Messershmitt BF-109 kit Guillow's
Postat 28 November 2011 - 06:29 PM
Am achizitionat kit-ul Messershmitt BF-109 si va cer sfatul, inca nu am modelit niciun aeromodel.
Kitul contine urmatoarele:
Toate piesele de lemn de balsa, predecupate
Capota motor, parbriz, si geamuri din plastic
Arme si alte elemente scale din plastic
Motor de cauciuc si elice
Hartie Japico pentru invelire
Autocolante
Tren de aterizare si roti
Planuri de constructie detaliate
As vrea sa renunt la hartia de invelit si sa-l invelesc cu lemn de balsa, credeti ca este ok?
Pentru motorizare recomanda:
Motor BL din seria 2208 sau 2212 Outrunner, sau motor termic ASP06, 1cmc si accesorii
Regulator BL Fly 12A, HiModel
Acumulator LiPo 480-850 mAh
Servo nano HD-1440A, 4.4g/0.6kg Power HD, 4 buc
Vreau sa optez pentru electric insa nu stiu daca este ok in cazul in care modelul va fi invelit balsa.
Multumesc pentru sfaturi!
Postat 28 November 2011 - 08:02 PM
La impanzire eu ma gandeam la balsa de 1mm.
FPV is not a crime!
Hitec Optic 6 Spectra 35MHz sinteza
FrSky 2.4GHz modul
Easy Glider BL
FW 190 A8
P 51D Mustang
IAR 80
ME 163
Tel: 0741-931.767
Postat 28 November 2011 - 10:10 PM
Dragos Avramescu, la 28 November 2011 - 10:01 PM, a spus:
Multumesc pentru sfat
Pentru dimensiunile date de producator ce greutate ar fi ok pentru zbura?
Link
Postat 29 November 2011 - 02:29 PM
Este usoara, se lipeste excelent, se strange mult dar cu forta moderata pentru a nu deforma structurile delicate, intr-un cuvant este ceea ce-ti trebuie...parea mea.
Multa, multa bafta.
Postat 30 November 2011 - 07:43 PM
http://www.rhcforum....-rc-conversion/
Il poti ruga sa iti spuna parerea lui despre intrebarile tale desi cred ca este destul de ocupat si
nu prea mai are timp de citit pe forum.
Postat 30 November 2011 - 09:04 PM
REAL DESIGN, la 30 November 2011 - 07:43 PM, a spus:
http://www.rhcforum....-rc-conversion/
Il poti ruga sa iti spuna parerea lui despre intrebarile tale desi cred ca este destul de ocupat si
nu prea mai are timp de citit pe forum.
Frumoasa realizare, multumesc, voi incerca sa-l contactez.
Sper sa incep si eu constructia cat de curand.
Postat 01 December 2011 - 06:46 PM
- nu trebuiesc puse planurile pe planseta si sa montezi deasupra pe aliniamentele planului ?
Ma gandesc ca orice abatere si de doar 1-2 grade pe lungimea totala nu face bine.
As incerca si eu mai ales ca nu sunt scumpe kit-urile dar modelele din al doilea razboi se zboara foarte foarte greu ( am experienta cu cele de la Styro Kit )
Din acest motiv as recomanda sa il faci cat de usor posibil reusesti !
Spor !
Postat 01 December 2011 - 07:04 PM
REAL DESIGN, la 01 December 2011 - 06:46 PM, a spus:
- nu trebuiesc puse planurile pe planseta si sa montezi deasupra pe aliniamentele planului ?
Ma gandesc ca orice abatere si de doar 1-2 grade pe lungimea totala nu face bine.
As incerca si eu mai ales ca nu sunt scumpe kit-urile dar modelele din al doilea razboi se zboara foarte foarte greu ( am experienta cu cele de la Styro Kit )
Din acest motiv as recomanda sa il faci cat de usor posibil reusesti !
Spor !
nici eu nu am construit pana acum niciun aeromodel, este primul si sper sa-mi iasa ok
nu am asezat planul pe planseta insa am respectat distantele si unghiurile exact ca in plan
...mie imi place la nebunie orice inseamna ww2, masini, avioane, trenuri, blindate, etc
incerc sa iasa cat se poate de usor, daca nu reusesc il voi lasa static, in cazul asta voi folosi balsa pentru invelit :drinks:
Postat 03 December 2011 - 03:21 AM
Postat 03 December 2011 - 07:28 AM
F2B, la 03 December 2011 - 03:21 AM, a spus:
Numărul lui Reynolds ..... si citeste mai atent putin topicul ..
1- s-a spus ca nu e pt. zbor liber enumerate fiind variantele de motorizare
2- s-a mai amintit problema greutatii modelului si solutiile de infoliere sau placare
3- poate doreste sa faca aripile demontabile ... de ce sa le lipeasca ?
4-
5-
Postat 03 December 2011 - 05:33 PM
Am o mica dilema si apelez la sfaturile voastre.
In situatia in care am optat pentru varianta cu profundor, a trebuit sa renunt la varianta clasica a ampenajului orizontal. Din ce ma sfatuiti sa construiesc profundorul, ei arata in plan ca ar fi din placa de balsa, de asemenea si directia.
Atasez poze ca sa fiu mai explicit:
Varianta clasica

Postat 04 December 2011 - 06:47 PM
Messerschmitt Bf 109 a fost un avion de vânătoare german din cel de al Doilea Război Mondial, proiectat de Willy Messerschmitt în anii 1930. La vremea sa a fost unul dintre cele mai moderne avioane de vânătoare, având construcție monococă complet metalică, carlingă închisă și tren de aterizare escamotabil. Bf 109 a fost produs în cantități mai mari decât orice avion în decursul istoriei, până în aprilie 1945 fiind produse 33 984 de bucăți. Ponderea sa a fost de 47 % din totalul avioanelor produse în Germania și 57 % din totalul avioanelor de vânătoare produse în Germania. Bf 109 a fost coloana vertebrală a aviației de vânătoare a Luftwaffe în cel de al Doilea Război Mondial.
Bf 109 a fost avionul de vânătoare care a avut cele mai multe victorii din al Doilea Război Mondial.
Conceput inițial ca interceptor, ulterior a fost adaptat pentru misiuni de însoțire și protejare a bombardierelor, vânător de zi și noapte, recunoaștere și atac la sol.