Modelism - RHC Forum: Configurare T-REX 500 - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Configurare T-REX 500

#1 Useril este offline   paul_e88 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 246
  • Inregistrat: 27-December 10

Postat 19 February 2011 - 04:49 PM

Salut,

Sunt interesat sa iau un elicopter mai profesionist, si eram hotarat sa merg pe kitul Align T-rex 500 GF, cel care e in oferta la o anumita firma din Romania, impreuna cu configuratia recomandata de ei acolo, gandindu-ma ca e in interesul lor sa imi recomande piesele cele mai ok pentru rularea elicopterului. Insa citind pe aici anumite subiecte am vazut ca sunt unele lucruri care nu se potrivesc, in sensul ca am inteles ca ar fi optiuni mai bune. Cum e vorba de o suma destul de generoasa, cel putin pt mine, nu as vrea sa fac alegerile gresite si sa regret dup-aia. De aceea o sa enumar aici componentele recomandate de ei, si va rog daca puteti sa imi spuneti care ar fi problemele, si ce recomandari aveti eventual.
De exemplu, eu stiam ca Futaba este printre cele mai bune firme de Tx-Rx si ma gandeam ca alegerea unei Futaba 6EX ar fi de la sine inteles, si ca eventual altele ar fi problemele. Insa am citit pe forum ca statia e buna pt avioane, pt elicoptere nefiind recomandata. De aici si nedumerirea mea totala..
Oricum, configuratia lor suna cam asa:

- Elicopter T-rex 500 GF kit combo
- Futaba T-6EXP 2.4 + acumulator (nu e ok)
- Conectori DEANS cu tub termo (2M+2F)
- Acumulator LiPo 11.1V/ 2500mA/ 25C - 2buc
- Servo S3317M 26g / 3kg-cm MINI - 4buc
- Gyro SMM GY-401 (am inteles ca asta ar fi bun)
- Incarcator PowerPeak A4 EQ-LCD
- Cablu incarcare accu receptie
- Cablu incarcare DEANS/ d 1.2mm

As vrea sa il folosesc in viitor si in cazul dotarii lui cu o camera, pentru eventuale filmari, dar pana atunci macar sa am elicopterul.
Si totusi, desi e la final intrebarea, probabil ar fi trebuit sa fie prima. Care ar fi mai recomandat intre T-rex 450 si 500? am inteles ca 500 ar fi mai stabil, de aici si hotararea initiala de a merge pe el..
Stiu ca s-a mai discutat despre T-rex 500, am citit subiectele - am si trecut comentariile gasite in dreptul fiecarei componente, insa avand in vedere ca iau o configurare de la zero, sper ca nu e o problema, poate au aparut optiuni mai bune intre timp..

Aceasta postare a fost editata de paul_e88: 19 February 2011 - 04:53 PM

0

#2 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 8336
  • Inregistrat: 25-September 06

Postat 19 February 2011 - 05:22 PM

Luate una cate una - opinia mea:

- nu exista elicopter profesionist. Singurul lucru profesional vazut de mine in 5 ani este gyro-ul Esky de la HBK2 - care asa se numeste: Profesioanal rate gyro.

- heli cu flybar sunt istorie, Trex 500 GF e vechi. Daca dai bani multi cumpara unul flybarless, daca cumperi unul mic si ieftin gen 450 e OK sa cumperi unul cu FB.

- statia aceea Futaba merge dar e o caricatura comparata cu Spektrum DX6i care e si mai ieftina. Oricum are tot ce trebuie pentru heli si scrie Futaba pe ea. Are si stick de throtle cu caraitoare care la heli este foarte enervant.

- gyro GY-401 a vechi de 100 de ani. Am vandut eu pe forum un heli 500 cu tot cu acest gyro cu 550 RON. Nu merita cumparat nou cand unul second e la fel de bun (desii are 100 de ani e al naibii de bun).

- un incarcator care nu stie sa incarce baterii lipo 6s nu face 2 bani (PowerPeak A4). Orice clona de Bantam de 50W e buna.

Mai bine cumperi un kit supercombo de la Align care are si servo si gyro. Tu vii numai cu statia si bateriile.

Sau si mai bine cumperi un heli second de pe forum, te lamuresti daca iti place sau nu si dupa aceea cumperi ceva cum trebuie.

Asa cum faci si acum pui intai intrebari pe forum si dupa aceea cumperi.

Si eu m-am "sfatuit" acum 5 ani cu cei de la magazin si am luat o pocnitoare de Walkera care nu a mers niciodata bine. Ei trebuie in primul rand sa vanda ce au in stoc. Tot ce e in stoc e bun.

Vezi postareapaul_e88, la 19 February 2011 - 04:49 PM, a spus:

Salut,

Sunt interesat sa iau un elicopter mai profesionist, si eram hotarat sa merg pe kitul Align T-rex 500 GF, cel care e in oferta la o anumita firma din Romania, impreuna cu configuratia recomandata de ei acolo, gandindu-ma ca e in interesul lor sa imi recomande piesele cele mai ok pentru rularea elicopterului. Insa citind pe aici anumite subiecte am vazut ca sunt unele lucruri care nu se potrivesc, in sensul ca am inteles ca ar fi optiuni mai bune. Cum e vorba de o suma destul de generoasa, cel putin pt mine, nu as vrea sa fac alegerile gresite si sa regret dup-aia. De aceea o sa enumar aici componentele recomandate de ei, si va rog daca puteti sa imi spuneti care ar fi problemele, si ce recomandari aveti eventual.
De exemplu, eu stiam ca Futaba este printre cele mai bune firme de Tx-Rx si ma gandeam ca alegerea unei Futaba 6EX ar fi de la sine inteles, si ca eventual altele ar fi problemele. Insa am citit pe forum ca statia e buna pt avioane, pt elicoptere nefiind recomandata. De aici si nedumerirea mea totala..
Oricum, configuratia lor suna cam asa:

- Elicopter T-rex 500 GF kit combo
- Futaba T-6EXP 2.4 + acumulator (nu e ok)
- Conectori DEANS cu tub termo (2M+2F)
- Acumulator LiPo 11.1V/ 2500mA/ 25C - 2buc
- Servo S3317M 26g / 3kg-cm MINI - 4buc
- Gyro SMM GY-401 (am inteles ca asta ar fi bun)
- Incarcator PowerPeak A4 EQ-LCD
- Cablu incarcare accu receptie
- Cablu incarcare DEANS/ d 1.2mm

As vrea sa il folosesc in viitor si in cazul dotarii lui cu o camera, pentru eventuale filmari, dar pana atunci macar sa am elicopterul.
Si totusi, desi e la final intrebarea, probabil ar fi trebuit sa fie prima. Care ar fi mai recomandat intre T-rex 450 si 500? am inteles ca 500 ar fi mai stabil, de aici si hotararea initiala de a merge pe el..
Stiu ca s-a mai discutat despre T-rex 500, am citit subiectele - am si trecut comentariile gasite in dreptul fiecarei componente, insa avand in vedere ca iau o configurare de la zero, sper ca nu e o problema, poate au aparut optiuni mai bune intre timp..

0

#3 Useril este offline   paul_e88 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 19 February 2011 - 05:34 PM

Ok, se pare ca tot ce am zis e gresit..

Cand am zis "mai profesionist" ma refeream ca nu e ceva de genul jucarie din carrefour. Pentru mine cel putin, la banii astia imi place sa cred ca e "mai profesionist".

In rest nu prea ma pricep, asa ca le iau punctual..

Daca heli cu flybar sunt istorie, atunci ce ar trebui sa caut? in majoritatea ofertelor nu gasesc decat Align 450,500,600 sau clone dupa ele. Bugetul probabil ca e redus pt un elicopter, mai mult de 3000-3500 ron nu pot sa dau pe unul complet, gata de zbor.
Am vazut ca exista si un 450 sport super combo, insa citind ca 500-le e mai stabil, am zis ca e o alegere mai buna, dar daca nici 500 nu e bun, atunci de ce ar fi 450?

Despre statie m-am lamurit, sa merg pe Spektrum DX6i, DX7, sau Sanwa RDS8000. Oricare din ele ar fi ok?

Gyro, iarasi probabil dupa ce stabilesc ce model de elicopter, o sa intreb despre gyro. Daca e vechi, care ar fi unul actual si bun?

Incarcatorul nu e ok, am inteles.

Stiu ca cer cam multe, dar nu am pe cine sa intreb, si cei de la magazin, dupa cum ai zis si tu, sunt interesati sa vanda ce au in stoc.
Nu caut un elicopter de concurs, sau ceva deosebit, doar unul de calitate si care sa fie manevrabil in bugetul propus.
Poate ai vreo recomandare pentru fiecare lucru in parte, daca tot ce am zis eu e vechi..

Mersi.

Aceasta postare a fost editata de paul_e88: 19 February 2011 - 05:35 PM

0

#4 Useril este offline   tantar 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2745
  • Inregistrat: 01-November 08

Postat 19 February 2011 - 05:41 PM

Stefan , super sfaturi ,dar , daca imi permiti; statia trebuie aleasa in functie de statia predominanta folosita in zona de zbor . Stii ca eu sunt fan Futaba , acum ceva timp am spus ca inebunesc cand a trebuit sa setez un heli pe un spectrum , cu siguranta omul va avea nevoie de ajutor , ajutor care va veni de la cineva care deja zboara .

Bafta

T..

Aceasta postare a fost editata de tantar: 19 February 2011 - 05:41 PM

Trex 700 V BAR
FMS P-51 D MUSTANG 1700 mm
ESM F4U CORSAIR 1900 mm SAITO FA 200 R 33
JU- 87 STUKA 1920 mm
A-10 Freewing 1700 mm EDF
FMS F 4U CORSAIR 1700 mm
FW 190 HYPE
Futaba T-8FG x 2
0

#5 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 19 February 2011 - 07:10 PM

OK, vad ca ai un buget generos pentru inceput.

Cea mai ieftina varianta e la mine in semnatura. Icsss a mers pe clona si totul ieftin China si a ajuns pe la 800 RON cu tot cu statie.

Daca ai 3000 RON putem face un buget, preturi din amintiri sau dupa autorc:

- Spektrum DX6i - 700 ron
- incarcator 50W 6s - 150 RON
- alte scule, mufe, maruntisuri - 150 RON

mai raman 2000 RON. Din tara cu banii astia cumperi un Trex 450 supercombo cu tot ce trebuie fara baterii de pilda de la phoeni xmodels.

Bateriile de 450 si anume 2200 mah 3s sunt acum ieftine, mai raman bani de 4 baterii.

Daca cumperi de afara cei 2000 RON inseamna 600 USD. Cu banii astia cumperi la limita un kit supercombo de 500 (tot asa cu tot ce trebuie)

Dar bateriile de 500 sunt de 2650 mah 6s si sunt de 2,5 ori mai scumpe decat cele de 450. Ca sa zbori decent ai nevoie de 4 baterii.

Deci ai costuri fixe: statie + incarcator + ceva scule 1000 RON si de restul jonglezi. Eu as cumpara pentru inceput o clona ieftina de 450 pe care as invata sa zbor. Piese de schimb ieftine sunt si in RO in mai multe magazine. Dupa aceea as cumpara un heli mai mare flybarless; Trex sau altceva dupa buzunar si preferinte pentru ca in timpul asta o sa fii mult mai in tema decat esti acum.

Clona de inceput poti sa o pastrezi daca iti e draga sau poti sa o vinzi pe forum cu juma de pret/ pierzi vreo 200 RON si faci pe urmatorul aspirant fericit.

- 450 e la fel de stabil ca 500 cand faci hover. Diferentle se vad in zbor si pe vant. Nu pierzi nimic daca iti formezi reflexele pe 450.
- GY401 e bun dar costa mult prea mult nou, nici nu cred ca se mai fabrica, se vand stocuri vechi. E un torent de gyro la vanzare pentru ca toata lumea trece pe FBL si peste asta au aparut gyro ieftine china la 10 USD. Peste asta un gyro nu se uzeaza ca un motor/baterie/servo. Daca e bun, e bun si peste 10 ani.

Am avut Futaba FF7, Futaba FF9, Hitec Optic 6, Spektrum DX6i si JR 9303. Am programat pe camp o Futaba 6EX si nu are nici o legatura cu FF7 si FF9. Dintre toate, de departe cea mai buna de inceput este Spektrum DX6i.

Este cu atat de mult mai buna decat celelalte (raportat la pret) si din atat de multe motive incat asta o sustin pana in panzele albe. Unicul si singurul motiv pentru care poti alege alta statie pentru heli este fie ca vrei mult mai iefina (si cumperi una de 20-50 USD china) sau vrei sa zbori si heli nitro si atunci ai nevoie de 7 canale.

Trebuie sa ai in vedere si costurile ulterioare. Fiecare greseala inseamna crsh si un crash costa. De regula costurile cresc mult odata cu marimea unui heli.

Vezi postareapaul_e88, la 19 February 2011 - 05:34 PM, a spus:

Ok, se pare ca tot ce am zis e gresit..

Cand am zis "mai profesionist" ma refeream ca nu e ceva de genul jucarie din carrefour. Pentru mine cel putin, la banii astia imi place sa cred ca e "mai profesionist".

In rest nu prea ma pricep, asa ca le iau punctual..

Daca heli cu flybar sunt istorie, atunci ce ar trebui sa caut? in majoritatea ofertelor nu gasesc decat Align 450,500,600 sau clone dupa ele. Bugetul probabil ca e redus pt un elicopter, mai mult de 3000-3500 ron nu pot sa dau pe unul complet, gata de zbor.
Am vazut ca exista si un 450 sport super combo, insa citind ca 500-le e mai stabil, am zis ca e o alegere mai buna, dar daca nici 500 nu e bun, atunci de ce ar fi 450?

Despre statie m-am lamurit, sa merg pe Spektrum DX6i, DX7, sau Sanwa RDS8000. Oricare din ele ar fi ok?

Gyro, iarasi probabil dupa ce stabilesc ce model de elicopter, o sa intreb despre gyro. Daca e vechi, care ar fi unul actual si bun?

Incarcatorul nu e ok, am inteles.

Stiu ca cer cam multe, dar nu am pe cine sa intreb, si cei de la magazin, dupa cum ai zis si tu, sunt interesati sa vanda ce au in stoc.
Nu caut un elicopter de concurs, sau ceva deosebit, doar unul de calitate si care sa fie manevrabil in bugetul propus.
Poate ai vreo recomandare pentru fiecare lucru in parte, daca tot ce am zis eu e vechi..

Mersi.

0

#6 Useril este offline   mihai3d 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 256
  • Inregistrat: 10-April 09

Postat 19 February 2011 - 07:30 PM

Vezi ca sunt mai multe topice despre heli pentru incepatori si ieftine analizat calitate / pret/ stabilitate /incepator/ avansati
eu sunt incepator si zbor cu clone de HK 450 am si un align da ala e de vro 3-4 ori mai scump si clonele mele zboara acceptabil( pt un incepator)
Eu as lua o statie spektrum dx7 noua ( second nu se prea gasesc) si as lua vro 2 clone hk 450 cu multe piese de schimb - si cu tren de incepator musai nu as incepe cu heli de firma in nici un caz.
Trebuie sa inveti sa le reglezi singur eu acum simt nevoie de un heli mai mare 500 minim da si ala l asi lua clona eu zbor mai lejer daca stiu ca l pot busi fara sa ma coste mult repararea
Stefan zicea sa ti iei un flybarless , eu nu as recomanda neaparat pt inceput nu cerd sa ti dai seama de diferenta.
0

#7 Useril este offline   rad_gaby 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 673
  • Inregistrat: 19-September 08

Postat 19 February 2011 - 08:37 PM

@paul_e88: Salut, e bine ca intrebi si ceri pareri...

Heli: Nu stiu cum e HK450, dar HK500 este naspa. Am avut, si incet, incet l-am transformat in Trex500 cu costuri duble fata de un Trex500 nou. Unele piese au cedat, altele le-am schimbat preventiv dupa ce-am vazut filme cu head-uri rupte, grip-uri care cedeaza in zbor, etc. Un heli de dimensiunea asta nu-i jucarie... Singura componenta ok este canopia care e virtual indestructibila.

Statia: Sunt aici pe forum cateva thread-uri referitoare la statii. Fiecaruia ii place ce are si aproape nici unul nu ar schimba brand-ul; Spektrum sunt mai ieftine, Futaba-s mai scumpe (chiar si versiunile basic cum e T6) in schimb nu prea s-a auzit vreodata de probleme la ele. 6 canale e minim, toate statiile cu 6 canale au mix-uri specifice pentru heli si se pot folosi (ca sa-l intep pe Stefan - chiar el zicea ca Spektrum Dx6 NU are mix pentru swash la 90 de grade - nu ca ar conta le Trex-uri).

Sfat: HK 450 are un pret imbatabil, poti sa iei din prima 4-5 kit-uri si sa la prabusesti dupa cum iti doreste inima, fara sa te doara buzunaru'. La 500 eu zic ca mai bine iei Align din prima... Cea mai buna solutie pentru baterii e HK. Statia, depinde. (cost, daca vrei sa o mai folosesti si la altceva, etc)

P.S. Gy401 nu-i tot una cu HK401b, dupa cum GY520 nu-i tot una cu GP750.

Numai bine,
Gabi
0

#8 Useril este offline   paul_e88 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 19 February 2011 - 09:10 PM

rad_gaby, de ce spui ca nu e totuna? pe site la hk ei spun ca sunt la fel, iar din ce spune stiganas in semnatura, in subiectul cu un heli ieftin, il numeste clona de gy-401.
Pana la urma sa ma astept la diferente intre unul de pe hk si un align?

Nu stiu daca merita sa iau unul ieftin de pe hk, sau un align original din prima. Mi-e frica de electronica inferioara de pe modelul HK, dar in acelasi timp e foarte ieftin si tentant. Daca combin un HK 450 cu un Spektrum DX6i sau DX7 (care ar fi mai recomandat, ca pana acum au fost laudate amandoua? ), as avea un elicopter decent si controlabil?

Mi-e frica de faptul ca odata ce iau HK-ul si daca acesta nu isi face treaba decent (controlabil + filmari), foarte probabil o sa mai dau bani inca o data pe ceva mai scump de la align..
0

#9 Useril este offline   rad_gaby 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 19 February 2011 - 09:19 PM

"rad_gaby, de ce spui ca nu e totuna? pe site la hk ei spun ca sunt la fel"

Ei spun, acum problema este daca e chiar asa.

"Mi-e frica de faptul ca odata ce iau HK-ul si daca acesta nu isi face treaba decent (controlabil + filmari), foarte probabil o sa mai dau bani inca o data pe ceva mai scump de la align.."

Asta mai mult ca sigur ca se va intampla.
0

#10 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 19 February 2011 - 10:02 PM

E o intreaga poveste cu gyro. Pe scurt sunt cele ieftine care mimeaza celebrul Futaba GY401 (dar nu sunt clone) si care sunt acum peste tot locul la 13-20 USD. Acestea sunt mediocre - functioneaza dar si un incepator vede diferenta fata de unul bun.

Sunt cele scumpe de firma cu senzori SMM sau MEMS (mai noi) care sunt foarte bune. Pentru zbor normal nu vezi diferenta intre diversele gyro bune. Dar aceasta diferenta exista. Futaba a scos in ultimii ani GY520 (la acelasi pret cu batranul GY401) si GY701 - amandoua sunt mai bune decat cele vechi. Eu nu sunt in stare sa simt diferenta intre diverse gyro bune. Toate aceste gyro bune se invart in zona 100-200 USD noi.

Dar s-au intamplat 2 chestii majore:

- una foarte vizibila - acum toti vor FBL si o unitate FBL costa intre 150-300 USD si are inclus tot inclusiv gyro de coada
- una mai putin vizibila - a aparut un gyro MEMS de 10 USD care pare sa fie la fel de bun ca cele scumpe.
http://www.hobbyking...idProduct=15318 - inca e in cantitati mici dar toate semnele arata ca este ceea ce trebuie sa fie.

Cele 2 chestii adunate inseamna ca gyro de firma de 150-200 USD sunt la sfarsitul drumului.

Asa cum spune si rad_gaby cea mai buna alegere a clona ieftina de 450. Daca treci la unul mare un kit supercombo de la Align care are electronica de calitate e greu de batut.

DX7 e o statie foarte buna dar veche la sfarsit de drum - am citit ca nu o sa se mai produca. E o statie hibrid (intre Spektrum si JR). Una noua nu stiu daca merita. Una second de pe forum merita cu varf si indesat. O sa apara una pe forum saptamana viitoare la un pret decent.

DX6i e o statie noua moderna din toate punctele de vedere. Are swash mecanic la 90 grade (cum e Raptor termic) nu are swash-uri mai exotice gen 140 grade si 90 grade electronic.

Futaba 6EX e antica si rudimentara. FF7 e buna dar tot veche. Prima statie moderna Futaba e 8FG.

Dar problema nu e numai statia. Mai vin si receptorii. Aici Futaba te jupoaie in fel si chip. Chiar si receptoarele proaspat aparute compatibile Futaba sunt scumpe (30 USD) fata de cele compatibile Spektrum (8,5 USD)

HK 500 vine in multe variante. Unele sunt mai slabe (varianta cea amai ieftina) altele sunt foarte reusite (varianta GT). Eu am/avut/vazut multe si originale si clone. Nici unul nu a fost perfect. De departe cel mai reusit e clona de 10 USD de 450. Am ridicat in aer vreo 5 si toate au tors din prima.

Vezi postareapaul_e88, la 19 February 2011 - 09:10 PM, a spus:

rad_gaby, de ce spui ca nu e totuna? pe site la hk ei spun ca sunt la fel, iar din ce spune stiganas in semnatura, in subiectul cu un heli ieftin, il numeste clona de gy-401.
Pana la urma sa ma astept la diferente intre unul de pe hk si un align?

Nu stiu daca merita sa iau unul ieftin de pe hk, sau un align original din prima. Mi-e frica de electronica inferioara de pe modelul HK, dar in acelasi timp e foarte ieftin si tentant. Daca combin un HK 450 cu un Spektrum DX6i sau DX7 (care ar fi mai recomandat, ca pana acum au fost laudate amandoua? ), as avea un elicopter decent si controlabil?

Mi-e frica de faptul ca odata ce iau HK-ul si daca acesta nu isi face treaba decent (controlabil + filmari), foarte probabil o sa mai dau bani inca o data pe ceva mai scump de la align..

0

#11 Useril este offline   paul_e88 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 20 February 2011 - 09:34 PM

Ok, daca ma gandesc ca nu voi folosi elicopterul pt trucuri sau manevre deosebite, ci manevrele de baza ale lui, atunci poate ca nu vor fi asa multe crashuri. Eu inca sper sa nu fie nici unul. Si nu as vrea totusi sa dau banii inca de la inceput pe o electronica mai slabuta, si nici sa dau mai mult pe un Align 500, dupa care sa plang daca il lovesc. 450 sper sa fie mai usor si ieftin de reparat in caz de accident.
In concluzie, din tot ce mi-ati spus, daca le pun cap la cap cu nevoile si bugetul meu, ar iesi asa:

- Elicopter T-rex 450 SuperCombo Pro sau Sport - am inteles ca Pro ar fi mai bun. Asa scap de efortul de a alege gyro sau servo, cele care vin la pachet se pare ca sunt ok.
- Statie Spektrum DX6i
- incarcator 50W 6s
- alte scule, mufe, maruntisuri
- baterii 2200 mah 3s, din cate inteleg mi-ar trebui pachet de cate doua pentru un zbor.

Configuratia este in regula? Ar trebui sa mai fiu atent la ceva?
Multumesc pentru ajutor.

Aceasta postare a fost editata de paul_e88: 20 February 2011 - 09:36 PM

0

#12 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 20 February 2011 - 10:19 PM

Nu, inca nu ai inteles (e OK pana nu pui mana lucrurile nu sunt clare)

- cea mai periculoasa manevra care duce la cele mai multe crashuri este hoverul. Adica o sa faci cele mai multe crashuri la inceput incercand sa il tii cat de cat in aer fara sa faci nimic. Trucul asta a sa iti ia mult timp si posibil multi bani.

Pro e mai bun dar e foarte inghesuit. Sa fiu sincer eu as cumpara totusi PRO daca e sa fie Align original.

450 merge cu o singura baterie 2200 3s. 500 merge fie cu o baterie 2200-3000 6s sau 2 baterii de trex 450 puse in serie. 1s inseamna o celula lipo de 4,2V. 6s inseamna 6 celule lipo puse in serie care dau 25,2 V (cand sunt incarcate)

In cazul unui crash piesele sunt cam la fel de scumpe. Diferenta mare este la pale si baterii. Peste asta unul mai mare se crasuieste de regula mai nasol.

Vezi postareapaul_e88, la 20 February 2011 - 09:34 PM, a spus:

Ok, daca ma gandesc ca nu voi folosi elicopterul pt trucuri sau manevre deosebite, ci manevrele de baza ale lui, atunci poate ca nu vor fi asa multe crashuri. Eu inca sper sa nu fie nici unul. Si nu as vrea totusi sa dau banii inca de la inceput pe o electronica mai slabuta, si nici sa dau mai mult pe un Align 500, dupa care sa plang daca il lovesc. 450 sper sa fie mai usor si ieftin de reparat in caz de accident.
In concluzie, din tot ce mi-ati spus, daca le pun cap la cap cu nevoile si bugetul meu, ar iesi asa:

- Elicopter T-rex 450 SuperCombo Pro sau Sport - am inteles ca Pro ar fi mai bun. Asa scap de efortul de a alege gyro sau servo, cele care vin la pachet se pare ca sunt ok.
- Statie Spektrum DX6i
- incarcator 50W 6s
- alte scule, mufe, maruntisuri
- baterii 2200 mah 3s, din cate inteleg mi-ar trebui pachet de cate doua pentru un zbor.

Configuratia este in regula? Ar trebui sa mai fiu atent la ceva?
Multumesc pentru ajutor.

0

#13 Useril este offline   rad_gaby 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 21 February 2011 - 10:43 AM

Vezi postareapaul_e88, la 20 February 2011 - 09:34 PM, a spus:

atunci poate ca nu vor fi asa multe crashuri. Eu inca sper sa nu fie nici unul.

Si eu sper - iti urez succes. Totusi trebuie sa intelegi ca la heli, trebuie mult antrenament pentru a putea zbura cat de cat, chiar si "manevrele de baza". Iar crash-ul este inevitabil; e la fel ca Windows-ul, pana la urma tot crapa.

Bafta
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

Raspuns rapid

8 useri citesc topicul
0 membri, 8 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu