos in pagina in dreapta un buton pe care scrie ceva legat de inchidere, depinde de limba in care consulti forumul.
... cu picioarele pe pamant ...
0

#22 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 8335
  • Inregistrat: 25-September 06

Postat 29 July 2014 - 08:02 PM

Va ambalati degeaba. Proiectul (asa cum a fost descris) are la fel de multe sanse de reusita precum A.R.C.A. , nu numai ca nu o sa zboare, nici macar nu o sa ajunga vreodata in stadiul de a avea ceva de dus pe camp.

Intrebarile legate de elice (si ideea cu deltaplanul) arata ca initiatotul are deocamdata zero cunostinte in domeniu, a vazut ceva clipuri haioase pe youtube si de aici viseaza. E ca si cum ai cauta claxonul potrivit pentru batmobilul pe care tocmai il proiectezi/visezi.
0

#23 Useril este offline   Travel Air 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1225
  • Inregistrat: 26-September 12
  • Interests:Zbor

Postat 29 July 2014 - 08:06 PM

Acu pe bune daca vrei sa-l faci, fa unul ca in videoclip, cu motor electric.
Vezi cum e cu ala si apoi fa-ti si unul pe benzina.
Iar daca te incurci pe undeva ATUNCI ceri ajutor aici si sigur te va lamuri si ajuta cineva.
Ca aici gasesti pasionati adevarati, care nu te vor lasa la nevoie.
Si ai sa vezi singur cum e cu siguranta zborului RC cand te vezi cu "pisica de mare" in fata.

Toate cele bune.
Aterizari line.
Bogdan
Bogdan Floria

bogdan.floria@aeromodelism.ro
bogdanfloria@gmail.com
0757110983

"Norocul astepta tacut stiind viitorul"
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou