jdgaby, la 27 October 2011 - 07:51 AM, a spus:
o intrebare daca se poate , in momentul in care va veni vosit cuirasatul este buna vopseaua spray auto sau nu e buna ? sincer nu stiu daca pot gasi altceva aici in suceava
Salut!
Problema mare la vopsire nu va fo vopseaua (desi sunt unele aspecte importante de care trebuie sa tinem cont la alegerea ei), ci modul de aplicare al acesteia. Pentru a obtine o calitate buna trebuie sa tinem cont ca nu pensula si nici spray-ul nu sunt solutii bune pentru o macheta la scara 1:200.
Desigur vor fi voci pro sau contra vopsirii cu spray. Aici este vorba de acoperit suprafete relativ mici nu ca la auto, acolo unde vopsesti o bara sau o aripa de masina. Eu personal folosesc si vopseaua din spray-uri (pentru ca e mai ieftina) doar ca o scot de acolo si o pulverizez cu aerograful.
Metoda cea mai buna de vopsire este incontestabil
aerograful! Este incomparabil mai fin la pulverizare si poti acoperi la nevoie suprafete destul de mari, dar cel mai bine se preteaza la suprafete mici si la vopsiri delicate. Problema mare a acestuia ramane costul destul de ridicat de achizitie a unui aerograf cu tot ce trebuie. Exista aerografe chinezesti, replica dupa celebrele Iwatta sau Badger, destul de ieftine (150-300 RON), dar costul mare va venii la achizitionarea unui compresor decent care sa se poata "tine" dupa aerograf. Compresoarele improvizate din motoare de frigider au o singura problema: si anume ca la incalzirea lor in urma functionarii indelungate, incep sa degaje vapori de ulei care pot ruina lucrarea. La construirea unui astfel de compresor improvizat trebuie modificata admisia in compresor astfel incat acesta sa nu mai traga aer din incinta ci direct de afara.
Spray-urile cu aer comprimat pentru aerografe sunt bune dar atunci cand o sa bagi ceva banuti in ele o sa ajungi la concluzia ca mai bine iti luai compresorul ala scump cu bani dati pe spray-uri!
Cu stima!
Emil
PS. Am sa revin cu unele consideratii cu privire la vopsea.