Modelism - RHC Forum: Intilniri la ZBOR in IASI - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 120 Pagini +
  • « Prima
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Ultima »

Intilniri la ZBOR in IASI A inceput ......

#1591 Useril este offline   Silfax 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1450
  • Inregistrat: 15-April 04

Postat 20 March 2007 - 11:31 AM

shake, la 19 Mar 2007, 21:23, a spus:

intradevar George imita foarte bine sunetul de twinjet...e jale :huh: .pun aici un clip cu un twinjet pilotat de mine, ca sa comparati: http://www.dropshots.com/day.php?userid=20...22&ctime=230736

P.S. George ne-a facut bucata sambata.Stateam toti in jurul unui aeromodel la sol , si stiam ca in aer este doar aeromodelul lui Emil.Intamplator Georgel a trecut pe langa noi imitand cu putere sunetul de twinjet.:huh:)) Ne-am cam speriat credeam ca se indreapta spre noi un aeromodel scapat de sub control....numai n-am sarit pe burta:))))

Asta intra la capitolul de modele zburate cu bucile stranse :o. Nu era in clip prinsa si aterizarea... am pierdut ceva <_< ?
...audaces fortuna iuvat...
0

#1592 Guest_shake_*

• Grup: Guests

Postat 20 March 2007 - 01:10 PM

:wub:))) intradevar stranse si tocmai asta m-a ajutat sa aterizez lin modelu:) o sa pun pe forum clipul complet cu aterizare :huh:)))

iaca si clipul http://www.dropshots.com/day.php?userid=20...20&ctime=202448

Aceasta postare a fost editata de shake: 20 March 2007 - 08:30 PM

0

#1593 Useril este offline   _Badia 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 5
  • Inregistrat: 04-August 06

Postat 21 March 2007 - 01:21 AM

Nustiu unde ati zbrat voi dar eu nu am vazut asa ceva(duminica) ......................poate din cauza ca nu fac parte din noul vostru aeroclub sau poate din vina ca aeroclubul are reguli pe care eu nu le cunosc inca ?Sa inteleg ca aeroclobul din Iasi se divizeaza ? in interese si conceptii preconcepute de mebri ocazionali ? .
Intrebare.Zborul este un interes de gasca sau placere........recreiere ?.........................cei care sunt noi veniti pot fi junori ?..........................cine ai evidentiaza ? cine ai incurajeaza ? cine ne aplauda atunci cind noi zburam ? cine sunteti voi ?.....................avem nevoie de un aeroclub ? sau cumparam ce apucam zburam ce putem stricam reparam si ne evidentiem cum da domnul ? am auzit ca cativa din club au depus ceva eforturi pentru a exista un club de aeromodelisti.
ESTE TIMPUL SA NE REORGANIZAM.......Daniel , mirel ,alex, jhoin , cristi , adi , cezar , igor ...............sper sa putem sa facem o mica adunare duminica ora 14.00 eu va invit la discutii voi credeti in aeroclub ? Vom vedea duminica.
0

#1594 Useril este offline   KIT 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 309
  • Inregistrat: 12-November 06

Postat 21 March 2007 - 12:55 PM

eu cand am venit prima data la aerodrom (si am continuat apoi sa vin saptamana de saptamana) am facut-o pentru atmosfera creata si nu m-am gandit vreo clipa ca se va ajunge la astfel de "disensiuni".
cu riscul de a supara pe cineva si de a nu mai fi bine primit am sa-mi spun si eu punctul de vedere, pentru ca vad ca oricum toti comentam dar nimeni nu face nimic sau nu spune ceva concret.
prima mea nemultumire ar fi aceea ca daca cineva are ceva de spus sa o spuna in fata si sa nu-i mai delege pe altii s-o faca in locul lor. situatia actuala s-a creat tocmai din acest motiv, pentru ca daca cineva ar fi avut curajul sa spun tuturor despre ce e vorba si care sunt cerintele nu s-ar fi luat o hotarare intr-un sens sau altul. chestia cu convocarea adunarii la care au participat prea putini nu tine...pentru ca din cate imi aduc eu aminte au fost vreo 2 duminici la rand in care au fost prezenti mai toti si atunci nimeni nu a spus nimic...daca am aflat ceva mi s-a spus individual si nu in adunare. ori asta e unul dintre lucrurile care stiu ca i-a suparat pe multi.
aceasta "divizare" nu are nimic de a face cu nici un interes din partea celor "razvratiti" sau a membrilor ocazionali. numai ca unii ar trebui sa inteleaga ca mai sunt si oameni independenti si care nu trebuie sa aiba tot timpul in spatele lor pe cineva care sa le spuna ce sa faca pas cu pas. iar chestia cu aeroclubul a fost si este pentru multi un prilej de distractie. ca fac parte sau nu din el mai putin a contat. pentru ca exista atatea alte locuri de zbor si acolo nu vine nimeni sa-ti ceara nimic.
alt lucru care nu s-a inteles a fost acela ca multi s-au "razvratit" pentru faptul ca ar trebui sa plateasca taxa aia pentru aeroclub dar de zburat vor zbura doar iarna si primavara pentru ca vara din cate am inteles este ocupat cerul patriei. ma gandesc eu, ca daca cineva ar fi venit sa le spuna ca garanteaza ca vor avea si ei loc de zbor nu ar fi fost vreo problema.
alt motiv de "razvratire" ar fi fost cel al taxei catre clubul de modelism. in primul rand pentru ca este mult prea mare pentru multi si in al doilea rand pentru ca mai nimeni nu ii vede rostul din moment ce fiecare isi cumpara ce ii trebuie. din ce am mai auzit vorbindu-se s-a spus ca ar fi fost corect si frumos ca toti cei inscrisi in club sa aiba o cheie de la atelier sa poata intra oricand, pentru orice motive: ca are de construit ceva sau ca are nevoie de vreo scula, sau ca ii trebuie o elice etc.
si NU...zborul nu este si nu reprezinta nici un interes de gasca si nici unul de placere....reprezinta pentru toti cei de aici un motiv de destindere. nu stiu daca cineva dintre cei prezenti ar fi avut nevoie de vreo evidentiere intr-un mod sau altul. in acest domeniu fiecare isi demonstreaza calitatile intr-un sens sau altul:tehnice sau pilotaj.
si DA...fiecare cumpara ceea ce ii place (pentru ca de aia se cheama hobby) si isi poate permite. zboara atunci cand are timp pentru ca nu se scrie nicaieri ca trebuie sa fie prezent intr-un anume loc si la o anumita ora, cu atat mai mult cu cat multi din cei care ii comenteaza pe "razvratiti" vin din ani in pasti la aerodrom. si repara daca strica asa cum se pricepe mai bine. pentru ca ce nu inteleg unii este faptul ca tocmai in asta consta PLACEREA acestui hobby: sa faci lucrurile cu mana ta...nimeni nu contesta faptul ca un ajutor este mai mult decat binevenit pt ca nimeni nu s-a nascut invatat. dar lucrurile ar trebui sa se opreasca aici.
si ce nu inteleg eu este faptul ca eforturile nu au fost depuse pentru a exista un club de "aeromodelisti' ci un club de modelism. in schimb se vorbeste numai de aero lucru care pe mine ar trebui sa ma nemultumeasca cel mai tare pentru ca eu am achitat de buna voie taxa de aeroclub in schimb vin la aerodrom si ma uit dupa avioanele altora.
dintr-o chestie de placere totul a ajuns un motiv de discordie. de curiozitate voi participa si eu la adunarea de duminica sa vad cine se va prezenta, ce se va discuta si mai ales cine va avea curajul sa spuna lucrurilor pe nume si sa nu se mai umble cu aluzii ieftine.
sper ca dupa tot ce am scris sa mai am si eu loc pe acolo si sa nu supar pe nimeni. nu iau apararea nimanui asa ca nu trebuie sa fiu inteles gresit.
daca cineva are dorinta sa ma combata nu e nici o problema...criticile pot fi constructive, insa, sa vina cu argumente si nu cu pareri.
cu multa stima pentru toti modelistii din iasi.
0

#1595 Useril este offline   paul-bonzer 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 157
  • Inregistrat: 22-October 06

Postat 21 March 2007 - 08:32 PM

Ai scris mult tare sa stii,parerea mea ca vorbim prea mult,eu ma simt mult mai bine la drum cu Mirel,Daniel,Cristi,CEzar,Emil ,etc. decat la club unde domnu' Maxim te cearta pentru orice pas si unde chiar daca ai plati! tot nu primesti absolut nimic! nici macar un surub cand nu ai la tine..
Deasemenea,au aparut tensiuni intre cei care inca se mai duc acolo langa hangar(adica vreo 3) si cei care vin la drum in numar mult mai mare,tot din cauza taxelor alea cretine si nejustificate.Cine vrea sa zboare cu noi la drum bine,cine nu sa stea langa hangar sa ne admire acrobatele pe cer! Pana si sparnceana vine la noi http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/biggrin.gif
May not the crash be with you!
0

#1596 Useril este offline   KIT 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 309
  • Inregistrat: 12-November 06

Postat 21 March 2007 - 09:11 PM

pai nu auzi ca in ultimul timp nu i se mai spune Spranceana ci Iscoada http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/biggrin.gif
prietenii stiu de ce. http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif
0

#1597 Useril este offline   Emilare 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 673
  • Inregistrat: 10-March 03

Postat 21 March 2007 - 09:15 PM

Yup. Cineva isi pregateste imprimanta......prietenii chiar stiu de ce.... http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/biggrin.gif
0

#1598 Useril este offline   paul-bonzer 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 23 March 2007 - 09:51 PM

Si inca o chestie domnu' Badia,nu am nimic cu dvs.,chiar ne intelegem bine dar mesajul m-a deranjat.Cum puteti spune de noi ca venim rar,"membri ocazionali" cand dvs. ati venit de cel mult 3 ori in ultimele 2 luni?
IAr cu carnetele de modelist cum ramane? Nu avem dreptul la ele decat daca ne punem bine cu domnu' Maxim si platim neaparta taxa de atelier?Avem cumva un club oficial si nu stiu eu?Care e clubul? O camera de 2*2 ,unde poti doar admira avioane construite de Catalin sau cumparate de la Botosaneni..
Deasemenea am inteles ca vara nu prea se zboara.. am citit toate mesajele scrise in forum si toate sunau cam asa :"iar au fost planoare si nu am putut zbura..am mers la drum"..deci se intelege care e situatia..
Stima si respect tuturor! Sper ca vom colabora mai bine pe viitor,ca acum suntem ca Bahmutzeanca si sotu' ei ;)
0

#1599 Useril este offline   Emilare 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 25 March 2007 - 08:43 PM

Frumoasa zi cu toate ca adunare a fost cam tarziu. Au fost prezenti Edy, Daniel, Mirel cu Alex, Paul, Otto, Cristi si subsemnatul bineinteles cu George. Noutatea zilei este ca am testat Geo 2 pe vant extrem de puternic ceea ce a dus la un crash. A mai zburat putin formosa lui Paul si cessnele ( a mea si a lui Mirel ). A...era sa uit, si incredibilul elicopter Picco Z al lui Geoge. :D A fost si un incident, dar despre el las autorul sa povesteasca. In rest, Iscoada iar mi-a muscat din profundor ...
0

#1600 Useril este offline   Daniil 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 203
  • Inregistrat: 16-December 05

Postat 25 March 2007 - 08:58 PM

Incidentul a fost la mine...am vrut sa testez cu degetul daca motorul e cald si gata de zbor....am atins din greseala elice, m-am taiat si m-am pansat....sangele a iesit prin pansament si m-i s-a facut rau.....colegii de zbor mi-au spus ca sunt alb ca varul :D ....iaca asa m-am ales cu avionul strans si m-au constrans sa nu mai zbor trainerul. Ramane pe data viitoare.
Incepator !!!
0

#1601 Useril este offline   paul-bonzer 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 25 March 2007 - 09:21 PM

Acum aveam pansament la nime :D ,data viitoare vin cu instalatie de perfuzii ca nu te descurci prea bine cu ranile :D
0

#1602 Useril este offline   Dragut 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2453
  • Inregistrat: 28-February 05

Postat 31 March 2007 - 05:58 PM

am finalizat gliderul de 2,7m .... alpha 27
Flapsurile pe canal 6 ... :lol: .... miine dimineata pe la 9 ies la un test! http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/wink.gif

Aceasta postare a fost editata de Dragut: 31 March 2007 - 05:58 PM

0

#1603 Guest_shake_*

Postat 31 March 2007 - 08:42 PM

Dragut, la 31 Mar 2007, 17:58, a spus:

am finalizat gliderul de 2,7m .... alpha 27
Flapsurile pe canal 6 ... :D .... miine dimineata pe la 9 ies la un test! :D

asa dimineata?.....unde-l inalti?
0

#1604 Guest_shake_*

Postat 31 March 2007 - 08:53 PM

Astazi Daniel a deflorat un EXTRA300 de 1,50 metri din fibra de sticla cu motor de 10 cmc.Si-a facut de cap...decolari aterizari zboruri la super viteza....Avem si clipuri si poze.A fost Edy Lucian cu sotia, Daniel care a zburat Extra, si eu cu veteranul Cessna.Am zburat de pe la 17 pana s-a inserat.Vreme super de zbor.Sper sa fie si maine timp favorabil.

Stima

P.S. Daniel...Edy bagati filme si poze :D

Aceasta postare a fost editata de shake: 01 April 2007 - 06:31 AM

0

#1605 Useril este offline   Daniil 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 203
  • Inregistrat: 16-December 05

Postat 31 March 2007 - 09:06 PM

Azi zi de zbor, am inaugurat noul meu Extra 300. Este din fibra de sticla si are in dotare un motor de 10cc. Este primul acrobat mai mare pe care il zbor, are anvergura de 1500 mm, pentru mine este imens. La zbor am fost cu Mirel care avea in dotare Cessna cu care a zburat putin. A uitat sa indrepte axul la motor si de aceea tragea prost, dar a zburat.
Am scos, apoi, Extra la zbor, primul zbor a fost palpitant, a trebuit trimat ca avea tendinta de inaltare si tragea si dreapta. Dupa trimari, zbura impecabil, este un model cam de viteza, totusi am mers putin cu motorul la maxim, in rest am zburat cu motorul la jumatate si chiar la sfert. la al doilea zbor s-a oprit motorul in aer, l-am aterizat fara motor, in buna regula. Al treilea zbor a fost bun, incepusem sa ma obisnuiesc cu el, am zburat putin in cutit, dar n-am avut curaj sa-l intorc pe spate, cu toate ca e tare fasnet. Am zbura cu el aproape de sol, am facut un touch and go, fara sa vreau. Modelul vine cam cu viteza la aterizare, iar la mine frana era pe invers si nu am mai stat sa desfac sa schimb servourile de pe aripi intre ele in receptor. Oricum azi a fost o zi mare pentru mine, pe langa ca este un acrobat bun, Extra are si viteza asa cum imi place mie.

La final pun o poza cu el.

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-20-1175367967.jpg

Incepator !!!
0

#1606 Useril este offline   cez 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 326
  • Inregistrat: 18-July 05

Postat 31 March 2007 - 09:14 PM

am fost si eu astazi pe la 16, dar nu am putut sta din cauza tantarilor (eram si cu ala micu) :D
0

#1607 Useril este offline   Dragut 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 31 March 2007 - 09:16 PM

shake, la 31 Mar 2007, 20:42, a spus:

asa dimineata?.....unde-l inalti?

Pe aerodrom ca nu se stie in cit spatiu aterizeaza

Aceasta postare a fost editata de Dragut: 31 March 2007 - 09:23 PM

0

#1608 Useril este offline   Pegasus 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 65
  • Inregistrat: 05-April 06

Postat 31 March 2007 - 11:08 PM

Maine ora 9 e chiar buna pt. ca o sa fie vant din plin din directia N-NNW. Cei care or sa vina mai tarziu vor intampina dificultati, la mijlocul zilei vantul va atinge 18 -20 km/h. Cei care vor veni si mai tarziu(seara) vor avea conditii mai bune. Va fi o zi foarte buna de testat planoare la panta, din cauza asta si eu intentionez sa bag un zbor la popricani, numai sa nu fie prea tare vantul. Astazi am bagat un zbor motorizat la 700 metri peste imensa lunca a Jijiei http://rapidshare.co.../paramotor1.mpg
0

#1609 Useril este offline   Dragut 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 31 March 2007 - 11:11 PM

@ Pegasus
Cum de le nimeresti frate asa de bine.... ? :D
0

#1610 Useril este offline   Dragut 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 01 April 2007 - 11:23 AM

Zi superba de zbor astazi.
Gasca s-a adunat cu mic cu mare la capatul aerodromului unde dimineata incepind cu 10_30 vedeta a fost ALPHA 27 de la Multiplex.
Planorul se comporta EXTRAORDINAR, raspunde prompt la comenzi.... iar motorul trage de rupe.
Interesant e ca la o anvergura asa de mare (2,7m), si o greutate de aproximativ 2,4 kg, pe loc drept cu o briza foarte usoara din fata aruncarea s-a facut din mina, fara elan.
Tinind cont ca am mers pe un LI-PO de 3 celule de 5000 mah, a mai necesitat in bot fo 20 grame.
Am efectuat fo 3 zboruri (cu fluturasi in stomac cel putin la prima lansare :D )..... s-au testat flapsuri dar la mare inaltime....( se infunda imediat, chiar si la un unghi de 30 grade) iar la ultimul zbor era sa mi-l aterizez in cap. http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif
Se pare ca Edy-Lucian printre muulte alte filmulete a prins si faza asta.
Aterizarile s-au facut fara flapsuri .... ca mai am de invatat.
Poze un pic mai tirziu.

Ps: ca sa nu zica baietii ca-s circotas recunosc ca:
1. un servo de pe flaps inca mai balangane
2. N-am cositorit mufa de pe pack si m-am trezit ca imi facea figuri regulatorul si motorul
Bafta a fost ca eram imediat dupa lansare si l-am lasat imediat jos pe aceiasi directie

Stima

Aceasta postare a fost editata de Dragut: 01 April 2007 - 11:28 AM

0

#1611 Useril este offline   Dragut 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 01 April 2007 - 11:56 AM

obiectu' actiunii:

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-20-1175421365.jpg

0

#1612 Useril este offline   Dragut 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 01 April 2007 - 11:57 AM

gasca... in spatele planorului adunarea!
PS: Mirel era in spatele aparatului FOTO... :D

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-20-1175421430.jpg

Aceasta postare a fost editata de Dragut: 01 April 2007 - 11:57 AM

0

#1613 Useril este offline   Emilare 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 01 April 2007 - 12:01 PM

Pai ai uitat sa precizezi ca vedeta zilei a fost aveonu ala imens a lu' fecioru' meu cel mare ce are anvergura de fo ......15 cm :D http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif In poza de grup se poate vedea cel mai tanar aeromodelist din Iasi in varsta de un an, Vlad - Stefan, fecioru' meu cel mic . :D

Aceasta postare a fost editata de Emilare: 01 April 2007 - 12:10 PM

0

#1614 Useril este offline   RedBaron 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1639
  • Inregistrat: 30-April 06

Postat 01 April 2007 - 01:32 PM

per total v-am facut ...:D ala micu a lu john are aprox 10 luni ..si de vo 3 luni vine la camp deci:D..
KIT GUPPY
Ce e portanta? o floare ce se naste din viteza...
0

#1615 Guest_shake_*

Postat 01 April 2007 - 01:38 PM

atasez un link cu unul din zborurile de ieri ale lui Daniil cu Extra 300:
http://www.dropshots.com/day.php?userid=20...01&ctime=140221
0

#1616 Guest_shake_*

Postat 01 April 2007 - 01:45 PM

si aici o aterizare :
http://www.dropshots.com/day.php?userid=20...31&ctime=223655
0

#1617 Guest_shake_*

Postat 01 April 2007 - 09:42 PM

postez aici un clip cu planorul zburat de Cristi Dragut:
http://www.dropshots.com/day.php?userid=20...01&ctime=220341
0

#1618 Useril este offline   Pegasus 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 65
  • Inregistrat: 05-April 06

Postat 01 April 2007 - 11:51 PM

Dragutz dragutz nea Dragutz ! Faina paserea, sa o stapanesti cu placere si sa iti aduca satisfactii mari. Probabil ca in curand ne intalnim si la panta. Am constata un lucru, incet incet vad ca aparatele voastre de zbor cresc tot mai mult B) , probabil bagati steroizi in ele http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif , in ritmul asta ajungeti la 1:1 cam in doua sezoane.
Si la 1:1 a fost azi mare adunare, vreo 4 masini cu 12 insi, fete, mici si friptura la gratar pe lunca Jijiei la popricani. S-a zburat din plin la dubla motorizata cu toti pasagerii necunoscatori ai zborului, termica suparata la 1000 metri :)
0

#1619 Useril este offline   Dragut 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 02 April 2007 - 08:09 AM

La astea mari am constat ca e musai sa invat sa ma folosesc si de directie la viraje.... :D
0

#1620 Useril este offline   RedBaron 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1639
  • Inregistrat: 30-April 06

Postat 02 April 2007 - 02:18 PM

Dragut, la 2 Apr 2007, 08:09, a spus:

La astea mari am constat ca e musai sa invat sa ma folosesc si de directie la viraje.... :D

si cum zice ardeleanu' "daca musai.....musai :o " pt cei ce stiu bancul ...
sa stapanesti pasaroiul fericit si abea astept sa il vad si io http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/biggrin.gif
KIT GUPPY
Ce e portanta? o floare ce se naste din viteza...
0

Arata acest topic

• 120 Pagini +
  • « Prima
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Ultima »

46 useri citesc topicul
0 membri, 46 vizitatori, 0 utilizatori anonimi