Postat 21 July 2012 - 09:54 PM
Vlad, si in proiectul acela.... cu motorul pe care doreai sa-l faci, si acesta, din pacate este imposibil de realizat practic.
Unul vrea sa-si construiasca statia, altul servo, altul un motor,o butelie,etc; si le spun de fiecare data acelasi lucru: imposibil. De ce? Pentru ca in primul rand realizarea practica de astfel de proiecte costa mult mai mult decat a achizitiona respectivul produs facut de cine si cum trebuie. In al doilea rand, exista oameni foarte ambitiosi, care in virtutea unei ambitii sora cu obsesia, vor sa arate ca pot construi ceva. Da,o pot face, dar cu ce pret? Da,o pot face, dar la ce calitate finala a produsului? Din pacate, ce am enumerat mai devreme poate reprezenta categoria succes, deoarece de cele mai multe ori, realizarea finala este un esec, un bibelou nefunctional, o deceptie financiara daca proiectul este mai complex.
Prea repede intri in detalii tehnice, inovatii, solutii de realizare, materiale, etc, dar nu privesti detasat si in ansamblul intentiei propriu-zise: nu renteaza sa incerci roata patrata, chiar daca o realizezi din aur.
Confirmarea a ceea ce am scris va fi faptul ca se va finaliza doar cu emanatii de idei tehnice tastate; fara nici-o actiune practica.
Daca ai citit atent gandesti acum doua solutii: sa renunti dandu-ti seama cu maturitate de analiza ca transporti apa cu sita, situatie in care salvezi bani, timp si uzura neuroni,,, sau iti faci ambitie sa demonstrezi; caz in care vei mai posta in sens o luna, iar apoi o pitesti sub pres.Desigur, fiare pe masa zero.
Citind ce scrii, am dedus dupa priceperea mea de om cu 9 clase endless, am dedus, spun,ca ai potential, ca ai citit mult, esti pregatit si cred ca o traiectorie a ta in cercetare, ar fi o reusita. Adica asaza-te pe ceva mai nou, mai ce nu s-a facut inca, inovatii, alea alea...
Succes.