GST 7.7, la 10 August 2012 - 04:25 PM, a spus:
Multumesc pentru raspuns. Cel putin am lamurit ca nu merge pe Atmel 328.
Legat de quad am facut deja tot ce ai spus mai sus (mai putin partea cu axul la motor ... dar cred ca e ok si ala pt ca motoarele se invart ok si nu mi se pare sa bata vre-o elice)
Revin cu ceva mai multe detalii: - am incercat sa izolez prolema si am procedat astfel:
- am legat quad-ul la o sursa de tensiune (12 V - 50 A) si zboara fara probleme (bateria pusa pe el doar pentru greutate greutate). Asta m-a dus cu gandul la faptul ca bateria are probleme. Ca sa verific am facut urmatorul test:
- am scos controller-ul si am conectat cablurile de control pe canalul de throttle de la telecomanda. L-am legat de masa si i-am dat full power. Dadea sa rupa sfoara nu alta ... avea putere sa sara si in tavan. De aici am concluzionat ca problema e cand am Flight Controllerul si bateria in acelasi timp si am presupus ca in cazul bateriei nu e corect alimentat controller-ul de zbor.
- i-am adaugat 1 condensator de 1000uF/16V la alimentarea controllerului de zbor sa incerc sa elimin eventualul ripple - aceeasi problema tremura din toate incheietueile cand zbor cu bateria.
Am mai observat ceva. Cand ii reduc valoarea lui P corespunzatoare functiei de LEVEL in configurarea PID-urilor incepe sa nu mai tremure si se riica timid in aer ... dar nu mai e stabil.
Numai bine,
Taz
Aceasta postare a fost editata de tazbox: 10 August 2012 - 04:54 PM