Modelism - RHC Forum: Stocare LiPO - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

Stocare LiPO

#31 Useril este offline   qntt 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 602
  • Inregistrat: 19-March 11
  • Interests:Control Freak

Postat 08 November 2013 - 09:25 PM

Vezi postarearenatoa, la 08 November 2013 - 09:10 PM, a spus:

Nu ca zic eu... :)
Litiul in bateriile astea se combina cu o multitudine de diferite chimicale ca sa dea un comportament sau altul.
Arunca o privire aici si o sa te lamuresti :)
http://www.mpoweruk....cell_design.htm

Prietene... Complici lucrurile prea tare. LiPo se refera doar la litiu polimer nu la litiu ion sau litiu fier. Da, exista si alte tipuri de baterii dar chimia bateriei litiu polimer e una si buna de unde si programul separat de incarcare pe charger. Noi de astea vorbim aici.
You wanna fly, you got to give up the shit that weighs you down.
0

#32 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19177
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 08 November 2013 - 10:24 PM

Eu le complic, iar dumneata le simplifici prea mult.
Dupa dumneata bateriile de 5C sau de 60C se fac la fel, si au aceleasi proprietati? dar non-tech-urile ?
Doar se incarca toate cu acelasi programul ...
... cu picioarele pe pamant ...
0

#33 Useril este offline   mellbo 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 508
  • Inregistrat: 26-August 13

Postat 11 November 2013 - 08:58 PM

Vezi postareastiganas, la 08 November 2013 - 08:08 AM, a spus:

sa ne spui cum merge

multumesc. solved.
singura parte dificila a fost ca a trebuit sa dezlipesc toti pini la display ca sa pot lipii o mufa pentru avr.
acum am folosit panglica, ca sa nu mai lipesc display direct pe pcb.
TEL: 0786.607.466
0

#34 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 8339
  • Inregistrat: 25-September 06

Postat 11 November 2013 - 11:10 PM

Ai toata admiratia mea daca ai reusit sa-l resoftezi. pune niste poze (eventual cum ai facut-o) si impresii despre softul nou.

Cel mai bine un topic nou ca merita.

Vezi postareamellbo, la 11 November 2013 - 08:58 PM, a spus:

multumesc. solved.
singura parte dificila a fost ca a trebuit sa dezlipesc toti pini la display ca sa pot lipii o mufa pentru avr.
acum am folosit panglica, ca sa nu mai lipesc display direct pe pcb.

0

#35 Useril este offline   mellbo 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 12 November 2013 - 09:56 PM

Vezi postareastiganas, la 11 November 2013 - 11:10 PM, a spus:

Ai toata admiratia mea daca ai reusit sa-l resoftezi. pune niste poze (eventual cum ai facut-o) si impresii despre softul nou.

Cel mai bine un topic nou ca merita.

Imagine atasata: 20131112_212702.jpg
Imagine atasata: 20131112_212606.jpg
Imagine atasata: 20131112_212717.jpg

parere:
softul este mai bun, clar, iti ofera tot felul de setari, chiar si calibrare in meniul setup.
cu toate astea, nu-l pot considera un soft prietenos, mie personal mi s-a parut interfata ciudata, la capitolul asta a pierdut detasat de softul original. am ales sa folosesc in continuare softul original, deocamdata, daca vor face schimbari, voi revenii la el, dar chiar nu mi-a placut sa defilez intr-una prin meniul acela luuuung la fiecare incarcare.

cu referire la un topic nou, o sa ma limitez sa dau informatii in privat daca cineva vrea sa-l incerce si-i comvine o interfata mai greoaie in schimbul restului de facilitati.
0

#36 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 13 November 2013 - 08:32 AM

Mda, este destul de mult spus in topicul de pe rcgroups, si in repozitory-ul de pe github.
Ce nu am intalnit nicaieri, ca o informare, daca nu avertisment, este ca pini de programare sunt la o distanta nestandard, cam 3mm, asa ca trebuie sa plantezi pini individuali, nu poti folosi un conector monolit. Ciudat...

Nu am inteles partea cu dezlipit display... :unsure: in toate imaginile pe care le-am vazut, inclusiv la al meu, pad-urile de programare sunt la marginea placii, in afara display-ului, si pinii se lipesc usor... :unsure: muuult mai usor ca la programarea ESC-urilor de coptere cu firmware simonk, la capitolul asta stiganas ar trebui sa ii admire pe copteristi mai de mult daca ar stii ce implica punerea la punct a electronicii unui copter.
0

#37 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 13 November 2013 - 09:04 AM

Esti bun. Sincer eu am pus acel link la misto. Sunt multi cu gura mare plini de intelepciune de pe google dar cand e vorba sa arate ceva nexam.

Eu unul nu stiu pe altcineva din RO care sa fi instalat un soft alternativ pe incarcator, inca odata felicitari.

Vezi postareamellbo, la 12 November 2013 - 09:56 PM, a spus:

softul este mai bun, clar, iti ofera tot felul de setari, chiar si calibrare in meniul setup.
cu toate astea, nu-l pot considera un soft prietenos, mie personal mi s-a parut interfata ciudata, la capitolul asta a pierdut detasat de softul original. am ales sa folosesc in continuare softul original, deocamdata, daca vor face schimbari, voi revenii la el, dar chiar nu mi-a placut sa defilez intr-una prin meniul acela luuuung la fiecare incarcare.
cu referire la un topic nou, o sa ma limitez sa dau informatii in privat daca cineva vrea sa-l incerce si-i comvine o interfata mai greoaie in schimbul restului de facilitati.

0

#38 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 13 November 2013 - 10:42 AM

Stefane, in acest moment toti cei care si-au reflashuit singuri 9X-ul sau ESC-urile la multicopter, sunt o gramada in RO, fii sigur, ti-au pus o mare stampila ! sa o porti cu placere !

Procesul este exact acelasi in toate cazurile, si aflii mai multe folosind "avr isp header pinout", usbasp, si avrdude
0

#39 Useril este offline   mellbo 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 13 November 2013 - 09:15 PM

Vezi postarearenatoa, la 13 November 2013 - 10:42 AM, a spus:

Stefane, in acest moment toti cei care si-au reflashuit singuri 9X-ul sau ESC-urile la multicopter, sunt o gramada in RO, fii sigur, ti-au pus o mare stampila ! sa o porti cu placere !

Procesul este exact acelasi in toate cazurile, si aflii mai multe folosind "avr isp header pinout", usbasp, si avrdude

tot nu voi intelege niciodata de ce sunteti asa rai unul cu altul pe aici..
avem fiecare parti mai bune sau mai rele, important sa fim impreuna, nici vorba de o competitie..
in fine.

sa aveti grija care vreti sa incercati , ca pinii sunt inversati, fata de ce arata ei in poza.. si puteti sa va ardeti usbasp-ul sau alternativa folosita.

cu referire la display. intr-adevar nu este necesar sa fie dezlipit, dar am vrut sa vad procesorul si traseele pentru ca nu era ok cu pinii pentru comunicatie. de fapt am fost nevoit, nu ca am vrut eu sa-mi fac de lucru..

offtopic: m-am apucat sa-mi fac singur soft, ptr ca nu-mi place niciunul.. :)

Aceasta postare a fost editata de mellbo: 13 November 2013 - 09:17 PM

0

#40 Useril este offline   qntt 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 13 November 2013 - 09:46 PM

Stocare... LiPo... :pardon:

Am citit ca nu e bine sa le ti in frigider sau la temperaturi scazute

1- Din cauza condensului care se formeaza si ataca conductorii,
2- Sunt concepute sa fie stocate la temperatura camerei la 3.8 (la rece scade tensiunea)

Aceasta postare a fost editata de qntt: 13 November 2013 - 09:49 PM

0

#41 Useril este offline   mellbo 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 13 November 2013 - 09:58 PM

Vezi postareaqntt, la 13 November 2013 - 09:46 PM, a spus:

Stocare... LiPo... :pardon:

Am citit ca nu e bine sa le ti in frigider sau la temperaturi scazute

1- Din cauza condensului care se formeaza si ataca conductorii,
2- Sunt concepute sa fie stocate la temperatura camerei la 3.8 (la rece scade tensiunea)

daca le pastrezi in pungi sigilate, nu vor face condens.
in frigider la rece nu inseamna congelator. de regula sunt peste +5 .. +8 intr-un frigider. ciorba nu trebuie sa inghete..
0

#42 Useril este offline   qntt 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 13 November 2013 - 10:07 PM

Vezi postareamellbo, la 13 November 2013 - 09:58 PM, a spus:

daca le pastrezi in pungi sigilate, nu vor face condens.
in frigider la rece nu inseamna congelator. de regula sunt peste +5 .. +8 intr-un frigider. ciorba nu trebuie sa inghete..

Ok... Unde e logica? Se stocheaza la 3.8 masurat la temperatura camerei nu la 3.5 la 5 grade C. Daca producatorii recomanda 3.8 in mediu uscat si stabil termic (temperatura camerei) de ce sa le bagam la frigider?

Si eu am invatat la chimie ca reactiile chimice incetinesc pe masura ce scade temperatura dar nu toate in acelasi ritm. A presupune ca poti sa opresti degradarea punandu-le in frigider poate fi la fel de gresit ca supozitia ca rugina nu se formeaza la rece. Eu cred ca e un mit dar sunt deschis sa aud argumente.

Daca 3.8 e recomandat, putem presupune ca orice altceva nu e optim. Sau le masori dupa 2 ore de stat in frigider si dupa aia le incarci cu diferenta? Nu prea suna practic.

Aceasta postare a fost editata de qntt: 13 November 2013 - 10:10 PM

0

#43 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 13 November 2013 - 10:10 PM

La temperatura scazuta tensiunea la borne se modifica dar asta nu conteaza pentru ca oricum tu le bagi la o temperatura oarecare in jurul celei de stocare.

In rest la temperatura scazuta reactiile chimice se intampla mult mai incet, de aceea se vor degrada mult mai incet.

La inceput le tineam si eu in saci ermetici dar acum nu o mai fac. Da, apare condens pe borne. Si, ce daca ? Pakul este oricum inchis ermetic si putin condens pe mufele sau pe cablurile din cupru nu conteaza. Oricum mai mult de 3-4 ani aceste pakuri nu au viata, nu e vorba ca le lasi mostenire putin coclite.

E posibil sa mearga si tinute in congelator, reactiile vor fi si mai lente dar exista riscul sa se formeze diferite cristale in electrolit si asta sigur nu e bine. 4-8 grade cate sunt in frigider sunt in zona permisa de temperaturi.

Aceasta postare a fost editata de stiganas: 13 November 2013 - 10:11 PM

0

#44 Useril este offline   qntt 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 13 November 2013 - 10:14 PM

Vezi postareastiganas, la 13 November 2013 - 10:10 PM, a spus:

La temperatura scazuta tensiunea la borne se modifica dar asta nu conteaza pentru ca oricum tu le bagi la o temperatura oarecare in jurul celei de stocare.

In rest la temperatura scazuta reactiile chimice se intampla mult mai incet, de aceea se vor degrada mult mai incet.

La inceput le tineam si eu in saci ermetici dar acum nu o mai fac. Da, apare condens pe borne. Si, ce daca ? Pakul este oricum inchis ermetic si putin condens pe mufele sau pe cablurile din cupru nu conteaza. Oricum mai mult de 3-4 ani aceste pakuri nu au viata, nu e vorba ca le lasi mostenire putin coclite.

E posibil sa mearga si tinute in congelator, reactiile vor fi si mai lente dar exista riscul sa se formeze diferite cristale in electrolit si asta sigur nu e bine. 4-8 grade cate sunt in frigider sunt in zona permisa de temperaturi.

Condens pe borne - oxidare - contact imperfect - rezistenta marita -> nu mai livreaza tot ce pot.
0

#45 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 13 November 2013 - 10:19 PM

Ca o generalizare grosiera viteza unei reactii chimice se dubleaza cu fiecare 10 grade C:

http://antoine.frost...tion-rate.shtml

cu siguranta bateriile noastre intra fix in categoria asta. De aceea e o diferenta mare la stocare intre 4 si 40 grade.

Sunt aurite, ai uitat !!

Vezi postareaqntt, la 13 November 2013 - 10:14 PM, a spus:

Condens pe borne - oxidare - contact imperfect - rezistenta marita -> nu mai livreaza tot ce pot.

0

#46 Useril este offline   qntt 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 13 November 2013 - 10:25 PM

Vezi postareastiganas, la 13 November 2013 - 10:19 PM, a spus:

Sunt aurite, ai uitat !!

;)
Am uitat si am indoieli ca sunt chiar aurite desi cantitatile de aur ar fi minuscule.
Am vazut ca sunt si multe contraexemple acolo.

Eu o sa le tin la temperatura camerei o perioada sa vad ce si cum pentru ca frigiderul timp de 3 ani nu mi s-a parut ca e de mare ajutor. Sa fim noi sanatosi si sa dezbatem problema peste inca 3 ani.
0

#47 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 13 November 2013 - 10:34 PM

Lasand la o parte ecuatii si teorii eu le tin la frigider de mult timp si am observat urmatoarele:

- nici o mufa nu a avut de suferit.

- un pak tinut de 4 ani la frigider de nou si pus la munca abia toamna asta (acum a venit randul lui) are exact capacitatea de pe eticheta, e un hextronic G2 de pe vremuri.

Temperatura camerei (eventual balconului) vara poate sa sara binisor din 35 grade si sunt destule povesti cu pakuri terminate dupa 2-3 ani de nefolosire.
0

#48 Useril este offline   qntt 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 13 November 2013 - 10:40 PM

Vezi postareastiganas, la 13 November 2013 - 10:34 PM, a spus:

Lasand la o parte ecuatii si teorii eu le tin la frigider de mult timp si am observat urmatoarele:

- nici o mufa nu a avut de suferit.

- un pak tinut de 4 ani la frigider de nou si pus la munca abia toamna asta (acum a venit randul lui) are exact capacitatea de pe eticheta, e un hextronic G2 de pe vremuri.

Temperatura camerei (eventual balconului) vara poate sa sara binisor din 35 grade si sunt destule povesti cu pakuri terminate dupa 2-3 ani de nefolosire.

Bine... M-ai convins! Vad ca toata lumea gandeste lafel. Problema e unde naiba le mai bag si pe astea in frigider?! Cred ca pe perioada rece o sa le tin intr-un hol unde e mai frig ca in frigider nu mai au si astea loc. Voltz sunt bune de ceva? Eu am gasit numai reactii pozitive la ele si cica au un pret foarte competitiv.
0

#49 Useril este offline   Primus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3026
  • Inregistrat: 14-June 07

Postat 13 November 2013 - 10:59 PM

Citeaza

Problema e unde naiba le mai bag si pe astea in frigider?

Ma intrebam acelasi lucru http://www.rhcforum.ro/public/style_emoticons/default/rolleyes.gif Mai bine tin berea http://www.rhcforum.ro/public/style_emoticons/default/drinks.gif

Citeaza

Voltz sunt bune de ceva? Eu am gasit numai reactii pozitive la ele si cica au un pret foarte competitiv.

La 3S nici o problema, insa cele de 6S au pierdut din capacitate dupa aprox 50 de cicluri. Dupa 100 de cicluri le-am aruncat efectiv.

Poate am avut eu ghinion.

Incarcate cu Powerlab FMA si tinute la temperatura constanta 11-12 grade.

Aceasta postare a fost editata de Primus: 13 November 2013 - 11:00 PM

0

#50 Useril este offline   Ice9 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1361
  • Inregistrat: 06-April 10
  • Interests:RC Helicopters

Postat 14 November 2013 - 01:54 AM

Vezi postareaPrimus, la 13 November 2013 - 10:59 PM, a spus:

La 3S nici o problema,

Nope...3S ale mele au pierdut din capacitate dupa 20 cicluri...o mare mizerie de marketing, marca (deja cunoscuta) ReadyHeli...:(
0

#51 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 14 November 2013 - 08:27 AM

Erau gelosi pe cei de la Helidirect care au dat o mare teapa cu pakurile Outrage care la randul lor erau gelosi pe Hyperion. Dar Voltz sunt deja depasite, readyheli vinde acum adevaratele pakuri de heli - "Thor"

Dupa diverse cautari (si bani cheltuiti degeaba) de regula te intorci la pakurile HobbyKing.

Si acum tin minte (si se poate citi pe forumuri) cum era comparat Align 3g cu Vbar in primele luni de la aparitie (cand nici macar nu avea interfata de PC). Dupa primii testari era la fel de bun ca Vbar daca nu chiar mai bun. Azi un 3g il dai cu greu cu 25 USD. Cam asa e si cu pakurile, apare Bert, vantura Voltz sau ce brand inventeaza in saptamana aceea, primii cumparatori jura ca e Nirvana si dupa 6 luni se fasaie tot.

Vezi postareaIce9, la 14 November 2013 - 01:54 AM, a spus:

Nope...3S ale mele au pierdut din capacitate dupa 20 cicluri...o mare mizerie de marketing, marca (deja cunoscuta) ReadyHeli...:(

0

#52 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 14 November 2013 - 08:36 AM

Vezi postareaqntt, la 13 November 2013 - 10:40 PM, a spus:

Bine... M-ai convins! Vad ca toata lumea gandeste lafel. Problema e unde naiba le mai bag si pe astea in frigider?! Cred ca pe perioada rece o sa le tin intr-un hol unde e mai frig ca in frigider nu mai au si astea loc. Voltz sunt bune de ceva? Eu am gasit numai reactii pozitive la ele si cica au un pret foarte competitiv.

Nu toti, eu nu le tin la frigider. Din multiple motive...
Nu imi amintesc la mine sa fi imbatranit o baterie, 2 ani maxim, asa ca nu imi fac griji de 3 ani si conservare prin frig.
Am beci unde vara temperatura nu sare de 25 grade, le tin in cutie de tabla deci pot dormi linistit ca nu arde nimic.
Nu in ultimul rand, nu vreau sa imi mai fac griji si la camp ca sunt prea reci, rezistenta interna la 5 grade este de 6 ori mai mare decat la 25 grade ;)
Iar daca sotia ar mai vedea si baterii in frigider...

http://static.rcgroups.net/forums/attachments/6/9/1/2/6/a6168345-142-Screen%20Shot%202013-10-11%20at%2012.35.30%20AM.jpg
0

#53 Useril este offline   Ice9 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 14 November 2013 - 09:33 AM

Vezi postareastiganas, la 14 November 2013 - 08:27 AM, a spus:

apare Bert, vantura Voltz sau ce brand inventeaza in saptamana aceea, primii cumparatori jura ca e Nirvana si dupa 6 luni se fasaie tot.

Acum a scos servo-uri...:)
Ai uitat si super pack-urile Pulse.:) Pe bune acum, cele mai bune pack-uri pe care le-am avut sunt banalele Turnigy clasice, albastre...o sa raman pe ele.
0

#54 Useril este offline   qntt 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 14 November 2013 - 11:35 AM

Eu am avut asa:

Vapor --- petarda
E-flite --- relativ ok
Align --- de departe cele mai bune

Nic de la hobbyking inca.
0

#55 Useril este offline   mellbo 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 16 November 2013 - 02:07 AM

sunt doar niste acumulatori.
2-3 ani maxim, restul e frectie.
in asa caz chiar nu se merita sa te directionezi spre un acumulator scump, pentru ca din iesirea de pe usile fabricii, intra in auto-degradare. sunt compusi chimici, e chimie inchisa intr-un saculet de aluminiu.

noi cu aeromodelele noastre, folosim tehnologia asta lipo la limita maxima admisa, de ce ne tot mira ca ele nu rezista.
practic aproape le scurtcircuitam, e compromisul greutatii si-al amperilor furnizati pe durate deloc scurte.

daca am vrea sa vorbim despre LiPo in general, de exemplu la un laptop, la un aparat foto etc, atunci chiar se mai merita sa discutam cum sa le pastram, sau cum sa le facem viata mai lunga. trebuie sa intelegem asta. valorile de pe acesti acumulatori, chiar daca sunt reale, ele reprezinta dincolo de normalitatea tehnologiei.

nu are sens sa ne tot contrazicem, ca nu stiu cui i s-a intamplat sa-l tina o bacterie d-asta ani buni, sau foarte putin. am vazut persoane care le arunca in vre-o cutie dupa ce le-au folosit, si pe ei ai tin poate mult si bine, in ciuda la toate atentiile mele cu ele. dar nu e o neaparata logica ca asa ar trebuii folositi.

ps: cumperi un acumulator, te folosesti de el pana in momentul in care fie incepe sa se dilate, fie pana cand curentul debitat scade performantele, si in acel moment nu mai vrei sa risti aeromodelul.

asa ca fapt divers, tocmai ce mi s-a umflat un gensace pastrat la 3.81V la 8°C :) doar intre doua posturi. nefolosit, nou nout... nici nu vreau sa mai aud de ele. intr-adevar sunt scumpe, dar nu avem ce face prea mult.
0

#56 Useril este offline   qntt 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 16 November 2013 - 09:15 AM

Vezi postareamellbo, la 16 November 2013 - 02:07 AM, a spus:

sunt doar niste acumulatori.
2-3 ani maxim, restul e frectie.
in asa caz chiar nu se merita sa te directionezi spre un acumulator scump, pentru ca din iesirea de pe usile fabricii, intra in auto-degradare. sunt compusi chimici, e chimie inchisa intr-un saculet de aluminiu.

noi cu aeromodelele noastre, folosim tehnologia asta lipo la limita maxima admisa, de ce ne tot mira ca ele nu rezista.
practic aproape le scurtcircuitam, e compromisul greutatii si-al amperilor furnizati pe durate deloc scurte.

daca am vrea sa vorbim despre LiPo in general, de exemplu la un laptop, la un aparat foto etc, atunci chiar se mai merita sa discutam cum sa le pastram, sau cum sa le facem viata mai lunga. trebuie sa intelegem asta. valorile de pe acesti acumulatori, chiar daca sunt reale, ele reprezinta dincolo de normalitatea tehnologiei.

nu are sens sa ne tot contrazicem, ca nu stiu cui i s-a intamplat sa-l tina o bacterie d-asta ani buni, sau foarte putin. am vazut persoane care le arunca in vre-o cutie dupa ce le-au folosit, si pe ei ai tin poate mult si bine, in ciuda la toate atentiile mele cu ele. dar nu e o neaparata logica ca asa ar trebuii folositi.

ps: cumperi un acumulator, te folosesti de el pana in momentul in care fie incepe sa se dilate, fie pana cand curentul debitat scade performantele, si in acel moment nu mai vrei sa risti aeromodelul.

asa ca fapt divers, tocmai ce mi s-a umflat un gensace pastrat la 3.81V la 8°C :) doar intre doua posturi. nefolosit, nou nout... nici nu vreau sa mai aud de ele. intr-adevar sunt scumpe, dar nu avem ce face prea mult.

E adevarat ca discutia e lunga dar poate invatam ceva unii de la altii daca producatorii nu se sinchisesc sa dea informatii mai detaliate.
Sigur ca norocul e un factor in toata treaba asta si poti sa iei teapa cu acumulatori scumpi dar, ce am constatat eu este ca am o crestere de putere MARE cu acumulatorii Align (o apreciez la 15/20%) fata de petarde.
Bateriile din laptop si aparate foto sunt Litiu Ion (alta Marie cu alta tehnologie).
Dupa ce am citit destul de mult pe net (informatii pe care nu te poti baza prea tare) exista 2 maximum 3 producatori mondiali de LiPo iar brandurile pe care le gasim noi (multe), mai scumpe sau mai ieftine sunt din aceeasi productie, testate si categorisite in functie de calitate. Acum daca e adevarat, trageti singuri concluzia potrivita.

Asta cu nu avem ce face... Eu zic ca avem. Nu individual dar in grup chiar facem. Aflam ca brandul A sau B e prost de aici sau de pe alte forumuri si, surprinzator nu-l mai cumparam. Bateriile sunt o investitie mare in hobbiul nostru, una atat de mare incat pe multi ii tine departe si una care-mi da mie mari batai de cap cand vine vorba de Logo 600. Eu zic ca merita toata atentia.

P.S. Condoleante pentru umflatura! ;)
0

#57 Useril este offline   Ice9 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 November 2013 - 09:55 AM

Corect. In cazul heli-urilor mari, bateria nu mai reprezinta o investitie neglijabila, si aici mai intervine si factorul timp/pasiune.
Zburatorii adevarati dau gata un rand de pack-uri intr-un sezon in timp ce noi vorbim de trei ani...mai intervine si discutia LiPo vs. Nitro, pe care eu o iau serios in considerare atunci cand ma gandesc la clasa 600-700. Un nitro te tine cu siguranta mai mult de un sezon, desi unii spun ca sunt pe cale de disparitie.
0

#58 Useril este offline   qntt 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 16 November 2013 - 10:00 AM

Vezi postareaIce9, la 16 November 2013 - 09:55 AM, a spus:

Corect. In cazul heli-urilor mari, bateria nu mai reprezinta o investitie neglijabila, si aici mai intervine si factorul timp/pasiune.
Zburatorii adevarati dau gata un rand de pack-uri intr-un sezon in timp ce noi vorbim de trei ani...mai intervine si discutia LiPo vs. Nitro, pe care eu o iau serios in considerare atunci cand ma gandesc la clasa 600-700. Un nitro te tine cu siguranta mai mult de un sezon, desi unii spun ca sunt pe cale de disparitie.

Timp mare de zbor, costuri ok zgomot placut, putere... Si eu cred ca la clasele mari e o solutie acceptabila. Daca cumperi un 14s te ustura si-n... buzunar. Daca cumperi doua trei, mai bine renunti.
0

#59 Useril este offline   Primus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3026
  • Inregistrat: 14-June 07

Postat 16 November 2013 - 05:51 PM

Buna idee, eu acu' incarc packul de receptie si dau un rezervor doua cu 600 nitro, pana nu se lasa seara http://www.rhcforum.ro/public/style_emoticons/default/rolleyes.gif.

Maine e duminica !!
0

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

Raspuns rapid

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu