Modelism - RHC Forum: Sfaturi pentru incepatori - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

Sfaturi pentru incepatori Need HELP

#31 Useril este offline   Diesel 

• Diesel
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 2849
  • Inregistrat: 29-December 05
  • Interests:www.mrtclub.ro

Postat 21 February 2012 - 02:40 PM

Vezi postarearazvan_b, la 21 February 2012 - 10:04 AM, a spus:

Stimate domn,
Ideile sunt vechi si practicate cu succes de multe firme cu renume din Europa si nu numai, iar atat timp cat optimizeaza timpul de livrare al pieselor de schimb - nu vad care este problema.
De fapt, problema este alta....
In ceea ce priveste forma legala ... se face un pv de dezmembrare in vederea vanzarii ca si piese de schimb, in care se se specifica pretul pentru fiecare si cam atat. se vinde pe bucati.
Speram ca veti avea decenta sa terminati cu aceste comentarii distructive si inutile, dar se pare ca nu....

"Daca doi zic ca esti beat..." este o vorba romaneasca...
Daca dupa ce iti da tie piesa de pe un alt automodel, vine un client sa cumpere chiar acel automodel??? Cine pierde?
Si mai ales, cine plateste manopera pentru descompletat kitul automodelului nou, si cine plateste manopera pentru asamblarea lui cu piesa comandata?
Si apoi daca iti vine un client maniac si vrea automodelul nou, dar vede pe suruburi ca a fost desfacut???

Nu ai dreptate. Este adevarat ca daca nu au piese de schimb pe stoc, insa au unu/doua automodele kit sau rtr pe stoc pot face ceea ce spui tu, dar nici un magazin nu face asa ceva, si nici eu n-as face-o daca as avea magazin. Ori comanzi piesa/piesele si le astepti, ori cumperi un kit intreg si il folosesti de piese.

Sper ca nu a fost comentariu distructiv si nici inutil, ci doar in contradictoriu si de parere diferita!!!

Aceasta postare a fost editata de Diesel: 21 February 2012 - 02:42 PM

0

#32 Useril este offline   diesel1.4 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 661
  • Inregistrat: 13-March 08

Postat 21 February 2012 - 02:54 PM

Vezi postarearazvan_b, la 21 February 2012 - 10:04 AM, a spus:

Stimate domn,

Ideile sunt vechi si practicate cu succes de multe firme cu renume din Europa si nu numai, iar atat timp cat optimizeaza timpul de livrare al pieselor de schimb - nu vad care este problema.
De fapt, problema este alta....

In ceea ce priveste forma legala ... se face un pv de dezmembrare in vederea vanzarii ca si piese de schimb, in care se se specifica pretul pentru fiecare si cam atat. se vinde pe bucati.

Speram ca veti avea decenta sa terminati cu aceste comentarii distructive si inutile, dar se pare ca nu....

Sincer de tot.. tu ai cumpara o masina daca ai vedea ca are 5-7-9 suruburi desfacute?
Daca e vorba de un diff si cand l-a asamblat si ti l-a bagat inapoi in masina nu l-a montat cum trebuie si il distrugi la prima iesire?
MOTOSPORT RACING TEAM
XRAY XT8, GRP .28 truggy Mario Rossi tuned, Hitec HV servos, Panther Gator tires, Spektrum DX3R, Jammin Big Bores
HoBao Hyper 8.5 PRO
Traxxas Slash 4WD
0

#33 Useril este offline   razvan_b 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 16
  • Inregistrat: 12-November 11

Postat 21 February 2012 - 03:37 PM

Fratilor,
dar nu zice nimeni s-o vanda, o tin pentru piese, si in felul asta au mereu orice piesa pe stoc. Daca vor s-o vanda, fac si ei un discount rezonabil, scriu ca este model desfacut si montat si recupereaza pierderea. Iar cine cumpara, isi asuma riscul de a plati mai putin pt o masina dezmembrata si montata apoi.

Dar asa cum ziceam, nimeni nu vrea sa-si asume nimic, toti vrem castig cu investitie zero.

Va spun eu, din propria experienta, daca vinzi un produs mai slab, dar cu service bun, clientul se intoarce. Daca vinzi super produs, dar apoi nu ai service la el ... ura si la gara.

Asa si cu xstr - masina nu e chiar asa de proasta, dar ar fi mult mai apreciata daca am avea piese si imediat ce se rupe ceva gasim de schimb (cam cum era cu dacia).

De exemplu, am rupt pana acum 3 planetare, dar nu-i bai, e cativa lei una, am de rezerva si aia e. Nici macar nu ne-am da seama ca s-a rupt ceva, dar asa, cand stai cu ea in dulap 2 luni si astepti sa-ti vina nu stiu ce surub....
0

#34 Useril este offline   Diesel 

• Diesel
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 2849
  • Inregistrat: 29-December 05
  • Interests:www.mrtclub.ro

Postat 21 February 2012 - 08:10 PM

Daca luam exact cazul cu automodelul asta xstr (nu stiu ce e si nu mi-o lua in nume de rau), presupun ca este printre cele ieftine de pe piata. Si atunci, daca erau 3 in stoc si unu l-ai luat tu, de ceva vreme, si piese nu au pentru ea, inseamna ca este ieftina de luat kit sau rtr. In oricare din cazuri, daca s-ar achizitiona doar piese pentru un automodel ieftin, pretul ar fi foarte mare la vanzare si probabil 30% din automodel achizitionat pe piese ar fi cam la acelasi pret cu automodelul complet. Sper ca m-am facut inteles.
De dragul conversatiei, tu ai magazin. Eu cumpar un automodel din 3, rup bascula dreapta la el si tu imi dai din alt kit piesa sa mi-l completez. Maine vine si Mizzone :blink:)) si cumpara celalat automodel complet, ne vedem in parc si ne "busim" ca asa e la bashing, si rupem amandoi bascula dreapta. Ce facem ca nu mai ai decloc? Dar daca ai mai avea doua automodele complete le-ai descompleta pe amandoua, ca sa multumesti doi clienti, si apoi sa faci, obligatoriu (asa ai zis) discount la ele? Daca la pretul afisat la vanzare ti-ai pus doar 10-15% adaos comercial, ai avea de unde sa faci rabat, sau mai vii cu bani de acasa? Investitia o faci de la bun inceput ca platesti produsul, transportul, taxe si altele, dupa care iti pui un adaos comercial, si il scoti la vanzare pe piata in Romania, asa ca nu isi prea are sensul afirmatia ta "nimeni nu vrea sa-si asume nimic, toti vrem castig cu investitie zero"
Nici o masina, indiferent cat de ieftina este, nu este proasta, daca o "alergi" in conditii de bun simt. Pe de alta parte, daca ai rupt 3 planetare ceva este in neregula. Daca nu aveai de unde sa cumperi nici d-alea ce faceai?
Eu nu fac comert, dar sunt de parere ca daca "pantofarul mi-a reparat ghata pe viata, il recomand si la altii"
A, si, daca vinzi super produs in ziua de azi, iti asumi garantia sau inlocuirea lui imediata!!!
0

#35 Useril este offline   Tudor Daniel 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 311
  • Inregistrat: 11-July 11
  • Interests:Automodelism
    Baschet
    Limbi straine

Postat 21 February 2012 - 08:11 PM

Incearca un google pentru redcat/exceed/hsp/himoto s.a.m.d.(e acelasi lucru rebranded) si ia-ti de pe net o fuzeta.
Platesti 3$ transport(cam atata e international pentru 100g) si cu asta basta. Iti vine in 14 zile, nu in 60.

Si nu, nu e normal sa dezasamblezi o masina, orice ai spune.
Intr-adevar, ar trebui sa aiba pe stock fuzete, bascule, sasiu, planetare si shocktowerul fata, pentru ca astea se rup cel mai des, dar asta e. Te descurci altfel.
0

#36 Useril este offline   razvan_b 

• Incepator
  • PipPip

Postat 22 February 2012 - 12:41 PM

Planetarele s-au forfecat de langa cap, imediat dupa bila, probabil nici calitatea nu e cine stie ce, am fortat si eu prin nisip si asta a fost rezultatul.
Dar tocmai, pentru ca am gasit - nici nu prea m-a interesat - le-am schimbat si gata - impresia a ramas una buna. Daca nu aveam de schimb era o problema si impresia ar fi fost una rea.

Exact asta voiam sa subliniez, chiar daca produsul este unul slab (pana la urma masina a fost 8 sute si ceva de lei, nu 2-3 mii) dar ai service bun la el, pe ansamblu imaginea nu este chiar asa de rea, dar daca produsul este prost si serviceul la fel, rezultatul este catastrofal.

Referitor la discounturi, castig, pierderi, ... nu cred ca ar trebui sa discutam, chiar nu este cazul; stim toti care sunt preturile la producatorii din china, taiwan... si care sunt cele din Ro.

p.s.
Azi tocmai ce am primit si vestea buna, vor sosi piesele in minim 10 zile.
0

#37 Useril este offline   razvan_b 

• Incepator
  • PipPip

Postat 01 March 2012 - 03:06 PM

Au sosit si piesele, acum sunt multumit.
0

#38 Useril este offline   Tudor Daniel 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 311
  • Inregistrat: 11-July 11
  • Interests:Automodelism
    Baschet
    Limbi straine

Postat 01 March 2012 - 05:40 PM

Nu vreau sa ma bag in seama fara rost, dar... de cand a devenit topicul asta un jurnal de bord pentru Himoto Xstr? Titlul parca era "Sfaturi pentru incepatori". Sfaturile s-au dat, deci topicul nu mai are rost, practic.
0

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

11 useri citesc topicul
0 membri, 11 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu