Modelism - RHC Forum: Grace, Pelikan, 2,7m - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Grace, Pelikan, 2,7m

#31 Useril este offline   Ciprian97 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3951
  • Inregistrat: 19-August 12

Postat 14 July 2013 - 06:10 PM

HMMM...fix esc-ul ti-a belit modelul...oare cui,din aceiasi cauza,cu un esc de la tine,i s-a intamplat la fel?!Spor la reconstruit si poate esti mai inspirat cand cumperi esc-uri.De regula esc-urile FLY si cele Himodel sunt pacatoase,restul sunt cam 90% bune,e loterie cu toate esc-urile china(si culmea,castigi mai mereu,si cand nu castigi,te costa mai mult decat ai castigat pana atunci).Evita esc cu bec peste 3 servo in model,ubec+lipo(chiar si cel de propulsie,combinate)si esti sigur ca ai comenzi chiar daca se duce esc-ul)

Aceasta postare a fost editata de Ciprian97: 14 July 2013 - 06:11 PM

0

#32 Useril este offline   SORIN CAIUS 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2103
  • Inregistrat: 02-November 05
  • Interests:Avioane Ultrausoare, Planoare, Aeromodele , Heli

Postat 14 July 2013 - 07:44 PM

Mihai ,

pacat ca l-ai spart , dar bine ca nu foarte tare si e reparabil destul de usor.

Poate ar fi o idee buna sa ai bec ,ubec separat pentru comenzi la el, eu asa am si inca nu mi-a facut figuri desi esc ul e de la HK

HobbyKing Red Brick 70A ESC (Opto)
iar motorul nu ia mai mult de 44 A

Turnigy G25 Brushless Outrunner 870kv

Oare as putea sa pun un esc Red brick de 50 A (am unul pe stoc) fara a avea probleme?

Ciao Sorin

0

#33 Useril este offline   Mihai_supy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 5157
  • Inregistrat: 16-December 10

Postat 14 July 2013 - 07:47 PM

Vezi postareaedisultan, la 14 July 2013 - 05:53 PM, a spus:

Să înţeleg că a picat ESC-ul?

Se pare ca ESC-ul Roxxy si-a facut treaba. A fost un servo, cel de pe directie, un XHT 900, care atunci and il alimentez, taie tot, si incinge ESC-ul foarte tare. Am tot butonat astazi aproape o ora, pana m-am prins care era cauza.

Din nefericire pentru mine sunt la tara, si nu cred sa am alt servo pe la mine, desi s-ar putea sa mai am prin cutiile cu maimutele inca un TGY 90. Mcar alea merg fara probleme.

Numai bine.
0

#34 Useril este offline   edisultan 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2077
  • Inregistrat: 16-March 08
  • Interests:Aeromodelism, navomodelism

Postat 14 July 2013 - 08:19 PM

Mulţumesc de informaţie. Voi fi mai atent la componente.
Servoul era nou sau avea deja ceva ore de funcţionare?
Sultan Eduard
0

#35 Useril este offline   Mihai_supy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 14 July 2013 - 09:55 PM

servoul ala nu era nou, iar provenienta lui imi este neclara.

Sorin, motorul meu abia daca ajunge la 20A Nu vreau sa-l fac racheta. Mortorul ala e prea mare. Imi trebuie ceva care sa traga undeva pe la un kg. Curentuu astia de 70A, sincer, ma sperie...

Planorul sprijinit pe eleroane si flapsuri, si tras de profundor abia daca consuma 1,5A. Bec-ul meu de 3A duce fara probleme. Nu ala a fost vinovat si un amarat de servo care consuma ca disperatul, si acuma cand il cuplez suge el tot, si se decupleaza receptorul. Am incercat si cu nimh, si se intampla acelasi fenomen.

Dar am rezolvat problema, si modelul e gata de zbor, si arata mai bine acuma (ideea e ca-mi place mai mult asa, cu varfurile aripii transparente).
0

#36 Useril este offline   SORIN CAIUS 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2103
  • Inregistrat: 02-November 05
  • Interests:Avioane Ultrausoare, Planoare, Aeromodele , Heli

Postat 14 July 2013 - 10:36 PM

Mihai,

planorul meu e greu are 3kg si 3 metri, e un planor vechi de F3B, nu e racheta urca binisor cu 4 S de 3000 mah, insa totusi cred ce esc ul e prea mare
Al tau e finut si la jumatate greutate.

Ciao Sorin
0

#37 Useril este offline   incepatoru 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2863
  • Inregistrat: 30-May 09
  • Interests:aero

Postat 15 July 2013 - 07:28 AM

Vezi postareaMihai_supy, la 14 July 2013 - 05:01 PM, a spus:

poze cu nasucul - putin strambat - si peticit, numa ca chirurgul estetician nu e unul exceptional!!!
Atasament Picture 007.jpg
Si partea cealalta:
Atasament Picture 008.jpg

Ar mai fi curatirea generala, reconstruirea balamalelor la eleroane, refixarea motorului, ca am gasit un ax de schimb, dar e cam cu 2mm mai scurt si va trebui sa polizez nitel botul pentru a iesi cat mai elegant. Apoi sa vad cum repar cupola (mai degramba sistemul de fixare a acesteia, ca nu mai vrea sa stea la locul ei.
Deocamdata astept sa se usuce vopseaua sa pot sa-i dau o mana de lac peste ea. O sa-i montez iarasi scociul ala cu fibra pe burtica, si nici nu se va mai vedea mare lucru.

lasa bueeiii ca di haveon nu se vede ..a scapat super ok dai gaz incontinuare,,bafta
0

#38 Useril este offline   Mihai_supy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 15 July 2013 - 07:45 PM

In seara asta l-am rezburat, dupa un week-end de munca, si zboara superb. Cine zice ca modelele reparate nu zboara mai bine se inseala amarnic. Parca zboara mai bine, iar varfurile aripilor rosii se var mai haios in zbor. Cam totul a scapat, doar ca axul pe care l-am pus la motor (unul provizoriu) este putin indoit, si introduce vibratii, nu mari, dar suficiente cat sa-mi arunce cupola deasupra lanului de grau din spatele casei. Bineinteles ca am pierdut-o!....asa ca o stila de plastic si nitica balsa si alta. si asa mai trebuia cam 60 de grame in nasuc. O sa aiba si un pilotel, daca a mea neopata mai are chef de plastelina Fino!....

Concluzi accidentului sau incidentului - un servo de 2 lei pe un model de 1000. Rezultatul - 4 zile de munca si 998 de draci.

Acuma are de colo pana colo servouri metalice de 12 grame, si 3Kg cuplu. Toate-s noi noute. Le-am verificat in sarcina pe toate si s-au comportat toate ok.

Mai mult, pentru a masura curentul maxi pe care pot cele 6 servuri sa-l haleasca, am rugat sotia si soacra sa traga efectiv de cate o suprafata de comanda, si am pus un ampermetru in circuit. La blana cu toate servourile curentul a fosr 2,8A. Nu cred ca s-ar putea intampla asa ceva la un planor, dar am un BEC, homemade (doi LM313) pe un radiator de Al, care duce fara ptiblme 3A. Am facut teste cu o nichelina. Montajul (altul la fel, cu acelasi piese) a cedat la 4,5A, dupa 2 minute ceea ce e cam imposibil...

PS - acelasi tip de BEC il am pe Yak-ul 55 SP, de aproape un an, si duce 4 servouri standard si un mimi in zbor, apoi de fapt e o mare zbenguiala....
0

#39 Useril este offline   Mihai_supy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 08 August 2013 - 09:23 PM

O poza de la zbor de astazi, dupa o ora si doar doua urcari. Cald, dar termica multa.
Modelul asta urca ca dementul in termici, si se inscrie in viraje foarte stranse.
Fisier atasat  zbor_00007.jpg (447.12K)
Number of downloads: 39
0

#40 Useril este offline   Mihai_supy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 08 August 2013 - 09:24 PM

yak-ul a pierdut capacul de sub tren - deh - vibratiiile - si nu l-am mai gasit...iarba e mult prea mare...

uite porcul.
Fisier atasat  pic_00004.jpg (425.67K)
Number of downloads: 37
0

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

7 useri citesc topicul
0 membri, 7 vizitatori, 0 utilizatori anonimi