Modelism - RHC Forum: Intrebare ( problema ) servo - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Intrebare ( problema ) servo

#1 Useril este offline   Serby13 

• Junior
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 79
  • Inregistrat: 10-September 08

Postat 02 December 2010 - 07:36 AM

Salutari,
m-am apucat si eu sa fac o barca de nadit si am primit de la un pretene 2 servo ( vreau sa le folosesc pentru carma si cuve) servourile sunt Robbe Digital-Servo FS 251 S si am cautat documentatie pentru el si nu am gasit nimik. Ma poate ajuta cineva cu ceva documentatie si specificatii ? Se poate folosi cu orice radio comanda sau imi trebuie ceva special ? Care este diferenta intre un servo digital si unul de ex Futaba S3003 Standard ?
Va multumesc
0

#2 Useril este offline   Adistul 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1490
  • Inregistrat: 26-September 09

Postat 02 December 2010 - 08:02 AM

Info servo

Probabil ar fi trebuit sa deschizi acest topic la rubrica de incepatori. Aici nu-i vad rostul.
Cand esti mort, nu stii ca esti mort: e greu doar pt ceilalti.
La fel e si cand esti prost.

tel: 0771 088 207

adistul@yahoo.com
0

#3 Useril este offline   Serby13 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 02 December 2010 - 10:37 AM

Mersi, dar un raspuns concis la intrebari se poate ?
Ideea e ca eu nu prea am avut de-a face cu modelismul ( acum incep mai serios ) :rolleyes: si deaasta imi e util raspuns la intrebari. Mersi
0

#4 Useril este offline   Flying Kettle 

• Adevaratul ceaun zburator!
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2498
  • Inregistrat: 17-December 02

Postat 02 December 2010 - 11:06 AM

Poti folosi orice telecomanda pt servo digital.
In general, cele digitale au o precizie mai buna, iar unii spun ca au cuplu mai mare. Alt avantaj, dar nu cred ca e problema ta, e ca servourile digitale se pot programa. Ca dezavantaje, pretul mai mare si un consum un pic mai mare.
Nu te baga in mai multe detalii, iti incarci memoria aiurea.
Nu mancati de pe jos! Dauneaza grav sanatatii !

Dragi bikeri, ingrijiti-va sanatatea! Cineva are nevoie de organele voastre.
0

#5 Useril este offline   Adistul 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1490
  • Inregistrat: 26-September 09

Postat 02 December 2010 - 11:47 AM

Vezi postareaSerby13, la Dec 2 2010, 10:37 AM, a spus:

Ideea e ca eu nu prea am avut de-a face cu modelismul ( acum incep mai serios ) :rolleyes: si deaasta imi e util raspuns la intrebari. Mersi

Salut.

Bogdan ti-a raspuns concis mai sus cum sta treaba cu servo-urile digitale. Recomandarile ar fi sa folosesti S3003 la directie iar pe cele digitale la sistemul de basculare... desi e cam pacat: e ca si cum ai duce varza la piata cu Mercedesul ca sa fiu mai explicit.
In functie de sistemul de basculare pe care ti-l alegi ai nevoie de servo mai puternice daca faci un sistem cu revenire.... sau banalul S3003 daca faci un sistem de basculare cu arc si acesta doar trage de o piedica
Acum... sa nu te astepti sa-ti raspunda toata lumea... ca nu suntem pe chat.
Daca vrei sa te apuci de modelism... ar fi bine sa citesti cam toate topicele si sa-ti salvezi datele care te intereseaza. Sunt multe intrebari/raspunsuri/poze/tutoriale si la sectiunea de incepatori... ai putea sa incepi de acolo.
In general nu se raspunde la intrebari care au mai fost puse. Dupa ce ai sa studiezi mai mult Forumul ai sa-mi dai dreptate. O sa-ti ia cateva saptamani poate chiar luni sa te documentezi... dar crede-ma ca merita daca te pasioneaza.

Spor!

Aceasta postare a fost editata de Adistul: 02 December 2010 - 11:52 AM

Cand esti mort, nu stii ca esti mort: e greu doar pt ceilalti.
La fel e si cand esti prost.

tel: 0771 088 207

adistul@yahoo.com
0

#6 Useril este offline   Flying Kettle 

• Adevaratul ceaun zburator!
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2498
  • Inregistrat: 17-December 02

Postat 02 December 2010 - 12:59 PM

citeste aici si daca mai ai rabdare si mai vrei, mai cauta.

Aceasta postare a fost editata de BogdanStancu: 02 December 2010 - 01:01 PM

Nu mancati de pe jos! Dauneaza grav sanatatii !

Dragi bikeri, ingrijiti-va sanatatea! Cineva are nevoie de organele voastre.
0

#7 Useril este offline   Serby13 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 02 December 2010 - 07:52 PM

Baieti mersi foarte mult pentru raspunsuri.
Ideea e ca o sa folosesc un servo la cuve si unul la carma ( am doua ) cred ca sunt bune ca am vazut si diferenta de pret, nu ca nu as flosi 3003 dar le am deja pe astea si nu vreau sa mai dau bani pe altele.
De cutreierat forumul l-am cutreierat de " mi-au sarit ochi din cap " si am citit o droaie si clar ca ma si pasioneaza ca alfel cumparam una gata facuta ( mai puneam ceva banuti fata de cat ma costa asta care o fac ) si gata stateam linistit la tv .:))
Axul port elice de ex. il fac eu cu rulmenti, carma o fac eu de la a la z tot pe rulmenti si asa mai departe......
Problema cu acest servo a fost ca nu am gasit date despre ele deloc si pe langa asta nu stiam daca o sa mearga pe orice telecomanda ( ex e-fly 100b ). Credeam ca daca e servo digital nu merge pe orice.
Oricum mersi ff mult inca o data
0

#8 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 3019
  • Inregistrat: 01-September 04

Postat 03 December 2010 - 07:40 AM

Nu te complica la carma cu rulmenti. Nici nu e nevoie si nici nu-ti mai bati capul cu vreun oring de etansare. In cazul rulmentilor, daca ajunge apa la ei se strica, indiferent ca sunt unsi. Exista si rulmenti din inox pentru tuburi de navomodel dar cum ajungi la ei? De fapt si la tubul elicei, pune lagare din bronz grafitat daca folosesti "celebrul" motor 750/40 care nu are turatie mare.
Daca insa faci tubul elicei cu rulmenti, prezinta-ne si noua solutia de etansare adoptata si poze cu realizarea finala, te rugam.

0

#9 Useril este offline   Serby13 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 03 December 2010 - 08:50 AM

Chestia e ca nu am din ce sa fac bucsele, deasta o sa fac asa cu rulmenti acuma sa vedem ce o sa iasa :D
Carma este facuta deja cu rulmenti, am folosit rulmenti capsulati, acum sa vedem cat o sa reziste si tubul pe dinauntru se umple cu vazelina :D Normal ca rulmenti sunt bagati la presa hidraulica.
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu