Modelism - RHC Forum: conectarea la receptor - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

conectarea la receptor rog ajutor,sfaturi

#1 Useril este offline   milu 

• Junior
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 70
  • Inregistrat: 24-December 09

Postat 28 November 2010 - 01:42 PM

va salut,si va rog pe aceasta cale sa ma ajutati cu sfaturi .de cava timp detin un t rex 450 sport,am reusit sa il asamblez tot ,dar am o mare nelamurire in legatura cu receptorul.nu stiu si nu pot sa inteleg unde trebuie sa cuplez fisele care vin de la servou-ri,esc,si gyro,si nu vreau sa risc .mentionez ca am citit schema care este in cartea elicopterului si zice astfel:esc-ch1,aileron-ch2,elevator-ch3,rudder-ch4[care binenteles intra prin gyro si din gyro vine fisa cu 3 fire normal,si una cu un singur fir din care una arata ca trebuie sa intre la ch4 si una la ch7 ,deasemenea nu stiu si nu pot sa disting care unde trebuie sa intre],a doua nelamurire pe care o am este ca in cartea receptorului optima7 hitec [de el este vorba] este o schema pe care nu prea o inteleg. in receptor la ch7[adica scrie :bat/ch7] de aici iasaun fir care are un intrerupator din care iasa doua fire cu fise care nu am nici cea mai mica idee care unde trebuie conectate,si la spc este doar o fisa cu un fir care uneste doua borne din receptor, deasemenea nu stiu ce rol are acesta,daca trebuie sa il las asa in receptor sau trebuie scos?
astept ajutorul si sfaturile voastre.va multumesc anticipat http://www.rhcforum.ro/style_images/1/fold...icons/icon1.gif
0

#2 Useril este offline   Primus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3026
  • Inregistrat: 14-June 07

Postat 28 November 2010 - 04:36 PM

Salut, am sa incerc sa te ajut eu.
Daca aruncai o privire in manualul de la heli, si cel al statiei, sigur iti dadeai seama.
Sa vedem daca schita de mai jos iti este de folos.

Nu am o astfel de sistem RC dar in 10 minute am gasit informatia necesara. Dupa cum scrie intr-un manual de la Hitec Aurora, suntul de pe SPC trebuie lasat, daca alimentezi receptia din BEC-ul de pe ESC.

http://img100.imageshack.us/img100/2733/optima7conexiuni.jpg

Si mai jos ai imaginea cu aranjamentul servourilor.

http://img818.imageshack.us/img818/2784/servo.jpg

Sunt colegi care utilizeaza sistemele RC Hitec, sunt sigur ca pot da o mana de ajutor.
Succes!
0

#3 Useril este offline   milu 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 28 November 2010 - 05:44 PM

aceasi schita o am pe manualul receptorului,dar nu pot sa inteleg cum un fir cu fisa de intrare in receptor iasa din esc [asa arata in schema] pt ca eu toate cele trei iesiri din esc le-am cuplat la motor.chiar sunt confuz.si care este bec-ul din esc? multumesc
0

#4 Useril este offline   morph 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 951
  • Inregistrat: 18-May 08

Postat 28 November 2010 - 06:00 PM

Pune o poza cu esc-ul tau, se poata sa nu aibe si BEC in el. La un esc cu bec (battery elimination circuit) pe langa mufa de alimentare de la pack si cele 3 fire spre motor mai ai un fir cu mufa de servo care intra in receiver. Bec-ul din esc iti face alimentarea la servouri, receiver, gyro etc.
0

#5 Useril este offline   milu 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 28 November 2010 - 06:05 PM

ba da este un fir din esc care iare intrare pt receptor[sory]java script:add_smilie(":D","smid_13") asta este bec-ul? eram dezorientat pt ca in schema arata doar doua fire care intra in motor ,eu am cuplat toate cele trei la motor dupa culoarea lor sper ca este bine,dar tot sunt nelamurit de ce pe schema arata de parca ar fi inca o fisa intre esc si receptor ,nu stiu ce sa mai inteleg
0

#6 Useril este offline   morph 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 28 November 2010 - 06:19 PM

ESC-urile pentru motoare periate au doar doua fire pentru motor. Cine stie cat de veche sau pentru ce a fost gandita schema desenata cu doar 2 fire.
0

#7 Useril este offline   firedragon 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 502
  • Inregistrat: 04-January 09

Postat 28 November 2010 - 07:28 PM

daca e un esc stock de 450 sport ai 2 fire la un capat de esc pentru baterie. rosu pozitiv si negru negativ. ai 3 fire la celalalt capat pentru motor . si mai ai un cablu tip servo care are 3 fire . negru negativ, rosu pozitiv si alb e semnalul. asta tip servo trebuie pus in canalul de thr. trebuie sa vezi ce numar are la tine 

la binding(legare receptor de statie) am gasit info la http://www.rcgroups.com/forums/attachment....hmentid=3201353

ei spun ca bindingul se face : ID Setup/Binding

As is the case with all of the 2.4GHz systems the receivers must be linked or bound to the transmitters. This enables them to communicate only with your transmitter, which is a good thing indeed. You simply press the button on the back of the module, then indicate on the touch screen to transmit. After that you press and hold the button on the receiver, then power the receiver on. The link process was very quick. Power cycle both the receiver and transmitter to complete the bind procedure.

sper ca sti engleza ca nu mai traduc

trebuie sa te uiti in manual la receptor sa vezi ce canale ai ca nu stiu unde vin la optima dar iti spun cum se pun servo pe numele canalelor

canal thr- firul de la bec

aile si pitch-cele doua servo din fata rotorului principal. nu conteaza ca e in stanga sau in dreapta unul din cele doua ca totul se aranjeaza din programare

elev e servo din spate de la rotor

servo de la coada se baga in mufa de la giroscop aia de permite sa intre o mufa tip servo in ea. gyro mai are 2 mufe tip servo. una se baga pe canalul rudder iar celalalt pe canalul de sensibilitate(de obicei iti spune culoarea la firul de sensibilitate in manual gyro).

de multe ori canalul de sensibilitate e pus canalul gyro si trebuie programata telecomanda sa stie ca sensibilitatea giroscopului e data de canalul gyro.

uite in manual ce nume au canalele ch1...ch7 si apoi pune cum am spus

ai grija la conectat motorul!!! nu pune pinionul pe motor pana nu esti sigur de tot!!! heli sunt periculoase!!! sa nu iti plece din greseala motorul ca e de rau. fara pinion nu face nimic.
Videoclipurile mele Spektrum DX8

elicoptere:blade msr, t-rex450sev2, t-rex 600esp si o jumate de t-rex 500esp

planor multiplex cularis

)Imagine postata
0

#8 Useril este offline   Primus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 November 2010 - 07:46 PM

Fata de prima schita, la tine motorul este fara perii, deci se conecteaza prin intermediul a trei fire la ESC ( cele cu perii se conectau doar cu doua).
Vezi ca la ESC, firele pentru motor sunt intr-un capat, iar cele pentru conectarea la pack-ul lipo, respectiv firul care merge la receptor, in celalalt capat.
0

#9 Useril este offline   milu 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 28 November 2010 - 07:53 PM

in manualul elicopterului la ch1 este esc-ul,si la ch7 este firul care iese din gyro.in manualul receptorului arata si ch1 si ch7 pt servou-ri. as incerca dupa schema trimisa de primus ca imi pare mai clara.ce parere aveti?
0

#10 Useril este offline   firedragon 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 502
  • Inregistrat: 04-January 09

Postat 28 November 2010 - 08:04 PM

Vezi postareamilu, la Nov 28 2010, 06:53 PM, a spus:

in manualul elicopterului la ch1 este esc-ul,si la ch7 este firul care iese din gyro.in manualul receptorului arata si ch1 si ch7 pt servou-ri. as incerca dupa schema trimisa de primus ca imi pare mai clara.ce parere aveti?

parerea e sa intelegi logic. gasesti unde trebuie pus gain (sensibilitate si acolo va fi conectat...identifici canalul)

trebuie sa sti exact ce faci nu le bagi pe incercate.
Videoclipurile mele Spektrum DX8

elicoptere:blade msr, t-rex450sev2, t-rex 600esp si o jumate de t-rex 500esp

planor multiplex cularis

)Imagine postata
0

#11 Useril este offline   morph 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 28 November 2010 - 09:16 PM

Servourile le asezi cum sunt in manualul de la statie/receptor. Presupun ca statia este hitec, de ce te uiti in manual la statie JR? Trebuie sa fii atent la Hitec/Futaba si conectarea servourilor din schema de la optic7 o sa coincida cu schema din manual de la heli.

Ca idee, deci pe ch1 trebuie bagat servoul de aileron, vezi pe schema de la heli care servo corespunde aileronului si il conectezi in ch 1. Teoretic este cel din fata sus. Cel de jos din fata in ch6 si cel de pe spate in elevator, ch2. Pe channel 3 pui firul de la esc, pe 4 pui rudder (firul de la gyro cu 3 cabluri.) pe 5 pui gainul de la gyro (firul cu un singur cablu) pe 7 nu pui nimic. S-ar pune pe 7 firul de care vorbesti daca nu ai avea bec pe esc si nu ai baga alimentarea prin cablul de la esc (ar avea 2 nu 3 fire conectate). Deci 7 ramane gol.

Bafta.
0

#12 Useril este offline   Primus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 November 2010 - 11:14 PM

Si as mai adauga sa cauti pe cineva in apropiere sa te ajute. Sigur o ai nevoie.
0

#13 Useril este offline   milu 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 29 November 2010 - 01:09 PM

asta a fost ideea de baza sa gasesc pe cineva sa ma ajute dar din pacate nu stiu pe nimeni aici in zona mea care ar putea sa ma ajute.chiar nu stiu cum sa fac. as urma sfatul lui morph ,sau schema trimisa de primus.mi-e frica sa nu ard receptorul sau altceva daca nu la pun unde trebuie.
0

#14 Useril este offline   Primus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 29 November 2010 - 03:22 PM

Citeaza

as urma sfatul lui morph ,sau schema trimisa de primus

Ambele spun acelasi lucru. Cauta pe cineva sa te ajute, si incearca sa intelegi si tu un pic.

Daca nu le intelegi acum, in doua saptamani o sa dai cu el de pamant, si o s-o iei de la capat cu intrebarile.
Cred ca ai toata informatia sub nasul tau. E chiar asa de greu?

Bafta!

Aceasta postare a fost editata de Primus: 29 November 2010 - 03:22 PM

0

#15 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 8336
  • Inregistrat: 25-September 06

Postat 29 November 2010 - 03:38 PM

Cat timp nu conectezi motorul la ESC si pui toate servo cu minusul pe aceeasi parte nu poti sa arzi nimic. Asa ca, conecteaza-le, freaca-le, vezi cum se misca, pune-le pe heli, vezi cum se misca swash-ul, mai citeste, mai pune intrebari.

Nu o sa arzi nimic.
0

#16 Useril este offline   milu 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 03 December 2010 - 04:55 PM

inainte de toate vreau sa va multumesc fff mult tuturor pentu ajutor si sfaturi.azi am conectat si mufele la receptor dupa schema si in sfarsit a prins viatza heliul meu :) motorul ,turatia,cureaua toate mi se par foarte in regula [lam turat putin fara pale], atat nu am reusit inca sa imi dau seama dece nu primeste comanda servo cand dau comanda din stik-ul din dreapta in lateral dreapta,in sens opus [lateral stanga se comporta norma].nu stiu trebuie acum sa invat setarile din statie[alta etapa] ma gandesc ca din statie sa fie ceva ce trebuie setat pt a activa si aceasta comanda? sper sa reusesc pana la urma,dupa care urmeaza binenteles perioada pe simulator pt ca vreau sa o iau incet da sigur. orice sfat de la voi este binevenit si va multumesc mult de tot.
0

#17 Useril este offline   Primus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 03 December 2010 - 06:41 PM

Bravo, hai sa mai facem cativa pasi.

Cand dai comanda de Aileron, cele doua servouri din fata, ar trebui sa se miste in sens opus, dupa cum urmeaza.

Comanda aileron dreapta, servo din dreapta coboara, servo din stanga urca ( swashplate-ul se inclina spre dreapta).
Comanda aileron stanga, servo din dreapta urca, servo din stanga coboara ( swashplate-ul se inclina spre stanga).

Acum lamureste-ne cum se misca ale tale, ca nu mi-e foarte clar din ce ai zis tu.

p.s. Iti recomand sa ai un pic de grija cum scrii, foloseste propozitii mai scurte, sa fie pe intelesul tuturora.
Multumesc.
0

#18 Useril este offline   milu 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 04 December 2010 - 02:51 PM

cand dau comanda de aileron dreapta doar servo din dreapta coboara,cand dau comanda in stanga nimic,nu stiu ce poate fi. am incercat unele reglaje din statie dar nu am reusit nimic.
0

#19 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 8336
  • Inregistrat: 25-September 06

Postat 04 December 2010 - 03:45 PM

Statia trebuie pusa in modul heli, CCPM 120 grade si servoul care nu misca trebuie pus in canalul 6. Ai citit setarea unui heli - mura in gura ? sunt si alte ghiduri scrise in lb. romana tot pe acest forum, pe ele le-ai citit ?

http://www.rhcforum....showtopic=33184

Aceasta postare a fost editata de stiganas: 04 December 2010 - 03:47 PM

0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

Raspuns rapid

9 useri citesc topicul
0 membri, 9 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu