Salut.
Ce ar trebui sa folosesc si unde as gasi materialul de balamale la aripa din polistiren placat cu balsa?
Toate cele bune.
Bogdan
Pagina 1 din 1
Balamale textile?
Postat 04 April 2014 - 01:07 PM
Balamale textile le poti face tu acasa din panza subtire ca si voalul de mireasa sau mai sunt perdele asa subtiri si lipesti acest material cu super glue peste hartie normala de xerox si pe o parte si pe cealalta ,eu imi fac mereu balamala asa si nu dau bani pe ele .
Postat 04 April 2014 - 01:10 PM
Travel Air, la 04 April 2014 - 12:35 PM, a spus:
Salut.
Ce ar trebui sa folosesc si unde as gasi materialul de balamale la aripa din polistiren placat cu balsa?
bostok_planche2.jpg
Toate cele bune.
Bogdan
bostok_planche2.jpg
Toate cele bune.
Bogdan
Balamale din fibra de sticla, Kavan sau GreatPlanes.
"Odata ce ai cunoscut zborul...vei pasi pe pamint privind spre cer...pentru ca acolo ai fost si acolo...ai vrea sa te intorci" -Leonardo Da Vinci
Postat 04 April 2014 - 01:13 PM
Pe o foaie de sticla, intinde panza sintetica cu emaita sau lac nitro. Aplica cateva straturi si dupa uscare tai cu un cutter la dimensiuni si dezlipesti de pe sticla cu tot cu filmul de la lac.
Le poti taia cum vrei si sunt suficient de rezistente.
Poti aplica 2-3 straturi de panza in functie de ce vrei sa faci (panza de steaguri e perfecta).
:drinks:
Le poti taia cum vrei si sunt suficient de rezistente.
Poti aplica 2-3 straturi de panza in functie de ce vrei sa faci (panza de steaguri e perfecta).
:drinks:
Postat 06 April 2014 - 12:38 PM
Traian ,
esti sigur ca se poate folosi Peel Play, ?zic deoarece se dezlipeste de pe rasina destul de usor, de aia se si foloseste la laminat piese din compozite .
Si cu ce se lipeste tot cu rasina?Desi daca ma gandesc bine eleroanele si flapsurile nu sunt asa solicitate ca sa se dezlipeasca Peel Play ul de pe aripa sau suprafetele de comanda.
Ciao Sorin
esti sigur ca se poate folosi Peel Play, ?zic deoarece se dezlipeste de pe rasina destul de usor, de aia se si foloseste la laminat piese din compozite .
Si cu ce se lipeste tot cu rasina?Desi daca ma gandesc bine eleroanele si flapsurile nu sunt asa solicitate ca sa se dezlipeasca Peel Play ul de pe aripa sau suprafetele de comanda.
Ciao Sorin
Postat 07 April 2014 - 03:25 PM
Peel ply este o pinza de Nylon. Atita timp cit este ca un senvis intre doua straturi merge. Am facut asta la DLG si a mers bine. Ai dreptate daca o ai pe o parte numai o sa se dezlipeasca dar la DlG meu aveam stratul exterior de fibra de sticla dupa care era Peel Ply dupa care spuma toate trei presate impreuna cu peel ply in mijloc. SImilar se poate face cu orice altceva. Ce nu imi place la peel ply este ca e dificil de lucrat cu el. Este foarte usor sa-l tai si sa intri prin el.
Cu Kevlar in schimb si virful la o pila poti sa pilesti pina ce ai puf fin care se formeaza de la Kevlar si ai terminat. Deasemenea Kevar tine o viata intreaga atita timp cit nu il bagi in pamint.
Cu Kevlar in schimb si virful la o pila poti sa pilesti pina ce ai puf fin care se formeaza de la Kevlar si ai terminat. Deasemenea Kevar tine o viata intreaga atita timp cit nu il bagi in pamint.
Postat 07 April 2014 - 08:39 PM
Peel ply foloseste si cel care a facut modelul asta, dar eu parca as vrea tesatura de kevlar.
Unde pot gasi la noi, sau cine poate sa-mi vanda si mie o fasie de 2.5 cm latime si 2 metri lungime?
Unde pot gasi la noi, sau cine poate sa-mi vanda si mie o fasie de 2.5 cm latime si 2 metri lungime?
Bogdan Floria
bogdan.floria@aeromodelism.ro
bogdanfloria@gmail.com
0757110983
"Norocul astepta tacut stiind viitorul"
bogdan.floria@aeromodelism.ro
bogdanfloria@gmail.com
0757110983
"Norocul astepta tacut stiind viitorul"
Arata acest topic
Pagina 1 din 1