Modelism - RHC Forum: ¨ODISEEA¨CONSTRUIRII UNEI BARCUTE PENTRU NADIT - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

¨ODISEEA¨CONSTRUIRII UNEI BARCUTE PENTRU NADIT

#61 Useril este offline   elk 

• Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 43
  • Inregistrat: 28-September 12

Postat 14 December 2012 - 03:44 AM

TESTER_Servo_ESC_SWITCH:
Fisierele cu schema testerului zic eu, universal.
Este o schema accesibila.Ceva mai simplu nu cred ca se poate.Montati-l intr-o cutiuta si gradati axul potentiometrului, mai bine zis un buton fixat le ax, si gardatiile pe cutie.
Nu trebuie sa fie foarte precise.Ele sunt orientative de la 1 la 10 si gata!Cei mai pretentiosi pot folosi osciloscoape si frecventmetre stationare pentru calibrare.S-au ¨Fl...e¨. http://www.fluke.com...ome/default.htm

TESTER_Servo_ESC_SWITCH,este foarte util in punerea la punct si in reglajele brute ale sistemelor electronice care echipeaza barca.
El este folosit in lipsa sau in asteptarea cumpararii, achizitionarii echipamentului de emisie-receptie.
Se poate face verificarea functionarii:
ESC_reglare cursa si limitare turatie implicit putere motor.
SW_1_ functionare blinker.
SW_2_mem_ Cu potentiometrul centrat pe mijocul cursei se conecteaza alimentarea de 12v la tester.La alimentarea montajului SW_2_mem LED-ul rosu se va aprinde.El indica cautarea semnalului ¨emitatorului¨ cu ¨mansa¨ in punctul neutru.La stingerea lui se indica intrarea in functiune a switch-ului.
Actionare potentiometru dreapta, intra in funtiune un canal, se aprinde LED-ul corespunzator verde sau albastru.
Revenire centru se stinge LED-ul.
Actionare in celalalt sens se aprinde LED-ul canalului 2.
Revenire centru,se stinge LED-ul corespunzator.
Secventele sunt valabile la setarea ¨fara memorie¨.
Fisier atasat  TESTER_Servo_ESC_SWITCH_555_sch.png (8.21K)
Number of downloads: 75
Fisier atasat  TESTER_Servo_ESC_SWITCH_555_PCB.png (16.93K)
Number of downloads: 60
Fisier atasat  TESTER_Servo_ESC_SWITCH_555.zip (48.28K)
Number of downloads: 12
0

#62 Useril este offline   elk 

• Incepator
  • PipPip

Postat 14 December 2012 - 04:09 AM

Revin la chestia cu programatoarele, de, sau peste, 50E.Scuze daca nu am fost foarte clar.
Am, vrut sa spun ca merita sa faci unul, daca cel original sau o clona cumparata ajunge sau depaseste suma asta.
Iar chestia cu ¨facutul¨este discutabila pana la un punct.
Daca se justifica sau nu, daca este, sau nu, de amorul artei, sau se justifica din ratiuni economice, sunt multe necunoscute.
Noapte buna!
0

#63 Useril este offline   elk 

• Incepator
  • PipPip

Postat 14 December 2012 - 03:53 PM

Programatoare si Programe.
IcProg si WinPicPgm le-am folosit la programare.
Programatorul a fost JDM, AD_PIC01V si JDM, TE_20EX.
Au functionat ambele.
Ca si recomandare,inchideti toate programele care va ruleaza pe computer si de care nu aveti nevoie.
Deconectati-va de la internet,nu aveti nevoie de el,acum.
De obicei antivirusul nu face probleme, dar daca puteti dezactivati-l.Cine stie ce mai intervine.
In informatica asta totul este imprevizibil si cateodata impotriva logicii.
Nu conectati niciodata PIC-ul dupa ce a-ti cuplat Programatorul la portul COM .
Intotdeauna !
Primul pas: se monteza corect PIC-ul in soclul destinat lui,verificati sa intre bine in soclu, sa nu aiba vre-un piciorus indoit.
Al doilea pas:Identificati Portul COM1 al computerului.Conectati cablul la computer.
Celalat capat al cablului i-l introduceti cu atentie in programator.
Se va aprinde un led rosu.Acum programatorul este gata de lucru!
Acum puteti deschide ce soft de programare doriti.
Verificati setarile soft-ului.De obicei instructiunile de setare sunt inscrise in .hex_ul pentru PIC-ul respectiv.
Daca nu aveti, sau nu gasiti de cumparat, un cablu serial gata facut pt interconectare, programator-computer , el se poate face foarte simplu.
Cumparati o mufa mama si o mufa tata DB9, 1,5m de cablu ecranat cu 7-9 fire liţate subtiri si flexibile.
Lipiti-le intai la o mufa indiferent care si apoi la cealalta cu atentie.Compatibilitate pin cu pin.
Adica: 2cu 2,3cu 3...s.a.m.d.
Pinul 1 si 9 de obicei nu sunt folositi.
Programele folosite:
Fisier atasat  WinPicPgm_v2650.zip (143.31K)
Number of downloads: 9
0

#64 Useril este offline   elk 

• Incepator
  • PipPip

Postat 14 December 2012 - 04:04 PM

Programe folosite:
ICprog 105A, descarcati-l din site: Link Icprog
Driverul ICprog pentru XP se pune in acelasi fisier din ¨Program File¨ cu ICprog
Fisier atasat  icprog_driverXP.zip (2.19K)
Number of downloads: 14
Programatoare:
Fisier atasat  JDM_Programmer.zip (14.41K)
Number of downloads: 8
Fisier atasat  EXC_Programmer_PIC.zip (16.98K)
Number of downloads: 5
Fisier atasat  BOB_Prog.zip (63.56K)
Number of downloads: 11
Fisier atasat  MultiPIC_Programmer_Pg5v2.83.zip (129.14K)
Number of downloads: 11
Fisier atasat  PICKIT_Clone.zip (509bytes)
Number of downloads: 7
Fisier atasat  PonyProg Programmer.zip (31.27K)
Number of downloads: 4
Fisier atasat  Programatoare Romanesti.zip (142.81K)
Number of downloads: 13
0

#65 Useril este offline   manolo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3555
  • Inregistrat: 25-May 08
  • Interests:Navo

Postat 14 December 2012 - 07:16 PM

Him,nu as fi asa de categoric cu procedura de programare,eu nu inchid televizorul,comul, antivirusul,netul sau mai stiu eu ce, JDM-ul zace in com1 de......nu mai stiu ,picurile le pun in zif cind am nevoie ,folosesc un singur soft cu care m-am obisnuit ,pickit2 nu sta in USB fiindca nu am decit 2 si sint ocupate.
Fisier atasat  SSL20250p.JPG (62.58K)
Number of downloads: 86 Fisier atasat  IMG_0769p.JPG (52.97K)
Number of downloads: 90
Daca vrei sa continui cu pic-urile iti recomand sa-ti faci/cumperi un pickit3.
Acum e asa o poveste cu ceata la mal cu preturi la telecomanda,programatoare,toate se gasesc in tara la preturi mai mici ,eu nu inteleg care a fost afacerea,sau daca a fost asa o licenta literara.
Barcute intinse!
Tel. 0744915775
0

#66 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 4508
  • Inregistrat: 02-December 03

Postat 14 December 2012 - 09:47 PM

Vezi postareaelk, la 14 December 2012 - 03:53 PM, a spus:

Au functionat ambele.
Ca si recomandare,inchideti toate programele care va ruleaza pe computer si de care nu aveti nevoie.
De obicei antivirusul nu face probleme, dar daca puteti dezactivati-l.Cine stie ce mai intervine.
Intotdeauna !
Primul pas: se monteza corect PIC-ul in soclul destinat lui,verificati sa intre bine in soclu, sa nu aiba vre-un piciorus indoit.
Al doilea pas:Identificati Portul COM1 al computerului.Conectati cablul la computer.
Verificati setarile soft-ului.De obicei instructiunile de setare sunt inscrise in .hex_ul pentru PIC-ul respectiv.
Daca nu aveti, sau nu gasiti de cumparat, un cablu serial gata facut pt interconectare, programator-computer , el se poate face foarte simplu.
Cumparati o mufa mama si o mufa tata DB9, 1,5m de cablu ecranat cu 7-9 fire liţate subtiri si flexibile.
Lipiti-le intai la o mufa indiferent care si apoi la cealalta cu atentie.Compatibilitate pin cu pin.
Programele folosite:
Atasament WinPicPgm_v2650.zip
....iti multumim din inima pt sfaturile pline de intelepciunea dobandita in amintitele nopti dormite-n google cu cafea'n tastatura inecata-n scrumul tigarilor care ti-au facut gura punga si ti-au imbolnavit manechiura de icter nicotinic, dar.....nu crezi ca exagerezi ?!!!
...tabula crasa, mortua est!
0

#67 Useril este offline   elk 

• Incepator
  • PipPip

Postat 15 December 2012 - 01:50 AM

Buna seara,
Multumesc, ¨manolo¨ pentru intentie, sunteti amabil.Amabil ca intotdeauna.
In alta ordine de idei:
Multumesc celor care au contribuit pe acest forum si pe altul, la ¨iesirea mea din nestiinta si neindemanare¨.
Prin postarile pe care le-au facut.
Nu, eu nu vreau sa fac din acest hobby nici o ¨afacere¨!Nu ma intereseaza ca si afacere.
Daca pot ajuta cu ceva o fac si o voi face complet dezinteresat
Aici eu vorbesc, despre un hobby, nu despre afaceri.Nu am scris aceste randuri sa ma dau interesant.
Am scris pur si simplu pentru ca am vazut o atmosfera de lucru si pentru comunicare.
Cine considera ca este o afacere, este treaba lui.Cred ca nici nu mai este un hobby...in esenta.
Am incercat o nota de umor, dar, vad ca nu a prins si nu a cazut bine!
Iar pe de alta parte cred ca lipsea ceva, pe aici, chiar de inceput, pentru cei care nu au experienta, motivatiile le-am scris.Paginile de inceput de prin 2009 ale sectiunii acesteia, pastreaza niste marturii, despre cum s-a inceput.
S-a cam uitat!
Am crezut ca lucrurile explicate pe indelete si incepand cu a,b,c-ul,nu deranjeaza.M-am inselat!
Am enumerat niste precautii,unele exagerate voit,la care s-a raspuns cu ironie.Nu cred ca poti sa te apuci de electronica, sa faci ceva serios ca autodidact sau nu,stand pe facebook si conversand pe twiter, sau urmarind si niste filme.
Cine nu stie ce inseamna renuntari, sa mai reflecteze.De la inaltimea suficientei lucrurile se vad altfel.
Chiar ma intrebam cand vor aparea, reactiile,si de un alt anumit gen.
Eu, am precizat cui ma adresez.
A-ti inteles gresit stimate ¨ipsihi¨, ce am scris era o figura de stil.Si a-ti mai inteles gresit tot citatul pe care l-ati postat.
Am exagerat pentru ca am vrut sa-i explic, poate, unui copil de 12-16 ani, cum sa-si faca un cablu serial,de exemplu?
Un copil, care si-a facut prima lui barcuta si poate ca nu are de unde sa cumpere un cablu serial, sau nu gaseste, dar are posibilitate din recuperari, sa faca unul,sau vrea cu tot dinadinsul sa-l faca el, ca sa programeze primul lui PIC?
Credeti ca numai cei experimentati, foarte experimentatii si expertii, citesc forumurile.
A-ti auzit de motivatie, sa incerci sa motivezi pe cineva, sa faca ceva bun, cu mainile lui?
Sa-i trezesti interesul?
Si eu care credeam ca unul dintre veterani si dintre cei pe care-i citeam cu placere si intereres vrea sa-mi spuna ceva pertinent!
Nu vreau si nu ma intereseaza, sa intru in polemica cu nimeni, nu am de ce, iar daca am deranjat cu ceva, i-mi cer scuze!
Promit sa nu mai fac...
Dar, asa cum spunea¨dodo007¨...hoops...cred ca am nimerit in alta camera!
Aceasta este ultima postare,i-mi pare rau. Nu am sa mai postez schemele bloc de conexiune ale barcii, ca sa nu cad in ridicol!
Nu am ce sa va mai spun.Cu acesta s-a incheiat ¨spectacolul¨!
Aici este un link,tot pentru incepatori, de unde acestia se pot inspira:
Scheme de conexiuni parti componente barca
Multumesc celor care au avut interventii in cadrul acestui topic, de orice natura!
Le consider pana la urma constructive.
Multumiri, inca o data celor care au avut bunavoita sa raspunda la PM_uri, email-uri sau la telefon sau aici.
Printre ei se numara:
¨mariandmd¨,¨dodo007¨,¨stelian¨,¨Oldman¨,¨manolo¨,ipsihi¨,¨nid1975¨,¨C&RDINODINOWOODFAN¨,¨DigitAll¨,¨ichim1970¨,¨vasia¨,¨Nicu1976¨
Numai bine!

Aceasta postare a fost editata de elk: 15 December 2012 - 01:52 AM

0

#68 Useril este offline   elk 

• Incepator
  • PipPip

Postat 15 December 2012 - 01:57 AM

Buna seara,
Multumesc, ¨manolo¨ pentru intentie, sunteti amabil.Amabil ca intotdeauna.
In alta ordine de idei:
Multumesc celor care au contribuit pe acest forum si pe altul, la ¨iesirea mea din nestiinta si neindemanare¨.
Prin postarile pe care le-au facut.
Nu, eu nu vreau sa fac din acest hobby nici o ¨afacere¨!Nu ma intereseaza ca si afacere.
Daca pot ajuta cu ceva o fac si o voi face complet dezinteresat
Aici eu vorbesc, despre un hobby, nu despre afaceri.Nu am scris aceste randuri sa ma dau interesant.
Am scris pur si simplu pentru ca am vazut o atmosfera de lucru si pentru comunicare.
Cine considera ca este o afacere, este treaba lui.Cred ca nici nu mai este un hobby...in esenta.
Am incercat o nota de umor, dar, vad ca nu a prins si nu a cazut bine!
Iar pe de alta parte cred ca lipsea ceva, pe aici, chiar de inceput, pentru cei care nu au experienta, motivatiile le-am scris.Paginile de inceput de prin 2009 ale sectiunii acesteia, pastreaza niste marturii, despre cum s-a inceput.
S-a cam uitat!
Am crezut ca lucrurile explicate pe indelete si incepand cu a,b,c-ul,nu deranjeaza.M-am inselat!
Am enumerat niste precautii,unele exagerate voit,la care s-a raspuns cu ironie.Nu cred ca poti sa te apuci de electronica, sa faci ceva serios ca autodidact sau nu,stand pe facebook si conversand pe twiter, sau urmarind si niste filme.
Cine nu stie ce inseamna renuntari, sa mai reflecteze.De la inaltimea suficientei lucrurile se vad altfel.
Chiar ma intrebam cand vor aparea, reactiile,si de un alt anumit gen.
Eu, am precizat cui ma adresez.
A-ti inteles gresit stimate ¨ipsihi¨, ce am scris era o figura de stil.Si a-ti mai inteles gresit tot citatul pe care l-ati postat.
Am exagerat pentru ca am vrut sa-i explic, poate, unui copil de 12-16 ani, cum sa-si faca un cablu serial,de exemplu?
Un copil, care si-a facut prima lui barcuta si poate ca nu are de unde sa cumpere un cablu serial, sau nu gaseste, dar are posibilitate din recuperari, sa faca unul,sau vrea cu tot dinadinsul sa-l faca el, ca sa programeze primul lui PIC?
Credeti ca numai cei experimentati, foarte experimentatii si expertii, citesc forumurile.
A-ti auzit de motivatie, sa incerci sa motivezi pe cineva, sa faca ceva bun, cu mainile lui?
Sa-i trezesti interesul?
Si eu care credeam ca unul dintre veterani si dintre cei pe care-i citeam cu placere si intereres vrea sa-mi spuna ceva pertinent!
Nu vreau si nu ma intereseaza, sa intru in polemica cu nimeni, nu am de ce, iar daca am deranjat cu ceva, i-mi cer scuze!
Promit sa nu mai fac...
Dar, asa cum spunea¨dodo007¨...hoops...cred ca am nimerit in alta camera!
Aceasta este ultima postare,i-mi pare rau. Nu am sa mai postez schemele bloc de conexiune ale barcii, ca sa nu cad in ridicol!Nu am ce sa va mai spun.Cu acesta s-a incheiat ¨spectacolul¨.
Aici este un link,tot pentru incepatori, de unde acestia se pot inspira:
Scheme de conexiuni parti componente barca
Multumesc celor care au avut interventii in cadrul acestui topic, de orice natura!
Le consider pana la urma constructive.
Multumiri, inca o data celor care au avut bunavoita sa raspunda la PM_uri, email-uri sau la telefon sau aici.
Printre ei se numara:
¨mariandmd¨,¨dodo007¨,¨stelian¨,¨Oldman¨,¨manolo¨,¨nid1975¨,¨C&RDINODINOWOODFAN¨,¨DigitAll¨,¨ichim1970¨,¨vasia¨,¨Nicu1976¨.
Rog administratorii sectiunii sa inchida acest topic, sau, daca-l considera inutil sa-l stearga.
Numai bine!

Aceasta postare a fost editata de elk: 15 December 2012 - 02:00 AM

0

#69 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9330
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 15 December 2012 - 06:48 AM

De ce sa-l inchida sau, mai rau, sa-l stearga?
Am citit cu multa placere. Chiar daca nu am facut si nici nu voi face o barca de nadit, mi-a placut sa citesc.
Te rog sa-mi permiti sa te felicit pentru perseverenta, altruism, pentru ceea ce ai realizat si, de ce nu, pentru talentul de povestitor.
Multa, multa bafta, mestere.

PS. Ai o steluta de la mine.

Aceasta postare a fost editata de dan_mitea: 15 December 2012 - 06:49 AM

0

#70 Useril este offline   ichim70 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 86
  • Inregistrat: 03-August 12
  • Interests:navo

Postat 15 December 2012 - 07:42 AM

Felecitari si dai inainte,nu fi dezamagit ca nu gusta toata lumea umorul,unii sau nascut suparati pe soarta si probabil si soarta sa suparat pe ei de au ajuns asa acrii,tu dai inainte stii cum se spune perseverenta e mama reusitei.

Cu stima
ICHIM G
Trimite email
tel.0725920057

0

#71 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 4508
  • Inregistrat: 02-December 03

Postat 15 December 2012 - 10:04 AM

....cred ca m-ai inteles total gresit, departe de mine gandul de a contesta valoarea tehnico-aplicativa si literara a textelor tale, chiar te-am citit cu placere iar sectiunea asta ar avea nevoie de mult mai multi asemenea tie, cu entuziasmul ,tenacitatea si hotararea cu care te-ai agatat de subiect, insa eu ma refeream strict la sfaturile tehnice legate de pasajul citat, mai lipseau doar pompierii,protectia muncii si pompele funebre ,asa cum spunea si manolo mai sus , programatorul meu(JDM home-made) sta infipt in fundul pc-ului cu anii, cand ma folosesc de el nu inchid nici un program, nu inchid nici internetul, nu sterilizez nici microcontrolerele ,si in general nu aplic mai nimic din latura tehnica a sfaturilor tale si cu toate astea programarea recurge fara incidente, cam la asta ma refeream, in rest ai toate aprecierile mele !!!
...tabula crasa, mortua est!
0

#72 Useril este offline   elk 

• Incepator
  • PipPip

Postat 15 December 2012 - 11:50 AM

Buna dimineata,
Vedeti, stimate ¨ipsihi¨,propun sa consideram discutia incheiata si sa facem uitat incidentul,daca poate fi numit incident.Bine ca am trecut si peste de trei ori ¨12¨, o sa trecem si peste ¨21¨.Se apropie si sarbatorile!
Sa speram ca anul care vine va fi mai bun ca acesta care se pregateste sa plece.Cateodata se implineste speranta...
Multe impliniri, si sanatate va doresc tuturor!
Numai bine!
P.S:
Postarile #67 si #68 sunt duble.Dehh..neatentia!
Rog unul dintre administratori, sau, cine are ¨cheile¨,sa intre si sa stearga unul dintre ele, sau sa editeze ce considera inutil.
0

#73 Useril este offline   C&RDINODINOWOODFAN 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Postari: 534
  • Inregistrat: 30-September 12
  • Interests:Constructii de tot felul , Pescuit Sportiv ,Drift

Postat 15 December 2012 - 12:33 PM

... greseala facuta este cuvintul incepator cum zice unu altul de iluminarea masei de consum cum sar si entitatile , ca aia scris cu litera mare ca nu esti coerent , ca foto nu stii sa pui ca sint mai usor de citit ... asa si pe dincolo etc , etc .
De departe un topic unic prin naratiune si zgindarirea imaginatiei ,desi cind ai inceput cu electronica m-ai pierdut in a-mi imagina ce ai descris ... de mult uitat este cuvintul iar unul din indemnurile epocii este ... dar ce atita vorbarie poze nu stii sa pui ,chiar daca sint facute si arata de tot rahatul ... stiu eu pe unu care pune hectare de fotografii ca il stringe tavanu de atita scris .
Asa ca daca mai aii deastea narate eu te astept cu interes

0

#74 Useril este offline   SHADYYY1111 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 71
  • Inregistrat: 15-November 12

Postat 15 December 2012 - 02:16 PM

Vezi postareaelk, la 14 December 2012 - 03:53 PM, a spus:

Au functionat ambele.
Intotdeauna !
Programele folosite:
Atasament WinPicPgm_v2650.zip

Salut , si eu mai ,, cochetez ,, cu programarea , dar niciodata nu am restrictionat functionarea calculatorului sau antivirusului .
Poate cand lucrezi cu PIC-uri seria 12C (zis OTP , ce se scriu o singura data si la care in soft trebuie sa implementezi ID-ul de fabricatie al respectivului device ) , si asta sa te fereasca de o eventuala restartare a calc in timpul scrieri ,fapt ce duce automat la aruncarea PIC-ului. La cele care sunt rescriptibile (seriile 16F , 18F ),nu se justifica restrictiile de mai sus. Eu personal folosesc doua dispozitive ,unul pe paralel (Willem 5.0) si unul pe USB (MiniPRO) , cu softurile lor dedicate ,si nu am avut probleme . La restul consideratiilor nu am obiectii .

Fisiere atasate

0

#75 Useril este offline   elk 

• Incepator
  • PipPip

Postat 15 December 2012 - 02:58 PM

As fi interesat de ¨MiniPro¨ ,¨SHADYYY1111¨, daca exista un link, o schema, o clona?
Personal nu-l cunosc, nu stiam de el.
Am gasit la un prim search,asta,dar nu prea ma ajuta cu nimic in afara de explicatii si ce stie sa faca, sau in graba nu am fost eu atent.
Numai bine!

Aceasta postare a fost editata de elk: 15 December 2012 - 02:59 PM

0

#76 Useril este offline   SHADYYY1111 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 15 December 2012 - 06:43 PM

Vezi postareaelk, la 15 December 2012 - 02:58 PM, a spus:

As fi interesat de ¨MiniPro¨ ,¨SHADYYY1111¨, daca exista un link, o schema, o clona?
Personal nu-l cunosc, nu stiam de el.
Am gasit la un prim search,asta,dar nu prea ma ajuta cu nimic in afara de explicatii si ce stie sa faca, sau in graba nu am fost eu atent.
Numai bine!

Daca te intereseaza voi cauta datele de contact cu cel de la care l-am achizitionat .si ti-l voi da pe privat , eu am dat aproape 400ron .
0

#77 Useril este offline   manolo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 15 December 2012 - 06:59 PM

Oare se merita ? eu zic de aplicatiile noastre ,oarecum modeste .Un JDM ,un pickit2 clona ,un USB-ASP eu cred ca sint suficente.
Barcute intinse!
Tel. 0744915775
0

#78 Useril este offline   SHADYYY1111 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 15 December 2012 - 07:13 PM

Vezi postareamanolo, la 15 December 2012 - 06:59 PM, a spus:

Oare se merita ? eu zic de aplicatiile noastre ,oarecum modeste .Un JDM ,un pickit2 clona ,un USB-ASP eu cred ca sint suficente.

Normal ,pentru aplicatii gen PIC , nu se merita ,dar daca ai memorii ( ex spi ) mai sofisticate (cunoscatori stiu la ce ma refer ) sunt de mare folos .
0

#79 Useril este offline   GigiGL 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2107
  • Inregistrat: 10-March 11
  • Interests:Aero

Postat 15 December 2012 - 07:25 PM

Desi am si eu cateva barcute de nadit la activ - intre timp nu mai fac asa ceva - intreb si eu: O barcuta de plantat puiet de peste si ceva hrana pentru el cine face? Eu am renuntat la pescuit si am trecut la aeromodelism plictisit sa admir ape pustii de pe mal! Noi nu stim decat sa luam tot ce misca prin apa, dar nimeni nu se gandeste ca el sau altul se va plictisi dupa aceea si va face ceea ce am facut si eu! Am renuntat la pescuit. Macar cu atat pot ajuta bietele vietuitoare! Pescuitul sportiv cu sanse egale si pentru peste si eliberarea capturii nu exista la noi.
Imi amintesc cum ma priveau siderati confratii de pe malul Dunarii cand scoteam cate un peste mai pricajit si-l aruncam inapoi in apa! Daca ar fi dupa voi, ati monta si gratarul pe barca, sa-i aduca gata prajiti!
Va dau voie sa ma injurati pentru ca stiu ca am dreptate. Ar trebui sa incepeti cu clientii vostri si cu voi. Faptul ca distrugerea fondului piscicol se face si pe alte cai, nu va scuteste de partea voastra de vina.
Poate gasiti si alte ocupatii mai putin distructive pentru mediul in care traim. Nu incepeti cu baltile private, ca nu tine! Sunt parte integranta a ecosistemului care ajuta odinioara la reproducerea naturala a pestelui, separate fortat si irational prin diguri de pe vremea lui "Impuscatu" de legaturile naturale cu apele curgatoare. Adaugam si poluarea... si gata!
Am incercat sa va arat si ce este dincolo de aceasta febra a barcilor de nadit si nu numai.
Dupa noi ar trebui sa fie.... "next generation", nu potopul!
Poate mai gandim putin si dincolo de vecinatatea imediata a stomacului sau portmoneului.
Gigi Sterian
Rascal 1940mm fs.61 nitro
Rascal 120 DLE 30
U Can Do .46 nitro .52, 2T
Beaver 1520
Maule 1500
Helios 2545
... Taranis X9D plus / ACCST / AFHDS
0

#80 Useril este offline   dodo007 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 467
  • Inregistrat: 18-August 08

Postat 15 December 2012 - 09:26 PM

Pai si nu-i destul de incarcata "atmosfera", trebuia s-o poluezi si tu?
Crezi ca esti singurul care stringe cite 3-4saci de gunoaie in plus de pe malul Dunarii cind vine de la pescuit sau face C&R de cele mai multe ori, pe ape sabatice, pe cele ale patronilor s-ar putea sa nu ai dreptate, cel putin nu cu toate. Prin tara, majoritatea sint "recoltate" si triate toamna - iarna.
De pescuit te-ai lasat pentru ca nu aveai microbul suficient de "grasut".
Da de ce trebuie sa "poluam" topicul omului, totusi?

Aceasta postare a fost editata de dodo007: 15 December 2012 - 09:26 PM

PLANURILE DE CONSTRUCTIE A BARCUTEI TIP ALLEN DIN ACEST TOPIC (upload sept 2016): allanplanbarcuta rar
FOTOGRAFII CU CONSTRUCTIA BARCUTEI NR1: http://cid-9657200874fe5adf.skydrive.live....4FE5ADF!118
FOTOGRAFII CU CONSTRUCTIA BARCUTEI NR2: http://cid-9657200874fe5adf.skydrive.live....4FE5ADF!328
MATERIALE NECESARE - VARIANTA ALLEN : http://www.rhcforum....showtopic=17986
SI VARIANTA MEA LA BARCUTA NR1: http://www.rhcforum....pic=17986&st=60
MODIFICARI CAPAC BARCUTA NR1:My link
CABLARE ELECTRICA BARCUTE : https://skydrive.liv...AIKBHLI0jsibo0E
Cotari suplimentare pe schitele barcutei tip Allen: cotari barcuta rar
0

#81 Useril este offline   SHADYYY1111 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 15 December 2012 - 09:38 PM

Vezi postareaGigiGL, la 15 December 2012 - 07:25 PM, a spus:

Desi am si eu cateva barcute de nadit la activ - intre timp nu mai fac asa ceva - intreb si eu: O barcuta de plantat puiet de peste si ceva hrana pentru el cine face? Eu am renuntat la pescuit si am trecut la aeromodelism plictisit sa admir ape pustii de pe mal! Noi nu stim decat sa luam tot ce misca prin apa, dar nimeni nu se gandeste ca el sau altul se va plictisi dupa aceea si va face ceea ce am facut si eu! Am renuntat la pescuit. Macar cu atat pot ajuta bietele vietuitoare! Pescuitul sportiv cu sanse egale si pentru peste si eliberarea capturii nu exista la noi.
Imi amintesc cum ma priveau siderati confratii de pe malul Dunarii cand scoteam cate un peste mai pricajit si-l aruncam inapoi in apa! Daca ar fi dupa voi, ati monta si gratarul pe barca, sa-i aduca gata prajiti!
Va dau voie sa ma injurati pentru ca stiu ca am dreptate. Ar trebui sa incepeti cu clientii vostri si cu voi. Faptul ca distrugerea fondului piscicol se face si pe alte cai, nu va scuteste de partea voastra de vina.
Poate gasiti si alte ocupatii mai putin distructive pentru mediul in care traim. Nu incepeti cu baltile private, ca nu tine! Sunt parte integranta a ecosistemului care ajuta odinioara la reproducerea naturala a pestelui, separate fortat si irational prin diguri de pe vremea lui "Impuscatu" de legaturile naturale cu apele curgatoare. Adaugam si poluarea... si gata!
Am incercat sa va arat si ce este dincolo de aceasta febra a barcilor de nadit si nu numai.
Dupa noi ar trebui sa fie.... "next generation", nu potopul!
Poate mai gandim putin si dincolo de vecinatatea imediata a stomacului sau portmoneului.

Gandesti frumos ,dar cum ramane cu cei ce fac,, scurcircuit in apa,, , lanseaza ,,parasute,, s-au pun un km de monofilament si pe care nu-i vede nimeni?
Inteleg sa fi sportiv ( iei max 5 kg si respecti dimensiunile minime}, dar sa te uiti la el si apoi sa-l cumperi de la cei de sus , cred ca nu se mai potriveste . Si Biblia spune ca pestele a fost unul din alimentele de baza ale omului ,iar acum ca ne-am desteptat (cu tehnologia )facem pe fariseii , in numele sportului clamam niste principii , care ii ajuta pe unii sa se ,,rotunjeasca ,,. Trebuie sa mai treaca vre-o patru generatii peste Ro ,sa se ajunga acolo. Te rog nu te supara , dar acesta este punctul meu de vedere .
0

#82 Useril este offline   GigiGL 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 15 December 2012 - 10:16 PM

Vezi postareaSHADYYY1111, la 15 December 2012 - 09:38 PM, a spus:

Gandesti frumos ,dar cum ramane cu cei ce fac,, scurcircuit in apa,, , lanseaza ,,parasute,, s-au pun un km de monofilament si pe care nu-i vede nimeni?
......

Am facut mentiunile necesare in postul meu anterior. Nu tin neaparat sa poluez, ci mai degraba sa reanimez spiritul sportiv - aplicativ al modelismului.
Dar cel mai important este sa ne unim in civilizarea acestei tari cu pretentii de evolutie proeuropeana. Singur nu pot face prea multe. Impreuna putem. Cu atat mai mult cu cat acest domeniu al modelismului este abordat de oameni cu un IQ peste marea majoritate a ignorantilor.
Nu am renuntat de tot la pescuit. Am toate ustensilele, de buna calitate. DAM si Cormoran iti spun ceva? Carlige, matrita turnat plumb... si nu continui, ca deschid un magazin ad-hoc aici.
Si mie imiplace sa mananc UN peste ,dar de la UN SAC sau mai multi mi se cam apleaca. In loc sa-i civilizam noi pe tigani sa-i aducem in rand cu oamenii normali ai secolului acesta, devenim noi ca ei?
Meditati si militati. Eu am trecut de jumatate de secol de existenta si nu am garantia ca maine dimineata ma mai trezesc. Pentru tanara generatie insa, conteaza enorm daca vor avea unde sa traiasca omeneste maine.
Spor la construit, nu la demolat!

Aceasta postare a fost editata de GigiGL: 15 December 2012 - 10:20 PM

Gigi Sterian
Rascal 120 DLE 30
Beaver 1520
Maule 1500
Helios 2545
0

#83 Useril este offline   manolo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 15 December 2012 - 10:18 PM

Mai este un aspect,aeromodelele polueaza mult mai mult decit navomodelele.
Barcute intinse!
Tel. 0744915775
0

#84 Useril este offline   elk 

• Incepator
  • PipPip

Postat 16 December 2012 - 01:26 AM

Vezi postareaSHADYYY1111, la 15 December 2012 - 06:43 PM, a spus:

Daca te intereseaza voi cauta datele de contact cu cel de la care l-am achizitionat .si ti-l voi da pe privat , eu am dat aproape 400ron .

Multumesc, de intentie, dar,eu cred ca pentru ce am nevoie eu, la ora actuala, este un pic, cam mult.
Iar faptul ca stie si, spi, la fel tin sa spun tot nu cred ca justifica.
Este o parere pur personala.
Mi-ar fi placut sa incerc o clona,o gasesc eu pana la urma..., dar am sa urmez sfatul colegului ¨manolo¨ si deocamdata am sa fac una picit3.
0

#85 Useril este offline   DigitAll 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 769
  • Inregistrat: 23-January 09

Postat 16 December 2012 - 02:48 AM

Pt memorii AVR gasesti programatoare la max 10 euro. Este cineva in Cluj care vinde. Pe Ebay la fel...transport gratuit. Daca iti trebuie doar pt PIC-uri si memorii eeprom (cam tot ce tine de Microchip), un pickit2 este mai mult decat necesar. Exista chiar si un forum dedicat construirii de programatoare pickit2, respectiv pickit3. Costurile de realizare se ridica la 30-40 ron.
Tel : 0768080180
0

#86 Useril este offline   MBM 

• Incepator
  • PipPip
  • Inregistrat: 02-March 11
  • Interests:MODELISM

Postat 16 December 2012 - 07:47 AM

Vezi postareamanolo, la 15 December 2012 - 10:18 PM, a spus:

Mai este un aspect,aeromodelele polueaza mult mai mult decit navomodelele.

Si cum ai ajuns la concluzia asta???
0

#87 Useril este offline   manolo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 December 2012 - 08:18 AM

Unul din raspunsuri este foarte simplu :prin numarul lor.
Barcute intinse!
Tel. 0744915775
0

#88 Useril este offline   GigiGL 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 December 2012 - 08:40 AM

Vezi postareamanolo, la 16 December 2012 - 08:18 AM, a spus:

Unul din raspunsuri este foarte simplu :prin numarul lor.

:) Eu am numai electrice.... Sa vezi ce fum negru scoate motorul brushless cand ii dau full throttle.....
Gigi Sterian
Rascal 120 DLE 30
Beaver 1520
Maule 1500
Helios 2545
0

#89 Useril este offline   manolo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 December 2012 - 08:50 AM

Aoleu e greu cu galatenii ,deci sint mult mai multe avioane decit navo de plantat,consumul este "enorm" fata de o barcuta de nadit care merge cu un amarit de 755 ,acumulatorii trebuie sa fie incarcati, la o priza de 220v, electricitatea se produce in proportie de 90% in centrale poluante.Ce este asa de greu?Propun sa faceti o plimbare pe faleza si la elice sa meditati cum sa reduceti poluarea si eradicarea constructiei de navomdele de nadit,pornind dinspre Galati fiind astfel port drapelul unei noi generatii de modelisti "verzi"
Barcute intinse!
Tel. 0744915775
0

#90 Useril este offline   ichim70 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 86
  • Inregistrat: 03-August 12
  • Interests:navo

Postat 16 December 2012 - 09:45 AM

Bai fratilor am dat-o in ECO daca o tinem asa o dam si in EMO ,pt verzi exista site-uri speciale RHC este un site mai mult tehnic si cred ca aici pasiunea de a construi este mai mare decat cea cu pescuitul asa ca hai sa facem ce stim si ce ne place si sa lasam neoecologisti sa vb,ca daca ar fi dupa ei am trai in copaci si acum.

Va multumesc cu stima
ICHIM G
Trimite email
tel.0725920057

0

Arata acest topic

• 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu puteti crea un topic nou