Modelism - RHC Forum: ALL IN ONE PRO Flight Controller v1.0 - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 40 Pagini +
  • « Prima
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

ALL IN ONE PRO Flight Controller v1.0 Multiwii sau MegaPirate

#421 Useril este offline   icsss 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2085
  • Inregistrat: 16-May 10
  • Interests:Aeromodelism

Postat 07 January 2013 - 02:21 PM

Vezi postarearenatoa, la 07 January 2013 - 11:12 AM, a spus:

Chiar ca este SF ce povestesti acolo... Si eu ma declar depasit.
Daca mi-o trimiti, iti fac un diag complet gratis.

Multumesc dar vreau sa testez si pe MPNG 2.8 R3 si sa vad daca s-a schimbat ceva. Daca nu ti-o trimit, caci probabil o fi ceva hardware.

La ce se refera "moved Roll-Pitch I terms from Stabilize controllers to Rate controllers"? Inseamna cumva ca acum se foloseste "Rate I" in locul "Stab I"?

Aceasta postare a fost editata de icsss: 07 January 2013 - 02:22 PM

0

#422 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19176
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 07 January 2013 - 03:40 PM

Cam asa suna...

Si da, din attitude.pde a disparut o felie consistenta de cod care se ocupa de:
// Roll with rate input and stabilized in the earth frame
static void get_roll_rate_stabilized_ef(int32_t stick_angle)
... cu picioarele pe pamant ...
0

#423 Useril este offline   icsss 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 07 January 2013 - 03:47 PM

Vezi postarearenatoa, la 07 January 2013 - 03:40 PM, a spus:

Cam asa suna...

Si da, din attitude.pde a disparut o felie consistenta de cod care se ocupa de:
// Roll with rate input and stabilized in the earth frame
static void get_roll_rate_stabilized_ef(int32_t stick_angle)

Sunt curios daca acum pot sa-l setez pe modul acro.
0

#424 Useril este offline   icsss 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 07 January 2013 - 06:15 PM

M-am pierdut in spatiu complet.

FC-ul este alimentat doar din usb, s2 si s3 conectate (gps si minimosd) dar fara plus si minus de la i2c. In rest este scos tot dar au mai ramas firele de la RX la TX si un servo pentru trigger conectat direct la RX (cu plus de la BEC extern).

In situatia de mai sus gps-ul si minimosd-ul au curent, chiar daca nu au plus si minus conectat la FC. Daca scot servo-ul (trigger) din RX-ul statiei, gps-ul si minimosd-ul nu mai au curent. De ce? E normal?

Am incercat sa fac o diagrama, sper ca intelegeti cum am legat tot. Pe scurt ar fi:
1. FC alimentat de la un ESC.
2. Servouri, TX-ul pt FPV si camera pt fpv alimentate dintr-un BEC extern.
3. Servoul pentru camera trigger alimentat cu plus din BEC-ul extern si minus si masa din RX-ul statiei.
4. Minimosd-ul alimentat doar de la FC.
5. GPS-ul si minimosd-ul iau curent prin cablu Y din i2c.

Uite si un filmulet.

Fisiere atasate

Aceasta postare a fost editata de icsss: 07 January 2013 - 06:19 PM

0

#425 Useril este offline   icsss 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 15 January 2013 - 10:20 AM

Am reusit sa mai rezolv din probleme..

REZOLVATE:
1. Oscilatii pe YAW - s-a rezolvat dupa instalarea 2.8-ului. Nu compasul era de vina.
2. Efect Jeleu pe filmare - s-a rezolvat cu 2 seturi de dumpere homemade.
3. Interferente compass - dupa mutarea placii de cablaj si a fireleor la distanta mai mare de compass, MX,MY si MZ raman nemiscate chiar si la 100% throttle.

NEREZOLVATE:
1. Quad-ul este instabil pe vant - ramane sa testez PID-urile din 2.8-ul
2. Trigger pentru camera in MPNG - nu reusesc sa-l activez.
3. Gimbal jitter pe sevoul de Pitch cand este conectat la CH6 al statiei - cred ca semnalul de la statie ar putea fi de vina, desi "pe direct" nu face asa.
4. Stabilizare gimbal, miscarea servourilor este sacadata - asteptsa vina 2 servouri D9025MG de la RCTimer. Am vazut cateva filmari facute cu ele pe AIO PRO + gimbalul de la RCtimer si mi se par ok.
5. Comportament ciudat in Terminal, Mission Planner -
6. Resoftat ESC-uri -

Aceasta postare a fost editata de icsss: 15 January 2013 - 10:24 AM

0

#426 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 15 January 2013 - 10:38 AM

Glumesti ? Numai atat ?! Credeai ca ai terminat de cules lintea din cenusa ?!
Si 2.9 R4 cine il testeaza ?!!! :angry2:

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 15 January 2013 - 10:41 AM

0

#427 Useril este offline   icsss 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 15 January 2013 - 10:45 AM

Vezi postarearenatoa, la 15 January 2013 - 10:38 AM, a spus:

Glumesti ? Numai atat ?! Credeai ca ai terminat de cules lintea din cenusa ?!
Si 2.9 R4 cine il testeaza ?!!! :angry2:

Am lipsit o saptmana si a aparut 2.9 R4? :D
Ma gandesc ca pana ajung servourile pentru gimbal acestea vor fi inlocuite complet de motoare brushless. :)
0

#428 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 15 January 2013 - 10:53 AM

E clar, te-ai transpus in Cenusareasa complet :p
Ce bl, frate... soricei in custi din alea rotunde...
0

#429 Useril este offline   adioperator 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1356
  • Inregistrat: 12-November 09
  • Interests:aeromodelism

Postat 23 January 2013 - 11:20 AM

Saptamana viitoare trebuie sa primesc AIO-ul de pe HK, cel cu problema la stabilizatorul de tensiune. La mine deocamdata va fi alimentat doar din BEC-ul regulatoarelor de turatie deoarece nu folosesc hub sau modul GPS ce necesita alimentarea prin sursa controller-ului. Ce soft sa pun pe el avand in vedere ca zbor quad si nu folosesc GPS ?
0

#430 Useril este offline   icsss 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 23 January 2013 - 03:14 PM

Vezi postareaadioperator, la 23 January 2013 - 11:20 AM, a spus:

...nu folosesc hub sau modul GPS ce necesita alimentarea prin sursa controller-ului.

GPS-ul merge alimentat si din i2c, fara sa fie nevoie de alimentare prin External Power Port

Vezi postareaadioperator, la 23 January 2013 - 11:20 AM, a spus:

Ce soft sa pun pe el avand in vedere ca zbor quad si nu folosesc GPS ?

Recomand MWii daca vrei modul ACRO clasic, pentru zbor agresiv. Modul LEVEL si HEADFREE sunt si alea OK in mwii.
Oricum eu zic sa testezi amblele variante si sa decizi singur, in cunostinta de cauza.

Aceasta postare a fost editata de icsss: 23 January 2013 - 03:14 PM

0

#431 Useril este offline   adioperator 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1356
  • Inregistrat: 12-November 09
  • Interests:aeromodelism

Postat 23 January 2013 - 05:01 PM

Merci pentru raspuns !
Inca nu am experienta necesara sa zbor agresiv/acro, abia am 3 iesiri cu acualul controller (KK3) si nu prea am curaj sa ma dau la el :blush:
0

#432 Useril este offline   Archaeon 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 223
  • Inregistrat: 17-August 11
  • Interests:De vreo 2-3 ani slow RC in zbor si pe apa. In rest fotografia, nitica arta si mai multa mestereala.

Postat 24 January 2013 - 02:04 PM

Ziua buna,

Am si eu cateva intrebari. din nou...

1. CJMCU - MEGA 2560 luat de la GBL se considera tot AIO, sau sa deschid un topic nou pentru setari?

2. pentru legat canalele de camera banuiesc ca folosesc aux1, aux2, aux3?

3. pentru comanda servo-urilor pentru camera, unde ma leg?
4. daca pun molex-urile de la escuri (+, -, semnal) pe toate 6, la legaturile de motoare, se intampla ceva? Adica o sa am 6 BEC-uri dand 5 V, legate impreuna. Conform legii lu' Ohm, ar trebui sa raman la acelasi tensiune, da creste corentu'
5. daca leg la receptor numa semnalele, si ii dau separat 5V culesi de pe placa e bine? Adica 1 molex de 4 pentru ch 1-4, 1 molex de 2 pentru plus si minus...
6. inainte de a face vreo prostie, mere legat usbasp-ul de la HK pe FTDI (SI, SO, Vcc, RST, SCK si GND cu SO la miso si SI la mosi)?
7. Ca si configuratie, la fel inainte de a face o prostie, m-am gandit 10DOF se aseaza la IIC, sonar la D9 si D10 iar GPS la serial 3 cu gps_tx la rxd2. E bine?

si mai am intrebari da' pe parcurs, asa ca multumesc anticipat de raspunsuri.

Fisiere atasate

Computers runs on smoke...

"Once you let the smoke out, it will not work anymore."
0

#433 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 January 2013 - 02:29 PM

[quote name='Archaeon' timestamp='1359029078' post='625660']
...
1. CJMCU - MEGA 2560 luat de la GBL se considera tot AIO, sau sa deschid un topic nou pentru setari?
Nu cred ca are rost topic nou doar pentru ca are alta conectica placa, in rest e identica.

Aux1 este ch5, cu care comanzi flight modes in principal. Daca aux2/3 sunt ch6/7, da, pot fi folosite pentru camera, dar vezi ca sunt si mufe separate, etichetate la obiect.

In blocul de sus sau de jos, pe verso nu sunt inscriptionate ?

4. daca pun molex-urile de la escuri (+, -, semnal) pe toate 6, la legaturile de motoare, se intampla ceva? Adica o sa am 6 BEC-uri dand 5 V, legate impreuna. Conform legii lu' Ohm, ar trebui sa raman la acelasi tensiune, da creste corentu'
La placa mea, care seamana cu a ta dar nu e identica, doar pinul de la portul etichetat 2, care la un quad este motorul fata stanga ia tensiune din ESC, restul plusurilor de la ESC-uri sunt in aer pe placa, neconectate. Verifica cu aparatul de masura. Daca este asa, baga direct mufe ESC, lasa molexeala suplimentara, au fost gandite sa fie plug and fly.

5. daca leg la receptor numa semnalele, si ii dau separat 5V culesi de pe placa e bine? Adica 1 molex de 4 pentru ch 1-4, 1 molex de 2 pentru plus si minus...
Daca nu folosesti PPMSum, as zice ca cel mai optimal este cum am facut eu, vezi poza de la postul #306, pag 31.
Adica un conector conectat normal pe ch4, prin care alimentezi Rx-ul din placa, al doilea care sa culeaga numai semnalele de la ch1-3 si al treilea de la 5-7. De ce ala normal sa fie la ch4? Pentru ca este singurul canal comun ca pozitie si la JR si la Futaba.
O sa observi am scos ch1-3 de tot din conector si izolate individual la partea spre receptor. De ce asta: ca sa pot trece rapid si usor de la ordinea canalelor Futaba AET la JR TAE. Altfel se impune reflashuire soft cand schimb sistemul radio, prea mare efortul :)

6. inainte de a face vreo prostie, mere legat usbasp-ul de la HK pe FTDI (SI, SO, Vcc, RST, SCK si GND cu SO la miso si SI la mosi)?
NU ! usbasp si ftdi sunt interfete diferite ! usbasp se leaga la blocul de 2x3 pini de langa butonul de reset, numai in scopul rescrierii bootloaderului !

7. Ca si configuratie, la fel inainte de a face o prostie, m-am gandit 10DOF se aseaza la IIC,
Corect

sonar la D9 si D10
Corect

iar GPS la serial 3 cu gps_tx la rxd2. E bine?
GPS la Serial 2 pentru MPNG.
S3 este telemetria sau OSD-ul.

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 24 January 2013 - 02:31 PM

0

#434 Useril este offline   Archaeon 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Interests:De vreo 2-3 ani slow RC in zbor si pe apa. In rest fotografia, nitica arta si mai multa mestereala.

Postat 24 January 2013 - 03:30 PM

...
Nu cred ca are rost topic nou doar pentru ca are alta conectica placa, in rest e identica.
'nteles, sa traiti !:)

Aux1 este ch5, cu care comanzi flight modes in principal. Daca aux2/3 sunt ch6/7, da, pot fi folosite pentru camera, dar vezi ca sunt si mufe separate, etichetate la obiect.
aux1 - ch5 - flight modes
aux2 - ch6 - cam pitch
aux3 - ch7 - cam roll
aux4 - ch8 - cam trigger
N-are mufe separate, ce se vede in poza, asta e si pe placa. Are pe spate doar XBee (3v3, rxd3, txd3, vcc, gnd) si GPS (3v3, rxd2, txd2, vcc, gnd)

In blocul de sus sau de jos, pe verso nu sunt inscriptionate ?
nope :(

La placa mea, care seamana cu a ta dar nu e identica, doar pinul de la portul etichetat 2, care la un quad este motorul fata stanga ia tensiune din ESC, restul plusurilor de la ESC-uri sunt in aer pe placa, neconectate. Verifica cu aparatul de masura. Daca este asa, baga direct mufe ESC, lasa molexeala suplimentara, au fost gandite sa fie plug and fly.
Am masurat toate VCC-urile de la bloc-motoare si sunt in scurt (adica conectate toate D-urile), inclusiv cu alea de la receptor. Inclusiv GND. Adica ce-mi dau BEC-urile d ela escuri, ia direct receptorul. VCC-ul de la seriale, cred ca da tot 5V, da e printr-o protectie de 600ohm, cred.
Intrebarea era daca e vreo problema ca toate BEC-urile de la escuri sunt puse impreuna? Sper ca daca pica vreunu' sa nu le buseasca pe alelalte...

Daca nu folosesti PPMSum, as zice ca cel mai optimal este cum am facut eu, vezi poza de la postul #306, pag 31.
Adica un conector conectat normal pe ch4, prin care alimentezi Rx-ul din placa, al doilea care sa culeaga numai semnalele de la ch1-3 si al treilea de la 5-7. De ce ala normal sa fie la ch4? Pentru ca este singurul canal comun ca pozitie si la JR si la Futaba.
O sa observi am scos ch1-3 de tot din conector si izolate individual la partea spre receptor. De ce asta: ca sa pot trece rapid si usor de la ordinea canalelor Futaba AET la JR TAE. Altfel se impune reflashuire soft cand schimb sistemul radio, prea mare efortul :)

Oricum nu trec curand pe altceva decat JR (pe Fr-Sky :D)). Deci mere'. Sar'mana!

NU ! usbasp si ftdi sunt interfete diferite ! usbasp se leaga la blocul de 2x3 pini de langa butonul de reset, numai in scopul rescrierii bootloaderului !
Pai si cum fac si io sa-i pun ultima versiune de piratzi si sa ma leg la Planner mission? Mere legat cu jucarica de la FR-Sky care face update la DJT? Si in cazul ala ma leg pe FTDI serial?

7. Ca si configuratie, la fel inainte de a face o prostie, m-am gandit 10DOF se aseaza la IIC,
Corect

sonar la D9 si D10
Corect

iar GPS la serial 3 cu gps_tx la rxd2. E bine?
GPS la Serial 2 pentru MPNG.
S3 este telemetria sau OSD-ul.

Pe placa scrie ca OSD e la serial 1, gps la serial 2 si xbee la serial 3. Greseala mea! Banuiesc ca XBee e mavlink si d-aia ii telemetrie... Mere sa scot catre frsky hub? Si dup-aia mere sa o culeg pe seriala de la transmiter, catre PC?

Si inca ceva, ii bine cum m-am gandit mai jos sa leg senzorii si alelalte codite?

10DOF / CJMCU IIC
VCC_IN - VCC
GND - GND
SCL - SCL
SDA - SDA

Sonar / CJMCU
VCC - VCC cules de la D9 (BEC motoare)
TRIG - D9
ECHO - D10
GND - GND cules de la D10 (BEC motoare)

GPS / CJMCU serial 2
5V - VCC
GND - GND
TXD - RXD2
RXD - TXD2

Cand o fi... OSD / CJMCU (las serial 1 cum e pe placa si modific in MPNG?)
VCC - VCC
GND - GND
TXD - RXD
RXD - TXD

Iar multumesc de raspunsuri :) Cred ca atunci cand o sa-i dau drumu, fac un pdf cu manual de utilizare :)

0

#435 Useril este offline   Archaeon 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 24 January 2013 - 04:36 PM

Legat de parte cu updateul... am gasit ceva interesant, cum sa folosesti USBasp si sa suntezi bootloaderul :)

Am incercat sa urc un pdf, da am limita la megi... Asa ca dau linkul

http://tutorial.cytr...asp-programmer/

Oare o merge? ii posibil?

0

#436 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 January 2013 - 04:46 PM

Chiar daca reusesti programarea, care mi se pare complicatie inutila sa te contorsionezi sa o faci ca mai sus, tot iti va trebui conexiunea la consola pentru Mission Planner, care cere o seriala. Deci, ai un adaptor FTDI sau nu ? Cel de la Frsky nu merge... direct, trebuie facuta o mica manareala.
0

#437 Useril este offline   Archaeon 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 24 January 2013 - 04:55 PM

N-am, din pacate... Ii greu de manarit? N-am rabdare sa comand unu', sa stau pana vine... :crazy:

Daca eram in Bucuresti, poate era alta treaba, da nu's. Asa ca poate reusesc sa-l manaresc pe cel de la frsky. Din cat am inteles, fuc-ul ia rs232 si-l face usb. deci ar trebui un convertor serial ttl la rs232, pe care sa-l bag in fuc?

0

#438 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 January 2013 - 05:35 PM

Gasesti in Timisoara la TME.

Cu cablul FUC (fara k :) ) legaturile sunt cam asa: USB <> serial TTL, si de abia pe urma vine chipul ala negru de langa mufa, care face ttl <> rs232.
Deci pe placuta aia ai seriala ttl, dar una redusa, incompleta, doar rx-tx, pentru Arduino iti trebuie si DTR. De asta vrei nu vrei, FTDI tot ai nevoie.
0

#439 Useril este offline   Archaeon 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 25 January 2013 - 10:40 AM

'neata,

M-am uitat aseara, cablul FUC nu-i FUC (cu sau fara k :)), ci FDD lite.

M-am uitat si pe TME, care-i bun?

http://www.tme.eu/ro...ule-ftdi/ftdi/#
http://www.tme.eu/ro...ule-ftdi/ftdi/#

Si ma uitai si pe ceva blututuri :)

http://www.tme.eu/ro...etooth/rayson/#
http://www.tme.eu/ro...ooth/bluegiga/#

Ca sa nu iau numa un amarat de ftdi ;)

0

#440 Useril este offline   Archaeon 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 25 January 2013 - 12:37 PM

A si sa nu uit. Am gasit pe undeva, o sa caut si materialul, ca la blocul de motoare, daca sunt surse liniare se pot conecta toate escurile, daca is in comutatie, atunci se leaga numa unu. Ma gandeam ca le-as putea pune pe toate, da cu niste diode pe ele...

0

#441 Useril este offline   Archaeon 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 25 January 2013 - 12:46 PM

Si ca sa-mi raspund tot mie... fiind UBEC e sursa liniara.

Daca ar fi fost SBEC, atunci era in comutatie...

HK F20A sunt UBEC, asa ca le pun pe toate fara sa mai tai fire.

Aoleuuuu, da dastept sunt... :D Si nu trebuia decat sa citesc, ufffff!

0

#442 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 25 January 2013 - 12:54 PM

Da, e corect, nu mai cauta, ESC-urile liniare se pot conecta in paralel, o fac de mult cei cu avioane bi/quad motor.

Si la fel de corect este ca cele in comutatie nu se leaga in paralel, numai pe cei de la HK i-a dus mintea sa scoata ESC-urile multistar cica dedicate pentru mc, si avand sursa in comutatie...

Mi se pare ciudat ca placa asta are plusul de la toate ESC-urile in paralel...
Eu as scoate plusul din conector, l-as indoi in sus si l-as izola cu un termocontractil/scotch, nu are rost sa il tai, cine stie la ce se vor mai folosi ESC-urile alea in viitor.
Plus ca iti va mai trebui o sursa separata pentru servo-urile de gimbal, si asta poate sa fie foarte bine de la ESC-ul 2.
O observatie aici: cam toate ESC-urile facute de chinezi mai destupati la minte au pe placuta separat un regulator propriu de curent f.mic, 100mA, pentru alimentat procesorul ESC-ului. Asa ca nu trebuie sa te temi ca daca servo-urile de gimbal vreodata se blocheaza, asta va duce la oprirea bratului respectiv si caderea din cer.
Un pic de risc tot exista, daca este un blocaj permanent care sa duca la curent mare si incalzirea regulatoarelor din ESC, tot ESC-ul se va incalzi, si va intra in actiune protectia termica. De asta e bine ca alimentarea servo-urilor de gimbal sa se faca din ubec separat complet ca sa elimini orice risc.

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 25 January 2013 - 12:55 PM

0

#443 Useril este offline   Archaeon 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 25 January 2013 - 03:07 PM

Multam frumos!

Pana la urma ce ma fac cu comanda pentru gimbale? Aveti cumva vreo asignare de pini de la mega2560 pentru MPNG, ca poate ii dau de cap asa...

Iar pentru FTDI, linkurile din #439 sunt bune?

0

#444 Useril este offline   Archaeon 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 28 January 2013 - 03:40 PM

Vezi postareaArchaeon, la 24 January 2013 - 04:36 PM, a spus:

Legat de parte cu updateul... am gasit ceva interesant, cum sa folosesti USBasp si sa suntezi bootloaderul :)

Am incercat sa urc un pdf, da am limita la megi... Asa ca dau linkul

http://tutorial.cytr...asp-programmer/

Oare o merge? ii posibil?

Incercat... Nu merge... Ori inca nu stiu eu prea bine...

0

#445 Useril este offline   Para 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 462
  • Inregistrat: 20-December 11

Postat 28 January 2013 - 11:35 PM

Ce draci o fi asa greu sa procuri o interfata FTDI !? S-ar putea sa ai una acasa, si sa nu stii... :D Un banal cablu de Nokia model mai vechi.
0

#446 Useril este offline   icsss 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 January 2013 - 11:53 PM

Vezi postareaicsss, la 07 January 2013 - 03:47 PM, a spus:

Sunt curios daca acum pot sa-l setez pe modul acro.

MPNG 2.8 R3: Modul ACRO e o balegutza :) Un fel de LEVEL mai bleg. Deci NU!

Aceasta postare a fost editata de icsss: 28 January 2013 - 11:54 PM

0

#447 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 January 2013 - 11:57 PM

Puteai sa fi si tu mai poet... mamaligutza, ceva comestibil, acolo...
0

#448 Useril este offline   Archaeon 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 29 January 2013 - 08:59 AM

Vezi postareaPara, la 28 January 2013 - 11:35 PM, a spus:

Ce draci o fi asa greu sa procuri o interfata FTDI !? S-ar putea sa ai una acasa, si sa nu stii... :D Un banal cablu de Nokia model mai vechi.

:pardon: Daca eram ACASA, aveam de unde sa fac rost imediat... By the way, cat am cautat acu vreo 2-3 ani un "banal cablu de nokia" dina ala pentru communicator ;). Da's offtopic, si ma opresc ;)

Sunt in curs de achizitie interfata FTDI, ca vaz ca fara ea nu se poate. :rofl:

Anyway, multam fain ;) Acuma gata cu distractia ca ma intorc la munca... :nea:

0

#449 Useril este offline   Archaeon 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 29 January 2013 - 09:03 AM

Sa nu uit. Am vrut sa vaz cum merge AIO CJMCU, am legat-o la escuri, curent si 10DOF si nic'a. Aprinsa doar lumina de la power si clipoceau becusoaiele de la gps si xbee, cred...

FTDI in pole position, si pana atunci nu mai postez :D

0

#450 Useril este offline   icsss 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 29 January 2013 - 10:03 AM

Un mic update:
- am trecut pe elicile de la rctimer 1045CF
- am pus SimonK
Diferente mari nu sunt, dar totusi parca e mai silentions si mai stabil.. parca. Ciudat este ca a trebuit sa reduc PID-urile cu ~20%, cand ma asteptam sa fie invers.

Azi imi vine coletul cu servourile pt gimbal si senzorul de curent de la rctimer.
Iar lipim.. iar dezlipim.. :wacko:

Aceasta postare a fost editata de icsss: 29 January 2013 - 10:04 AM

0

Arata acest topic

• 40 Pagini +
  • « Prima
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Ultima »