Masa de produs 360grade - photo - ajutor
Postat 25 February 2013 - 10:28 AM
M-ar interesa sa fac ceva de genul acesta
http://www.youtube.c...ature=endscreen
Vad ca in aceste filmulete nu arata tot. Teoretic masa se va invarti cate 10grade dupa aceea v-a face o pauza pt a face poza, continuand rotatia. Din software ei pot selecta de cate cadre au nevoie pt un produs, ex : am un produs si vreau sa ii fac 4 poze - atunci voi invarti masa 90grade.
As construi masa fara conectare in calculator, deoarece sincer mie mi se pare destul de complicat, daca se poate, o voi face ulterior. Ca si parte mecanica, sunt sigur ca trebuie folosit un motor pas cu pas, transmisia pe curea sau roti zimtate, numai ca eu nu ma pricep la partea de electronica, controller. Nu stiu cum sa controlez motorul sa imi roteasca doar cat am nevoie. Ce as avea nevoie ?
Postat 25 February 2013 - 10:41 AM
Losi 8ight-T 2.0 - 4WD Truggy
Traxxas Summit
On-road: HPI Mirco RS4 -4WD 1:18
Mini-Z
Tamya MR-03 Alfa Romeo Giulieta -2WD 1:10
Spektrum DX-3E
Spektrum DX-3S
Postat 26 February 2013 - 07:13 AM
cele bune.
Postat 26 February 2013 - 07:42 AM
Geneva-Mechanism
Daca te incanta, le gasesti gata facute la un pret rezonabil - utilizate des in modelismul feroviar.
Cauta turnanta O sau HO produsa de Atlas.
Postat 26 February 2013 - 09:39 PM
LooSeR, la 25 February 2013 - 10:28 AM, a spus:
As construi masa fara conectare in calculator, deoarece sincer mie mi se pare destul de complicat, daca se poate, o voi face ulterior. Ca si parte mecanica, sunt sigur ca trebuie folosit un motor pas cu pas, transmisia pe curea sau roti zimtate, numai ca eu nu ma pricep la partea de electronica, controller. Nu stiu cum sa controlez motorul sa imi roteasca doar cat am nevoie. Ce as avea nevoie ?
Este foarte simplu pentru electronica. Iti faci un divizor rotativ, si poti sa-l programezi cat vrei sa se invarta. Imparte 360gr in cate parti vrei, merge si continuu. Poti sa pui motor pas cu pas ca tu nu fotografiezi cand se roteste. Practic face o diviziune, stop, poza, alta diviziune. Scrie pe okazii, divizor masa rotativa, si poti sa-l cumperi cu 350ron. Practic iti mai trebuie un driver pas-cu-pas, un motor si mecanica.
Postat 27 February 2013 - 08:42 AM
o sa strang tot ce tine de partea mecanica si sa incep munca acolo. Ma gandeam la ce a zis sere4all cu microcontroller arduino dar sa vedem :)
Intrebarea 2 de incepator ....
controller-ul de CNC pt 3axe - daca folosesc doar o axa nu ar trebuii sa mearga ?
Postat 27 February 2013 - 09:13 AM
LooSeR, la 27 February 2013 - 08:42 AM, a spus:
o sa strang tot ce tine de partea mecanica si sa incep munca acolo. Ma gandeam la ce a zis sere4all cu microcontroller arduino dar sa vedem :)
Intrebarea 2 de incepator ....
controller-ul de CNC pt 3axe - daca folosesc doar o axa nu ar trebuii sa mearga ?
Se poate folosi si acela fara probleme , dar ca sa iesi mai ieftin poti folosi driver pentru o singura axa.Este suficient pentru masa rotativa si se gasesc in multe locuri(am vazut si pe forum anunt cu driver mpp).
Aceasta postare a fost editata de blackwind: 27 February 2013 - 09:14 AM
Postat 27 February 2013 - 09:24 AM
Poti controla driverul si implicit motorul cu un soft de ex. Mach3 , conexiunea intre driver si PC se face prin portul LPT (portul de imprimanta tip vechi)iar daca nu vrei sa legi la PC poti folosi asa ceva http://www.okazii.ro...r-cnc-a59331140 + 1 buc driver mpp
Aceasta postare a fost editata de blackwind: 27 February 2013 - 09:26 AM
Postat 27 February 2013 - 12:43 PM
Postat 08 April 2013 - 12:47 PM
Abia acum am ajuns sa citesc postul asta si mi-am dat seama ca am ceva asemanator. Pentru proiectul de licenta am facut un sistem de creat panorame in mod automat folosind un microcontroller. Sistemul consta in doua discuri suprapuse ce formeaza baza pe care stau componentele si sistemul de tilt pentru aparatul foto. Discul superior este rotit de un stepper de putere mica si greutatea este sustinuta de patru ball caster-e. Diferenta dintre proiectul meu si ce vrei tu este eliminarea sistemului de tilp si aparatul cu restul componentelor vor fi amplasate in exterior, produsul fiind amplasat pe discul ce se roteste.
Daca inca mai esti interesat da-mi un semn si revin cu mai multe detalii/poze/sfaturi.
O zi buna,
David
Postat 10 September 2014 - 07:48 AM
1. La apasare de buton sa se invarta un anume numar de pasi ( 10 grade) - putand face mai multe tipuri de set-upri cu mai multi pasi sau mai putini pasi. Gen ... apasa Start / sau orice ... imi face rotatia ceruta. Stop automat pana apas dinou comanda
2. La fel ca ideea de sus doar ca stop-ul sa il aibe cateva secunde dupa care sa inceapa automat start. pe scurt sa aibe pauze intre rotatii.
Postat 10 September 2014 - 08:03 AM
Ai nevoie de un microcontroler (Arduino orice model, recomandat de un coleg anterior, este mai mult decat suficient), un driver pt. motor, motorul pas cu pas si o sursa de alimentare. Daca rotesti platanul intr-o singura directie, pinul de directie de la driver se conecteaza fix. Tot ce mai trebuie sa faci este sa trimiti numarul corect de impulsuri pe intrarea corespunzatoare a driverului.
Software-ul necesar pt. detectia apasarii butoanelor, eventual un afisaj etc. este destul de banal si poate fi realizat de oricine a mai programat vreodata un microcontroler (cu software propriu, adica... :) ).
... niste lucrari :)
Postat 10 September 2014 - 04:46 PM
informer, la 10 September 2014 - 08:03 AM, a spus:
Ai nevoie de un microcontroler (Arduino orice model, recomandat de un coleg anterior, este mai mult decat suficient), un driver pt. motor, motorul pas cu pas si o sursa de alimentare. Daca rotesti platanul intr-o singura directie, pinul de directie de la driver se conecteaza fix. Tot ce mai trebuie sa faci este sa trimiti numarul corect de impulsuri pe intrarea corespunzatoare a driverului.
Software-ul necesar pt. detectia apasarii butoanelor, eventual un afisaj etc. este destul de banal si poate fi realizat de oricine a mai programat vreodata un microcontroler (cu software propriu, adica... :) ).
eu ma pricep la mecanica :D dar la robotica partea de programare sunt varza :D de aceea am cerut si ajutorul.
Teoretic daca m-ati putea ajuta cu piesele de control ce ar trebui cumparate ar fi ideal :D . Iar dupa cumparare sa vorbim mai multe
http://seabass360.co...aphy-turntable/
Aceasta postare a fost editata de LooSeR: 10 September 2014 - 04:46 PM
Postat 10 September 2014 - 05:08 PM
In functie de acest cuplu, alegi motorul
In functie de motor, alegi driverul si sursa de alimentare.
Cred ca asa o combinatie de motor + driver ar fi suficient, plus o sursa de 24V/3-4A dar... asta-i pe ghicite. :)
http://www.aliexpres..._564303591.html
Postat 10 September 2014 - 08:26 PM
https://www.youtube....h?v=q-0c7K6VDXI un filmulet cum ar trebuii sa lucreze masa. ca exemplu.
Acum vb cu cineva sa vedem daca putem face din aluminiu tot ce inseamna mecanica( dural ) cum e cea din linkul anterior, sa reziste la greutate mare. Am gasit pe ebay rulmenti lazy susan 350mm diametru. perfecti pt asa ceva :D
Postat 10 September 2014 - 09:15 PM
Tu faci mecanica, eu electronica :)... eventual facuta scula putin mai "desteapta"/configurabila, sa poti alege unghiul cu care se roteste platforma la fiecare "pas", durata pauzei, afisarea valorilor alese etc.
Din pacate pentru o singura bucata nu-mi este convenabil.
:drinks:
Postat 14 November 2014 - 07:54 AM
O varianta mai simpla cred ca ar fi sa folosesti un motor clasic cu reductor pentru evitarea socurilor si a deplasarilor prea bruste si greu de controlat si un releu reglabil ca in link-ul de mai jos. Durata de miscare(unghiul) il poti regla din timpul de actiune al releului. Varianta cu arduino ar fi mai ok pentru ca permite sa si declanseze automat aparatul in anumite momente dar mult mai ieftin sunt convins ca iesi cu releul.
http://www.germanele...ucts&pid=190065
Postat 14 November 2014 - 01:00 PM
Din punctul meu de vedere ai nevoie de ceva f simplu, flexibil dpdv al setarilor si nu in ultimul rand sa iti fie util.
Daca te hotarasti,timp de 2 saptamani sunt putin mai relaxat cu timpul liber si te ajut cu cea mai mare placere.