Modelism - RHC Forum: 72&75 MHz - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

72&75 MHz frecvente ilegale?

#61 Useril este offline   Men 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 634
  • Inregistrat: 05-May 03

Postat 10 January 2005 - 03:56 PM

@Nemessis

Citeaza

@Men

1. TRANSPORT PENTRU O STATIE = 39 USD
2. TVA - NU SE PERCEPE. ESTE CONSIDERAT EXPORT. SI LA NOI DACA EXPORTI CEVA, NU SE PERCEPE TVA.
3. TAXE VAMALE (SI AICI MA PRICEP - FAC VAMA IN FIECARE ZI) CATIVA USD.
4. PRETURI MARI LA NOI = PROFIT MARE SI JEGMANEALA.

1. Se poate sa fie 39$ transportul
2. E vorba de TVA la IMPORT (cel pe care il plateste importatorul in vama) si care se regaseste, evident, in pretul produsului. Daca un particular nu-l plateste ca are parte un vames care inchide ochii, asta e alta problema.
3. Taxele vamale la o statie nu pot fi exprimate "cativa dolari". Este vorba de un cunatum de 10-15-20% aplicat la valoarea de factura + transport. Procentul difera functie de cheful perechii diabolice comisionar / vames :D
4. Taxele de comisionar (35 Eur/ DVI +....) le-ai omis din comentariu

Draga Nemessis, cred ca in spritul colegialitatii care ne uneste pe acest forum si a respectului reciproc putem declara inchisa mica noastra disputa referitoare la compunerea preturilor de vanzare in Romania a articolelor de modelism. Fiecare dintre noi ramanem la parerea noastra si .... sa ne vedem cu bine pe campul de zbor / pista de auto / balta de navo.

Stima si consideratiunea
Men
0

#62 Useril este offline   Nemessis 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 111
  • Inregistrat: 19-April 04

Postat 10 January 2005 - 05:01 PM

Bafta si tie Men. Sa traiesti.
a zbura.....zburare, din prima conjugare!
0

#63 Useril este offline   Big 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1646
  • Inregistrat: 30-May 02

Postat 10 January 2005 - 09:39 PM

Eu cred ca lucrurile sunt clare. Argumentele au fost scoase de la naftalina. Puse pe tapet. Personajele si-au zuruit armurile sclipitoare sau au strigat schimonosit sa nu se vada gaurile ruginii din camasile de zale. Insa coifurile au fost tinute pana la sfarsit semet. Unii chiar au reusit sa le tina cu vizierele deschise, privirile senine, si fara sa le tresalte nici un muschi pe figura. Altii, cu dintii inclestati, pumnii stransi, privirile piezise pe sub vizierele ferecate. La un moment dat mi s-a parut ca vad si ochelari de soare, Ray Ban (sau sa fi fost de cal?) pe sub coifurile ferecate. Insa fumul se ridica incet de pe scena eterna. Nimic nu e nou sub soare. Maine o vom lua de la capat. Taberele sunt aceleasi. Poate Armurile fi vor altfel alcatuite si poate decorul si volaul printesei sa aiba alta culoare. Soarele va fi insa tot acolo.

PersonajulSpectator.
FROGS CAN FLY!
0

#64 Useril este offline   AB17LUK 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 333
  • Inregistrat: 03-December 04

Postat 10 January 2005 - 09:51 PM

Pai ce face-ti? Odata-l inchide-ti, odata-l deschide-ti?
Era interesant!

Aceasta postare a fost editata de AB17LUK: 10 January 2005 - 09:53 PM

Luci
0

#65 Useril este offline   Valteras 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3077
  • Inregistrat: 29-May 02

Postat 11 January 2005 - 09:23 AM

Big, la 10 Jan 2005, 21:39, a spus:

..Personajele si-au zuruit armurile sclipitoare sau au strigat schimonosit sa nu se vada gaurile ruginii din camasile de zale. Insa coifurile au fost tinute pana la sfarsit semet. Unii chiar au reusit sa le tina cu vizierele deschise, privirile senine, si fara sa le tresalte nici un muschi pe figura. Altii, cu dintii inclestati, pumnii stransi, privirile piezise pe sub vizierele ferecate.... Poate Armurile fi vor altfel alcatuite si poate decorul si volaul printesei sa aiba alta culoare. Soarele va fi insa tot acolo.

Aloooooo! Nenea Bigu'!
Cred ca ai gresit logarea sau parola si in loc sa te legi la Forumul de Cenaclul de Literatura Medievala, te-ai legat la Forumul de Modelism!

Ia de corecteaza!
Orice pas inainte e un shut in fund!
0

#66 Useril este offline   pahguletz 

• ex. paguletz
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 638
  • Inregistrat: 14-February 03

Postat 11 January 2005 - 09:28 AM

big stie el ce zice, si cine stie sa citeasca intelege. esti un mare artist big. altii sunt insa doar actori. :rolleyes:
te declar al mai tare cronicar din vremea moderna !
Ia mai zburati maaaaaai!!!
Laser frate!
0

#67 Useril este offline   Big 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 11 January 2005 - 09:32 AM

Aaaaaa... Dar io am vrut la Cenaclul tinerelor talente cu burta frecvent folosita ,,FLACARA PASIUNII OSTOITE''... Unde am nimerit? Cine sunteti voi? De ce suntei imbracti toti in alb? Si de ce nu sunteti calare? Hellllio ma aude careva?

big Cronicaru' intr-o Ureche cu casca mono

Aceasta postare a fost editata de Big: 11 January 2005 - 10:13 AM

FROGS CAN FLY!
0

#68 Useril este offline   ZOD 

• Flightaddicted member
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2766
  • Inregistrat: 12-March 03

Postat 11 January 2005 - 09:40 AM

Ai nimerit bine , Noi suntem Ei , Pentru ca suntem doctori , Tot pentru ca suntem doctori , Nu .
Acum e randul tau sa raspunzi la intrebari.
DT
0

#69 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Admin
  • Postari: 6867
  • Inregistrat: 03-February 04
  • Interests:Flying

Postat 11 January 2005 - 09:40 AM

DAU UN REGAT PENTRU UN CAL....(SAU PENTRU O STATIE IN 35 ? :rolleyes: )
flying is my life...
0

#70 Useril este offline   ReD 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 481
  • Inregistrat: 12-August 03
  • Interests:Heli, Aero, Auto

Postat 11 January 2005 - 07:22 PM

nene zoade, lasao mama moarta cai epuizat subectul. nu mai conteaza, noi sa fim sanatosi si sa ne dam cu jucarelele fara probleme majore. nui doresc la nici unul din noi sa faca operatii estetice cu ventilatoru fie el si cu ceva mai putini megahertzi.
ca de controlat nu ne controleaza nimeni asa ca nu te mai agita. zbor placut in continuare

rog moderatorul sa inchida subiectul ca deja incep sa se repete mesajele si se intra in penibil. si asa subiectul a devenit extrem de lung

red
come to the dark side. we have cookies!
0

#71 Useril este offline   Valteras 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 12 January 2005 - 08:37 AM

Nu stiu daca e potrivit sa inchidem deja subectu'. Io, de exemplu, il urmaresc cu atentie. Io sunt in 40 MHz, canalul 55. Fix inainte de canalul 55 se opreste lista cu aia legali. Deci io sunt un infractor periculos de cea mai joasa spetza megahertzica. Sa-mi fie cea mai profunda rusine!

Poanta este ca daca mi-ar trece din pura intamplare f'un gand rebel cum ca sa intru in rand cu lumea, asta ar insemna cum ca sa renunt la toate cuartzurile de receptie in 55 (si am fo shase receptoare) si sa-mi cumpar altele cu un canal mai jos, ca sa nu fac bulau. Bashca la emisie (acilea e mai simplu, ca nu am decat un emitzator!).

Io zic sa mai lasati subectu' un pic, pana aflu si io daca colpesitoarea haita a lu' eshtia legali, ma reprimeste in sanul ei, cu jucarelele mele total subversive si impotriva bunului simtz, care emite prapastios in canalul 55!

Valteras Interlopul Ilegalist ch. # 55
0

#72 Useril este offline   Valteras 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 12 January 2005 - 10:23 AM

Da' tu cum kilu' meu poti sa pui atecimanturi de shasesuteshaispe Kile care de fapt este un Jipeg de 210x297 la 200 DiPiaI si necomprimat are de fapt treivirgulashaijnoua de Meji?

Tu ai doua perechi?

Si da, la Helvetia se da greu viza. Si se trece greu cu masina si pashaport de Romania. Pe mine m-au tinut doua ceasuri in vama (dinspre Germania) si mi-au demontat toate carpetele dupe masina si porbagaj. Si nici nu stiau sa scrie "Cielo Daewoo"! 'Zgura mamii lor de incultzi si de agramaticali! D'aia nu intra eshtia in MUniunea IEuropeana (MU.IE).

Si stai tu linistit, ca-mi fac ecranoplan ce merge si pe mlastina. Asa ca nu o sa fie nici aero, nici auto, nici navo.

Sictir global, in toate benzile!
0

#73 Useril este offline   Marinaru 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2989
  • Inregistrat: 20-April 02

Postat 12 January 2005 - 11:18 AM

Nene, chiar mlastinoplan daca e , e modelism si tre sa fii in alea 29 de canale legale...SIC!
Magelan,
Cu rabdare si ciocan.
0

#74 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9330
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 12 January 2005 - 06:22 PM

Valteras, la 12 Jan 2005, 10:23, a spus:

Si nici nu stiau sa scrie "Cielo Daewoo"! 'Zgura mamii lor de incultzi si de agramaticali!

Scuze pentru balarii. Dar vreau sa va amuz un pic.
Stiti cum sunt contoarele pentru energie electrica aici ( este sistemul din state ) ? Analogice adica au limbi pentru unitati, zeci......
Meseriasul care citeste contorul ( si-i platit cu un sac de bani ) are o fisa cu cerculete gradate si trage linii in fiecare cerc la inclinatia respectiva. Este prea greu sa interpreteze indicatia contorului http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/biggrin.gif
Asta o face meseriasul meseriasilor de la sediu. Platit corespunzator :rolleyes:
0

#75 Useril este offline   Ady13 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 364
  • Inregistrat: 27-January 04

Postat 27 January 2005 - 11:28 AM

Citeaza

Daca pentru tine, Navigator, pretul este determinant, da-i bice cu solutia americana. Imi fac datoria (si in numele RHC, cu voia Dansilor) sa-ti atrag atentia ca prin partea asta de lume o statie costa mai mult (nu chiar cu diferenta mentionata de tine) pentru ca:

Pretul nu numai ca e mai scump... E DUBLU! Adica cu banii pe care-i dai pe un obiect in Romania - si de fapt nu numai in Romania, ci in toata europa - iti cumperi 2 (DOUA) din state.

Si va dau exemplu concret:
1 buc. radiocomanda Futaba PCM 1024 9Z costa:
in Romania 1400 Euro X 37.500 Lei = 52.500.000 Lei
in state Emitatorul 800 $ + Modul de frecventa 55 $ + transport 20 $ + la vama 30 $ = 905 $ X 29.000 = 26.245.000 Lei.
Adica exact 1:2 pret.
Orice om are.... un dram de nebunie!
0

#76 Useril este offline   Men 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 27 January 2005 - 01:19 PM

Eu voi "combate" acest subiect pentru ultima data pentru ca am obosit.
Din nou se compara mere cu pere: import pe persoana fizica (cu taxe vamale(?) de 30$) a unei statii ctegorisita chiar pe acest forum ca fiind ilegala cu importul efectuat de o firma, in conditii legale, cu toate taxele si cu frecventele alea autorizate. Este normal sa fie diferente dar pot sa te asigur ca nu sunt de 1:2. Acest raport, daca ar fi real, ar muri toti importatorii. Se pare ca acest lucru se si doreste... OK, sa vedem ce facem cand avem nevoie ACUM de un nenorocit de servo. Eu unul sigur nu-l voi comanda in SUA...

Cu stima
Men
0

#77 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 3019
  • Inregistrat: 01-September 04

Postat 27 January 2005 - 02:01 PM

Nici nu m-as mai fi apucat sa scriu ceva in subiectul asta daca prin reactualizarea lui de catre Ady13 n-as fi observat ca mi-a modificat Marinarul mesajul meu de mai sus, facindu-l varza. Cred ca a si amestecat din doua mesaje diferite dar nu conteaza.

Desi din pacate Ady13 are dreptate, v-as sfatui sa nu va grabiti cu statiile americane mult mai ieftine dar din pacate cu marea problema a frecventei si sa aveti putintica rabdare ca si in Europa se mai ieftinesc si inca substantial. E ca la computere si electronice in general. La inceput sint pe piata citiva mari producatori care dicteaza pretul (mare din pacate) dar care dupa aparitia altor alternative, sint siliti sa scada pretul pentru a nu pierde piata. In USA sint o serie de producatori autohtoni dar si reprezentanti ai unora din Asia, mai mici dar foarte talentati in a produce statii RC foarte sofisticate (sinteze de frecvente, fail-safe, scaner de banda, etc.) oferite la preturi intre 200 si 300 $ (statiile similare dar "de marca" costa prin Europa de la 700 Euro in sus). Acest lucru cred ca i-a obligat pe marii si celebrii producatori de echipament RC sa ofere preturi care sint cam 1/2 din cele din Europa.
Din cautarile mele pe net am semnale ca va creste concurenta si in Europa si deja am gasit statii ieftinite cu cca 33% (modele relativ noi care sint in productie, la cele vechi fiind problema stocului).

0

#78 Useril este offline   Marinaru 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2989
  • Inregistrat: 20-April 02

Postat 27 January 2005 - 03:23 PM

Am mutat o serie de discutii din subiectul "Frecvente radio cu utilizare libera in Romania", aici! S-au asezat singure in ordine cronologica, impreuna cu cele vechi!

Aceasta postare a fost editata de Marinaru: 27 January 2005 - 03:26 PM

Magelan,
Cu rabdare si ciocan.
0

#79 Useril este offline   ReD 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 27 January 2005 - 04:00 PM

mai men mai hai ca iara imi creste glicemia cand vad ce debitezi. pai ce mai americanii nu platesc taxe, ce ei is cu doua perechi????? da ce noi ca traim mai prost sa avem scuza ca platim taxe si sa luam mai scump??? pai sa sti si tu ca si prin alte tari sunt taxe, si chiar mai mari ca la noi. si totusi ei pot sa vanda mai ieftin cu 50%. deci nu de aici vine buba.

costul de productie a uneia ce o iau de aici este identic cu a uneia ce se vinde in state. difera doar frecventa ca in rest sunt facute in aceeasi fabrica pe aceleasi linii de productie.

mai mult nu zic pe acest subiect.

red de suparare
0

#80 Useril este offline   MrSpace 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1079
  • Inregistrat: 16-May 02

Postat 27 January 2005 - 04:31 PM

Pe mine ma amuza teribil ca tocma in romania va faceti griji daca emiteti legal sau ba, intr-o banda in care e un singur post de radiofuziune daca o mai fi si ala. Daca era banda de comunicatii in aviatie sau telemetrie pt avioane mai ziceam sa va ingrijorati dar pt biata banda comunista de radio FM va faceti griji!?
Scuze celor care vor sa mearga la competiti da ei au de ce transpira.
Oricummie mi se apre tare anapoda sa-m fac griji inutil cum e grija emisiei pe 72MHz.
Aici emit pe 433MHz si risct o amenda de 1000£ daca sunt prins dar e deestul sa nu te dai in spectacol si e ok

Luativa draq statii in 72MHz daca va plac asa mult, incalcati fragrant legea si dupa ce va vad la televizor pe voi infractorii radioului, o sa se trezeasca vre-un parlamentar fara inspiratie sa propuna legalizarea benzii de 72MHz pt nebunii Zburatori

Santate si folositi hartia cu benzi radio ca hartie igienica va rog!

Aceasta postare a fost editata de MrSpace: 27 January 2005 - 04:31 PM

0

#81 Useril este offline   Nemessis 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 111
  • Inregistrat: 19-April 04

Postat 27 January 2005 - 05:56 PM

Men, la 1 Dec 2004, 22:39, a spus:

1. Emite legal
2. Odata cu ea primesti un pachet de servicii incepand cu consultanta precumparare si terminand cu garantia. Astea la "solutia americana" LIPSESC.
3. ... Mai sunt si altele, nu Stefane? Eu ma opresc aici

Oricum, succes!!

Stima si consideratiunea
Men

@Men

Draga Men,

Sa stii ca mi-a venit statia.
Ai uitat sa mentionezi si servourile care vin odata cu statia, acumulatorii, incarcatorul-e drept pe 110V dar la Germanos gasesti adaptor. Cele 6 canale ale mele sunt operationale, nu ca "prin coltul acesta de lume" unde vine cu 4 canale si daca vrei sa mai adaugi altele, te taxeaza in mod aberant. Adica un simplu intrerupator sau swich liniar 850.000 lei. Strigator la cer.
a zbura.....zburare, din prima conjugare!
0

#82 Useril este offline   Big 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 27 January 2005 - 08:04 PM

Tot nu inteleg, pretul justifica incalcarea legii? Este aceasta atitudine corecta? Pe o astfel de atitudine se bazeaza progresul? Ne simtim superiori cand incalcam legea, in loc sa ne simtim vinovati? Cui facem rau de fapt incalcand legea cu atata usurinta? Respectul tine de educatie? Spiritul civic si autorespectul sunt notiuni anacronice?

BigNeimplicatComercial
FROGS CAN FLY!
0

#83 Useril este offline   MrSpace 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 27 January 2005 - 08:15 PM

Big ma dezamagesti
Nu tu ai zis ca cei de sus nu fac nimic daca nu sunt impinsi de cei de jos
Iar legea cand e anapoda e anpoda ce atatea discutii in banda de radiofuziune de 72MHz nu stiu daca mai emite vreoi statie, nici radiouri cu care sa receptionezi banda asta nu am mai vazut
Ce-i drept incalcarea legi e ceva rau si tr sa ne simtim vinovari dar cand legea e in regula nu cand e anapoda.
Daca era vorba de vreo banda pe langa 72Mhz de control aerian sau de urgente medicale era alta treaba dar nu altceva decat o banda moarta si modelisti ar tr sa-si ceara dreptul
Si aici la mine e o regula tampita banda de 433Mhz e libera dar libera doar pt telecomezile de la garajele de masini!!!
Acum e la latitudinea modelistilor ce au de gand sa faca in ceea ce priveste banda de 72MHz. Daca stati si va coditi si va fofilati ca "nu-i voie" "nu-i frumos" ca "s-o luam pe ocolite" "sa o luam cu ushurelul" nimeni nu o sa vo dea! poate o iau alti taximetristi poate ca-s mai realisti ca noi cateodata.
Succes si luptati pt drepturile voastre iar perioada preturilor exagerate la electronicele din romania ar tr sa dreaca naibii odata, ca pana si aici (cel mai scump orash din europa si al doilea din lume dupa Tokio) sunt mai eftine ca acasa.

VIVA LA REVOLUTION!!!

Aceasta postare a fost editata de MrSpace: 27 January 2005 - 08:17 PM

0

#84 Useril este offline   Big 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 27 January 2005 - 08:25 PM

Mr Space,
daca ai fi citit tot ce am scris in acest subiect ai fi inteles probabil. Ideea este ca 75 si 72 sunt valabile doar in USA. In europa... nix. De comunicatii speciale ai auzit? Io mai multe nu zic, cine are urechi de auzit sa auda! Necazul meu este ca ne impartim in shmecheri si fraieri. Si ca dupa ce unul cu o ilegala o sa faca un pocinog, vom trage toti de pe urma lui! Ca sigur urmatoarea lege ne va pune mai mult in chingi. Apoi am mai zis si imi permit sa repet: nu va jucati cu organele statului. Cand se va intampla primul accident, o sa vedeti cum este sa dai extemporale la procuratura! Si cum pe langa o vina mica se va adauga una maaaaare, inclacarea regimului telecomunicatiilor!

Oricum eu am incheiat subiectul aici. Consider ca mi-am spus punctul de vedere. Si ca l-am sustiunut cum am putut cu argumente. Dar de fapt cand vrei musai sa fi shmecher... nimic nu conteaza.

Big
FROGS CAN FLY!
0

#85 Useril este offline   Men 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 27 January 2005 - 08:30 PM

Dragilor

Gata! Din respect pentru glicemia lui ReD sau nervii Nemessis-ului ma retrag din polemica. Ma duc sa-mi cumpar statie in 72 de la New York. A, si sa nu uit imi fac si plinul la masina ca benzina e doar 1$ galonu' (ca. 4 litri). Cred ca o sa-mi cumpar si paine ca e mai eftina samd.

Stima si consideratia
Men
0

#86 Useril este offline   MrSpace 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 27 January 2005 - 08:33 PM

Cum ma asteptam Big are dreptate pana la urma.
Dar problema nu cred ca este sa fi ori shecher ori fraieri
Ci preturile.... care sunt exagerate in rom, si chiar sa fi in rand cu lumea
Cat despre partea cu taximetristi am vb f serios acum ceva ani erau sa convina "organele" statului nostru maret sa le acorde o banda de radioamatori super utilizata, noroc ca s-a sesizat cine a trebuit si nu a mai fost cazul.
Ce-i drept mai nicaieri in europa nu e legala dar se pare ca in destule tzari se fac demersuri pt legalizarea benzi de 72MHz ca banda de modelism... si intrebarea retorica? de ce nu si in rom? Pt ca suntem romani?

Si ca sa va ridic moralul. in Franta unde unele canale din banda de 72MHz e legala sunt multe chesti super utilizate in jurul acestor frecvente. In timp ce in romania, toata zona de la 66MHz la 78MHz era destinat radiofuziuni FM si care e goala acum. Chiar nu va dati seama ca daca luptati pentru drepturile voastre puteti obtine legalizarea acestei benzi pe care f multi o indragesc in toata europa. Chiar si aici scrie clar ..modelism Rc in 72MHz nu e legal.. dar... cu autorizatie speciala e pana la urma voie....

Voi decideti

Aceasta postare a fost editata de MrSpace: 27 January 2005 - 08:55 PM

0

#87 Useril este offline   ReD 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 27 January 2005 - 11:20 PM

DA LUME, SUNTEM SARACI, ATAT DE SARACI INCAT TARE MULTI DIN TARA NOASTRA SE DAU CU ARIPA SI VENTILATORUL CARE, DACA ESTE SA CITEZ PE CINEVA, A DEVENIT SPORT NATIONAL. SI ATUNCI, DA IMI CONVINE SA IMI COMAND O STATIE DIN STATE LA JUMA DE PRET, CU OCAZIA ASTA IMI COMAND SI MOTORUL TOT LA JUMA DE PRET SI CE MAI IMI TREBUIE LA MODEL SI DE CEILALTI BANI IMI IAU UN MODEL DE AICI. SINCER DACA LAR TRIMITE CEI DIN STATE ATUNCI MIAS LUA SI MODELUL DE ACOLO CAI TOT LA JUMA DE PRET. SI PREFER SA PARTICIP LA INTALNIRILE MODELISTICE IN CALITATE DE SPECTATOR SI IN RESTUL ANULUI SA MA DAU CU STATIA MEA ILEGALA (ASTA CA SA NU SE UITE LUMEA LA MINE CA LA URS CA ADUC BOMBA RADIOFONICA CU MINE) DECAT SA DAU O GRAMADA DE BANI CARE NUI AM. SA NU IMI ZICA MIE CINEVA CA DACA SUNTEM SARACI TREBUIE SA LUAM SI SCUMP. DE CE, DE UNDE A VENIT IDEEA ASTA? SI MORAL VORBIND CE RAU FACEM NOI CU STATIILE NOASTRE? SI PE CE VINE 2007 BRUSC NE EMANCIPAM SI DEVENIM "RADIOECOLOGISTI" CONVINSI? EU CRED CA SUNT MULTE ALTE PROBLEME CU CARE NE CONFRUNTAM SI ASTA PUTEM SA O LASAM UNDEVA LA URMA. DACA AUTORITATIE STATULUI CARE TREBUIE SA SE SESIZEZE NU O FAC ATUNCI INSEAMNA CA NU TREBUIE SA IMI BAT EU CAPUL MAI MULT DECAT ELE SAU CA NU FAC NICI UN RAU SI ATUNCI NU TREBUIE SA ISI BATA CAPUL CU MINE. CA SA FITI SIGURI CA DACA AM INTRA PE NISTE FRECVENTE ILEGALE ATUNCI CU SIGURANTA CA AR VENI EI SA NE INTREBE DE FRECVENTA CU SIGURANTA.

red

Aceasta postare a fost editata de ReD: 27 January 2005 - 11:28 PM

0

#88 Useril este offline   ZOD 

• Flightaddicted member
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2766
  • Inregistrat: 12-March 03

Postat 27 January 2005 - 11:34 PM

Draga BIG , deja ai o fixatie cu frecventa si cu incalcarea legii. Pui o gramada de intrebari gen : "Pe o astfel de atitudine se bazeaza progresul?" imi e greu sa iti raspund la asa ceva. Am adus romania la sapa de lemn cu statia mea. (e un cuvant pentru asa ceva si te las pe tine sa il gasesti ). Sau "Cui facem rau de fapt incalcand legea cu atata usurinta?" . Pai nimanui daca tot ai intrebat (de fapt mie daca ma prinde politia dar eu nu ma pun la socoteala) . Si ultima "Tot nu inteleg, pretul justifica incalcarea legii?" Io imi calculez banii din buzunar si tot eu calculez ce merita pt mine si ce nu . Pana una alta io castig banii mei tu pe ai tai. Ar fi pacat sa iti zic io ce sa faci cu banii tai.Nu ? Apropo cat e amenda ? ca io nu mi-am dat seama in lege asa ca m-am dus la avocat.

Super spirit civic demn de laudat, dar in fond si la urma urmei io incalc legea nu tu. Stai linistit, calmeaza-te , ia o gura de aer ca nu o sa te afecteze ca dupa cum vad eu nu cred ca o sa apara cineva cu statie in 72 pe langa tine ca sa nu te deranjeze. Oricum RR nu se mai tine la RR statiile in 72 sunt interzise asa ca problema e rezolvata. Sper ca tu sa nu fi incalcat legea NICIODATA cu nimic (fie vorba intre noi e imposibil) pentru ca tot ce ai zis tu despre noi astia ilegali fara simt civic nu ar mai avea sens... nu ? (e un cuvant si pentru asa ceva te las tot pe tine sa il descoperi) Ai reusit sa transformi joaca noastra de-a modelistu intr-o infractiune ce prinde conotatii apocaliptice gen jack the ripper sau mai stiu io ce (vezi si eu pot sa folosesc cuvinte care par importante fara sa spuna nimic) . Plus ca nu cred ca ai dreptul sa judeci pe nimeni decat pe tine insuti. Si chiar ai depasit masura cu afirmatiile tale. Nu ma simt smecher ca am statie in 72 ci ma simt mai bogat cu 100 de dolari cat era diferenta intre statia de aici si statia de acolo. Gandeste-te la Ady13 care a castigat la afacere asta cam fro 500 $ valoare care se apropie periculos de un salariu bun.

Nu mai te simti asa amenintat de prostiile pe care le-am putea face noi astia ilegalii. Ti-am mai zis dar vad ca ignori chestiunea. MODELUL CARE ZBOARA IN 35 MHZ LOVESTE LA FEL DE PERICULOS CA ALA IN 72 MHZ sau 36 Mhz si repet din nou diferenta e ca EU primesc o amenda in plus. Dar vad ca nu intelegi si ii dai inainte cu simtu civic. Inca odata stai linistit, calmeaza-te, ca nu iti face nimeni nimic. Sa vezi ce o sa ma enervez cand prostia o sa o faca unu din cei cu statii legale si o sa ne lege pe toti....

MrSpace : Preturile nu sunt exagerate in romania dar unele sunt mai ieftine acolo. Merita sa cumperi un servo de aici sau un pack sau mai stiu eu ce.

Nemesiss : Stiu senzatia cand desfaci cutia si constati ca americanii si-au dat seama ca un model nu zboara doar cu un servo !! Sau ca toate butoanele se invart ....

Bafta multa .
DT
0

#89 Useril este offline   ReD 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 27 January 2005 - 11:36 PM

si cu asta ies si eu din polemica. am spus tot ce puteam sa spun in favoarea celor cu statii in 72. concluzia este ca adevarul ii undeva la mijloc.
si big are dreptate sa isi pazeasca pielea (la capitolul moralitate, fraieri, smecheri etc sa o lasam mai moale ca nui chiar asa) dar nici noi nu putem fi mai catolici decat papa. fiecare sa zboare sanatos cum poate si sa avem clipe frumoase alaturi de modelele noastre ca tot la fel merg indiferent de frecventa.

red
0

#90 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 3019
  • Inregistrat: 01-September 04

Postat 28 January 2005 - 06:06 AM

Mi-a atras atentia faptul ca Marinaru mi-a modificat mesajul, in sensul ca l-a fragmentat stergind prima parte si lipind in locul ei un fragment dintr-un mesaj din alt subiect fara nici o legatura si apoi l-a mutat pe primul loc, ca si cum eu as fi initiat acest subiect (pina acum n-am facut-o niciodata). Oricine l-ar fi citit ar fi ramas cu impresia ca intr-atit m-a afectat problema statiilor din Romania ca poate locul meu ar fi pe la Socola asa ca l-am mai curatat un pic de aiureala aia. Ce-o fi avut Marinarul cu mine ca nici n-am fost cel mai pornit de pe aici ? :)

Din contra, dorind sa-mi iau o statie absolut legala (in urma argumentelor pertinente ale lui Big) am sapat pe internet si am descoperit ca se pot lua din Europa statii super pe 35Mhz la preturi super. :)

Ba mai mult, am gasit ca in SUA se fabrica si se vind statii super pe 35Mhz PENTRU EUROPA !!! :) :)

Nu e o greseala cum a mai fost aia cu Tower, nu e o gluma.
Probabil ca negustorii de acolo au observat balcanismul negustorilor de pe batrinul continent si s-au gindit sa-i invete cum sa-si impulsioneze afacerea. Daca astia or sa priceapa, ma rog, unii au priceput deja cum am mai spus mai sus.

Multumesc pe aceasta cale Marinarului ca mi-a readus aminte de acest subiect si ii anunt pe doritori ca o sa le spun locatiile cu pricina (Europa si SUA) pe mail ca-i mai sigur (prietenii stiu de ce :) )

Asta daca nu o sa dispara prea repede si acest mesaj cum a mai disparut unul similar.

Modificare:
Imi cer scuze partial fata de Marinar ca am vazut ca a facut el niste mutari de subiecte de ieri si pina azi, dar tot nu inteleg ce a fost cu modificarile alea grotesti.

Aceasta postare a fost editata de navigator: 28 January 2005 - 07:04 AM

0

Arata acest topic

• 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

4 useri citesc topicul
0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu