Modelism - RHC Forum: Colet venit din strainatate - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Colet venit din strainatate

#1 Useril este offline   orpheus 

• Junior
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 68
  • Inregistrat: 01-April 10
  • Interests:modelism,web-design

Postat 04 May 2012 - 11:43 AM

Buna ziua.
Nu stiam unde sa postez aceasta problema,sper ca am ales bine. Problema ar fi urmatoarea:
Am pe cineva in state,mai exact in oklahoma care, in urmatoarele zile ar trebui sa imi trimita un colet(un blade msr + spectrum dx6i+cateva piese de rezerva pt heli). Nu am cumparat de la el.E un fel de pachet "personal" sa zicem, nu gen pachet trimis de un vanzator de pe ebay,HK .
Este prima oara cand primesc un colet din afara romaniei si sincer nu stiu cam nimic despre cum merg treburile cu vama. El probabil va trece o valoare infima sau chiar 0 pe colet. In acest caz care vor fi taxele la vama? Si mai ales unde va ajunge coletul daca eu sunt din iasi? Din cate am citit pe un topic despre comenzi HK am aflat ca sunt oficii postale vamale. Am aflat ca sunt si in Iasi .Asta inseamna ca pachetul ce urmeaza sa-l primesc va ajunge aici?
Va multumesc anticipat si poate este cineva din Iasi dornic sa ma ajute sau poate stie cineva cum se procedeaza in astfel de cazuri.(bere din partea mea)

Aceasta postare a fost editata de orpheus: 04 May 2012 - 11:43 AM

0

#2 Useril este offline   ARU 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1427
  • Inregistrat: 15-February 08
  • Interests:aero

Postat 04 May 2012 - 12:44 PM

a mai fost discutii cu acest subiect , poate gasesti topicul ! in principu cunosc ca daca este din afara UE , coletele sunt vamuite , si in acest sens este desemnat un Oficiu Postal pt. vama (primesti acasa avizul) , iar daca articolele de modelism sunt incadrate la jucari nu platesti taxe . Se plateste vama si in functie de actul de provenienta . Asta ce cunosc asa in mare , dar sunt colegi mult mai documentati !
0

#3 Useril este offline   odin 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 426
  • Inregistrat: 19-June 08
  • Interests:aero, navo, auto

Postat 04 May 2012 - 12:59 PM

Platesti TVA daca sunt cumparate dinafara UE, si vama daca sunt peste 100 euro parca.
Daca nu le pune in ambalajul original , zici ca sunt seconduri trimise de "ruda" ta.
Oricum, daca e trimis de persoana fizica , nu bate asa tare la ochi;
sa le puna in alte cutii si sa treaca la "Obs" ca sunt folosite.
0

#4 Useril este offline   andu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 743
  • Inregistrat: 14-August 08
  • Interests:AEROMODELISM

(Tot ce se ridica dupa Terra) R/C sau Captiv

Postat 04 May 2012 - 07:26 PM

eu am cumparat frecvent de la Tower hobby/Esprit etc
1. iti vine instiintare acasa
2.te duci acolo si faci pe prostu pt copii nenea un prieten, nu sunt dealer nu vand , etc
3 daca nu tine :
Dolarii sunt transf in lei Se aplica 10%+ TVA platesti si gata
unii vamesi au suflet altii nu
SA NU SPUI CAT FACE IN DOLARI :clapping:CA EI NU STIU ORICUM ,VOR CAUTA IN LISTE DAR NU GASSESC DECAT JUCARII.
0

#5 Useril este offline   orpheus 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 07 May 2012 - 12:41 PM

Multumesc frumos pentru informatii tuturor membrilor rhc care au avut amabilitatea sa-mi raspunda cu promptitudine la intrebari!
Sanatate si numai bine!
0

#6 Useril este offline   fasconal 

• ...si nu te doare capul !
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1241
  • Inregistrat: 15-March 10

Postat 07 May 2012 - 05:03 PM

Stai nu te grabi !
Ca sa scapi de vama anunta-ti prietenul sa treaca o valoare cat mai mica in declaratia vamala, sub 50 USD si sa specifice ca este cadou si da, e bine ca produsele sa fie "desfacute" chiar daca mai au ambalajul original.
Este riscant totusi pentru ca o valoare declarata mica inseamna tot atata despagubire in caz de pierdere a coletului.
Fara semnatura...prietenii stiu de ce
0

#7 Useril este offline   ARU 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1427
  • Inregistrat: 15-February 08
  • Interests:aero

Postat 07 May 2012 - 05:29 PM

...problema fundamentala este sa ai cat mai multe rude in strainatate sau una singura dar " buna "(financiar)!
0

#8 Useril este offline   z_dorin 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 283
  • Inregistrat: 24-April 07
  • Interests:aeromodelism, automodelism ş.a.

Postat 07 May 2012 - 05:33 PM

Azi am ridicat un colet venit de pe HK....e a doua comanda...vamesul mi-a zis azi pentru a doua oara...ca daca valoarea coletului, cu tot cu transport, depaseste 10$ .atunci se baga TVA...daca depaseste 100$ ...atunci platesti si TVA si TAXE VAMALE (mise pare aiurea sa conteze valoarea transportului, dar mi-a specificat ca se adauga la pretul pachetului, deci TVA/TAXE VAMALE se aplica la suma totala, cand e cazul)

Coletul de azi a fost in valoare (declarata)+ transport, de 10,48 $ si m-a iertat pentru cei 0,48 dolari care erau peste pragul de 10$

Deci daca declari 50$, cum zice FASCONAL, eu cred ca o sa platesti TVA...pentru ca la prima mea comanda care a fost in valoare de 34$..mi-a aplicat TVA imediat si fara discutii...

Nu stiu cum ar fi cel mai bine, incerc sa invat si eu pentru mine.

Aceasta postare a fost editata de z_dorin: 07 May 2012 - 05:36 PM

0

#9 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 8337
  • Inregistrat: 25-September 06

Postat 07 May 2012 - 06:09 PM

Din ce stiu eu nimic nu e schimbat:

http://www.rhcforum....e-la-importuri/
0

#10 Useril este offline   fasconal 

• ...si nu te doare capul !
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1241
  • Inregistrat: 15-March 10

Postat 07 May 2012 - 08:55 PM

Da, s-a mai discutat si pe alt topic subiectul.
Si acolo si aici vorbesc doar din experienta personala, nu din auzite precum multi din cei care au postat.
La noi in oras este un singur Oficiu Postal cu Vama si pana anul asta cu precadere era un "nenea" mai varstnic si foarte foarte "iertator". Acela mi-a spus ca nu aplica TVA decat peste 50 USD dar in aceasta valoare nu calcula transportul.
Anul acesta, un alt vames sustine si aplica cateodata regula ca se aplica TVA la tot ce-i peste 50 USD, transport inclus.
Am platit TVA si pentru o comanda de 84 USD dar... tot numai TVA am platit si pentru o comanda de 385 USD.
Aplica TVA la extrasul de Paypal pe care obligatoriu trebuie sa-l prezint cand ridic coletul.
De la acest vames am auzit cum le explica celor ce veneau sa ridice colete de tip cadou de la rude/prieteni ca ideal ar fi ca expeditorul sa nu declare o valoare mai mare de 50 USD.
Am vazut cum a vamuit, a se citi cum a aplicat TVA unei doamne care a primit de la o ruda un telefon a carui valoare declarata de expeditor era mai mare de 100USD si degeaba ii explica vamesului ca-i cadou ca n-a contat.
De alte taxe vamale n-am auzit la noi.
Fara semnatura...prietenii stiu de ce
0

#11 Useril este offline   EugenS 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1262
  • Inregistrat: 08-February 10

Postat 07 May 2012 - 11:01 PM

Ca si Fasconal, incerc sa vorbesc din experienta personala.
De cele mai multe ori, o ciocolata ( nu neaparat scumpa ), poate face minuni. Poate face sa dispara TVA si taxele vamale. In concluzie - fiti darnici.

Toate cele bune

EugenS
The 5 P's theory : Proper Preparation Prevents Poor Performance.
0

#12 Useril este offline   z_dorin 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 283
  • Inregistrat: 24-April 07
  • Interests:aeromodelism, automodelism ş.a.

Postat 08 May 2012 - 04:47 PM

nici eu nu incerc sa spun ca eu stiu cel mai bine...
eu am vorbit tot din proprie experienta si ma gandeam ca ce mi-a zis mie vamesul este prevazut in lege , ceea ce insemna pentru mine ca e valabil pe intreg teritoriul tarii..insa, citind experientele altora, ma gandesc ca si vamesul mai "lasa" de la el, sau mai "ia" de la noi dupa starea de spirit B)
PS. poate ca ideea cu ciocolata, nu e rea deloc :)
0

#13 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 8337
  • Inregistrat: 25-September 06

Postat 08 May 2012 - 04:58 PM

Vamesul pleca de la ce e scris pe colet. Daca pe colet scrie 9 USD, daca e binevoitor, considera ca aceasta valoare e corecta si nu incalca nici o lege.

Daca pe colet scrie 200 USD daca e binevoitor inseamna ca nu respecta legea.

In cazul concret pe care il are orpheus e bine ca pe colet sa apara o valoare cat mai mica.

Eu am avut o surpriza neplacuta din partea uni prieten care mi-a trimis un pachet cu transformari ieftini (vreo 30 USD) care din exces de zel a pus la valoare 200 USD (ca sa fie sigur ca nu se pierd). A fost destul de neplacut la vama dar pana la urma am scapat pentru ca au vazut ce e inauntru si m-au crezut.

Nu uitati ca un servo de 3 USD arata exact la fel ca unul de 200 USD. Si un motor termic de 20 USD la fel ca unul de 400 USD.
0

#14 Useril este offline   costash 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 331
  • Inregistrat: 19-July 10
  • Interests:Crazy ass truck builds

Postat 09 May 2012 - 05:04 PM

Eu am fost azi la posta si am ridicat un colet de la HK, trimis din Elvetia, in valoare de 157 $.
Norocul meu e ca inaintea mea la posta era Andra (cantareata) care le-a dat vamesilor o stare de spirit excelenta. Motiv ptr care nu am platit nimic in plus :D
M-a intrebat dna de acolo ce am in colet si i-am zis ca sunt niste piese ptr o masinuta (baterii, motor, servo, esc, etc :good: ), dupa care mi-a zis "semneaza aici" si am plecat :)
I-am lasat la tanti aia acolo o mica atentie si dus am fost :)

Deci..stalkuiti vedetele cand se duc la posta :)
Doar 10% din modelism se vede, restul e in mintea si imaginatia noastra

-->> My YouTUBE channel <<--
0

#15 Useril este offline   orpheus 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 29 May 2012 - 08:14 PM

Buna seara!
Vreau sa multumesc din nou tuturor care au avut bunavointa sa-mi impartaseasca din cunostintele lor si sa-i informez ca a sosit coletul. Luni a ajuns in tara si vineri a ajuns in iasi.
S-au tinut de cuvant cei de la USPS,coletul a sosit in 6 zile in tara(130$ transportul cu traking number din US Oklahoma). A fost trecut cu o valoare de 30 de dolari si in categoria jucarii uzate. La posta nu am platit absolut nimic,in shimb doamna vamesa m-a tras putin de limba:"ce e in colet?ce jucarii?stricate?ce faceti dupa ce le reparati?" . Am linistit-o spunandu-i ca o sa folosesc "jucariile" pentru a imi face licenta pentru facultate.La aceste auzite doamna mi-a urat succes si toate cele bune. Totul bine si frumos,coletul e ok, cutia destul de mare L x l x h= 0.80 m x 0.50m x 0.30 m. Mentionez ca transportul a fost platit de persoana care mi l-a trimis. Inca o chestie pentru cei care nu au viza de flotant: poate fi trecuta adresa la care locuiti chiar daca nu aveti contract cu proprietarul sau sa fiti trecuti pe undeva ca locuiti acolo(pentru a primi avizul). Tot ce trebuie sa faceti este sa va prezentati cu niste facturi de la adresa respectiva pentru a confirma ca este aceeasi adresa cu cea trecuta pe colet. Cam astea sunt informatiile care m-am gandit sa le ofer in caz ca mai sunt alte persoane in situatia mea.

Va multumesc din nou pentru informatii si numai bine!
0

#16 Useril este offline   d_50 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 321
  • Inregistrat: 01-October 11

Postat 01 June 2012 - 03:21 AM

Se pare ca difera normele de taxare,la noi sunt limitele in Euro.
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu