Cred ca led-urile frontale,spate si laterale au fost schimbate (cele cu diametrul de 10mm fata/spate si respectiv 8mm cele laterale ptr basculare).Sigur nu au fost de 12V ptr ca am alimantat unul la 12V si s-a ars instant.Am repetat masuratoare cu un aparat de masura si in gol aveam ~12,1V iar cum puneam la loc un led, scadea pana la ~2,8V.
La fel am procedat si cu ledurile de la pozitie.Am eliminat din schema ledul verde,ledul 4,cel care indica bateria full,indica putin sub ~7V.Apoi am eliminat ledul 3 portocaliu iar tensiunea a crescut la ~12,1V.
Am luat ledul verde si cu doua fire le-am pus pe bateria de telecomanda si am pus prima data la 3V, apoi 4,5V si pe la 6V parea ca lumineaza bine.Dar urcand la 7,5V ledul a inceput s-a piarda din intensitate si cand am pus la 9V a luminat o secunda si s-a ars.
Cu siguranta ledurile de 10 si 8mm au fost schimbate ptr ca par mai noi,insa ledurile de la pozitie cu siguranta nu sunt de 12V si nu par a fi schimbate.
Din placa de baza pleaca niste fire intr-o placuta si din ce am observat ledul 4(verde,care indica baterie full) are inseriat o rezistenta de 2Kohmi si ledul 3 (portocaliu) are o rezistenta de 1Kohm, iar celelalte 2 leduri rosi sunt in paralel.
Aceasta postare a fost editata de Dinut Florin: 21 February 2016 - 04:14 PM