Modelism - RHC Forum: Bu 133 -jungmeister - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Bu 133 -jungmeister YR-BIZ

#1 Useril este offline   RVlad 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 272
  • Inregistrat: 21-September 10

Postat 05 January 2011 - 07:39 PM

Din cate imi aduc aminte acest model a fost prezentat in revista modelism undeva prin 2002 , as fi recunoscator daca cineva poate da mai multe detalii , am ceva planuri de bu133 asa ca nu asta ar fi cel mai important ci ceva scheme de culori si eventuale poze cu detalile avionului lui C.B. Cantacuzino .

* Intentinoez ca macheta sa fie la o scara mai redusa , cu o anvergura undeva sub 80cm , pentru a putea folosii un Os de .25 , deci daca are cineva planuri exacte pentru asa dimensiuni as fi recunoscator caci m-ar scutii de cateva ore de munca .

0

#2 Useril este offline   pccdtk 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1747
  • Inregistrat: 09-June 02
  • Interests:Aeromodelism ; Simulatoare RC ; Modelare 3D

Postat 06 January 2011 - 03:05 AM

Un site foarte potrivit ( multumesc Dan Mitea !!! ) : http://www.paoloseve...cker/index.html

A fost realizat si un model pentru simulator : http://www.knifeedge.com/forums/downloads....le&id=14085

Aceasta postare a fost editata de pccdtk: 06 January 2011 - 03:08 AM

0

#3 Useril este offline   RVlad 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 06 January 2011 - 04:48 PM

http://www.ceasuripentruromania.ro/img/bu-133_M8.jpg imagine cu instrumentele de bord
Daca iau in calcul acest video [videohttp://www.youtube.com/watch?v=6NXEmAYJ4xU][/video] vad va avionul are aceasta schema http://www.realaero.com/images/ron_meister.jpg , dar nu stiu ce culori sunt .

Este suficient un motor de .25 pentru un biplancu avergura de 80 cm ?
Pentru fuselaj am optat la o constructie clasica balsa cu bonjeroane de brad si contravanturi de balsa sau brad si panou de foc plus partile care tin ariile din placaj de mesteacan .

Avand in vedre ca nu sunt cine stie ce pilot ar fi ok daca aripile le-as face din polistiren ?

Planurile dupa care intentionez sa il fac sunt urmatoarele
unu
doi
si planul din revista modelism pe care trebuie sa il gasesc ....
0

#4 Useril este offline   atro 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 168
  • Inregistrat: 10-February 07
  • Interests:Aeromodele

Postat 06 January 2011 - 08:15 PM

Salut,

Daca tot vrei sa construiesti un Bu133, de ce nu iei in considerare avionul lui Alexandru Papana, YR - PAX.

Fisier atasat  1226519F.jpg (133.04K)
Number of downloads: 87 Fisier atasat  Papana_600.jpg (55.06K)
Number of downloads: 95

Cred ca schema de vopsire e mult mai interesanta si in acelasi timp vorbim despre avionul unui pilot roman celebru intre razboaie.
Daca te uiti cu atentie in filmul postat mai sus, vei vedea si un trucaj de dinainte de ultimul razboi. Se vede inmatricularea YR - PAX pe fuselaj, iar pe directie, in locul cercurilor olimpice e figurata zvastica. Nu cred ca Papana si-ar fi pus zvastica pe avion.

Spor la lucru,

Adrian
0

#5 Useril este offline   pccdtk 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1747
  • Inregistrat: 09-June 02
  • Interests:Aeromodelism ; Simulatoare RC ; Modelare 3D

Postat 06 January 2011 - 10:16 PM

Planurile pe care vrei sa le folosesti sunt net inferioare celor prezente pe http://www.paoloseve...cker/index.html
Desenele respective sunt facute inginereste si dupa mine sunt cele mai bune gasite pana acum . In plus tot acolo ai si schema de inmatriculare pentru avionul lui Alex Papana - daca te decizi pentru el .
0

#6 Useril este offline   RVlad 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 08 January 2011 - 04:19 PM

Da ar planurile italianului nu sunt tocmai viabile la scara 1-6 1/7 cat ar fi modelul meu . in primul rand daca as face fuselajul din profil tubular , cel mai la indemana ar fi alama care este cam grea , apoi aluminiul care este destul de dificil de lucrat chiar si cu " alufix " , iar la un model carbon lipit cu epxi ar iesii niste lipituri cam grosolane care ar face infolierea sa arate cu "bube" , iar la toate astea cel mai complicat ar fi centrarea/alinierea fuzelajului .
Nervurile aripilor sunt iar o problema , pentru scara mea nervurile "mari" auaproximativ 100mm lungime la care se adauga 2x10 mm pentru bordurile de atac si fuga si cred cam 10 mm latime , daca le-as face "modular" ca in plan ar cantarii mai mult lipiciul decat ele .

Daca il fac clasic in schimb pot pune [iesiind mai usor] patru servouri pe aaripi , practic invizibile , sau daca iim pun mintea la cotributie mai mult pate chiar un sistem de antrenare al eleroanelor pe "cablu" mai apropiat de realitate , sau dece nu u rezervor mai mare pentru autonomie mai mare :)
0

#7 Useril este offline   Dragos Avramescu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 528
  • Inregistrat: 01-August 08
  • Interests:Schi, aeromodelism

Postat 14 June 2012 - 11:15 AM

Ma documentez pentru un model de jungmeister 1/4. O sa readuc la viata topicul asta.
In principiu, ma bazez pe planurile lui Paolo Severin, dar o sa fie din lemn.
Din pozele cu avionul lui Papana se vad diferente la capota motorului (face o sageata spre spate, nu e taiata rotund; in plus, umflaturile pentru capetele cilindrilor sunt mai patratoase) si coama din spatele pilotului arata destul de diferit de cea din planurile lui Paolo Severin.
Planul lui Mihai Andrei, din Modelism 04/1985 pare ca respecta mai bine realitatea, dar nu detin decat o scanare mai slaba.
Avionul de la muzeu (pe care scrie tot YR-PAX) e ca in planurile lui Paolo Severin.
Nu intentionez sa fac o macheta f4c, insa as vrea sa fie cateva detalii.
Stie cineva istoria avionului? YR-PAX din muzeu este acelasi aparat pe care il zbura Papana, modificat la vreun RK? sau este o reproducere la 1:1? sau este alt Bucker vopsit ca sa semene cu al lui Papana ?
0

#8 Useril este offline   bizu 

• ---
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 996
  • Inregistrat: 14-June 03
  • Interests:Aeromodele

Postat 14 June 2012 - 01:21 PM

Vezi postareaDragos Avramescu, la 14 June 2012 - 11:15 AM, a spus:

Planul lui Mihai Andrei, din Modelism 04/1985 pare ca respecta mai bine realitatea, dar nu detin decat o scanare mai slaba.

Mesageria este plina. Daca vrei un scan arhivat, lasa un mail.
0

#9 Useril este offline   Dragos Avramescu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 528
  • Inregistrat: 01-August 08
  • Interests:Schi, aeromodelism

Postat 14 June 2012 - 10:25 PM

Din ce am inteles citind mai bine articolul din Modelism, avionul lui Papana era dintr-o serie initiala de Bucker 133C, cu niste diferente constructive (capota motorului etc). Avionul a fost vandut, ajungand chiar ca in 1971 sa se prabuseasca, omorand pilotul (cunoscutul Beverly Howard). Totusi, a fost reconstruit si depus intr-un muzeu (Smithsonian). Insa coama din spatele carlingii e usor diferita de cea originala. Acesta este prezentat in zbor pe spate, ancorat de tavan.
Avionul din muzeul Bucker este aparent un 133C din seria ulterioara. Doar vopsirea este inspirata din al lui Papana.
0

#10 Useril este offline   fanero 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 201
  • Inregistrat: 12-January 07

Postat 14 June 2012 - 11:49 PM

Vezi postareavlad20, la 05 January 2011 - 07:39 PM, a spus:

Din cate imi aduc aminte acest model a fost prezentat in revista modelism undeva prin 2002 , as fi recunoscator daca cineva poate da mai multe detalii , am ceva planuri de bu133 asa ca nu asta ar fi cel mai important ci ceva scheme de culori si eventuale poze cu detalile avionului lui C.B. Cantacuzino .

* Intentinoez ca macheta sa fie la o scara mai redusa , cu o anvergura undeva sub 80cm , pentru a putea folosii un Os de .25 , deci daca are cineva planuri exacte pentru asa dimensiuni as fi recunoscator caci m-ar scutii de cateva ore de munca .

Ai aici planuri pentru model la 42 inci anvergura outerzone.co.uk/planfiles/2616/Bucker.zip
0

#11 Useril este offline   MRX 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 403
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 15 June 2012 - 05:23 AM

YR-PAX a fost un Bucker Bu-133b (numai 2 bucati construite). Modelul lui Paolo Severin este un Bu-133c asa cum au fost avioanele lui Bizu Cantacuzino (lucru pe care l-a recunoscut dar a zis ca el a reprodus avionul aflat intr-un muzeu si care este vopsit ca YR-PAX, adevaratul PAX existand si el dar vopsit in culorile ultimului proprietar si expus in US in zbor pe spate).
Marius-Dan Morcov
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

7 useri citesc topicul
0 membri, 7 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu