Postat 24 January 2013 - 03:30 PM
...
1. CJMCU - MEGA 2560 luat de la GBL se considera tot AIO, sau sa deschid un topic nou pentru setari?
Nu cred ca are rost topic nou doar pentru ca are alta conectica placa, in rest e identica.
'nteles, sa traiti !:)
2. pentru legat canalele de camera banuiesc ca folosesc aux1, aux2, aux3?
Aux1 este ch5, cu care comanzi flight modes in principal. Daca aux2/3 sunt ch6/7, da, pot fi folosite pentru camera, dar vezi ca sunt si mufe separate, etichetate la obiect.
aux1 - ch5 - flight modes
aux2 - ch6 - cam pitch
aux3 - ch7 - cam roll
aux4 - ch8 - cam trigger
N-are mufe separate, ce se vede in poza, asta e si pe placa. Are pe spate doar XBee (3v3, rxd3, txd3, vcc, gnd) si GPS (3v3, rxd2, txd2, vcc, gnd)
3. pentru comanda servo-urilor pentru camera, unde ma leg?
In blocul de sus sau de jos, pe verso nu sunt inscriptionate ?
nope :(
4. daca pun molex-urile de la escuri (+, -, semnal) pe toate 6, la legaturile de motoare, se intampla ceva? Adica o sa am 6 BEC-uri dand 5 V, legate impreuna. Conform legii lu' Ohm, ar trebui sa raman la acelasi tensiune, da creste corentu'
La placa mea, care seamana cu a ta dar nu e identica, doar pinul de la portul etichetat 2, care la un quad este motorul fata stanga ia tensiune din ESC, restul plusurilor de la ESC-uri sunt in aer pe placa, neconectate. Verifica cu aparatul de masura. Daca este asa, baga direct mufe ESC, lasa molexeala suplimentara, au fost gandite sa fie plug and fly.
Am masurat toate VCC-urile de la bloc-motoare si sunt in scurt (adica conectate toate D-urile), inclusiv cu alea de la receptor. Inclusiv GND. Adica ce-mi dau BEC-urile d ela escuri, ia direct receptorul. VCC-ul de la seriale, cred ca da tot 5V, da e printr-o protectie de 600ohm, cred.
Intrebarea era daca e vreo problema ca toate BEC-urile de la escuri sunt puse impreuna? Sper ca daca pica vreunu' sa nu le buseasca pe alelalte...
5. daca leg la receptor numa semnalele, si ii dau separat 5V culesi de pe placa e bine? Adica 1 molex de 4 pentru ch 1-4, 1 molex de 2 pentru plus si minus...
Daca nu folosesti PPMSum, as zice ca cel mai optimal este cum am facut eu, vezi poza de la postul #306, pag 31.
Adica un conector conectat normal pe ch4, prin care alimentezi Rx-ul din placa, al doilea care sa culeaga numai semnalele de la ch1-3 si al treilea de la 5-7. De ce ala normal sa fie la ch4? Pentru ca este singurul canal comun ca pozitie si la JR si la Futaba.
O sa observi am scos ch1-3 de tot din conector si izolate individual la partea spre receptor. De ce asta: ca sa pot trece rapid si usor de la ordinea canalelor Futaba AET la JR TAE. Altfel se impune reflashuire soft cand schimb sistemul radio, prea mare efortul :)
Oricum nu trec curand pe altceva decat JR (pe Fr-Sky :D)). Deci mere'. Sar'mana!
6. inainte de a face vreo prostie, mere legat usbasp-ul de la HK pe FTDI (SI, SO, Vcc, RST, SCK si GND cu SO la miso si SI la mosi)?
NU ! usbasp si ftdi sunt interfete diferite ! usbasp se leaga la blocul de 2x3 pini de langa butonul de reset, numai in scopul rescrierii bootloaderului !
Pai si cum fac si io sa-i pun ultima versiune de piratzi si sa ma leg la Planner mission? Mere legat cu jucarica de la FR-Sky care face update la DJT? Si in cazul ala ma leg pe FTDI serial?
7. Ca si configuratie, la fel inainte de a face o prostie, m-am gandit 10DOF se aseaza la IIC,
Corect
sonar la D9 si D10
Corect
iar GPS la serial 3 cu gps_tx la rxd2. E bine?
GPS la Serial 2 pentru MPNG.
S3 este telemetria sau OSD-ul.
Pe placa scrie ca OSD e la serial 1, gps la serial 2 si xbee la serial 3. Greseala mea! Banuiesc ca XBee e mavlink si d-aia ii telemetrie... Mere sa scot catre frsky hub? Si dup-aia mere sa o culeg pe seriala de la transmiter, catre PC?
Si inca ceva, ii bine cum m-am gandit mai jos sa leg senzorii si alelalte codite?
10DOF / CJMCU IIC
VCC_IN - VCC
GND - GND
SCL - SCL
SDA - SDA
Sonar / CJMCU
VCC - VCC cules de la D9 (BEC motoare)
TRIG - D9
ECHO - D10
GND - GND cules de la D10 (BEC motoare)
GPS / CJMCU serial 2
5V - VCC
GND - GND
TXD - RXD2
RXD - TXD2
Cand o fi... OSD / CJMCU (las serial 1 cum e pe placa si modific in MPNG?)
VCC - VCC
GND - GND
TXD - RXD
RXD - TXD
Iar multumesc de raspunsuri :) Cred ca atunci cand o sa-i dau drumu, fac un pdf cu manual de utilizare :)
Computers runs on smoke...
"Once you let the smoke out, it will not work anymore."