renatoa, la 24 September 2015 - 08:03 PM, a spus:
Viitorul, cel putin la nivelului de video consumer/vacanta, este al stabilizarii in camera, toate aceste pseudo solutii mecanice inertiale mi se par de un arhaism demn de epoca de inceput cand zburam fara FC, cu giro conectate direct intre ESC si receptor.
Chiar si stabilizarea pe PC... vedeti voi pe John intors din Grecia apucandu-se de postprocesat si stabilizat pe PC cateva ore de video ? Cand se poate uita la clipuri direct din drona pe TV ?
Azi am demonstrat unui foto video amic Bebop-ul la lucru... a ramas socat de cata tehnologie este incorporata in alea 400 grame, asa cum era normal, avand in vedere ca tipul e inginer si nu traieste din foto/video, ca sa isi puna probleme de imagine tipic mioritice de genul cum am intalnit la unii "meseriasi"... "cum sa ma prezint la clienti cu asa ceva aratand a jucarie"...
Aaaa... ca unii au bagat o gramada de bani in camera X, fara sa se informeze, si acum vor sa o foloseasca la orice, si sa mai si plezneasca, asta e treaba lor... de regula un astfel de mester este simplu de lamurit rapid daca e open minded, cu argumentul ca doar gimbalul pentru camera mult iubita costa cat un bebop ;)
Repet, cine vrea sa intre in zona asta doar sa filmeze, fara nici o placere deosebita cu zburatul, in loc sa bugeteze un phantom/mu...se/gopro, adica mia de para, sa testeze intai un bebop. Multumirile pe PM :)
4000 de lei cu skycontroller si 2500 de lei fara? Pai eu am dat 700 de lei parca pe drone, 1650 de lei pe GoPro Hero3+ cu card de 64GB Sandisk ( atentie camera e luata pentru video in concedii si poze mai mult ) deci 2350 de lei. Nu stiu sincer daca as da banii sub nicio forma pe jucaria asta asa scumpa ca nu si merita, adica ai solutii mult mai ieftine. Iar raza standard la jucarie e de 250 de m ( atentie - pana la, nu? ) :)
Aceasta postare a fost editata de bogdan.motrici: 25 September 2015 - 02:51 PM