Sunt dator sa revin cu precizari (si corectii).Rezistenta originala nu era de loc decalibrata,din contra,era de precizie 1%.Desi,sunt vechi electronist,nu am stiut pana acum ca exista si un alt mod de marcare al rezistentelor SMD,la care,ce scrie pe rezistenta trebuie cautat intr-un tabel,pentru ca nu are legatura cu valoarea reala.Ex:pe aceasta rezistenta scrie 39C.Am crezut (gresit) ca trebuia sa fie de 39k.In realitate are 24,9k toleranta 1% corect dupa tabelul la care va dau un link:
http://www.adelaida....rrrrrrrrrr.html
Mi-am dat seama ca ceva nu e in regula cu rationamentul meu,pentru ca am demontat si al 2-lea ESC si am gasit exact aceeasi valoare.In plus,am mai masurat si alte rezistente notate cu 2 cifre urmate de C si pareau total aiurea toate.Ex: 30C=20k...01C=10k...aparent fara nicio logica.
Valoarea pusa de fabricant la acest ESC (24,9k) ar trebui sa taie motorul la 5.1V (pe pack) tensiune la care BEC e cu 2V (care cad pe 7805) mai mica (3,1V).Din acest motiv am vazut un model (Cesna) facut praf...(pierdut controlul)...era al unui amic,care dupa acest crash mi-a facut cadou (a aruncat) acel ESC prost (al 2-lea pe care-l am).