Modelism - RHC Forum: Motor Turnigy Typhoon 2218H pe un planor cu elici de 10x8 - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

Motor Turnigy Typhoon 2218H pe un planor cu elici de 10x8 Alegere motor brushless

#31 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 19176
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 05 August 2010 - 01:07 PM

Am fost eu acolo si am incercat o simulare.
Retele lor nu includ hotlinere, cum intentioneaza "cel groaznic" sa fie al lui.
Si in general, nu m-as baza prea mult pe recomandarile lor, pur si simpla nu ma inspira motorizarile la care ajung ei.
As zice sa investighezi putin sa sa iti reconsideri parerile despre anumite chinezarii, pentru binele buzunarului matale, nu de alta.
Am nenumarate exemple in batatura, Acromastere zburate umar la umar cu Turnigy si cu HiMax, sau Junior cu motor Graupner vs EG cu TowerPro, ca sa mai cred propaganda asta capitalista decadenta :(
... cu picioarele pe pamant ...
0

#32 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9330
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 05 August 2010 - 01:19 PM

Te rog sa-mi permiti sa precizez un lucru. Cand cumpar de la tanti un motor Great Planes, sau alt produs, in cei cativa dolari in plus am si tot suportul inclus. Garantie, piese de schimb, etc, etc. Totul in timp real. Adica maxim patru zile. Vreau sa spun ca sunt sigur ca pot sa ma folosesc de acel produs. In caz de esec mi-l schimba fara nici o problema. In opinia mea, acesta este modul corect de abordare a problemei.
Iti dau un exemplu. In kitul decathlonului nu am gasit una din placile de balsa. I-am spus lui tanti si, fara sa ma intrebe macar daca am cautat bine in cutie, am avut-o in trei zile.

Aceasta postare a fost editata de dan_mitea: 05 August 2010 - 01:21 PM

0

#33 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 05 August 2010 - 01:57 PM

Odata ca noi nu putem cumpara de acolo cum cumperi matale.
E o durere mai veche a mea care vad ca nu o simti la fel de intens ca mine... deh, satulul nu crede flamandului ...

Apoi, ca nu e vorba de 3-4$ diferenta, ci de 3 ORI ! Un motor similar cu cel cumparat de ionut cu 15$ acolo este 38$ !

In fine, nu stiu cum iti inchipui matale ca luam noi chinezariile, la punga si le montam in bucatarie, dar motoarele luate de mine pentru tricopter, din UK, la 10 lire / 15$ au fost cele mai accesorizate vazute vreodata, oriunde. Poti vedea aici la ce ma refer:
http://www.giantcod.co.uk/keda-thumrun-283...r-p-403674.html
La trei motoare, deci am 3 axe de schimb din start, unul l-am indoit deja si l-am schimbat, fara sa astept nici macar o zi.

Ah, si fiindca ai completat exemplul cu placa de balsa, mi-am reamintit si eu cum a fost cand am comandat setul de tricopter... mi-au dat un ESC mai putin ! Am deschis case la ei pe site si in 2 zile: Sorry about that. We've sent another to you today.

Inca odata ma scuzi, dar pe aici dezbaterile la care particip eu se poarta cam asa: iau un motor non name de 50 lei sau un roxxy de 100 lei, doar pentru nume, ca tot china este, dar "stim" noi ca este lucrat mai ingrijit. Daca vin si propun unul de la tower care poate sare de 200 lei cu transport cu tot, se lasa linistea. Asa am avea si noi Axi loco, la nivelul ala, dar sunt curios cati cumpara.

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 05 August 2010 - 02:02 PM

0

#34 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9330
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 05 August 2010 - 06:24 PM

@Renatoa, am zis si eu. Bineinteles ca este, doar, o parere personala. Fiecare face cum crede si simte el. Pace tuturor.
Am incercat si eu calculatorul celor de la Great Planes. Am introdus: 1000g, diametrul maxim al elicii 10'', trainer...nu au planoare, amaratii... si trei celule. Mi-au dat:
Are sens?
Cel mai apropiat motor pe care l-am gasit la Tower este:
http://www3.towerhobbies.com/cgi-bin/wti00...=LXLWU0&P=0

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: ScanImage001.jpg

Aceasta postare a fost editata de dan_mitea: 05 August 2010 - 06:29 PM

0

#35 Useril este offline   rad_gaby 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 673
  • Inregistrat: 19-September 08

Postat 05 August 2010 - 10:05 PM

Personal, cred ca ingrozitorul trebuie sa se mute la heli, unde niciodata nu ne plangem de putere in exces/motoare supradimensionate. Si intr-adevar, cifrele din codul unui motor pot sa insemne orice... Singurele lamuriri pot fi oferite doar de manualul modelului/motorului - daca exista; Daca nu, e ruleta (ruseasca).

Bafta.
0

#36 Useril este offline   ionutcelgroaznic 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 130
  • Inregistrat: 07-September 08

Postat 05 August 2010 - 10:42 PM

Vezi postareadan_mitea, la Aug 5 2010, 07:24 PM, a spus:

@Renatoa, am zis si eu. Bineinteles ca este, doar, o parere personala. Fiecare face cum crede si simte el. Pace tuturor.
Am incercat si eu calculatorul celor de la Great Planes. Am introdus: 1000g, diametrul maxim al elicii 10'', trainer...nu au planoare, amaratii... si trei celule. Mi-au dat:
Are sens?
Cel mai apropiat motor pe care l-am gasit la Tower este:
http://www3.towerhobbies.com/cgi-bin/wti00...=LXLWU0&P=0

O mica bestie motorul ala.Mai bestie ca ce am luat eu.Problema e desi nu s sigur ca eu am limitare la 28mm diametru motor.Iar distanta intre suruburile de prindere trebuie sa fie de 16mm.Piesa din aluminiu de prindere a motorului de corpul planorului e de 28mm.Deci nu am riscat sa dau 58$ pe motor sa vad ca nu se potriveste ca nu puteam sa l returnez
0

#37 Useril este offline   motzu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 776
  • Inregistrat: 23-August 08

Postat 05 August 2010 - 10:57 PM

Vezi postareaionutcelgroaznic, la Aug 5 2010, 11:42 PM, a spus:

O mica bestie motorul ala.Mai bestie ca ce am luat eu.Problema e desi nu s sigur ca eu am limitare la 28mm diametru motor.Iar distanta intre suruburile de prindere trebuie sa fie de 16mm.Piesa din aluminiu de prindere a motorului de corpul planorului e de 28mm.Deci nu am riscat sa dau 58$ pe motor sa vad ca nu se potriveste ca nu puteam sa l returnez

Dom' inginer

Lasa proiectarea - zburasi oratania ?

Aia sa ne spui si sa executi poze - till then pune topicul pe pauza

Succes
0

#38 Useril este offline   ionutcelgroaznic 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 130
  • Inregistrat: 07-September 08

Postat 05 August 2010 - 11:25 PM

Vezi postareamotzu, la Aug 5 2010, 11:57 PM, a spus:

Dom' inginer

Lasa proiectarea - zburasi oratania ?

Aia sa ne spui si sa executi poze - till then pune topicul pe pauza

Succes

Astept cu interes pachetul din China:).L-am comandat pe himodel com.Inca o intrebare pt d-voastra:Cum se pune timingu la esc?Low sau High.Vad ca nenea asta zice sa l lasam pe low ca se incinge motoru inutil altfel

http://www.rcuniverse.com/forum/m_9784777/.../tm.htm#9785610

Mersi.Pana una alta irit lumea
0

#39 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 05 August 2010 - 11:27 PM

Nooo... acum, la 25 minute dupa miezul noptii, domnul doctor (nu inginer) a aflat ca exista timing la ESC-uri si moare de curiozitatea sa afle cu ce se mananca, si de asta nu ma lasa sa ma duc la culcare ;)
0

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu