Modelism - RHC Forum: declansare aparat foto - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

declansare aparat foto

#1 Useril este offline   adi elicopter gl 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1171
  • Inregistrat: 07-March 09

Postat 16 June 2012 - 10:27 PM

salut oameni buni
poate ma ajutati si pe mine cu un sfat
am cumpara un gimbal pt aparatul foto de la china a ajuns totul bine si frumos numai ca a trebuit sa schimb servo deoarece cel de pe el era la furat
problema de care ma lovesc e urmatoarea
nu stiu ce sistem si cum sa fac sa declansez aparatul foto sony nex c3: http://www.emag.ro/a...--pNEXC3KB.CEE4
gimbal arata cam asa: http://www.goodluckb...-bumblebee.html
daca are cineva vreo parere sau propune stau cu urechlie ciulite
www.fotofilmaerian.ro
0

#2 Useril este offline   worms 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1345
  • Inregistrat: 20-November 06

Postat 16 June 2012 - 11:54 PM

din pacate la acest model de aparat nu ai disponibila nici un fel de intrare pentru declansator extern fie ea clasica sau pe infrarosu asa ca ori desfaci aparatul int-un service specializat si tragi doua fire de comutatorul de la declansator ori faci un montaj cu un servo care sa impinga o tija in butonul de declansare.
0

#3 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19177
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 17 June 2012 - 09:04 AM

Confirm ce a zis Romeo

Aici ai instructiuni de hackuire, daca iti permiti pierderea garantiei:

http://www.gethypoxi...-the-nex-5.html

Si de asta cumpar eu numai second :D

La NEX5 aveai IR

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 17 June 2012 - 09:04 AM

... cu picioarele pe pamant ...
0

#4 Useril este offline   jetix 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 540
  • Inregistrat: 26-July 10
  • Interests:radioamatorismul

Postat 20 June 2012 - 06:42 PM

Eu vreau sa te intreb doar ce parere ai despre gimbal, bineinteles daca l-ai testat, si pe ce jucarie la-i montat?
Daca ai niste dimensiuni la el ar fi excelent.
Hitec Aurora9, Turnigy9X+FrSky telemetry, Cessna 500 class, Easy Glider Pro, Diamond 2500, Exposure, Breeze Pro, aripa zburatoare depron/balsa/polystirene, quad/tri/hexa/copter (Naza, MK) and next ...octokopter.
0

#5 Useril este offline   adi elicopter gl 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 23 June 2012 - 11:19 PM

Vezi postarearenatoa, la 17 June 2012 - 09:04 AM, a spus:

Confirm ce a zis Romeo

Aici ai instructiuni de hackuire, daca iti permiti pierderea garantiei:

http://www.gethypoxi...-the-nex-5.html

Si de asta cumpar eu numai second :drinks:

La NEX5 aveai IR

da renato dar eu daca il duc sus(quad-ul) nu stiu la ce inaltime bate ir ala
multumesc pt filmare dar la 2000 cit am dat pe el parca nu l as face bucati
deja am inventa metoda de declansare. am pus un servo pe el servo care se prinde cu o tablita in loc de blitz
dupa ce termin testele si vad ca o sa fuctioneze fara probleme o sa postez poze
www.fotofilmaerian.ro
0

#6 Useril este offline   adi elicopter gl 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 23 June 2012 - 11:34 PM

Vezi postareajetix, la 20 June 2012 - 06:42 PM, a spus:

Eu vreau sa te intreb doar ce parere ai despre gimbal, bineinteles daca l-ai testat, si pe ce jucarie la-i montat?
Daca ai niste dimensiuni la el ar fi excelent.

e o porcarie chinezeasca pot sa spun
pt poze e ok dar la filmat lasa mult de dorit
ca dimensiuni incape la fix sony nex si cred ca ti am zis tot
am niste poze cu o camera video sony pusa pe el
da mi o adresa da mail sa trimit niste poze ca pe rhc le micsorez de nu mai intelegi nimic din ele

Fisiere atasate

www.fotofilmaerian.ro
0

#7 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 June 2012 - 07:05 AM

Vezi postareaadi elicopter gl, la 23 June 2012 - 11:19 PM, a spus:

da renato dar eu daca il duc sus(quad-ul) nu stiu la ce inaltime bate ir ala
multumesc pt filmare dar la 2000 cit am dat pe el parca nu l as face bucati
deja am inventa metoda de declansare. am pus un servo pe el servo care se prinde cu o tablita in loc de blitz
dupa ce termin testele si vad ca o sa fuctioneze fara probleme o sa postez poze

IR-ul nu bate de la sol ca sa declansezi. Se foloseste asa ceva, cuplat pe un canal RC:

http://flytron.com/c...shutter-rc.html
0

#8 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 June 2012 - 07:28 AM

Poti detalia partea ce "porcarie chinezeasca" ?
La telefon pareai incantat de el, ce a intervenit de nu iti mai place ?
Nu de alta, dar caracterizarea e prea radicala, si multi ar putea crede ca e chiar asa, cand in realitate am vazut cazuri cand respectivul nu montase camera corect si credea ca este cadrul de vina...

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 24 June 2012 - 07:30 AM

0

#9 Useril este offline   jetix 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 24 June 2012 - 08:11 AM

Am comandat aceasta chestie chinezeasca, nu-i spun porcarie pentru ca inca n-am cum sa ma pronunt, dar nu am prea mari asteptari de la ea. Din imagini se vede ca trebuiesc imbunatatiri la ea. Daca nu vor fi prea multe si laborioase le voi face, iar daca nu o voi trece la sectiunea testate cu eticheta porcarie. :drinks:
Hitec Aurora9, Turnigy9X+FrSky telemetry, Cessna 500 class, Easy Glider Pro, Diamond 2500, Exposure, Breeze Pro, aripa zburatoare depron/balsa/polystirene, quad/tri/hexa/copter (Naza, MK) and next ...octokopter.
0

#10 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 June 2012 - 10:52 AM

Imens de grea ce ai luat...
Eu as inlocui toate distantoarele cu plastic hexagonal cu filet interior, si doar suruburile metalice.

Totul este sa nu fie aceasi "glass fiber" ca in asta. Daca i-as zice carton presat ar insemna sa il magulesc...
In rest nu vad nimic in neregula, raportat la ce si-a propus sa fie.
0

#11 Useril este offline   worms 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 June 2012 - 12:55 PM

http://www.goodluckb...h-3-servos.html

asta e cea mai ieftina montura pentru filmat buna pe care o puteti cumpara in rest sunt monturi pentru fotografiere.diferenta intre cele doua tipuri e data de demultiplicarile folosite atat pe servo-ul de roll cat si pe tilt.ce se intampla in realitate cu monturile foto folosite la film? atunci cand servourile incep sa lucreze se produce o smucire usoara, acea smucire apare ca o apa pe senzorul cmos. pentru contracararea fenomenului se folosesc demultiplicari pe curea sau pe pinioane si care au functia de a liniariza miscarea.acum ca am explicat in mare care e diferenta intelegeti de la sine ca montura de filmare e mult mai complexa si nu aveti cum sa o gasiti la bani putini nici chiar pe china.
0

#12 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 June 2012 - 01:56 PM

In mod normal orice miscare a unui sensor CMOS ar trebui sa produca valuri, datorita efectului "rolling shutter"

Esti sigur ca intr-adevar imbunatatire este datorita demultiplicarii, care nu e chiar asa rocket science sa nu poata fi adaugata la orice servo su costuri sub 10$... Nu cumva acele servo folosite la monturile scumpe au un regim de slow start?
A incercat cineva sa foloseasca la un servo normal un circuit de incetinire utilizat la deschiderea lenta a trapelor unui tren de aterizare scale ?
0

#13 Useril este offline   worms 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 June 2012 - 02:16 PM

indiscutabil ca si servo-urile au importanta mare in ecuatia asta.se folosesc servo-uri de forta mare- peste 10kg,digitale ca sa tina punctul de zero cat mai corect,pasi cat mai multi pentru precizia miscarii si viteza cat mai mare(uzual sub 0,08sec). si aceste servo costa ceva banuti asa se ridica inca putin pretul la montura de film cam cu minim 120 euro.daca vrem sa ne gandim la calitate la o montura completa incepem cu 500 euro si mergem spre sume la care altii i-si cumpara o masina.

Aceasta postare a fost editata de worms: 24 June 2012 - 02:18 PM

0

#14 Useril este offline   jetix 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 24 June 2012 - 03:44 PM

Citeaza

Totul este sa nu fie aceasi "glass fiber" ca in asta. Daca i-as zice carton presat ar insemna sa il magulesc...
In rest nu vad nimic in neregula, raportat la ce si-a propus sa fie.

In privinta acelui material numit "glass fiber" am experienta de la quad unde am inlocuit toti suportii pentru motoare. Aceiasi impresie de carton presat mi-a lasat-o si mie. La preturile alea mici nici n-au cum sa fie ceva valabil.
Am luat acel suport ca si "template"...

Citeaza

asta e cea mai ieftina montura pentru filmat buna pe care o puteti cumpara in rest sunt monturi pentru fotografiere

La asta ma uitasem si eu si chiar s-ar potrivi bine pe landing gear-ul care-l am. Deocamdata stau in expectativa.

In privinta servo-urilor a mai fost o discutie in care worms dadea exemplu pe cel cu 5000 de pasi de la mikrokopter, care nu degeaba costa 60Euro!
0

#15 Useril este offline   adi elicopter gl 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 June 2012 - 04:15 PM

Vezi postarearenatoa, la 24 June 2012 - 07:28 AM, a spus:

Poti detalia partea ce "porcarie chinezeasca" ?
La telefon pareai incantat de el, ce a intervenit de nu iti mai place ?
Nu de alta, dar caracterizarea e prea radicala, si multi ar putea crede ca e chiar asa, cand in realitate am vazut cazuri cand respectivul nu montase camera corect si credea ca este cadrul de vina...

servo care e montat pe el nu e de calitate super e matal dar nu screi nimic pe el
1problema e ca merge in pasi sacadati cind e pus pe stabilizare ceea ce creaza niste miscari violente la video
2are ceva bucese de cauciuc pt inlaturarea vibratiilor dar problema e ca sint asa moi incit orice ai pune pe el (si 200 g) creaza o oscilatie care nu o ma controleaza nimeni . eu am pus o camera video sony hd cam de 200 g in am pus o in centrul de greuatea al gimbal am pus suruburi cu piulite pt a mai stringe acele bucese de cauciuc . rezultatele au venit in momentul in care nu am mai folosit stabilizarea gimbal.
o sa p[un niste filmulete sa vedeti ce se vede
www.fotofilmaerian.ro
0

#16 Useril este offline   adi elicopter gl 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 June 2012 - 04:17 PM

Vezi postareaworms, la 24 June 2012 - 12:55 PM, a spus:

http://www.goodluckb...h-3-servos.html

asta e cea mai ieftina montura pentru filmat buna pe care o puteti cumpara in rest sunt monturi pentru fotografiere.diferenta intre cele doua tipuri e data de demultiplicarile folosite atat pe servo-ul de roll cat si pe tilt.ce se intampla in realitate cu monturile foto folosite la film? atunci cand servourile incep sa lucreze se produce o smucire usoara, acea smucire apare ca o apa pe senzorul cmos. pentru contracararea fenomenului se folosesc demultiplicari pe curea sau pe pinioane si care au functia de a liniariza miscarea.acum ca am explicat in mare care e diferenta intelegeti de la sine ca montura de filmare e mult mai complexa si nu aveti cum sa o gasiti la bani putini nici chiar pe china.

are cineva montura asta as fi curios sa o cumpar dar pina nu vad la cineva cum face as sta cuminte.
dintre toate pret calitate (ce se vede ) e ok pretul
www.fotofilmaerian.ro
0

#17 Useril este offline   adi elicopter gl 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 June 2012 - 04:23 PM

Vezi postareajetix, la 24 June 2012 - 08:11 AM, a spus:

Am comandat aceasta chestie chinezeasca, nu-i spun porcarie pentru ca inca n-am cum sa ma pronunt, dar nu am prea mari asteptari de la ea. Din imagini se vede ca trebuiesc imbunatatiri la ea. Daca nu vor fi prea multe si laborioase le voi face, iar daca nu o voi trece la sectiunea testate cu eticheta porcarie. :unsure:

nu stiu ce sa zic dar acum la banii astia ... vezi si tu ce iese si vb acum depinde la ce nivel vrei sa fii cu filmarile si ce fel de camera vrei sa pui.
de ex la mine pe gimbalul ala a trebuit sa pun un servo de 10 kg ca sa tine un aparat foto de 500 g
ca investitii am ochit o camera video Sony Handycam HDR-CX 260VE, FullHD filmeaza la 50p si cred ca e ok
filmarile care am sa le pun sint cu una care nu se mai fabrica 120 e sau ceva de genul asta
din pc meu de vedere nu au iesit super ok dar oricum fata de go pro sau flycamonehd nici nu se compara
www.fotofilmaerian.ro
0

#18 Useril este offline   worms 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 June 2012 - 04:40 PM

in acest film se vede cel mai bine ce am exemplificat mai sus.montura este tip foto Mk-SLR1 de la microkopter, are 2servo-uri mkds18 de 5000 pasi,digitale si tot ce mai trebuie, pe tilt sistem de transmisie cu curea dar punctul slab al ei e axa roll la care transmisia e facuta prin parghie si asta se vede pe filmare sub forma tremuraturilor sus-jos din lateralele imaginii.

Fisiere atasate

Aceasta postare a fost editata de worms: 24 June 2012 - 04:42 PM

0

#19 Useril este offline   adi elicopter gl 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 June 2012 - 05:12 PM

Vezi postareaworms, la 24 June 2012 - 04:40 PM, a spus:

in acest film se vede cel mai bine ce am exemplificat mai sus.montura este tip foto Mk-SLR1 de la microkopter, are 2servo-uri mkds18 de 5000 pasi,digitale si tot ce mai trebuie, pe tilt sistem de transmisie cu curea dar punctul slab al ei e axa roll la care transmisia e facuta prin parghie si asta se vede pe filmare sub forma tremuraturilor sus-jos din lateralele imaginii.

ce zici tu e buna montura asta zie eu
e aia de care am dicutat noi mai demult?
ce fel de camera ai folosit
incarc si eu un clip cu montura de la googlucky
in citeva minute

Aceasta postare a fost editata de adi elicopter gl: 24 June 2012 - 05:17 PM

www.fotofilmaerian.ro
0

#20 Useril este offline   worms 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 June 2012 - 05:16 PM

Vezi postareaadi elicopter gl, la 24 June 2012 - 05:12 PM, a spus:

nu e aia de care stim amandoi. asta e cea noua de la microkopter si care costa 375euro si e tot de foto :( , e cu o axa (tilt-ul are transmisie pe curea) mai buna ca cealalta dar cam atat
0

#21 Useril este offline   adi elicopter gl 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 June 2012 - 05:17 PM

Vezi postareaadi elicopter gl, la 24 June 2012 - 05:12 PM, a spus:

ce fel de camera ai folosit
incarc si eu un clip cu montura de la googlucky
in citeva minute

Aceasta postare a fost editata de adi elicopter gl: 24 June 2012 - 05:18 PM

www.fotofilmaerian.ro
0

#22 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 June 2012 - 07:03 PM

Ce nu imi e clar mie, este cine va pune la asemenea pretentii sau achizitii...
Piata la noi este imatura, intr-o zona geografica destul de maricica nu exista decat un singur ofertant, deci concurenta cioaca, ma indoiesc ca potentiala clientela are asemenea fineturi, sa strambe din nas la imperfectiuni greu de sesizat.
Ma intreaba pe messenger un colistean referitor la cateva posturi din acest topic:

"- ce nu pricep eu e...
- ce atat cu camera mount-urile astea? :|
- poate un mount sa stabilizeze imaginea pe un multi shaky mai bine decat asta?

- nu e mai simplu sa-l faci cu totul stabil ?"
etc, etc...

Ce ii raspundeti ?

Apropo de filmul de mai sus si cel al lui Romeo, nu vi se pare ca o filmare dinamica in miscare permanenta, ascunde mai bine aceste probleme de montare camera ? Care e spilul sa stai fix si sa misti numai din montura, daca vezi ca rezultatul e discutabil ? Ca sa se vada mai bine orice tremuratura ?

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 24 June 2012 - 07:04 PM

0

#23 Useril este offline   adi elicopter gl 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 June 2012 - 08:18 PM

www.fotofilmaerian.ro
0

#24 Useril este offline   jetix 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 24 June 2012 - 08:52 PM

Citeaza

"- ce nu pricep eu e...
- ce atat cu camera mount-urile astea? :|
- poate un mount sa stabilizeze imaginea pe un multi shaky mai bine decat asta?

Daca se refera la o si mai buna stabilizare a copterului intradevar este si asta o varianta. Cred ca ar fi cea mai ieftina pentru filmat. Un hexa cred ca ar fi avut rezultate mai bune fata de quad-ul din filmulet.
Insemna ca n-am gresit cand am luat un controler naza.

Citeaza

Apropo de filmul de mai sus si cel al lui Romeo, nu vi se pare ca o filmare dinamica in miscare permanenta, ascunde mai bine aceste probleme de montare camera ? Care e spilul sa stai fix si sa misti numai din montura, daca vezi ca rezultatul e discutabil ? Ca sa se vada mai bine orice tremuratura ?

Este adevarat si asta dar depinde de subiect, mai bine zis de marimea lui. Daca este prea mic il pierzi in detalii. Filmuletul lui worms se preta la o filmare mai dinamica.

La adi elicopter gl "se simte" cand intra servo-urile pentru a face compensarea pozitiei. Dar totul este perfectibil... :(
0

#25 Useril este offline   jetix 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 24 June 2012 - 08:58 PM

@ adi elicopter gl, Pe asta cu "faleza bun" nu apucasem sa-l vad dar fata de celelalte se vede o diferenta clara in sensul imbunatatirii imaginii. Putina stabilizare soft si... gata. :(
0

#26 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 25 June 2012 - 01:52 PM

Aici intrebati ce monturi au folosit... :)

https://vimeo.com/30720111

Bleah... ce "valureste" :)

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 25 June 2012 - 01:55 PM

0

#27 Useril este offline   Nanok@ 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 382
  • Inregistrat: 29-September 10

Postat 26 June 2012 - 04:46 PM

...mda , valul ca valul ..dar ce mai incanta pleoapa :drinks:

acum sa revin ontopic ... nu stiu daca e cu adevarat valabila treaba ca doar o montura de jdesute de euro poate sa faca treaba buna ...
zica asta pentru ca am descoperit un film care m-a pus pe ganduri :

....
sunt in cautarea unei solutii pentru montura camera video(gopro) cu pan till ... si parca solutia asta de 10€ este oarecum fiabila ... mda ..10€ :))
The quieter you become, the more you can hear
-- Stay Hungry, Stay Foolish! --
0

#28 Useril este offline   Nanok@ 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 382
  • Inregistrat: 29-September 10

Postat 26 June 2012 - 04:53 PM

Eu am ajuns la situatia asta : nestabilizat

Si asa :

arata un film un pic stabilizat ...
The quieter you become, the more you can hear
-- Stay Hungry, Stay Foolish! --
0

#29 Useril este offline   adi elicopter gl 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 26 June 2012 - 06:07 PM

Vezi postareajetix, la 24 June 2012 - 08:58 PM, a spus:

@ adi elicopter gl, Pe asta cu "faleza bun" nu apucasem sa-l vad dar fata de celelalte se vede o diferenta clara in sensul imbunatatirii imaginii. Putina stabilizare soft si... gata. :drinks:

Este facut cu o camera sony hd si montura nu e stabilizata. Am pus ochii pe un Gimbal meserias dar e 380euro, transmisie curele , si mai e si varianta aia ce a prezentat-o Romeo dar parca mai astept sa vad un feedback de la un utilizator.
Vreau sa iau un Frame hexa . Aveți ceva link cu marfa mai de calitate , bine acum nu vreau sa o dau in partea aia cu preturii cu multe zerouri
www.fotofilmaerian.ro
0

#30 Useril este offline   worms 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 26 June 2012 - 10:29 PM

Vezi postareaNanok@, la 26 June 2012 - 04:46 PM, a spus:

...mda , valul ca valul ..dar ce mai incanta pleoapa :rolleyes:

acum sa revin ontopic ... nu stiu daca e cu adevarat valabila treaba ca doar o montura de jdesute de euro poate sa faca treaba buna ...
zica asta pentru ca am descoperit un film care m-a pus pe ganduri :

....
sunt in cautarea unei solutii pentru montura camera video(gopro) cu pan till ... si parca solutia asta de 10€ este oarecum fiabila ... mda ..10€ :D)

efectele suparatoare apar pe camerele domestice. gopro a fost creata cu acel fisheyes pentru a contracara din apele care apar la miscare. pentru gopro orice suport este bun nu trebuie exagerat cu calitatea, eu l-am avut cel de la polonez si si-a facut treaba foarte bine. problema se complica atunci cand pui un dslr sau o camera de calitate care capteaza toate vibratiile, acolo se simte nevoia unei monturi de calitate
0

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu