Am ajuns undeva pe la 500 de zboruri cu Nano si ma gandeam sa va spun cateva impresii despre el:
Deocamdata e de departe preferatul meu si heliul ce are parte de cel mai mult timp in aer. Asta se datoreaza si comoditatii mele pentru ca e singurul pe care-mi permit sa-l zbor in gradina si sunt prea ocupat (a se citi lenes) sa ies pe camp cu pasaroii din clasele superioare.
Puncte negative: Doar unul - motorul principal se arde dupa 60 - 100 de zboruri dar nu costa o avere. Enervant dar acceptabil pana la urma.
Am auzit pe net ca se rup cozile daca-l trantesti.
Am avut zeci de crashuri si nici o coada rupta.
Am auzit tot pe net ca se indoaie usor axul care uneste palele (habar nu am cum se cheama in romana)
Sunt inca cu axul original.
Servourile nu dau semne de oboseala iar bateriile in regim de 3 min de zbor sunt inca fresh.
Motorul pe coada nu are moarte dar a trebuit totusi sa schimb vreo 2 cozi pentru ca am reusit sa le indoi axul. Acum am invatat sa imping elicea coada cat mai aproape de motor pentru ca in pozitia normala formeaza o parghie cu bratul prea lung si ajuta la indoirea axului in caz de crash.
Mi s-a rupt din senin un tren de aterizare dar cred ca l-am fortat eu cu o baterie si s-a rupt unul din pinii de prindere.
Super instrument de invatare si daca-l zburati peste iarba... INDESTRUCTIBIL
Nu-l recomand ca zburator de interior pentru incepatori. E prea rapid si nebun dar afara e o placere.
A... Daca va loviti cu el DOARE (nu ma intrebati de unde stiu :blink: ).
Coada este un pic lenta dar consecventa si te poti obisnui usor cu asta (perfect pentru incepatori deci nu este neaparat un punct negativ).
Problema cu tremuriciul apare daca lincurile sunt uzate si se rezolva prin inlocuirea lor sau cu solutia mea cu bucatelele de latex gaurite pe swash. Am postat cestiunea cu tot cu poze pentru 130x daca e cineva interesat.
Concluzia este ca e o mica bijuterie si 500 de zboruri mai tarziu inca imi place foarte tare, m-a invatat foarte multe si mai are foarte multe sa ma invete. Acum ca mi-am facut singur curaj ma duc sa-i mai cumpar ceva piese de schimb sa nu raman fara in concediu.
Aceasta postare a fost editata de qntt: 20 May 2013 - 08:46 PM