E prima data cand postez in forum. Va rog sa imi scuzati scaparile evidente.
Am achizitionat, de curand, primul meu model RC: HPI Blitz RTR (short course).
L-am "rulat doua acumulatoare NiMh" ( in total aproximativ o ora ) cu setarile si reglajele din fabrica, pe un drum neasfaltat fara prea multe denivelari si fara rampe specifice unei piste de offroad, banuiesc.
Am observat o uzura destul de pronuntata pe sasiu in dreptul rotilor din fata ( vezi imaginile atasate ).

Ma ingrijoreaza evolutia uzurii, pe termen lung, si riscul de a nu mai putea desface cele doua suruburi ce tin bratele principale ale suspensiilor.
- Intentionez ca si posibila solutie sa intaresc suspensiile: schimband uleiul sau folosind reglajele variabile ( vezi imagine ). Credeti ca va avea vreun efect pozitiv?

- O alta posibila solutie ar fi sa intaresc cu o parte metalica zona aceea.
Credeti ca exagerez? Este normala uzura mentionata?
Urmeaza sa ii fac prima intretinere. Va rog sa imi recomandati produsele necesare pentru reviziile obisnuite cat si alte consumabile bune pe langa stand.
In manual mentioneaza urmatoarele produse:
- Un spray de curatare (Nitro Car Cleaner). Are vreun efect benefic sau poate fi inlocuit cu ceva mai uzual?
- Totodata manualul mentioneaza un lipici special pentru suruburi (Thread Lock). Este cu adevarat necesar sau merge o strangere mai ferma si verificare periodica?
- Oil Spray-ul recomandat poate fi inlocuit cu spray de ulei pentru mecanica fina cum folosesc la usi sau are anumite proprietati mai speciale? :rolleyes:
- Lipici pentru cauciucuri ( Instant Cement ). Este o problema des intalnita deszlipirea cauciucurile de pe jante? Unde pot gasi acest produs si care este denumirea in magazinele de la noi?
- Ca si vaselina ( Grease ) ce imi recomandati?
Multumesc,
Stefan