Daca cineva este in cunostinta de cauza, as dori sa aflu culorile luminilor exterioare de pe acest avion. Ceea ce stiu sigur, verde pozitie aripa dreapta, rosu pozitie aripa stanga, alb far taxi. Ma intereseaza luminile de pozitie spate aripi, anticoliziune, far aterizare. Eventual daca sunt si lumini intermitente ma intereseaza si temporizarea. Nu am gasit decat schema electrica pentru lumini si nici o alta referire la culori, in afara de cele mentionate. Intentionez sa le simulez pe un model aflat in constructie. Multumesc.
Pagina 1 din 1
Intrebare DA-20 Katana
Postat 01 November 2012 - 11:23 AM
Gigi Sterian
Rascal 1940mm fs.61 nitro
Rascal 120 DLE 30
U Can Do .46 nitro .52, 2T
Beaver 1520
Maule 1500
Helios 2545
... Taranis X9D plus / ACCST / AFHDS
Rascal 120 DLE 30
Beaver 1520
Maule 1500
Helios 2545
Postat 03 November 2012 - 07:10 PM
Voi raspunde tot eu, dupa o discutie avuta cu un aviator mai in varsta.
La modul general, nu la acest avion in particular, exista urmatoarele semnale luminoase:
-pozitii pe capatul aripilor, stanga lumina rosie si dreapta lumina verde.
-lumini de gabarit tot pe capetele aripilor, dar vizibile si din spate, albe, pe ambele aripi
-Doua lumini intermitente -flash- cu temporizare de cateva secunde intre pulsuri, portocalii, deasupra si dedesubtul fuselajului
-far 'taxi' , pe aripa stanga in bordul de atac, folosit la rularea pe caile de acces spre pista, lumina alba
-far aterizare, uneori escamotabil impreuna cu roata fata, pentru aterizare, lumina alba, bine inteles.
Acum, ca tot am aflat ce ma interesa, am postat sperand sa va fiu si voua de folos daca va echipati modelele cu sistem de lumini.
La modul general, nu la acest avion in particular, exista urmatoarele semnale luminoase:
-pozitii pe capatul aripilor, stanga lumina rosie si dreapta lumina verde.
-lumini de gabarit tot pe capetele aripilor, dar vizibile si din spate, albe, pe ambele aripi
-Doua lumini intermitente -flash- cu temporizare de cateva secunde intre pulsuri, portocalii, deasupra si dedesubtul fuselajului
-far 'taxi' , pe aripa stanga in bordul de atac, folosit la rularea pe caile de acces spre pista, lumina alba
-far aterizare, uneori escamotabil impreuna cu roata fata, pentru aterizare, lumina alba, bine inteles.
Acum, ca tot am aflat ce ma interesa, am postat sperand sa va fiu si voua de folos daca va echipati modelele cu sistem de lumini.
Gigi Sterian
Rascal 120 DLE 30
Beaver 1520
Maule 1500
Helios 2545
Rascal 120 DLE 30
Beaver 1520