Modelism - RHC Forum: Intrebare! - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Intrebare! Silverit...

#1 Useril este offline   EuRares 

• Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 14
  • Inregistrat: 08-February 12

Postat 12 February 2012 - 10:44 AM

De craciun am primit cadou o masinuta din aceea cu touchscreen de la silverit(Lamborghini galardo).As putea sa ii schimb motorul sa fie putin ami puternica,eu i-am scos caroseria sa fie mai usoara.Deci ce motor pot sa ii pun?
0

#2 Useril este offline   obbamaa 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 383
  • Inregistrat: 24-January 11
  • Interests:Drift Rc

Postat 13 February 2012 - 10:47 AM

incearca un motor de mini-z de la kyosho sau unul de xmods
dar nu stiu daca se merita investitia mai bine iti iei o masina 1:28 mai profi

Aceasta postare a fost editata de obbamaa: 13 February 2012 - 10:47 AM

Latraxx Teton
HPI Dash
0

#3 Useril este offline   ovidiugm 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1031
  • Inregistrat: 02-September 09

Postat 13 February 2012 - 03:14 PM

Cu un motor prea puternic poti arde foarte usor controllerul de motor de pe ea. Se intampla si in cazul Mini-Z-urilor si XMod-urilor cand se folosesc motoare foarte puternice puse pe electronica standard. Asa ca nu te infige la cel mai puternic motor pe care il gasesti, vei obtine cel mult un pic de fum :).

In principiu ce ai primit tu tocmai de-aia e catalogata drept jucarie (si chiar este), pentru ca nu e gandita sa fie upgradata si nu are piese de schimb si upgrade disponibile. Asta se reflecta in pretul de achizitie scazut.
Un model hobby-grade, in general, e gandit sa fie upgradabil si...reparabil :D.
In 99% din cazuri, ca sa aduci o jucarie la performantele unui automodel din clasa hobby, vei cheltui mai multi bani decat daca ai cumpara direct automodelul ;). Ai putea sa iei asta in considerare inainte sa te apuci de orice modificare.
Masinute de jucarie. Pe bani adevarati.
0

#4 Useril este offline   AlexeyRS 

• Postari: 0
  • Inregistrat: 12-March 12

Postat 12 March 2012 - 11:47 PM

Salutare,

M-am gandit sa postez aici , pentru a nu deschide aiurea un alt topic.
Am primit cadou un bmw x6 de la Rastar. Stiu, e practic o jucarie, e ieftin, e aiurea. Dar si cu ceva atat de banal vreau sa gasesc o modalitate de a ma distra.
In locul rotilor sale originale ma gandeam ( din cand in cand, cand imi permite asfaltul ) sa incerc niste roti pentru drift ... de ce nu ? Un X6 in drift ... haide ca nu e atat de aiurea :D Masinuta este la scara 1:14 ... din ce am gasit pe majoritatea site-urilor, cel mai aproape ar fi roti 1:10. Vad multa lume foarte experimentata pe aici, asa ca va intreb, EXISTA POSIBILITATEA SA SE POTRIVEASCA ROTILE ? E ceva loc de la roata originala la caroserie ...
Ah, da .. ar mai fi ceva ... la majoritatea rotilor pentru drift am observat urmatoarea expresie : "Antrenare cu hexagon 12mm standard" .... Poate cineva sa imi explice pe romaneste ce inseamna ?

Va raman dator.
0

#5 Useril este offline   ovidiugm 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 12 March 2012 - 11:55 PM

Antrenarea aia pe 12mm inseamna ca axa rotii se termina intr-un hex de 12mm (albastru in poza de mai jos) iar roata se potriveste pe el cand o montezi. Totul se fixeaza cu o piulita, de obicei M4.
Ai si o poza mai jos pentru a clarifica un pic lucrurile. Totul depinde de sistemul de fixare al masinutei tale, dar ma indoiesc ca gasesti ceva sa se fixeze fara improvizatii si adaptari.

http://www.bigsquidrc.com/wp-content/uploads/2011/11/Associated-TC6.1-Factory-Team-Rear1.jpg

Aceasta postare a fost editata de ovidiugm: 12 March 2012 - 11:55 PM

0

#6 Useril este offline   Stuffy 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 430
  • Inregistrat: 06-April 11
  • Interests:Automodelism
    Sporturi de Iarna

Postat 13 March 2012 - 12:52 AM

Vezi postareaAlexeyRS, la 12 March 2012 - 11:47 PM, a spus:

Salutare,

M-am gandit sa postez aici , pentru a nu deschide aiurea un alt topic.
Am primit cadou un bmw x6 de la Rastar. Stiu, e practic o jucarie, e ieftin, e aiurea. Dar si cu ceva atat de banal vreau sa gasesc o modalitate de a ma distra.
In locul rotilor sale originale ma gandeam ( din cand in cand, cand imi permite asfaltul ) sa incerc niste roti pentru drift ... de ce nu ? Un X6 in drift ... haide ca nu e atat de aiurea :D Masinuta este la scara 1:14 ... din ce am gasit pe majoritatea site-urilor, cel mai aproape ar fi roti 1:10. Vad multa lume foarte experimentata pe aici, asa ca va intreb, EXISTA POSIBILITATEA SA SE POTRIVEASCA ROTILE ? E ceva loc de la roata originala la caroserie ...
Ah, da .. ar mai fi ceva ... la majoritatea rotilor pentru drift am observat urmatoarea expresie : "Antrenare cu hexagon 12mm standard" .... Poate cineva sa imi explice pe romaneste ce inseamna ?

Va raman dator.

Cred ca rotile de 1:10 sunt prea mari pentru ce vrei tu sa faci si nu, nu vei putea monta rotile fara sa faci vre-o improvizatie, plus ca nici rotile nu sunt tocmai ieftine (cred ca depasesc pretul jucariei)
Eu zic sa te mai uiti si pe la rubrica cu "Vanzari Automodelism", ca poate faci rost de ceva banuti si iti cumperi un automodel adevarat.. Parerea mea :D
Bafta!
I reject your reality and substitute my own.
0

#7 Useril este offline   AlexeyRS 

Postat 13 March 2012 - 01:53 AM

Mersi Ovidiu. Ai mai raspandit ceata.
Voi reveni cu intrebari mai concrete. Voi masura exact rotile mele si voi compara cu unele modele de pe diverse site-uri care am observat ca ofera detalii despre diametru/latime roti.
Stuffy, mersi pentru sfat. Nu vreau sa fiu rau, dar modelul detinut de mine e undeva pe la 160-180 de ron. Rotile sunt 50 de lei - 4 bucati. Nu sunt mai scumpe decat masinuta.
0

#8 Useril este offline   AlexeyRS 

Postat 13 March 2012 - 05:45 PM

Baieti, am nevoie de un sfat ... la masinuta am nevoie de 4 baterii AA + una bucata baterie de 9v pt telecomanda .... ok ... Ce recomandati ? Am gasit GP Batteries si X-Cell ... E vreunu bun de ceva ? Daca e ... merita diferenta de bani dintre 2700mAh si 3000mAh (pretul este dublu). Ah ... era sa uit ... acumulator de 9v nu am gasit :good:
0

#9 Useril este offline   ovidiugm 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 13 March 2012 - 06:53 PM

Ia-o la pas prin supermarket-uri ca gasesti acumulator de 9V - dar cu ce il incarci :) ? Eu parca am gasit prin Carrefour la un moment dat. Capacitatile la cei de 9V sunt mici, 150mAh - 200mAh. Evident, si consumul e mic, deci capacitatea e ok.

Din pacate cu acumulatorii AA e cam la ghici, cei ieftini sunt foarte prosti si oricum departe de capacitatea inscriptionata. Chiar de curand am vazut model no-name inscriptionat 3800mAh, in conditiile in care Sony, Sanyo, Duracell etc se chinuie sa treaca de 3000 :).
In principiu cand faci tura prin supermarker-uri mai uita-te dupa unii de marca la pret convenabil. Nu te crampona exclusiv de capacitate ca dupa cum ziceam oricum la cei no-name ieftini nu e trecuta corect. Deci te pacalesti, iei unul no-name de 3800 care de fapt e de 2000 (daca o fi si atat), in loc sa iei la acelasi pret unul inscriptionat cinstit cu 2000mAh dar de marca.

Parca tot prin Carrefour vazusem AA ieftini, sub brandul lor propriu, ceva la 1900mAh pe care ii folosesc la statie si sunt foarte buni. Si acum vad prin sertar ca mai luasem niste Varta 2100mAh, deci trag concluzia ca si astia or fi fost la vreo oferta ceva ca altfel nu i-as fi luat :D.
0

#10 Useril este offline   AlexeyRS 

Postat 13 March 2012 - 08:44 PM

Vezi postareaovidiugm, la 13 March 2012 - 06:53 PM, a spus:

Ia-o la pas prin supermarket-uri ca gasesti acumulator de 9V - dar cu ce il incarci :) ? Eu parca am gasit prin Carrefour la un moment dat. Capacitatile la cei de 9V sunt mici, 150mAh - 200mAh. Evident, si consumul e mic, deci capacitatea e ok.

Din pacate cu acumulatorii AA e cam la ghici, cei ieftini sunt foarte prosti si oricum departe de capacitatea inscriptionata. Chiar de curand am vazut model no-name inscriptionat 3800mAh, in conditiile in care Sony, Sanyo, Duracell etc se chinuie sa treaca de 3000 :).
In principiu cand faci tura prin supermarker-uri mai uita-te dupa unii de marca la pret convenabil. Nu te crampona exclusiv de capacitate ca dupa cum ziceam oricum la cei no-name ieftini nu e trecuta corect. Deci te pacalesti, iei unul no-name de 3800 care de fapt e de 2000 (daca o fi si atat), in loc sa iei la acelasi pret unul inscriptionat cinstit cu 2000mAh dar de marca.

Parca tot prin Carrefour vazusem AA ieftini, sub brandul lor propriu, ceva la 1900mAh pe care ii folosesc la statie si sunt foarte buni. Si acum vad prin sertar ca mai luasem niste Varta 2100mAh, deci trag concluzia ca si astia or fi fost la vreo oferta ceva ca altfel nu i-as fi luat :D.

Nu stiu daca am voie sa specific nume de site-uri, dar am gasit pe emag baterii GP Batteries ... iar pe fx modells am gasit X-Cell ... daca nu gasesc ceva cunoscut, care din ele ar fi mai ok? Ai vreo idee?

Mersi
0

#11 Useril este offline   ovidiugm 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 13 March 2012 - 11:09 PM

Nu ai voie sa mentionezi nume si adrese de magazine, mai ales cele de modelism :wacko:.
X-Cell arata bine si sunt ok la pret :D.
0

#12 Useril este offline   AlexeyRS 

Postat 13 March 2012 - 11:30 PM

Vezi postareaovidiugm, la 13 March 2012 - 11:09 PM, a spus:

Nu ai voie sa mentionezi nume si adrese de magazine, mai ales cele de modelism :wacko:.
X-Cell arata bine si sunt ok la pret :D.

Ma gandeam eu ... dar totusi nu inteleg ... la 2700mAh sunt 30 de lei parca .... la 3000mAh sunt 60 ... Oi fi eu incepator, da diferenta mi se pare enorma la pret ...
Astept intai sa vad ce gasesc pe la Real, Carrefour ... poate dau de Varta sau Energizer ...
0

#13 Useril este offline   Stuffy 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 430
  • Inregistrat: 06-April 11
  • Interests:Automodelism
    Sporturi de Iarna

Postat 13 March 2012 - 11:35 PM

Vezi postareaAlexeyRS, la 13 March 2012 - 01:53 AM, a spus:

Mersi Ovidiu. Ai mai raspandit ceata.
Voi reveni cu intrebari mai concrete. Voi masura exact rotile mele si voi compara cu unele modele de pe diverse site-uri care am observat ca ofera detalii despre diametru/latime roti.
Stuffy, mersi pentru sfat. Nu vreau sa fiu rau, dar modelul detinut de mine e undeva pe la 160-180 de ron. Rotile sunt 50 de lei - 4 bucati. Nu sunt mai scumpe decat masinuta.

Aaa, scuze, nu credeam ca e asa scumpa masinuta aia :wacko:
Bafta!
I reject your reality and substitute my own.
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

6 useri citesc topicul
0 membri, 6 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu