Scale Combat Cum stati cu Scale Combat-ul?
Postat 25 September 2007 - 08:09 AM
Yak-ul 9 nu e prototip.E un plan din FMT,care am inteles ca e valabil si ca zboara bine.
Caracteristici: Anvergura: 860 mm
Lungime: 740 mm
Greutate: 750g
Incarcare: 52g/dm2
Profil: Spica
EWD -0,5 grade
Diedru: 11 grade
Motor: 2,5 cm3
Mai e o specificatie dar e in germana si nu inteleg: "Schrankung" = 2,5 grade.Daca poate cineva sa ne ajute cu traducerea din germana ar fi perfect.Si poate stie cineva ce insemna si "EWD"
Modelul nu are comanda pe directie si as vrea sa-i pun totusi pana vad cum zboara si pana ma obisnuiesc cu el.
Postat 25 September 2007 - 12:24 PM
Motorul necesita a fi instalat in dreapta cu 2,5 grade, centrul de greutate e la 15 % de la Coarda Aerodinamica Medie
Anvengura aripei e de circa 96 cm, iar latimea aripei este largita cu 2 cm pe toata anvengura (se permite de regulamentul Scale-Combat).
Ampenajul este marit cu 5 % in comparatie cu scara 1/12
Unghiul de lucru al eleroanelor este de circa 30 grade, iar a profundorului de circa 10 grade.
Modelul nu necesita carma de directie (nu este necesara)
Servourile folosite: Eleroane - standard, profundor sub mini, accelerator - micro
Acumulatoare de bord de 6 volti (5 baterii de tip AAA de 0,9 A)
Postat 25 September 2007 - 06:36 PM
Pletila, la 25 Sep 2007, 08:09, a spus:
Yak-ul 9 nu e prototip.E un plan din FMT,care am inteles ca e valabil si ca zboara bine.
Caracteristici: Anvergura: 860 mm
Lungime: 740 mm
Greutate: 750g
Incarcare: 52g/dm2
Profil: Spica
EWD -0,5 grade
Diedru: 11 grade
Motor: 2,5 cm3
Mai e o specificatie dar e in germana si nu inteleg: "Schrankung" = 2,5 grade.Daca poate cineva sa ne ajute cu traducerea din germana ar fi perfect.Si poate stie cineva ce insemna si "EWD"
Modelul nu are comanda pe directie si as vrea sa-i pun totusi pana vad cum zboara si pana ma obisnuiesc cu el.
http://translate.google.com/translate?hl=e...%3Doff%26sa%3DG
Postat 02 October 2007 - 06:26 PM
In caz cand as folosi trei servouri standard as acumula pe ele circa 140 g!
E prea mult!
In cazul meu obtin o grutate de doua ori mai mica....
In scale Combat masa joaca un rol foarte importrant - cu cat e mai mica incarcatura cu atat e mai manevrabil modelul!
In lupta acest lucru este foarte important - esti stapan pe situatie in orice moment :)
Postat 24 October 2007 - 04:10 PM
IAR-le m-au facut campion al Moldovei
Duminica recentă a avut loc încheierea sezonului de zbor prin Competiţia finală a Cupei Moldovei la Scale Combat la care, graţie IAR-80, am devenit campion!
Am demonstrat, ca românii, dacă îşi pun scopul - îl ating!
Postat 25 October 2007 - 04:43 AM
Sa stii ca le-am povestit celor de la club ce zboara combat-uri din plastic de la panourile publicitare despre bijuteriile tale si au facut ochii mari de admiratie.
Baftaaaaaaaaaaaaaaaa.
Postat 25 October 2007 - 07:16 PM
Gans, la 24 Oct 2007, 16:10, a spus:
Duminica recentă a avut loc încheierea sezonului de zbor prin Competiţia finală a Cupei Moldovei la Scale Combat la care, graţie IAR-80, am devenit campion!
Nu credem... pozeeeee http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/biggrin.gif!!!
Postat 29 November 2007 - 02:59 PM
Silfax, la 25 Oct 2007, 19:16, a spus:
Gans, la 24 Oct 2007, 16:10, a spus:
Nu credem... pozeeeee :D!!!
Cu mici intarzieri http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/sad.gif
Cred ca campionul se cunoaste.... http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif
Aceasta postare a fost editata de Gans: 29 November 2007 - 03:00 PM
Postat 29 November 2007 - 03:02 PM
Postat 29 November 2007 - 03:50 PM
Valteras, la 25 Oct 2007, 09:27, a spus:
Poate ca la intalnirile de zbor viitoare de pe aici (Rapa Rosie, Alba Iulia, Sanpetru, etc.) veniti si voi cu o "celula" sa ne delectam...
Cu mare placere....
Insa e un ghinion.... si foarte mare http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/sad.gif
E mai simplu sa ajungi in Australia decat in Tara mare....
Politicienii comunisti de la Chisinau au aiurit de-a binelea....:D
Postat 17 March 2008 - 04:15 PM
Anul asta sper sa ma contaminez si eu, voluntar, la zborul cu modele, si dupa un trainer electric as incerca un IAR-80 (inclusiv constructie). Daca ai timp si chef, ar prinde bine sa pui pe forum o descriere a modului de constructie (planuri, materiale, piese).
Un crampei de istorie (ce-am gasit pe net, sper ca sunt corecte informatiile):
În 1940, IAR-80 era printre primele patru cele mai bune avioane de vânătoare din lume. Nici avioanele americane si nici cele rusesti nu aveau la acea dată caracteristicile avionului de vânătoare românesc.
Simbolic este că primele reprezentante ale Fortelor Armate Române care au trecut Prutul pentru eliberarea Basarabiei la 22 iunie 1942, au fost escadrilele de IAR-80 ale Aviatiei Românesti. Conform rememorărilor pilotului român Serghei Ciachir, originar din regiunea basarabeană Orhei, sub comanda căpitanului Virgil Trandafirescu, după numai 20 de minute de asalt asupra aerodromului Bolgrad, avioanele rusesti au devenit hârburi fumegânde. "Măturam totul în cale - amintea cu mândrie Ciachir -, ceea ce i-a făcut pe rusi să poreclească escadrilele românesti de IAR-80 drept Măturoiul Românesc".
Sursa: http://www.revistanoinu.com/IAR-80-legenda...romaneasca.html
Postat 18 March 2008 - 02:28 PM
Cred, ca cea mai rezonabilă şi utilă opţiune e să treci pe la noi şi să vezi cu ochii proprii... :D Mai ales, ca prin mai (7-:) vor fi competiţii la Scale Combat.
Postat 18 March 2008 - 11:15 PM
gigelus2k3 a pus pe forum niste planuri facute de el, dupa care a si construit un model din depron.
eu ma gandeam la ceva diferit ca si constructie, material mai putin si mai solid, cel putin pentru structura de rezistenta (lemn, sarma, ca sa iasa ceva mai apropiat de structura originala). deocamdata studiez problema, nu ma pricep, de asta incerc sa adun cat mai multe informatii, oricat de banale ar parea. de construit probabil ma voi apuca prin vara, toamna, pana atunci mai sap http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/smile.gif
Postat 19 March 2008 - 08:16 AM
Sunt mai multe opţiuni - model de construcţie clasică - lemn de balsa; construcţie combinată - aripa polistiren forţat cu balsa, fuselaj plăci balsa; construcţie din plastic compozit (fibră de sticlă + fibră de carbon) - de tip matrice- puanson; şi model din polistiren tâiat din blocuri...
Eu prefer primele doua - sunt mai uşoare, previzibile în greutate, uşor de reparat. :)
Postat 09 April 2008 - 02:33 PM
Aş dori să aflu, dacă totuşi cineva a încercat sa construiască şi să testeze ceva ce se numeşte Scale Combat?
Daca da, atunci ce păreri aveţi, iar în caz că nu - ce vă stopează s-o faceţi?